Saturday 25 June 2011

Sample sale - the future of shopping

Στα επίπεδα που έχουν φθάσει όλα (17 λίρες για ρουζ Μακ, 22 λίρες για κραγιόν Σανέλ), τελικά μοναδική λύση για φθηνές αγορές αποτελούν τα καλά μας μπαζάαρ, ή αλλιώς sample sales. Το πιο πρόσφατο ήτανε αυτό του γνωστού Λονδρέζικου καλλυντικάδικου Space NK, το οποίο διοργάνωσε ένα τετραήμερο (με 50 τοις εκατό κάτω, παρακαλώ) σε ένα warehouse πίσω απο την Oxford Street. Στα μέλη μάλιστα (σιγά την δωρεάν κάρτα n.dulge πρέπει να έχεις μόνο) έδινε τη δυνατότητα να αποφύγουν τα σπρωξίματα και τις συναλλαγές με commoners, και να τα αφήσει ανενόχλητα να πάνε μια μέρα πιο πριν, στο preview.



Δόξα τω Θεὠ, δεν είδα ουρές, ούτε έσπρωξα, ούτε με σπρώξανε, νομίζω ήμουνα τυχερή. Ανάμεσα δε στο κοινό πολλοί άντρες, γκέι, στρέιτ, πάνω απο όλα μετροσέξουαλ.

Το πιο περίεργο ήταν ίσως ότι με το που έμπαινες, περίμενες στην ουρά για να αφήσεις ΟΛΑ τα πράγματά σου στη ρεσεψιόν. Το μόνο που μπορούσες να έχεις επάνω σου ήταν το πορτοφόλι σου. Ούτε φουλάρια, ούτε τσάντες, ούτε ζακέτες, ούτε τίποτα. (Ευτυχώς που μάς άφησαν να έχουμε πάνω μας τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας.) Μόνο μετά απο αυτό μπορούσες να εισέλθεις στα ενδότερα του 50% off παράδεισου.

Εδώ η οκ ουρά




Τί μπορούσες να βρείς - By Terry πινέλα και κάτι πούδρες μπρονζέ,
Fekkai σαμπουάν, Shu Uemura μπλε και νιουντ σκιές, Laura Mercier Tinted Moisturiserζ, Tocca paraben free σαπούνια, Chantecaille κραγιόν αλλά μόνο σε δυο τρείς αποχρώσεις. Βέβαια είχε πολύ πράμα. Πραγματικά, συνεχώς ξεφορτώνανε. Επίσης είχε κάτι κρέμες Zelens (και καλά θεωρούνται πολύ cutting edge) με 27 λίρες όταν στα μαγαζιά τις πουλάνε με 167. Ο λόγος - δεν είχανε κουτί και τις πάνε για repackaging. Το ίδιο και στα Φεκάι σαμπουάν τα οποία είχανε όλα 10 λίρες (μισοτιμή), γιατί μάλλον πάνε για repackaging (εκεί να δείτε ακρίδες). Ωραία αγορά επίσης τα ψαλιδάκια για βλεφαρίδες Σου Ουεμούρα με 15 λίρες αλλά και το γκοφρέ της Laura Mercier tinted moisturisers (nude)+ δείγμα primer με 20 λίρες (απο 40). Θραύση επίσης έκανε το Bum Lift της Rodial με 20 λίρες όταν στοιχίζει 58 αλλά και τα paraben free καλλυντικά Jurlique και Nude. Πάντως σε γενικές γραμμές όπως σε όλα τα μπαζάαρ, μην περιμένετε να βρείτε φοβερή ποικιλία. Καλές τιμές είχε αλλά όχι ιδιαίτερα ποικιλία σε χρώματα. Και εδώ θα δείτε το γνώριμο, ανοίγουμε συσκευασία να δούμε χρώμα και την αφήνουμε έτσι. Δεν είχε δείγματα.

Εγώ κατά ένα περίεργο λόγο, συγκρατήθηκα και προτίμησα αντί για μεικ απ, να το δω ως ευκαιρία να δοκιμάσω skincare. Ιδού τί πήρα



Μια λοσιόν της Nude, η οποία είναι paraben free και έχει βακτήρια (προβιοτική και καλά, ναι τα βακτήρια λέει κάνουν καλό στην επιδερμίδα (Γκουίνεθ δικαιώνεσαι, αλλά φοβάμαι ότι θα μάς πάρουνε με τα προβιοτικά γιαούρτια σύντομα)..εδώ το ενδιαφέρον σάιτ http://www.nudeskincare.com/
Ένα σπρέι για μαλλιά του Φεκκάι
Απο τα ανδρικά πήρα ένα απολεπιστικό σαπούνι για το σώμα της Kiehl's για μένα και μια κρέμα ξυρίσματος για το bf του Space NK.


Όλα αυτά στοίχισαν 27 λίρες, δηλαδή περίπου στα 31 ευρώ.

Μια οκ εμπειρία πάντως στο σύνολο της.

8 comments:

  1. Τελεια πραγματακια πηρες κ σε σιγουρα πολυ καλες τιμες...Αχ γιατι να μην κανουν κ εδω τετοια??

    P.S Το μακιγιαζ με κιτρινο-μπλε που μου ειπες,το επεξεργαζομαι λιγο,να δω αν εχω καποιο καλο κιτρινο..

    xx

    ReplyDelete
  2. Plaka kaneis. Thelw k gw ena tetoio event, k as mou kanoune pliri swmatiko elegxo prwta!

    ReplyDelete
  3. perfect!!![ζηλεύουμε το ξέρεις;;;;;;]:)

    ReplyDelete
  4. τυχερήηη!!! πέραν της γκαρνταρόμπας φείνεται πολύ ενδιαφέρουσα απερίπτωση σόπινγκ θέραπυ!!! θέλω κ γώ!=))
    αχεμ... βακτήρια; παρδόν;;; έχω μείνει πίσω;

    ReplyDelete
  5. Εδώ είμαστε πλούσιοι και δεν γίνονται τέτοια!! Ωραία πραματάκια πήρες και σε πολύ καλές τιμές! :) x

    ReplyDelete
  6. πολύ ωραίες οι αγορές σου μακάρι να γίνονταν εδώ τέτοια bazzar τη λοσιόν με τα βακτήρια δεν τη κατάλαβα θα το ψάξω το θέμα γιατί με κίνησε την περιέργεια!

    ReplyDelete
  7. me geia! polu wraia pragmata agorases! makari na mas ekanan k edw tetoia k as mas pernusan apo control! :)

    ReplyDelete