Thursday 2 December 2010

Snow Bunnies

(σήμερα το πρωί)

Το στρωσε τελικά. Επιτἐλους, γιατί μια βδομάδα μάς το φερνε απο δω, μάς το φερνε απο εκεί.... Το κρύο είναι βέβαια απερίγραπτο. Σε τέτοιες περιπτώσεις - απίστευτου ψύχους, θέρμανσης που λειτουργεί στο φουλ και εναλλαγών θερμοκρασίας (μια μέσα, μια έξω) - το μόνο που θέλεις είναι να μην φαίνεσαι εξαντλημένη ή κουρασμένη (το κρύο σού απορροφά όλη την ενέργεια πραγματικά). Το ζητούμενο είναι να δείξεις ότι δεν έχεις πέσει σε χειμερία νάρκη, ότι θες να είσαι στο γραφείο, και όχι στο σπίτι πίνοντας ένα τσαγάκι, ότι όλα πάνε μια χαρά.

Δεν έχω ξηρό δέρμα, αλλά αυτές τις μέρες, βλέπω ότι όσες στρώσεις κρέμας και να βάλεις δεν είναι αρκετές. Έχω πραγματικά πλακωθεί σε ενυδατικά σέρουμ, μάσκες και κρέμες, που δίνουν μια αίσθηση ότι έχεις ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας και είσαι πολύ χάπυ, πχ με τη Hydra Zen της Lancome, κάτι δείγματα του νέου Genifique, αλλά και με το Super Aqua Serum της Guerlain, το οποίο τώρα δείχνει την αξία του.
Για βράδυ έχουμε έκτακτο παράρτημα -Primordiale Nuit μπάι Lancome. Για κρέμα ματιών, βάζω τη Hydra Zen eye cream, ένα ελαφρύ ζελ που ανακουφίζει τα μάτια, μιας και κάθε πρωί απο το κρύο, ξυπνάω πρησμένη (έλεος). Σε γενικές γραμμές, είμαι ευχαριστημένη - απαλή, ξεκούραστη επιδερμίδα κάθε πρωί και λιγότερο πρήξιμο.

Για το σώμα - και εδώ ακολουθώ την ίδια μαξιμαλιστική προσέγγιση - όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Μαζί με την αγαπημένη Apivita (σύκο με αλόη), βάζω και το ξηρό λάδι της Guerlain. Δεν έχω δοκιμάσει ωραιότερο λάδι - ταξιδιάρικη μυρωδιά λωτού, απίστευτη υφή (μπορεί να έχει shimmer, αλλά δεν φαίνεται καθόλου, ούτε λερώνει τα ρούχα), απλώνεται τέλεια και στεγνώνει σε δευτερόλεπτα (ιδανικό για ανυπόμονες). Το αποτέλεσμα? Baby soft skin.

Για τα χέρια, βάζω La Claree, μια βιολογική μάρκα απο τους ιδρυτές της L'Occitane (ενυδατώνει ωραία, χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας ώστε να μην μπορείς μετά να πληκτρολογήσεις στο κιμπορντ).

Όσον αφορά το μέικ απ, ακολουθώ το ακριβώς αντίθετο - μίνιμαλ πράγματα. Άλλωστε αυτό που θέλεις είναι να δείχνεις ξεκούραστη με έμφαση σε προιόντα που δίνουν χρώμα, αλλά ταυτόχρονα φωτίζουν την γκρίζα και κίτρινη επιδερμίδα. Εδώ πχ αναμειγνύω το ματ μεικ απ της Colour Copy Deborah με το πιο κρεμώδες και φωτεινό Resilience Lift Extreme της Estee Lauder. Τελειώνω με την Poudre Douce της Chanel στο χρώμα 30 Rosee. Είναι μια πούδρα που δίνει λάμψη και φως στην βαρετή χειμωνιάτικη επιδερμίδα. Το καλοκαίρι πχ αν την φορέσεις, θα φαίνεσαι σίγουρα ιδρωμένη αλλά τώρα το χειμώνα, δεν την αποχωρίζομαι ποτέ. Κάνει θαύματα, πραγματικά. Το αποτέλεσμα είναι σικ και διακριτικό(δηλαδή μην φανταστείτε λάμψη 'χριστουγεννιάτικο δέντρο').

''Αγαπημένο μου shimmer''
Φωτεινότητα και λάμψη είναι το ζητούμενο και στα χρώματα, με απαλές (χλιαρές σε παλιότερο ποστ, αλλά σε αυτό το κόντεξτ του ψύχους γράφουν ωραία) σκιές απο την παλέτα Dior (059 Pearl Glow -την φυστικί και ροζ, στα δεξιά), αλλά και ροδακινί μάγουλα (Dior 839 Rose Vintage - την μεριά με το shimmer).
Στα χείλια, απαλό μωβ (Inika, μια βιολογική μάρκα, σε Dusty Mauve, αλλά και Dior Addict Rose Broderie 663, συνδυασμένο με γκλος Radiant 48 Pink Pearl)για διακριτική λάμψη.


Όχι, δεν έχω πέσει σε χειμερία νάρκη. Είμαι απλώς hypnose-τισμένη.

7 comments:

  1. egw bazw to ladi jo malone nutmeg and ginger!!!dn yparxei kalytero!

    ReplyDelete
  2. einai dry? eimai ligo anipomoni. den exo dokimasei alla mou aresei i mirodia!

    ReplyDelete
  3. yup..einai..k sto lew egw pou h epidermida mou einai tiga liparh

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Tina poli oraia idea. ennoeitai stirizo tin prospatheia. se efxaristo pou me siberielaves.....eimai sigouri oti tha exei epitixia.

    ReplyDelete
  6. Το βάψιμο κ η περιποίηση προσώπου σε ακραίες καιρικές συνθήκες, είτε είναι κρύο είτε ζέστη με υγρασία, είναι bitch!
    Το μόνο τιπ που έχω να προσθέσω είναι το μικρο κ πολυχρηστικο balm occitane που χωράει στη τσάντα κ βολεύει για ενυδατωση κάθε σημείου

    ReplyDelete
  7. ατ στέλλα. θα το έχω στο νου μου...

    ReplyDelete