Thursday 6 September 2012

Beauty sightseeing: European South

Σε ποιά ευρωπαική πόλη πάς στο Marihuana για ρούχα,

(απο εδω)

στο Mafia για φαγητό...



και στο Yuck για ό,τι άλλο?



Μα φυσικά στη Μαδρίτη. Μόνο μια τέτοια πόλη θα μπορούσε να είχε τόσο σουρεάλ μαγαζιά! Είχα την τύχη να βρεθώ στην Μαδρίτη για 4 ολόκληρες μέρες τον Αύγουστο (αφόρητη ζέστη 36 βαθμούς στις 11 το πρωί πχ) και πραγματικά η πόλη είναι αυτό που έχετε δει στις ταινίες του Αλμοδοβάρ (με όλη την τρέλα, το macho στοιχείο, την ελεύθερη σεξουαλικότητα κτλ κτλ) και κάτι παραπάνω.

Θα ξεκινήσω την περιήγησή μου με το θέμα του beauty, και σε επόμενο ποστ θα σας δείξω και άλλα αξιοσημείωτα πράγματα.

Στο θέμα του beauty, της μόδας, αυτο που ξεχωρίζει, θα έλεγα, είναι ότι η Ισπανίδα δείχνει μια προτίμηση στην έννοια της μπουτίκ. Εκτός απο τα γνωστά μας Ζαρα/Οysho/etc, έβλεπες ΠΟΛΛΑ κομψά, ανεξάρτητα μαγαζιά, με ισπανικές μάρκες ως επί το πλείστον και διαφορετικά προιόντα, δηλαδή μια άλλη εικόνα απο αυτήν του Λονδίνου, όπου η αγορά έχει κυριευτεί απο ''αλυσίδες''=τα ίδια και τα ίδια. Αν και επικρατεί το κάζουαλ - για να μην πώ χύμα - στοιχείο, σε γενικές γραμμές βρήκα ότι η Μαδρίτη είναι λίιιγο πιο κλασσική απο ότι η Βαρκελώνη, όσον αφορά τις στυλιστικές της επιλογές. Ένας φίλος μού έδωσε την καλύτερη εικόνα - η Μαδρίτη είναι σαν μια ώριμη, σικάτη κυρία με το τσιγαράκι της.

Ξεκινώ με ένα πολύ όμορφο μαγαζί στην Calle de Serrano - η οποία έμοιαζε σε κάποια σημεία με το δικό μας Κολωνάκι/Κηφισιά - το Alvarez Gomez.

Alvarez Gomez, (Calle de Serrano, 14)


Είναι ένα μαγαζί με μεγάλη παράδοση, που ξεκινά απο το 1889 και υπέροχο εσωτερικό. Φημίζεται για τις κολώνιες του - τις οποίες βρίσκουμε σε concept store, όπως αυτό του Bluebird στο Λονδίνο - και ειδικά για την διάσημη ανδρική Aqua de Colonia, η οποία όπως άνετα μπορεί να φορεθεί και απο γυναίκες.

Εδώ η περίφημη Aqua de Colonia


Εδώ το φοβερό εσωτερικό του, με καρυδένια σταντς, κρυστάλλινους πολυελαίους και πολλούς θυσαυρούς, όπως μεταξωτά μαντήλια για την τσάντα, υπέροχα φω μπιζού, αρώματα των Annick Goutal και Serge Lutens, καλλυντικά απο τον YSL και φοβερές, παλαιού τύπου κρέμες ξυρίσματος για το έτερο ήμισυ ή καλούς φίλους.

Εδώ θα βρείτε επίσης εκπληκτικές και προσιτές σειρές απο προιόντα περιποίησης σώματος, που τα παράγει ο ίδιος ο οίκος Alvarez Gomez, όπως οι Aqua Vital και Aqua Calma


Το εσωτερικό του μαγαζιού και η ευγενέστατη κυρία που με εξυπηρέτησε και με γέμισε δείγματα



Η λεία μου ήταν αυτή - μια κολώνια σε μεγάλη συσκευασία (25 ευρώ - στην ιστοσελίδα τους τα έχουν λίγο πιο ακριβά). Είναι ένα υπέροχο ρομαντικό'τριαντάφυλλο' - ελαφρύ, αέρινο, κατάλληλο και για καλοκαίρι, αλλά καθόλου γλυκερό ή ''μανταμέ''. Έχω επίσης μείνει έκπληκτη με τη διάρκειά του. (Μια άλλη κολώνια που μου άρεσε ήταν αυτή με πράσινο τσάι και άρωμα βιολέττας.)



Περπατώντας στην περιοχή (στην σικάτη Salamanca), βρήκα επίσης τυχαία ένα φοβερό concept store, το Isolee....



...άλλη μια σπηλιά του Αλί Μπαμπά, με πιο μοντέρνο χαρακτήρα βέβαια. Εδώ βρήκα...

Τα αρώματα του Ισπανού αρωματοποιού, Ramon Monegal (το βαρύ, πολυτελές μπουκάλι των αρωμάτων του και το εξίσου καταπληκτικό καπάκι που μοιάζει σαν τρούλος εκκλησίας, απλά φανταστικά=110 ευρώ)




Εκπληκτικά σαπούνια με συλλεκτικές χάρτινες συσκευασίες απο 6 έως 8 ευρώ...



Και άλλα σαπούνια....



Τα οικολογικά, μη τοξικά βερνίκια της μάρκας Kure Bazaar με ονόματα όπως Hippie Chic, September, Sofisticato (εάν δεν κάνω λάθος, είχαν 10 ευρώ?)....



Μετά απο έναν cafe con leche, συνεχίσαμε την ''εξερεύνηση''. Η περιοχή άλλωστε ήταν γεμάτη εκπλήξεις, όπως φοβερά μικρά μαγαζάκια γεμάτα με διάφορα γυναικεία ''όπλα'', όπως μαντήλια, βεντάλιες, πέρλες... Πραγματικά όταν έμπαινες να δείς, νόμιζες πώς βρισκόσουν σε μια άλλη εποχή.



ζωγραφισμένοι τοίχοι κοσμούν διάφορα μαγαζιά


Απο το μίνιμαλ στυλ του Βορρά, στο γυναικείο πνεύμα του Νότου - βεντάλιες


συνεχίζεται....

6 comments:

  1. Με πεθανες...και Μαδριτη...και τα Alvarez Gomez & Isolee... ειδα και το "συνεχιζεται" στο τελος..περιμενω να δω!!! Ποσο θ'αντεξω πια?? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) εύχομαι να έχουμε χρόνο και λεφτά να κάνουμε ταξίδια συνεχώς. αν και σαν προορισμός έχω να πώ ότι ήταν αρκετά οικονομικός. πολύ καλές τιμές σε φαγητό, ποτά, κτλ.

      Delete
  2. Τυχερήηη!!! Πήγες στη μπουτίκ Alvarez Gomez? Έχω βάλει στο μάτι αυτή την κλασική κολώνια, να δούμε πότε θα "πεταχτώ" μέχρι τη Μαδρίτη για να την προμηθευτώ! Λοιπόν, μου άνοιξες την όρεξη κ για boutique shopping. Λιγότερο Zara, περισσότερο shopping από μικρά κ περιποιημένα μαγαζάκια. Φέτος λέω να αγοράσω μια δερμάτινη τσάντα από το Μοναστηράκι!

    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φέτος λέω να αγοράσω μια δερμάτινη τσάντα από το Μοναστηράκι! συμφωνώ. πολύ καλή ιδέα. (είχα μια απο το λύκειο κρατάει ακόμα. φοβερό δέρμα)

      Delete
  3. Απίστευτό post! Από τα πιο ενδιαφέροντα που έχω διαβάσει τελευταία! Είσαι φοβερή! Και μόνο ότι αντεξες την περιήγηση με τέτοιες θερμοκρασίες είναι επίτευγμα!! Ανυπομονώ για την συνέχεια!
    xoxo
    Eleonor

    ReplyDelete
  4. Τι τέλειο ποστ!!! Μ'αρεσει πάρα πολύ το beauty ρεπορτάζ σου! περιμένω κι εγώ τη συνέχεια!!!

    ReplyDelete