Monday 6 January 2014

Τα πρώτα της χρονιάς!!!!!

Οκ μου αρέσει αυτός ο ''θεσμός'' του ποδαρικού με τους πρώτους της χρονιάς - το πρώτο μωρό της χρονιάς, το πρώτο καράβι που μπήκε στον Πειραιά, το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε τα διόδια αθηνών-κορίνθου, το πρώτο καρφί που βάλατε στον τοίχο και πάει λέγοντας....

Οι δικές μου πρωτιές....

Το πρώτο ' I hit the pan' της χρονιάς

Shiseido blush in rosiest beige!



Το έχω χρόνια και έχει παραμείνει φανταστικό. Υπέροχη υφή, υπέροχο χρώμα, απόλυτα φυσικό έτσι όπως το θέλω, που παρόλα αυτά φαίνεται, που δεν κοκκινίζει, που δεν τρίβεται...Φανταστική φουτουρίζουσα συσκευασία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια γιατί η εταιρεία τα αντικατέστησε με τα νέα (βλέπετε δείγμα στα δεξιά ακα 'η πρώτη αγορά της χρονιάς!'). Το παρόν - RD103 - είναι οκ απαλό και και φυσικό (μού το πούλησαν ως τρομερά φυσικό για την NC15 επιδερμίδα μου) αλλά κοκκινίζει κάπως και φαίνομαι αναψοκοκκινισμένη. Απο την άλλη η συσκευασία που τετραγωνίζει είναι τελείως off και δεν μου αρέσει καθόλου και το χειρότερο...το εν λόγω προιόν τρίβεται. Το ακουμπάς με μαλακό πινέλο και οκ φεύγει το μισό προιόν (τρομερό pet peeve).


Άλλα προιόντα που τελείωσαν είναι τα σαμπουάν απο Phyto, το Phytodensium (αγαπημένο προιόν αλλά τώρα βάζω δαφνέλαιο), το Phytolium για αδύναμα μαλλιά και το Phytocedrat. Θα ξαναέπαιρνα το τελευταίο γιατί παρόλο που είναι ακριβό κρατάει αρκετά, ακόμα και αν λούζεσαι καθημερινά, τουτέστιν δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ προιόν, έχει δροσερή μυρωδιά που φέρνει σε λεμόνι και κάνει τα μαλλιά να τρίζουν απο καθαριότητα (ιδανική φάση για λιπαρό μαλλί). Αλλά άμα το σκέφτεστε, και το σαμπουάν της μπύρας είναι σούπερ με τα μισά λεφτά.

Το ξηρό σαμπουάν Batiste επίσης μάς τέλειωσε. Είναι αρκετά καλό θα έλεγα αν και στην Ελλάδα που το καλοκαίρι σκας, δεν ξέρω αν την βγάζεις καθαρή με ένα ψέκασμα με Batiste. Καλό πάντως για τους φθινοπωρινούς μήνες για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα, που δεν έχεις χρόνο για λούσιμο καθημερινό και εντάξει δεν είναι και υποχρεωτικό αν δεν δουλεύεις στα νταμάρια πχ και ιδρώνεις ακόμα και αν έχει ψόφο έξω.

Τίτλοι τέλους και την κρέμα ματιών της Lancome Renergie Multilift. Η μαγκιά της είναι ότι έχει ένα ωραίο πράιμερ. Πχ απλώνεις την κρέμα και μετά καπάκι ταμπονάρεις και το πράιμερ, που σε κάνει να δείχνεις ότι τώρα μόλις ξύπνησες, αλλά η κρέμα είναι λίγο λιπαρή για τις ανάγκες μου και θα την πρότεινα σε 40+ηλικίες. Πάντως κρατάει αρκετά, ακα 10 μήνες +.


12 comments:

  1. A! ο άνθρωπός μου! Τα αγαπάω τα Phyto (αλλά έχω να πάρω χρόνια). Όμως. Μετά από συνεχόμενες βαφές το μαλλί μου έχει μείνει το μισό. Βάλε ότι είναι και λεπτό και λιπαρό, τα κάναμε από κούπες. Η αναδόμηση είναι στους στόχους 2014. Όπως και το ότι το επόμενο βάψιμο θα είναι με χένα+indigo, ναι είμαι τολμηρή γυναίκα εγώ. Πρέπει να κόψω το καθημερινό λούσιμο, το σκέφτομαι αυτό με το ξηρό σαμπουάν ως λύση. Πρέπει να αλλάξω και σαμπουάν, το Furterer μας τελείωσε. Είδες προκοπή εσύ με τα παραπάνω; Μήπως να το ρίξω στα χάπια; Αίσχος για μαλλί!

    ReplyDelete
    Replies
    1. γεια σου τομ...

      λοιπον αυτό με τις βαφές απίστευτο. έχω να δηλώσω πώς έβαψα πριν απο κάτι μήνες το μαλλί μου την βαφή της Phyto, η οποία λέει πώς δεν είναι τόσο βαριά όσο οι άλλες. έχω να δηλώσω πως το μαλλί μου κάτσιασε. Τα ίδια είχα πάθει και με βαφή της scharzkopf. δεν ξέρω τί λέει η Inoa βέβαια. Προσωπικά επειδή έχω πρόβλημα με μαλλί έχω αποφασίσει να μην τα ξαναβάψω για αυτόν το λόγο. Δεν έχω πολλές λευκές και αυτό που κάνω είναι να τονώνω το φυσικο μου με το Phytogloss. Τώρα που κάνει κρύο ναι το αποφεύγω το καθημερινό λούσιμο, νομίζω πώς δεν μου κάνει καλό. Λούζομαι μέρα παρά μέρα (με μπύρας πχ, με το φυτοσεντράτ). Δεν βάζω μαλακτικές επίσης. Επίσης το δαφνέλαιο είναι ωραίο, βλέπω πιο στιλπνο μαλλί πιο ελαστικό πιο κάπως. Την μέρα που δεν λούζομαι οκ κάνω το ψέκασμα με μπατίστ. ιτ γουώρκς. βέβαια το καλοκαίρι που ιδρώνουμε οκ δεν μπορείς να μην λουστείς. τώρα αν δούμε ότι καραφλιάσαμε τελείως , πάμε για μεσοθεραπεία μαλλιών. έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. (τί να κάνει ο ΄άνθρωπος). τα χάπια δεν κάνουν τίποτα. δοκίμασα κάτι χάπια με kelp φύκια δηλαδή (έλεος) ΤΊΠΟΤΑ. καλύτερα είναι να κάνεις καλή και υγιεινή διατροφή. αυτά

      Delete
    2. Batiste που βρίσκεις; (γύρισα όλο το internet και αναπαμό δε βρήκα...);

      Delete
    3. nai exeis dikio. batiste eixa ferei apo uk. alla ok des kai to dry shampoo tis syoss ston filtato hondos center. lene oti einai kalo. klorane episis exoume alla einai ligo akrivo

      Delete
  2. Εγώ πάλι έκανα μια μίνι εκαθάρριση στο συρτάρι γιατί δεν χωρούσαν τα καλλυντικά (πάλι, αλλά είναι και το συρτάρι μικρό..μου το ορκίστηκα να μην επεκταθώ και στο διπλανό, ντροπή!) και ξαναπέταξα μερικά πινέλα και κραγιόν που πήγαν άκλαφτα. Για pan δεν το πολυβλέπω στο εγγύς μέλλον αλλά εμένα με πιάνει και μια στεναχώρια όταν τελειώνει κάτι (#emo, #thefeels).
    Batiste και εγώ στόκαρα, είναι εξαιρετικό (ΤΟ ΕΝ-ΝΟ-Ω) αλλά εμένα με πιάνει φαγούρα..γενικά δεν είναι για πολύ προιόν τον scalp μου. Δεν έχω θέματα ξηροδερμίας, αλλά αν βάλω αφρό, ζελέ και διάφορα προιόντα styling τρελαίνομαι στη φαγούρα..και δεν θέλω να ξύνομαι, ρε συ. Οπότε αρχίζω τα μάντρα "είναι ιδέα σου", "όλα είναι στο μυαλό ΩΩΩΩΜ, το ελέγχεις.." κλπ.
    Σε κάποιο μπλογκ και να με συγχωρεί η κοπέλα που το ανάρτησε, γιατί duh αλτσχάιμερ, αναφέρθηκε πως τα HONDOS διακινούν και ένα ALGEMARTINA TROCKEN SHAMPOO (dry shampoo είναι και αυτό σου λέει) που δεν είναι όσο μάπα είναι τα syoss, ούτε όσο ακριβό και δυσεύρετο είναι το klorane.
    Σταυρώτα θειτσίστικα φιλιά, μη σε λερώσω με κραγιόν.. Να μας μπει καλά ο χρόνος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. merci gia tin protoxrononiatiki episkepsi. ti kanete? o sostos tropos leei of dry shampoo application einai na to psekazeis sti vourtsa sou kai meta na xtenizeis to malli. to exeis dokimasei i psekazeis apeftheias? mipos einai lisi sti fagoura. noted gia to syoss

      Delete
    2. Κάπου το χω ξανακούσει, ομολογώ δεν το χω δοκιμάσει γιατί...μπλιαξ. Τη πλένω που τη πλένω κάθε 15 τη βούρτσα, άμα ψεκάζω και dry shampoo πάνω θέλει μετά από κάθε χρήση (ένα OCD το χω). Γενικά δεν βαστάω πολλά πολλά στο μαλλί, ακόμα και αν το πιέζω να μάθει στο pampering, αυτό γελάει ειρωνικά (φαντάσου το) και το παίζει πολύ χύμα.. Μόνο το styling tools ανέχεται.

      P.s. Όποια ψήνεται για φτηνο diy ombre, τα kits της L'oreal είναι ωραιότατα. Εγώ μόλις κούρεψα το ombre που χα (σχεδόν όλο) και πήρα back up για να τα ξανακάνω σε κανα 2-3 μήνες που θα μακρύνει το μαλλί..

      Delete
  3. απαπα, Syoss don't, φόλα, τζάμπα το τετρα-τόσο-ευράκι. Klorane, αλλά με μέτρο γιατί... τσούζει

    ReplyDelete
    Replies
    1. noted gia ta syoss. alla oute to klorane tha elega oti einai toso kalo. batiste kai ksero psomi. mipos ta feroun ta sephora? o hondos?

      Delete
    2. yup έχεις δίκιο, κι εγώ δεν το λατρεύω, αλλά είναι κλάσεις ανώτερο από το syoss και παρότι έχω ακούσει για καναδυό brands ακόμα που δουλεύει ο Χόντος, δεν τα έχω δοκιμάσει

      και όντως όταν χρησιμοποιείς τη χτένα σαν εργαλείο το αποτελεσμα είναι πολύ ελαφρύτερο και καλύτερο

      Delete
  4. Το ξέρω ότι σχολιάζω μετά από ένα χρόνο αλλά ψάχνω απεγνωσμένα τo batiste και δεν το βρίσκω και έχω σκάσει! Μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε??

    ReplyDelete
  5. Προσωπικά ,Ελλάδα από όσο ξέρω, δεν υπάρχεα πουθενά. Πωλείται σε αναρίθμητα σαιτς του εξωτερικού αλλά δεν ταχυδρομουν συσκευασίες αεροσολ..Το μόνο κατάστημα που πουλάει και στέλνει (νομιζω δεν υπάρχει πρόβλημα, όντως στελνει) ειναι το ισπανικό μακιγιαλια: http://www.maquillalia.com/advanced_search_result.php?description=1&auto=1&categoria=&buscar=batiste Απλά για να σε ενημερώσω, τα μεταφορικά ξεκινούν από 5 ευρώ για τις μεγάλες συσκευασίες των 200ml που μαζί με τα μεταφορικά θα σου βγει 9 ευρώ το μπουκάλι, εκτος και αν κανεις παραγγελια ανω των 50 ευρώ που εχει δωρεαν μεταφορικά.

    ReplyDelete