Thursday 9 January 2014

Λαβ λαβ λαβ

Για να ξέρουμε τί πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλό γουίσλιστ!!!

http://www.glow.gr/blog/my-beauty-routine

YSL, σπαθόλαδο και Shu Uemura προιόντα μαλλιών noted!

10 comments:

  1. Απλώς μοναδική η Μαρία Παγωνάκη. Το σπαθόλαδο το χρησιμοποιεί από την περίοδο της εγκυμοσύνης της για τις ραγάδες και όχι μόνο. Προσπάθησα να το εντάξω στην καθημερινή μου περιποίηση από την πρώτη κιόλας φορά που το είχε αναφέρει (Ως γκουρού κάτι παραπάνω θα ξέρει, σκέφτηκα) αλλά μάταια. Ούτε η μυρωδιά του μου αρέσει ούτε η απόχρωση που αφήνει στο δέρμα, γιατί σε αντίθεση με άλλα λάδια -κι έχω χρησιμοποιήσει αρκετά- είναι κάπως! Η εν λόγω beauty routine μου το ξαναθύμισε. Το έχεις χρησιμοποιήσει, αγαπητή λέιντι;

    ReplyDelete
  2. http://mariapagonaki.wordpress.com/2011/09/29/hypericum-oil-%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF/

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Σπαθόλαδο (ή αλλιώς βαλσαμόλαδο ή επιστημονικά hypericum oil) ΠΟΤΕ πριν βγεις στον ήλιο. Εκτός αν θέλεις να γίνεις το παρδαλό κατσίκι το ίδιο. Είναι φωτοευαίσθητο. Και ναι, αίσχος για μυρωδιά.

    Γαμώτο πάλι μπήκα με το id του συζύγου.

    ReplyDelete
  5. λειντι ντι15 January 2014 at 15:50

    @domina taciturna + τομμποι
    ναι! λοιπον το σπαθόλαδο δεν το εχω δοκιμάσει αλλά θέλω πολύ! έχω προβλημα με ραγάδες απο τη εφηβεία δυστυχώς (μανούλες προσέξτε λίγο τις έφηβες κορούλες σας)...πόσο βρωμάει δηλαδή? (ααα ο αστάθμητος παράγοντας) και τί εννοείται ότι αφήνει χρώμα?? γίνονται τα σεντόνια χάλια πχ?

    ReplyDelete
  6. Καλημέρες. Μυρίζει ένα περίεργο πράγμα, πολύ λάδι (όχι καλαματιανό). Πιο πολύ σαν αυτοκινήτου. Συνήθως χρησιμοποιείται για επιθέματα γιατί δεν είναι από τα λάδια που "κάθονται" στο δέρμα. Για χρώμα δε ξέρω γενικά, μόνο ότι οι εναλλακτικοί σου λένε μη το χρησιμοποιείς πριν βγεις στον ήλιο γιατί κάνει λεκέδες στο δέρμα. Για ραγάδες δε ξέρω αν κάνει αφού τις πάθεις. Επουλωτικό είναι, αλλά όταν οι ραγάδες είναι ροζ. Το step daughter παρουσίασε στο στήθος (εφηβεία και φουσκώνουμε) και προσπαθώ να την πείσω να αλοιφοπασαλείβεται κάθε μέρα αλλά που... Εγώ πάλι λέω να το ρίξω στην αμερικανιά, coconut oil παντού.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το σπαθόλαδο φτιάχνεται με βάση το ελαιόλαδο (carrier oil) στο οποίο βυθίζεται ικανή ποσότητα σπαθόχορτου. Στην αρχή λοιπόν, μοιραία, μυρίζει 100% ελαιόλαδο. Μέχρι να εγχύσει το goodness του το σπαθόχορτο μέσα στο λαδάκι, χρειάζονται 40+ μέρες (νομίζω πως είναι ανάλογα τον καιρό) και για κάποιο λόγο στην πορεία το λάδι χάνει το χρυσαφί του χρώμα, αποχρωματίζεται, γίνεται πιο pale yellow, πιο παχύ, πυκνό, και δεν μυρίζει τόσο ελαιόλαδο. Μυρίζει ξεκάθαρα λάδι, και κάτι άλλο απροσδιόριστο, αλλά όχι δυνατά. Δεν θα έλεγα ότι είναι ευχάριστο, αλλά οκ δεν είναι και κάτι που σε ανακατεύει πχ.

      Είναι πολύ επουλωτικό, και όταν οι ραγάδες είναι ροζ (που είναι και το μοναδικό στάδιο που μπορείς να κάνεις κάτι για να περισώσεις ό,τι μπορείς, οτιδήποτε, γενικώς) τις ερεθίζει λίγο, τις κοκκινίζει. Μετά κάνει τη δουλειά του. Αν μπορείς να πείσεις 11χρονο να πασαλείβεται με λάδια, είσαι η θεά μου. Εγώ είχα από μικρή στο στήθος, στα πόδια, μου είχε δώσει η δερματολόγος να βάζω καψουλίτσες βιταμίνης Ε, αλλά εγώ ήθελα να παίζω κυνηγητό, να διαβάζω Enid Blyton και να ακούω Θάνο Καλλίρη και όχι να μαλάζω το στήθος μου με λάδια :p Bad call.

      Delete
    2. Α! Enid Blyton! Υποθέτω είσαι και εσύ μια George;
      Ποια λάδια; Εδώ δίνουμε ακόμα τον πόλεμο του αποσμητικού. Με το που βγαίνει από το μπάνιο τρέχω σαν την τρελή με τα μπουκάλια στο χέρι.

      Delete
    3. Πιο πολύ για Ντάινα από τη σειρά Περιπέτεια με κάνω :p

      Delete
  7. Προλαλήσασες, με καλύψατε πλήρως! ;)

    ReplyDelete