Tuesday 22 February 2011

Mac Morange επιθυμία που πήρε λάθος δρόμο

‘Make up for your alter ego,’’ είναι το slogan της βρετανικής Illamasqua και μια βόλτα τις προάλλες απο το σταντ στα Selfridges με έκανε να καταλάβω το γιατί. Ο συμπαθέστατος και ευγενέστατος πωλητής που με εξυπηρέτησε, είχε άψογα βαμμένα χείλη στο κόκκινο της φωτιάς.

Βασικά πήγαινα στα Mac για να τεστάρω το Girl about Town και το Morange, αλλά είχε κόσμο και έτσι έκανα μια στροφή 180 μοιρών και κατευθύνθηκα στα Illamasqua (το οποίο ακούγεται λες και έχει βγει απο βιβλίο του Τόλκιεν). Έχει όμορφα έντονα χρώματα στα κραγιόν, μοναδικές μεταλλικές κρεμώδεις σκιές και οκ τιμές, πάνω κάτω ίδιες με τα mac. Βασικά θα τα περιέγραφα ως τα εκκεντρικά αδελφάκια τους, γιατί προτείνουν έντονα μεν λίγο πιο extreme δε look, όπως αυτό





Εμένα με ξέρετε τώρα (βλ. Peacocky), δεν λέω όχι σε ένα μπλε κραγιόν (για το βράδυ πάντα με totally bare face), αλλά τελικά πήρα ένα σκούρο σωμόν να το πω, το Brink, και ένα μολύβι κονσίλερ.






Το κραγιόν που μου θυμίζει την έκφραση on the brink of collapse (στο χείλος της καταστροφής, παρακμιακό όνομα τελείως) είναι ζεστό, ματ αλλά δεν ξηραίνει τα χείλη και θα έλεγα ότι απλωμένο δεν φαίνεται και τόοοσο έντονο, όπως πχ φαίνεται το Morange της Mac. Μπορείτε όμως να ''δυναμώσετε'' την ένταση βάζοντας κονσίλερ στα χείλια, ή να την ''ελαττώσετε'' απλώνοντάς το με πινέλο και μετά να το ταμπονάρετε με τα δάχτυλα. Έτσι θα έλεγα ότι πολύ εύκολα φοριέται και για πρωί και είναι πολύ ωραίο για κοκκινοκάστανες συνδυασμένο με λίγη μπρονζέ επιδερμίδα (ή με τερακότα της γκιρλέν). Το κονσίλερ ο πωλητής μού το πρότεινε ως μέθοδο διόρθωσης του περιγράμματος των χειλιών, δηλ. πώς να τα κάνετε να φαίνονται τεράστια - απλώς ακολουθείτε την γραμμή γύρω απο τα χείλια και σβήνετε με ένα πινέλο. Εάν δεν φοράτε σκιά, γιατί βιάζεστε τα πρωινά όπως εγώ, μπορείτε να φωτίσετε το μάτι περνώντας το καπάκι με μια γραμμή και μετά να τη σβήσετε με ένα πινέλο και πάλι.

Εντυπώσεις - Δεν ξέρω...είχα υψηλές προσδοκίες τουλάχιστον για τα κραγιόν. Το αποτέλεσμα δεν κρατάει και δεν είναι και τόσο έντονα δραματκό, τύπου άλτερ έγκο. Επίσης δεν μου άρεσε η συσκευασία. Τη βρήκα κάπως φτηνή, πλαστική, ενώ κάτι που με ξύνισε ήταν το σταντ στο πολυκατάστημα - έλειπαν κραγιόν, ήτανε κάπως βρώμικο χωρίς να έχει κόσμο. χμμμμ

7 comments:

  1. Ωραιο post!!!
    Παντως ναι, δεν εχω ακουσει και καμια να λεει οτι της αρεσαν τα κραγιον απο Illamasqua, κι εγω ενα που εχω, ειναι απλα ok. Προτιμω MAC με χιλια στη συγκεκριμενη περιπτωση. Βεβαια, η Illamasqua λεει για αλλα προιοντα, πχ nail polish, intense lip gloss κλπ.
    Εντυπωση μου κανει η εικονα στα Selfridges οπως την περιγραφεις. Tην ειχα φανταστει πιο "high" τη δουλεια, lol!
    Παντως μεγειες το κραγιον, το χρωμα φαινεται πολυ ωραιο!

    ReplyDelete
  2. Den itane polished pou lene kati den mou pige kala. Makari na eixa agorasei kati allo kai ta dio einai kato tou metriou distixos. Eidika to molivi concealer xalia

    ReplyDelete
  3. Από Illamasqua αρπάζουμε:

    - Liquid Metal (δεν έχει τρομερή διάρκεια αν έχεις βλέφαρα όπου η λιπαρότητα κάνει πάρτυ, αλλά είναι ένα μοναδικό προϊόν από θέμα φόρμουλας και effect, καθώς και έντασης χρώματος - αγαπημένα το Resolute, Enrapture, Stoic και Superior)
    - Precision Ink (μακράάάάν καλύτερο του Penultimate της MAC, και σε εφαρμογή και σε ένταση χρώματος, και σε διάρκεια)
    - Pigments .-
    - Nail Base Coat (Τα βερνίκια είναι εξαιρετικά, αλλά και να ξηλώνομαι £16.50 έκαστο με ταράζει απίστευτα - και πήγα να παραγγείλω το θεϊκό σετάκι Nail Duo από το The Art of Darkness που το έχει βγάλει το asos £11.50 προσφορά, και δε μου το φέρνουν Ελλάδα, είναι UK exclusive λέει $!@#?@*&%)
    - Ρουζ. Πολύ καλά αλεσμένα, με πολύ καλό colour payoff.

    Τώρα για τη συσκευασία, τι να σας πω.. εγώ την προτιμώ από αυτήν της MAC, ειλικρινά. Ναι, θα μπορούσε να γίνει καλύτερη (όχι απαραίτητα γυαλί και χρυσάφια (βλ. YSL και Guerlain) που θα εκτοξεύσουν το κόστος (και το κιτσ-ality ενδεχομένως), αλλά κάπως πιο "γεμάτο" πλαστικό) αλλά από θέμα σχεδιασμού (ρουφηγμένες γωνίες) και minimal occult μαύρο, με το logo επάνω, μου αρέσει τόσο μα τόσο πολύ.

    Λατρεύω τη δημιουργικότητα της εταιρίας αυτής, είναι σαφώς πιο rock από Chanel, YSL, Lancôme κλπ, και δεν είναι βαρετή από θέμα concept και collections. Λατρεύω αυτό το dark / goth / occult ύφος :)
    Σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στα προϊόντα (βλ. κραγιόν, μολύβια κλπ), πιστεύω πως θα το πετύχουν.

    (όχι, δε δουλεύω για την Illamasqua)

    Μ.

    ReplyDelete
  4. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ! Comment length alert :/

    ReplyDelete
  5. nice post -na se rotisw exei kai illamasqua kai stin ellada? :)

    ReplyDelete
  6. Apo thn Illamasqua mou aresoun ta concept tous kai ta promo tous.Kai to oti tolmane me ta onomata k me ta xrwmata.Kai merika bernikia pou einai omorfa.
    Alla.Exoun pragmata pou mporeis na ta breis k apo alles markes se xamhloterh timh (px ta liquid metals einai idia me ta molten metals ths sleek) kai se idia poiothta.
    Ouf.
    Auta.
    Filiaaa!

    ReplyDelete
  7. Geia sas koritsia back to london. Oxi m no worries grafe oso theleis endiaferonta ola. Fashion sugar bubbles: den nomizo na exoume alla ean den kano lathos kanoun shipping. Ria: nai gia na eimai eilikrinis den me kerdisan. x

    ReplyDelete