Saturday 5 May 2012

''Αχ Πατρίδα μου Γλυκειά''

Λοιπόν ξεχάστε την κίτρινη σκιά και το πορτοκαλί/κοραλί κραγιόν, η μεγάλη τάση του καλοκαιριού είναι η πατριδολαγνεία. Το διάστημα που ήμουνα Αθήνα για τις καθιερωμένες διακοπές του Πάσχα, δεν υπήρχε βιτρίνα μαγαζιού που να μην είχε αυτοκολλητάκι με την ελληνική σημαία και το σλόγκαν ''made in greece'', πωλήτρια που να με κυνηγούσε με την δικαιολογία ε πάρτε το, γιατί είναι και ελληνικό προιόν, και το αποκορύφωμα?? Ο Χόντος, εκτός απο το αφιέρωμα στην Ελλάδα στο περιοδικό του, είχε αναρτήσει σε κάθε μαγαζί κάτι τεράστιες γαλανόλευκες σημαίες λές και γιορτάζαμε την 25η Μαρτίου. Θα μου πείτε με αυτά που γίνονται, την πτωτική τάση της αγοράς, την μέχρι τώρα ξενομανία μας, ε λογικό είναι να γίνει μια τέτοια προσπάθεια, να πειραχτούν λίγο οι ευαίσθητες χορδές μας μπάς και ανοίξουμε το πορτοφόλι μας και αγοράσουμε γκρικ πρόντακτ, αλλά ρε παιδιά μια μέση λύση δεν υπάρχει? Είπαμε αγαπάμε την πατρίδα τη γλυκειά (απο άρθρο σε περιοδικό του Χόντου), τη στηρίζουμε, αλλά όχι και έτσι. Δεν μου άρεσουν αυτά τα εξτρίμ πατριωτικά. Τέλος πάντων, με τα πολλά, μπήκα και εγώ στο κλίμα (είμαι ελληνίδα και ψωνίζω ελληνικά) και έκανα αγορές που μπαίνουν σε αυτήν την νέα ενότητα, της ''πατριδολαγνείας''. Τελικά τα πολλά σημαιάκια έκαναν τη δουλειά τους. :P Πρώτη αγορά, γιατί ακολούθησαν και άλλες, αυτό -
Ναι, ναι. Έψαχνα για ένα φθηνό άρωμα, ( το τί αρνητικά σχόλια πήρα για το τωρινό μου ακριβό άρωμα YSL La parisienne -επικρατέστερα ότι ''μυρίζω σαν γιαγιά, σαν θεία κτλ'') και τυχαία έπεσε το μάτι μου στην Μυρτώ. Τι τυχαία?? Βασικά στα ράφια (του χόντου απ''όπου την πήρα), ήταν στο κάτω κάτω μέρος, άρα έπρεπε να ψάξεις, σκύψεις. Η Μυρτώ είναι μια κολώνια που είχα σαν παιδί και που έβαζα σε πάρτυ και γιορτές, το πρώτο άρωμα που μού πήραν οι γονείς μου. Πρέπεί να την έχουν ξανα ανακαλύψει και άλλοι γιατί πραγματικά είχε μείνει ένα μπουκάλι Λεμόνι και ένα Λεβάντα. Το Λεμόνι δεν μου άρεσε τόσο, άσε που είχα πάρει μια παρόμοια απο Τουρκία, αλλά όταν μύρισα τη Λεβάντα??? Ε, εκεί έμεινα. Εμένα η λεβάντα δεν μου αρέσει. Με ζαλίζει, τη βρίσκω κοινότυπη, καλή για να σκοτώνει το σκώρο και άλλα τέτοια σέξυ, αλλά όταν άνοιξα το μπουκάλι, πραγματικά, νόμιζα ότι σκόνταψα πάνω ή ότι πέρασε απο δίπλα μου, γοητευτικός άντρας και μάλιστα φρεσκοξυρισμένος, πχ σαν να πέρασε δίπλα μου ο Σταύρος Θεοδωράκης για να γίνω πιο συγκεκριμένη (εσείς βάλτε όποιον θέλετε στο ''γοητευτικός άντρας''). Είχε δηλαδή μια καθαρή (έχει την μυρωδιά που αφήνει στο μπάνιο ο καλός σας αφού ξυρίζεται), μια masculine, αρσενική γοητεία, και ναι θα το πώ, είναι ''ξεσηκωτική'' και σέξυ, παρόλο που έχει μια χαριτωμένη ''κοριτσίστικη'' συσκευασία. Εντάξει δεν έχει μεγάαααλη διάρκεια, αλλά μετά απο ένα μπάνιο είναι απίστευτη για ένα φρεσκάρισμα, ειδικά όταν έχει ζέστη, μια ιδέα αρώματος σαν να σας έχει αγκαλιάσει το έτερο ήμισυ ή ένας αγαπημένος σας άνθρωπος και έχει αφήσει πάνω σας λίγο απο το άρωμά του ως υπενθύμιση. Ελπίζω να μην ακούγομαι γελοία, αλλά όλα αυτά πραγματικά περνάνε απο το μυαλό μου κάθε φορά που την βάζω και νομίζω ότι για 4,80 ευρώ (απο Χόντο, ο γνωστός με τα σημαιάκια) είναι πραγματικά κάτι παραπάνω απο μια ευχάριστη έκπληξη.

16 comments:

  1. Ο αγγλοιρλανδός με τον οποίο ζω, τρελλαίνεται για Μυρτώ! Κάθε φορά που πηγαίνουμε Ελλάδα, ανάμεσα στα λουκάνικα και το μέλι αγοράζουμε και 2-3 μπουκάλια ("Λεμονιάκι" το λέει...). Ως προς το πατριωτικό κομμάτι εγώ συμφωνώ 100% με την επιστροφή στα ελληνικά προϊόντα και τρομάζω κάθε φορά με την ξενομανία μας ως λαού. Κρίμα πάντως το οτι η Μυρτώ αγοράστηκε απο την Sarah Lee άρα δεν είναι ελληνικό προϊόν, παρότι παράγεται στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alithia? endiaferon...:) mou kanei entiposi logo siskevasias tha elega oti apefthinetai se ginaikes. i kano lathos? mallon.
      afto pou les gia ti Sarah Lee einai efstoxi paratirisi, nai to eida kai ego sto mpoukali, alla ok, as opsetai...einai mia anamnisi elliniki. :)

      Delete
  2. Αχου τι μου Θύμισες... ΜΥΡΤΩ, ενα ονομα αλληλενδετο με παιδικες αναμνησεις. Συμφωνω πρεπει να ενισχύουμε τα Ελληνικά προιοντα... και δεν σου εχω ευχαριστα νέα, γιατι μολις εκανα μια αναρτηση για τα INGLOT -που μονο Ελληνικά δεν είναι- και ανοίγουν επιτελους στην Αθηνα!!!

    http://www.beauty-is-within.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. pou anoiksan athina? einai apo polonia an den kano lathos, alla den ta exo dokimasei.

      Delete
    2. Την Δευτέρα ανοίγουν, στο Athens metro mall!

      Delete
  3. αχ, ποσες αναμνησεις η Μυρτω.

    From Paris with love!
    Kristina.

    ReplyDelete
  4. Για να ειμαι και σωστη στο κλιμα της ημερας, θα ψηφισω! Μυρτω δαγκωτο!
    +1 για τις αναμνησεις
    +1 για την ενισχυση σε ελληνικα προιοντα
    +3 για το Σταυρο Θεοδωρακη ;-)
    +1 για την τιμη
    και οχι δεν ακουγεσαι καθολου γελοια κ εγω την ειδα μια μερα στο Hondos και σκεφτηκα να την παρω αλλα μετα το ποστ σου θα παω να την ξαναδω!!!

    http://beautyincrisis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. υπέροχη ανάρτηση λέηντι! ΟΧΙ δεν ακούγεσαι γελοία! Θα ρίξω μια ματιά κ γω στη Μυρτώ! =)))

    ReplyDelete
  6. πως καταφερες και χώρεσες σε ένα ποστ αναμνήσεις, beauty, εθνική περηφάνια και Σταύρο θεοδωράκη με ξεπερνά! χαχαχα. πάντως η λεβάντα εμένα μ αρέσει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ ξέρω λολ. μύρισέ την και πες μου τη γνώμη σου.

      Delete
  7. Ω lady, πήρα κι εγώ πριν κανά μήνα τη Μυρτώ με το λεμόνι! Τη βάζω μετά το μπάνιο και χαίρομαι μόνη μου, ε παραπάει να τη φορέσω και να βγω έξω... Και η Λεβάντα μυρίζει επίσης ωραία, κι έχω αναμνήσεις και με τις δυο. Όντως, κρίμα που την αγόρασε η Sara Lee, αλλά συνεχίζει να παράγεται στην Ελλάδα- δες το 520 στο barcode! Έναν καημό έχω βρε lady: να δω έναν άντρα να χαίρεται το μερακλίδικο grooming και να φοράει μια παλιομοδίτικη κολώνια σαν τη Μυρτώ μετά το ξύρισμα, χωρίς να φοβάται ότι θα τον πουν gay- τι ομοφοβία κι αυτή...
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) simfono ! (gia ton kaimo -tres sexy)....an kai o aggloirlandos bf tis protis sxoliastrias einai fan! isos na ginei moda kai stin ellada. edo poli aggloi xrisimopoioun penhaligon's px (paliomoditikes kai ligo akrives alla still kolonies).

      Delete
    2. btw esi ftais gia ti moda! eleges gia menounou kai tetoia kai entaksi pira ti mirto :)

      Delete
  8. Luckily, there are many methods in safely removing unwanted hair.
    Since these goods are made from plant extracts, seed oils and hair only twice in a week.
    It is designed for professionals so you know you're getting top performance.

    Here is my blog post; hair products

    ReplyDelete
  9. Αγαπητή Λέιντι ντι,
    Βρέθηκα εδώ ψάχνοντας για την κολόνια Μυρτώ...
    Την είχα δοκιμάσει πριν χρόνια, πριν ακόμη αγοραστεί απο την εταιρεία Sarah lee όπως αναφέρεις, και μου άρεσε πολύ! Την ανακάλυψα μέσω διαδικτύου στο hondos center αλλά μου είπαν πως δε στέλνουν στην Κύπρο.
    Προσπάθησα να βρω την εταιρεία Sarah lee - βρήκα μια ιστοσελίδα αλλα κανένα ίχνος της "Μυρτώ".
    Θα σας παρακαλούσα αν είναι δυνατό να μου πείτε κατά πόσο αναγράφεται κάποιο τηλέφωνο η κάποια ιστοσελίδα πάνω στη συσκευασία...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Με εκτίμηση,
    Ελένη Γιαννούδη
    Κύπρος
    eleni@yiannoudes.com

    Υ.Γ. Σας παρακαλώ μη δημοσιεύσετε/σβήστε τα στοιχεία μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απόστολος Σιμόπουλος18 August 2016 at 22:53

      http://athos-pharmacy.gr/index.php?route=product/product&product_id=54648

      Delete