Tuesday 9 July 2013

Tag: 5 product make up

Βλέπω κυκλοφορεί ένα ταγκ, πολύ ενδιαφέρον, τύπου ''κάνε το μακιγιάζ σου με 5 προϊόντα μόνο. Μπορείς.''

Καταρχάς να πώ ότι το βρίσκω πολύ εύκολο και άμα θέλετε το κάνω και με τρία προιόντα (ρουζ = μαστ για στρογγυλοπρόσωπες, multitasking προιόν που συνδυάζει ρουζ, γκλος και SPF, mascara). Αν και κολλημένη με το μακιγιάζ, πάντα ήμουνα της προσέγγισης ''Less is more'' και ειδικά το καλοκαίρι, που έτσι και αλλιώς δεν στέκεται τίποτα. Γενικά δεν βάφομαι πολύ, δεν κάνω κοψίματα στο μάγουλο, δεν βάζω πράιμερ ή φον ντε τεν (σε ειδικές περιπτώσεις), δεν κάνω γωνία στο μάτι και δεν το φορτώνω με 494838 σκιές (ή μολύβι θα βάλω ή μια απαλή σκιά σε όλο το μάτι, ποτέ και τα δυο μαζί, λίγο μάσκαρα και άουτ οφ δε ντορ). Ένας λόγος είναι ότι όσες φορές έχω φορτώσει την επιδερμίδα μου, έχω βγάλει σπυράκια. Ό,τι πείραμα κάνω, θα το κάνω στα χείλια με έντονα κραγιόν πχ που είναι και της μοδός. Τέλος δεν βάφομαι πολύ γιατί δεν κάνω touch ups και γενικά βαριέμαι τη διαδικασία. Συνήθως θα κάνω κάτι απλό που δεν έχει το ρίσκο του να ''διαλυθεί'' ή να ''σβήσει'' κατά τη διάρκεια της μέρας.

Εδώ οι προτάσεις μου.

Αν είστε ανοικτόχρωμη


Vichy BB Idealia in Fair. Σε άλλες άρεσε ( σε εμένα), σε άλλες δεν άρεσε (ντόπελγκάνγκερ και άλλες εκλεκτές μπλόγκερ), οι απόψεις διίστανται αλλά αυτό έχω προς το παρόν. Είναι multitasking, έχει SPF και τουλάχιστον περιορίζει κάπως τις κοκκινίλες στα μάγουλα που έχω. Έχω και ένα tinted αντιλιακό της Apivita, αλλά οκ, η γυαλάδα που αφήνει αυτό της Απιβίτα δεν συγκρίνεται, οπότε Vichy και πάλι Vichy...Μετά, για λίγο χρώμα και ομοιόμορφη όψη στο πρόσωπο, θα βάλω καπάκι το bonne mine Guerlain στην ανοικτή απόχρωση. Είναι πραγματικά Ό,ΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ έχω δοκιμάσει σε αυτήν την κατηγορία, πολύ καλή λύση για ανοικτόχρωμες επίσης. Απλώνεται πολύ ωραία, δίνοντας ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα, και το βασικότερο ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΛΑΔΙΛΑ, γυαλάδα. Η αίσθησή του δε τρομερή...ούτε που το νοιώθεις. Μάσκαρα έχω ένα δείγμα Lancome Fatale, οκ ούτε κρύο ούτε ζέστη. Έχει λαστιχένιο βουρτσάκι που δεν το πολυσυμπαθώ αλλά εντάξει...την κάνει την δουλειά. Στα χείλη μου αρέσει το It Pink του Dior, που έχει ωραίο έντονο χρώμα ιδανικό για κοπέλα που δεν μαυρίζει ποτέ, και balm-y εφέ που μου αρέσει πολύ για καλοκαίρι. Μπόνους - το Azure βερνίκι της Chanel, επειδή τα ψαρωτικά χρώματα στα νύχια είναι πολύ ιν τώρα τελευταία και επειδή κάνει ωραίο συνδυασμό με το λιτό, δροσερό πρόσωπο (metallics/balmy transparency contrast). Αν και δεν είμαι πολύ φαν των μεταλλικς, εντούτοις είναι υπέροχο για πεντικιούρ.

Αν είστε σκουρόχρωμη και μπρονζέ



Θα έδινα ομοιόμορφη όψη και θα τόνιζα το σταρένιο χρώμα της επιδερμίδας με το ειδικό προιόν της Guerlain, Bonne Mine, το οποίο βγαίνει και σε πιο σκούρα απόχρωση, και είναι ωραίο και για κοψίματα και μετά θα έδινα φώς στα σημεία με τους γνωστούς μετεωρίτες της Guerlain σε χρυσή απόχρωση. Αυτούς εδώ τους έχω απο το 2000 νομίζω, εξού και η πλαστική συσκευασία. Δεν έχουν πάθει τίποτα. Στα χείλια θα έβαζα το υπέροχο και έντονο Mazette του Dior, το οποίο είναι απο τα αγαπημένα μου για καλοκαίρι. Μάσκαρα? Μια έντονη μπλε-τυρκουάζ, μάρκας ό,τι έχετε. Απλώς συνιστώ προσοχή με τα περίεργα χρώματα σε μάσκαρα, δεν βγαίνουν εύκολα στο ντεμακιγιάζ. Πρέπει δηλαδή να έχετε ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ προιόν μετά για να τις αφαιρέσετε. Στα νύχια, το επίσης έντονο, almost fluo but not, Flirty Tankini απο China Glaze - υπέροχο χρώμα, ταιριάζει απίστευτα σε μελαχρινές, φανταστική ποιότητα.

Swatches - all together

Απο πάνω προς τα κάτω

αριστερά Chanel Azure, δεξιά Dior It Pink
Κάτω, απο αριστερά China Glaze Flirty Tankini, Dior Mazette, μπλετυρκουάζ μάσκαρα



+close up


Tag-άρω mariapagonaki, doppelganger, stinapothiki, nephele, beautyincrisis, argyrousa, bymatahari, tbeautyqueen και όποια άλλη θέλει!

15 comments:

  1. uperoxes epiloges!!!!!!!!eimai melaxirni kai m'aresoun polu ta xrwmta pou epelexes!
    latreuw china glaze!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ta china glaze einai ta agapimena mou. efxaristo poli gia to endorsement :). poies einai oi dikes sou epiloges? se kano tag TORA! :)

      Delete
    2. den to eixa kanei toso diastima enw me eixan tagarei...gt eida oti ola ta koritsia xrhsimopoiisan ta proionta sto proswpo tous..kai den i8ela na deixw proswpo!tha to kanw omws me ton tropo sou!! :)
      euxaristwwwwwwwwww!!! :) :)

      Delete
  2. popopo leinti pires fora simera! loipon, tha to kanoume me tin doppelganger aka kelly, suntoma ;)

    ReplyDelete
  3. (ήδη αρχίσει να ρωτάει αν η παλεττα πιανεται για ένα προϊόν μουαχαχα)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol. do it as you like :)

      Delete
    2. Πωπωπω, πόσο καταδότρα είσαι, δικιά μου;;; Έχω μια παλετίτσα/tester kit ρε παιδιά! Εγώ θα τη πάρω για ένα, εσεις αμα θελετε καντε με disqualify..
      Σκέτη τσουχτρά είσαι!!Να γιατί σου γκρινιάζω όταν αγοράζεις πολλά πολλά και με βγάζεις βούκινο!Γυναίκες κακούργες παιδί μου..

      Delete
  4. Καλησπέρα, είσαι καλά? Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό το blog σου και μου αρέσει πολύ! Συνέχισε!!!
    Θα μπορούσες να γράψεις κάποιο post για τους meteotites του Guerlain? Είναι στα υποψήφια για αγορά αλλά τα αξίζει τα λεφτά του??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αξίζει..ω, πόσο τα αξίζει!!!!! Το είχα πριν αρκετούτσικα χρόνια, με συχνή χρήση κράτησε 2 χρόνια. Υπέροχο προιόν. Η guerlain, είτε είναι primer με ρινίσματα χρυσού, είτε ξύστρα για μολύβια κάνει καλλυντικά και αξεσουάρ μακιγιάζ, πολυτελή, λειτουργικά, αποδοτικά και ασφαλώς πανέμορφα! Πάρτο και να το χαρείς!

      Delete
  5. θενκσ για το ταγκ λειντι!! θα το κανω! όσο για τα guerlain που λες παραπάνω... πόσο συμφωνω!!

    ReplyDelete
  6. καλημέρα!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ doppelganger & T the Beauty Queen!
    θα αρχίσω την αποταμίευση λοιπόν για να το αγοράσω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ladies me kalipsate. einai photoshop gia to prosopo. des ektos apo tis bilitses kai ti morfi compact. kane mia dokimi ston pagko tis guerlain.

      Delete
  7. ετοιμάζω το ταγκκκκ!!! θενκ γιου λεηντηηηη!!! =)

    ReplyDelete
  8. Λαίδη μου, μόλις γύρισα απο διακοπές και το είδα! Θα το ετοιμάσω. Ευχαριστώ για το tag!!!

    ReplyDelete
  9. Σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το tag!!! Ήθελα πάρα πολύ να το κάνω γιατί ειδικά φέτος το καλοκαίρι έμενα στα 5 προϊόντα για καθημερινό μακιγιάζ! Τέλειες οι επιλογές σου, φοβερά χρωματάκια!

    Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά λόγω συνθηκών και διακοπών είχα περίοδο αποχής από τα ιντερνετικά ;-)

    Φιλιά πολλά ♥

    ReplyDelete