Monday 1 November 2010

Της Παρασκευής χαρά και της Δευτέρας λύπη.

Αυτό μού λέει η μαμά μου, πάντα γελώντας βέβαια, όταν κοκορεύομαι για το μπίζνες μυολό μου όσον αφορά το σόπινγκ....''κοίτα τη αγόρασα και μάντεψε πόσο έκανε'' (τουτέστιν ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆ)....Η μαμά μου είναι κλασσική μαμά, που ψωνίζει δυο φορές το χρόνο και πάντα η αγορά θα είναι διαχρονική, ποιοτική, για αυτό και δεν πιστεύει ότι το φθηνό είναι καλό (ή και οικονομικό). Η ίδια έχει ρούχα αλλά και διάφορα πράγματα που κρατάνε απο τα νιάτα της, εν αντίθεσει με τις νέες (εμάς δηλαδή) που η κουλτούρα ''Ζάρας'' μάς έχει πραγματικά καταστρέψει. Με αυτήν την αφορμή, θα ήθελα να ανοίξω το κεφάλαιο ''Π. Χ. Δ. Λ'', που λέει και ο τίτλος, για προιόντα ομορφιάς, που είναι φθηνά, αλλά η χαρά τους κρατάει λίγο (= είναι χάλια σε απόδοση).

Ανοίγω με το εξής -



Έχω δοκιμάσει δυο τρεις μάρκες στην Ελλάδα (καθότι στην Αγγλία δεν υπάρχει ως προιόν, λες και όλες είναι γεννημένες με αψεγάδιαστη επιδερμίδα/πάντως γενικά εδώ το φοβούνται το extraction σε σχέση με την ελλάδα, που η αισθητικός θα το κάνει και αν δεν της το πεις), αλλά οκ το αποτέλεσμα είναι hit and miss. Άλλες φορές πιάνει, άλλες όχι. Γενικά δεν καθαρίζει εις βάθος τα στίγματα και πολλές φορές κολλάει στη μύτη μου. Κάνει 5 ευρώ.

Και συνεχίζω,



Έχω βγάλει απο το καλοκαίρι κάτι πανάδες στη μύτη μου και όπως είναι φυσικό, είπα να τη δοκιμάσω. 3 ευρώ για τέσσερις χρήσεις είναι πολύ καλό κατά τη γνώμη μου (αν θυμάμαι καλά 3 ευρώ κάνουν δυο συσκευασίες) και μιας και είχα δοκιμάσει σκραμπ ελιάς και μάσκα καρότου, (τη δεύτερη ειδικά την προτείνω ανεπιφύλακτα για ενυδάτωση και λάμψη), σκέφτηκα just do it. Δεν ξέρω πόσες πρέπει να δοκιμάσεις για να δείς αποτέλεσμα (3764743735657??), αλλά γενικά πήρα δυο τρείς και δεν είδα τίποτα φοβερό, όπως είδα πχ. με το καρότο. Καμία λεύκανση. Επίσης τσούζει σε κάποια σημεία, τα οποία είναι ίσως ξηρά. Γενικά λόγω των οξέων προκαλεί μια ευαισησία. Την επόμενη φορά ας πρόσεχα με τον ήλιο.

11 comments:

  1. ayto to NIVEA to exo xrisimopoiisei ki ego, kala poly mapa!!!

    ReplyDelete
  2. τη δεύτερη την είχα δοκιμάσει...εντάξει δεν τρελάθηκα κιόλας!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Ki egw tin eixa patisei me to Nivea...

    ReplyDelete
  4. to be continued pantos. iparxoun kai alla tetoia margaritaria sta katastixa mou....

    ReplyDelete
  5. για τις πανάδες έχω απογοητευτεί πάντως, νομίζω δεν υπάρχει λύση. κάπως συμπαθητικό ήταν της clinique, αλλά ακριβό για το μέγεθος της συσκευασίας και πολύ καλό της froika με υδροξυοξεα που κυκλοφορεί με διαφορετικές περιεκτικότητες στο φαρμακείο, ακριβό μεν και τσούζει λίγο όχι μόνο στην τιμή αλλά και στη μούρη. ωστόσο (τη βάζεις βράδυ εννοείται) αλλά την μέρα πρέπει να κυκλοφορείς με υψηλό δείκτη αντηλιακού, αλλιώς πολύ εύκολα η πανάδα που ξεθώριασε επανέρχεται κι επειδή προσωπικά δεν είμαι τόσο επιμελής 365 το χρόνο, τσουπ, επανέρχονται.... απογοήτευση

    ReplyDelete
  6. nai oi panades einai atimo pragma, alla tha sou proteino to eksis: to exei dokimasei i mama mou, i opoia einai gemati. iparxei mia marka, i benostan kai exoun mia krema gia panades me elia. i mitera mou ti xrisimopoiise gia ena xrono toulaxiston kai ksethoriasan. http://www.benostan.gr/benostan/index.php/benostan/product/12/gr...tsekare tin. sta farmakeia tin exoun. einai kai affordable.

    ReplyDelete
  7. loipon ayto gia tous porous exw trelh syntagh..pame super market k agorazoume ta fakelakia me thn zelatinh se skonh..bazoume ena koutalaki zelatinh k ena koutalaki gala se ena pothri k gia 10 sec ston fourno mikrokymmatwn...meta mena pinelo aplwnoume sthn myth..stegnwnei k to trabame san zelatinh..ta bgazei ola k einai tsampa..sxedon!kalh epityxia!

    ReplyDelete
  8. kala ti fovero tip einai afto? TI FOVERO TIP EINAI AFTO? thank you my dear.na pairnas pio sixna apo edo...:)

    ReplyDelete
  9. Επίσης, αν θέλετε κάτι που να μυρίζει φαρμακίλα αντί για γαλατίλα (pun intended heh :) ) δοκιμάστε Mario Badescu Silver Powder. Με 3-4 εφαρμογές έχει μεγάλη διαφορά σε μαύρα στίγματα (εμένα που καθάρισε τουλάχιστον τα μισά στις 3 πρώτες εφαρμογές, τα παλιότερα που είναι πιο βαθιά είτε θέλουν περισσότερο είτε δεν τα βοηθάει το συγκεκριμένο).

    Γύρω στις £10-12 κάνει, not too bad for a trial.

    ReplyDelete