Thursday 24 May 2012

Cheap Thursdays

Έχει αρχίσει εδώ και κάνει επικίνδυνα ζέστη, κάτι που σημαίνει ότι η επιδερμίδα γυαλίζει περισσότερο. Σε αυτό το κλίμα, γιατί θα έλεγα πώς με πειράζει η ζέστη, δεν είμαι και τόσο συνηθισμένη, βασικό μου μέλημα είναι να μην ''μπουκώνω'' την επιδερμίδα με πολλά, και να την φροντίζω με ελαφριές υφές. Το καλοκαίρι δίνω βάση περισσότερο σε έναν ελαφρύ ορό που ξεκουράζει και προστατεύει την επιδερμίδα απέναντι στην ταλαιπωρία (δυνατός ήλιος, ιδρώτας, θἀλασσα πχ) και σε ένα καλό αντηλιακό, και λιγότερο σε μια ενυδατική κρέμα. Δηλαδή θα επενδύσω σε έναν καλό ορό, σε ένα καλό αντηλιακό και για ενυδατική θα στραφώ σε κάτι καλό αλλά φθηνό. Αυτό γιατί συνήθως οι καλές anti-ageing ενυδατικές είναι πιο βαριές και πολλές φορές δίνουν μια λιπαρή όψη στην επιδερμίδα μου, κάτι που βίωσα πέρυσι με την Primordiale της Lancome. Απο μέχρι τώρα εμπειρία και δοκιμή, μου αρέσουν τα εξής, γιατί δροσίζουν χωρίς να επιβαρύνουν την επιδερμίδα εν μέσω ζέστης.
Ξεκινάω απο τα αριστερά, με την κρέμα που έχει την πιο ελαφριά αίσθηση και υφή. Garnier Ultra Lift swirl 2 in 1, € 15.99. Αν δεν μου έστελναν δείγμα δεν θα την έπαιρνα ποτέ. Αυτό γιατί, προσωπική μου άποψη, τα Garnier έχουν μια έτσι κολλώδη αίσθηση τύπου απλώνεις την κρέμα και μετά νοιώθεις ότι κολλά το πρόσωπό σου. Δεν το ένιωσα με αυτήν την κρέμα όμως, η οποία ανήκει στην 2 σε 1 φιλοσοφία ( περιέχει και αντιγηραντικό ορό). Είναι για ηλικίες άνω των 35, αλλά βρίσκω ότι είναι αρκετά ελαφριά, ίσως πολύ ελαφριά για κάποιον που έχει ώριμη και ξηρή επιδερμίδα. Στην δική μου περίπτωση, ενδεικτικά να αναφέρω πώς έχω μεικτό δέρμα με τάσεις λιπαρότητας όσο ο καιρός ζεσταίνει. Για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες δεν έχω αποφανθεί, αλλά δεν με πειράζει, μιας και χρησιμοποιώ πολύ καλό ορό. Όμως είναι μια πολύ ωραία ενυδατική για καλοκαίρι (μοιάζει σαν τζελ, και είναι λίγο αρωματισμένη), και ακόμα καλύτερα ένα ιδανικό πράιμερ για το μεικ απ. Αυτό νομίζω είναι και το ατού της. Θεωρώ ότι αντικαθιστά τέλεια το Skinflash primer του Dior που συνήθως χρησιμοποιώ και το οποίο κοστίζει και 27 λίρες (περίπου 33 ευρώ). Embryolisse Creme Hydratante a l'Orange. Αν θυμάμαι καλά την είχα πάρει απο το Παρίσι για 16 ευρώ, ή τουλάχιστον εκεί γύρω. Πολύ ωραία, επίσης ελαφριά, χωρίς βαριά αρώματα, και με το ατού ότι ενδείκνυται για δέρματα που είναι ναι μεν μεικτά, λιπαρά, αλλά αφυδατωμένα. Oriflame pure nature with Aloe Vera & Arnica. 11,50 ευρώ. Λίγο πιο βαριά σε σχέση με τις άλλες και με διακριτικό άρωμα, εντούτοις και αυτή η κρέμα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς κάτι άλλα προιόντα της ίδιας μάρκας που είχα δοκιμάσει απο περιοδικό ήταν επιεικώς απαράδεκτα. Ενυδατώνει καλά αλλά παράλληλα δεν λαδώνει την επιδερμίδα, δεν προκαλεί ερεθισμούς και διαρκεί πολύ ως προιόν.

8 comments:

  1. Embryolisse Creme Hydratante a l'Orange: την βρισκουμε Ελλαδα?

    ReplyDelete
  2. γεια σου Εύη, δυστυχως γιοκ στην ελλάδα, αλλά ενα σάιτ που την έχει και στέλνει ελλάδα ειναι αυτό http://www.cocobeau.co.uk/index.php?main_page=index&cPath=87_111&zenid=d2d0e933e55d2ee65077d95b55eab47c

    την έχει λίγο τσιμπημένη (25 λίρες + μεταφορικά), αλλά δες και την κανονική βερσιόν.

    ReplyDelete
  3. Κι εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω την κρέμα της Garnier αλλά δίσταζα.... Επειδή όμως έχουμε τον ίδιο τύπο επιδερμίδας λέω τελικά να την δοκιμάσω! Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ean tis agoraseis perimeno to review sou.

      Delete
  4. Αυτή η 2 σε 1 της Garnier είναι απείρως βελτιωμένη από τις παλιές Ultra Lift κρέμες! Δεν ήξερα ότι υπάρχει Embryolisse που να μυρίζει πορτοκάλι, interesting!
    [Εγώ ξέρεις, όπου ακούω εσπεριδοειδή, κολλάω]
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. gia sou evi oxi den mirizei portokali alla exi ekxilisma portokaliou. einai ligo pio kitrini sto xroma. nai simfono gia tin ultralift.

      Delete
  5. Everyone who is into style depends on a great stylist to
    look good and help with hair issues and problems. My hair doesn't always look good when I'm going to attend
    openings and red carpet events. When one thinks
    of fungus, they don't generally associate it with the head or scalp, but the itching, burning scalp, rash or pimples on the scalp could very well be caused by a fungus, requiring antifungal shampoo to provide well needed relief to the symptoms.

    Review my web blog - hair products

    ReplyDelete
  6. Everyone who is into style depends on a great stylist to look good and help with hair issues and problems.

    This article will explain the hair product diversion conspiracy and list ways
    that you can determine whether or not the beloved salon brand you saw in Walgreens
    last week was truly diverted merchandise or strategically
    placed by the powers that be. It is designed for professionals
    so you know you're getting top performance.

    my webpage ... hair products

    ReplyDelete