Friday 8 July 2011

Guest blogger: Argyrousa from Love at First Site!!

Συζήτηση στο twitter περί της σημαντικής απόφασης 'θα πάρεις YSL Sheer Candy lipsticks?

argyrousa - ''egw den pira telika giati den exei spf k tetoia xrwmata ta thelw gia alla day''

ladydbeauty - ''giati? einai simantiko to spf sto kragion?'' (ανίδεη τελείως)

argyrousa - ''όταν έχεις σημαδάκι/πανάδα από τον ήλιο στο άνω χείλος (ω ναι το έχω)''


Θα έλεγα πώς κύριο στοιχείο της Αργυρούσας του Love At First Site, που φιλοξενείται σήμερα είναι, εκτός απο την θετική της ενέργεια, η έμφαση στη λεπτομέρεια και στην σωστή προστασία(ες πι εφ στο κραγιόν?? και όμως). Όσες διαβάζετε τα πόστ της θα έχετε καταλάβει ότι είναι ''δε έξπερτ'' σε ότι έχει σχέση με αυτό που λέμε ''sensitive skin'',αφιερώνοντας αρκετὀ e-μελάνι σε μάρκες που έχουνε paraben free προιόντα, μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά on the rise. Είναι μάλιστα τόσο ''δαιμόνια'' που έχει καταφέρει να ξετρυπώσει ύποπτα parabens πχ στο primer ματιών της Urban Decay και να βρεί εναλλακτικές ιδέες στη Mac. Και ξεκινάμε...

Τι είναι ομορφιά για σένα?
Πλατύ, αβίαστο χαμόγελο και καθαρά μάτια! Μα τι ομορφιά!!!

A beauty icon that you love and why:
Μη γελάσεις!!! Συνήθως θαυμάζω πολύ το μακιγιάζ της Jennifer Lopez! Beauty icon κατά τον ορισμό δεν έχω όμως. (σημείωση απο admin: "¨τί να γελάσω? εδώ έχω βρεί έμπνευση στην Paris Hilton. Ο δε bf κόπιαρε κούρεμα του Justin Bieber!'')

Βάφτηκα πρώτη φορά...
Στην 6η δημοτικού παρακαλώ! Θυμάμαι είχα βρει μια Clarins κόκκινη παλέτα σκιών της μαμάς μου από όπου έπιανα κι έβαζα ροζουλί σκιές στα βλέφαρά μου! Ίσα που γυάλιζαν βέβαια, μην φανταστείς! Αλλά εγώ αισθανόμουν «μεγάλη»!


Πότε κατάλαβα ότι έγινα beauty junkie?
Όταν άρχισα να αναφωνώ βλέποντας τηλε-περσόνες! "Μα καλά δεν την είδε κανείς πριν βγει στο γυαλί;! Αυτό το ρουζ δε ταιριάζει με τίποτα με το κραγιόν που φοράει!" γκντουπ και με χτύπησε ωσάν ντουβάρι... βρε μήπως έχω μια μικρή πώρωση;! χμμ...





Ποιός είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου?
Το δέρμα μου είναι σχετικά ανοιχτόχρωμο με κόκκινο undertone και ευαίσθητο. Αν μείνω στον ήλιο χωρίς αντηλιακό καίγομαι αμέσως, βγάζω φακίδες και μετά ξεφλουδίζω! Στη MAC με έχουν αντιστοιχίσει ότι φορώ -αυτή την περίοδο- υγρό foundation ΝC25 και concealer NW20!

Skincare routine: Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα προϊόντα -δίδυμος ένεκεν- αλλά δεν εγκαταλείπω και κάποιες σταθερές αξίες που ξέρω ότι με καλύπτουν - μην το παρακάνουμε κιόλας! Έτσι χρησιμοποιώ σταθερά αμυγδαλέλαιο για ντεμακιγιάζ ματιών (αφαιρεί κάθε είδους σκιάς και Liner), το La Roche Pοsay αντηλιακό μου με χρώμα, ένα σαπούνι καθαρισμού προσώπου από Fresh Line που εναλλάσσω κατά καιρούς και τις μάσκες πορτοκαλιού και ροδιού από Apivita. Για ενυδάτωση και προφύλαξη από τα σημάδια του γήρατος- ο ναι δεν τα ξεχνώ- αλλάζω κατά καιρούς ψάχνοντας τα προϊόντα που θα με κάνουν να μη θέλω να δοκιμάσω κάτι νέο, φροντίζοντας τα συστατικά τους να είναι όσο λιγότερα και πιο φυσικά γίνεται! Κατ'ουσίαν πάντως η ρουτίνα μου είναι σταθερη:

Πρωί -καθαρισμός με σαπούνι, λοσιόν, σέρουμ, ενυδάτωση ματιών και προσώπου, αντηλιακό

Βράδυ - καθαρισμός με σαπούνι, λοσιόν, νυχτερινό σέρουμ για πρόληψη και αναδόμηση


Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να γίνω anti-paraben.
Αποφάσισα ότι δεν ήθελα να βάλω στο δέρμα μου οτιδήποτε περιέχει Parabens κλπ "περίεργες" ουσίες όταν μια φίλη μου με την οποία μιλάμε πολύ συχνά για καλλυντικά μετά από σχετική μου απορία μου έστειλε αυτό τον κατάλογο:
"PG (Propylene Glycol, Butylene Glycol): Βασική ουσία σε βερνίκια, γυαλιστικά πατώματος, υγρά φρένων, καθαριστικά φούρνων, καθαριστικά σπιτιού. Χρησιμοποιείται επίσης σε οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αποσμητικά, καλλυντικές κρέμες, φαγητά και είδη υγιεινής. Στα καλλυντικά την βάζουν για να κρατάει την υγρασία. Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα ακόμη και όταν είναι σε μικρή ποσότητα και να δημιουργήσει δερματίτιδες και εξανθήματα. Αποτελέσματα από έρευνες που δημοσιεύτηκαν από το MSDS (Material Data Safety Sheet) των ΗΠΑ δείχνουν ότι αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο συκώτι, να εμποδίσει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος και να χαλάσει την μεμβράνη τους, να αφυδατώσει το δέρμα και να το ξεφλουδίσει. Οι εταιρείες το χρησιμοποιούν επειδή είναι πολύ χαμηλό σε κόστος.

PARABENS (Methyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben): Οι παραβίνες είναι τα πιο διαδεδομένα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται απο τις εταιρείες καλλυντικών από προϊόντα προσώπου μέχρι κρέμες για βρεφικά και παιδικά δέρματα...Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι παραβίνες επιρεάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων στους ανθρώπους και μπορούν να δημιουργήσουν καρκίνο του μαστού στις γυναίκες. Επίσης έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα και τα μάτια. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να δημιουργήσει μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου.

PEG (Polyethylene Glycol): Συνθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ως γαλακτωματοποιητές, επιφανειοδραστικά, διατηρητές υγρασίας. Τα συναντάμε και σε καυστικά σπρέυ που καθαρίζουν τους φούρνους. Αφαιρούν τα φυσικά λάδια του δέρματος. Πρόσφατα αναγνωρίστηκαν και ως πιθανά καρκινογόνα."

Τα Fresh Line έχω παρατηρήσει ότι πληρούν στο σύνολό του το Χ-free κατάλογο... Kατά καιρούς ωστόσο έχω εντοπίσει και κάποιες μάρκες που τα προϊόντα τους είναι μεν Paraben-free αλλά όχι απαραιτήτως και PEG/PG-free , δυστυχώς... κάποιες από αυτές (που μπορώ τώρα να θυμηθώ) είναι Clinique, Biotherm, La-Roche Posay, Vichy...


Μα υπάρχει paraben free μεικ απ?
Φυσικά κ έχω βρει paraben free make up! Τα MAC lipgloss, lipstick, σκιές, paint pot, ρουζ και concealer που χρησιμοποιώ είναι τέτοια και για αυτό και επιμένω σε αυτά άλλωστε! =) Επιπλέον ΚΟΡΡΕΣ και Clinique είναι paraben free μόνο που δεν έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία! Έχω καταλήξει στο ότι αν καταφέρεις να ξεπεράσεις το γεγονός πως οι περισσότεροι MUA όπου θα ζητήσεις να δεις τα συστατικά ενός προϊόντος της εταιρίας τους ξινίζουν το πρόσωπό τους αυτάρεσκα, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σκανάρεις με άνεση τα ingredients και να δεις αυτό που σε ενδιαφέρει. Βέβαια, αυτό που κάνω πρώτα εγώ είναι να ψάξω online για λίστα συστατικών κι εφόσον δε βρω, να καταφύγω στην ανωτέρω "αξιέπαινη" πράξη αποδεχόμενη ενδεχομένως τον ανάλογο σαρκασμό!


Στα βαθιά τώρα :)


make up routine: Επειδή μου τυχαίνει αρκετά συχνά, δυστυχώς, παραθέτω τα προϊόντα με τη σειρά που τα χρησιμοποιώ μετά από το αντηλιακό μου:

-Bobbi Brown Corrector για να αποχρωματίσει τους μαύρους κύκλους

-MAC Studio Finish Concealer SPF 35 για μεγαλύτερη κάλυψη και αντηλιακή προστασία κάτω από τα μάτια και στα σημεία του προσώπου όπου παρατηρούνται εντονότερες δυσχρωμίες ή σπυράκια "άγχους"

-BareMinerals MATTE SPF 15 Foundation με πινέλο "καμπούκι" και καλό άπλωμα

-bareMinerals Multi-Tasking Concealer SPF 20 για τα σταθεροποιήσω το concealer κάτω από τα μάτια.

-Estee Lauder Bronze Goddess Soft Duo Bronzer στο μέτωπο, μύτη, μάγουλα, πηγούνι και λαιμό με φαρδύ πινέλο για ομοιόμορφη κατανομή

-MAC Bite Of An Apple blush ή KORRES Peach (18) blush ελαφρά στα μάγουλα για ροδαλότητα

-MAC paint pot in Bare study για λαμπερή βάση σκιάς στα μάτια

-MAC σκιά All That Glitters σε όλο το βλέφαρο

-Όποιο καφέ ή πετρόλ μολύβι βρώ μπροστά μου να τονίσω λίγο τις βλεφαρίδες και σαμπανιζέ μολύβι για τη λεγόμενη waterline.

-MAC l/g Nymphette (γυαλιστερό αλλά ουδέτερου χρώματος)

Εt voila! Έτοιμη μετά από κάνα 10λεπτάκι όπου όλα μου φαίνεται ότι γίνονται σε slow motion αν δεν έχω πιει καφέ και σε ταχύτητα φλας αν είμαι ήδη στο 2ο!


Ποιό χαρακτηριστικό του προσώπου σου φροντίζεις να κρύβεις επιμελώς?
Έχω δύο αμαρτωλές πανάδες, μια στο μέτωπο και μια κάτω από το ένα μου μάτι που με εκνευρίζουν πολύ... Μόνο όταν θέλω να βαφτώ για "επίσημες" περιστάσεις όμως επιδεικνύω την απαραίτητη υπομονή για να τις καλύψω χρησιμοποιώντας αρκετό corrector, concealer, foundaion και πούδρα... πφφφ και μόνο που τα διάβασες δεν κουράστηκες;

Έχω εμμονή με τις σκιές. Σκιές, σκιές, σκιές όλων των χρωμάτων οι σκιές στις παλέτες μου παρακαλώ! Πόσες σκιές έχω; Κάτσε να τις μετρήσω.. μάλλον θα τρομάξω.. μμμ ναι! Έχω 48 κανονικές και επιπλέον 2 παλέτες Estee Lauder που περιλαμβάνουν από 8 και μία Sleek (που δεν είναι paraben free σημειωτέον) με 12!

Μια πρόσφατη ανακάλυψη
Αρκετό καιρό τώρα είχα το συνθετικό πινέλο Angled Top Kabuki F84 της SIGMA και το χρησιμοποιούσα για εφαρμογή ρουζ κυρίως... μόλις την προηγούμενη εβδομάδα όμως συνειδητοποίησα ότι είναι Το Τέλειο πινέλο για υγρό foundation!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!


Δεν πιστεύω Στο ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες... μιας κι αυτό που έχω αγοράσει απλά δεν μου κάνει κ πολλά.. οπότε κι αποφάσισα να αγοράσω το περιβόητο SHU UEMERA μπας και μου αλλάξει γνώμη και... μάτι... χεχε


The best beauty advice: Βασικά η μητέρα μου ποτέ δε βαφόταν πέραν μιας πράσινης σκιάς κι ενός κόκκινου κραγιόν -που συνήθως δε τα φόραγε και ταυτόχρονα κιόλας- και πλέον δε βάζει ούτε κι αυτά!!! (Ω ναι υπάρχουν και γυναίκες που δε βάφονται!) Οπότε αυτό που θυμάμαι να μου λέει πάντα.. «όσο λιγότερο φορτώνεις το δέρμα σου τόσο καλύτερα θα σου συμπεριφέρεται με το χρόνο...» συμβουλή που τήρησα για αρκετά χρόνια, δεν πρέπει να έχει παράπονο, αλλά τελευταία μου αρέσει να λατερνεύω λίγο - φυλάσσοντας όμως τα νώτα μου με καλό skincare! ;)


Κεφάλαιο μαλλιά - αγαπημένα paraben free προιόντα. Τα στερεά σαμπουάν από Fresh Line μόνο έχω ξεχωρίσει μέχρι τώρα και λέω να μείνω σε αυτά... Από κει και πέρα απλά ελέγχω συστατικά σε όποιο άλλο προϊόν σκέφτομαι να αγοράσω... Κόβω τα μαλλιά μου συχνά αλλά συνήθως στο ίδιο μοτίβο, μέσου μήκους σε επίπεδα... Έχω παρατηρήσει όμως πως όποτε αποφασίζω να κόψω τα μαλλιά μου συνειδητοποιώ ότι μόλις είχα πάρει το «κολάι» στη διαμόρφωσή τους στον προηγούμενο μήκος... Δεν ξέρω αν σου συμβαίνει εσένα ποτέ αυτό... οϊμέ! Η κομμώτριά μου πάλι καλά είναι επίσης ευαισθητοποιημένη αλλά δεν έχει δικό της κομμωτήριο για να παραπέμψω κάποιον!


Όταν διαλέγω άρωμα, ακολουθώ την ίδια paraben free συνταγή. Ναι πάντα κοιτάζω τα συστατικά (OCD σου φέρνει;) και αποφεύγω αυτά με ενοχοποιημένα! Tο καλοκαίρι μου αρέσει να μυρίζει η κρέμα σώματος ή αντίστοιχα το λάδι κάποιας από τις κολόνιες που μου αρέσουν! Δεν έχω μια και μόνο αγαπημένη πάντως! Μου αρέσουν οι λουλουδάτες μυρωδιές!

Το νεσεσέρ των διακοπών μου (υπερατλαντικό ταξίδι)....
αχ.. Ακόμα να αποφασίσω αλλά σου παραθέτω μια φωτογραφία των προϊόντων που σκέφτομαι να πάρω μαζί μου στο αεροπλάνο! Πέραν αυτών θα πάρω σίγουρα και το bobbi brown foundation που θέλω να τελειώσω. Αλλά δε σκοπεύω να βαρύνω τη βαλίτσα μου με καλλυντικά μιας και ο προορισμός μου είναι παράδεισος για τέτοιες αγορές!;)



Σε γενικές γραμμές σκέφτομαι να απλοποιήσω πολύ τη καθημερινή ρουτίνα μου στο βάψιμο, μιας και θα είμαι οn the road συνέχεια, με bronzer, eyepencil, mascara και gloss ή lipstick να δίνει το απαραίτητο τσακ χρώματος!

Ἀλλο ένα "ξεσκόνισμα'' ήρθε στο τέλος του. Ευχαριστὠ πολύ Αργυρούσα...

14 comments:

  1. έχω παρόμοιο δέρμα με την αργυρούσα οπότε θα παρακολουθώ τις προτάσεις της, αλλά με τα παραμπέν, δε μπορώ να ασχοληθώ, γιατί μετά πρέπει να ψαχνόμαστε σε όλα τα προιόντα στο σπίτι που ερχόμαστε σε επαφή, σε όσα τρώμε, πίνουμε κλπ. θα πάθω κατάθλιψη αν μπω σε αυτό τον κύκλο...

    ReplyDelete
  2. Τι καλά!!!
    Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία My Lady!! Το διασκέδασα πολύ πολύ! =)
    Σαν μεγάλο να βγήκε ε; χεχεχε
    Πράγματι Στέλλα είναι ολίγον τι "κάπως" όταν συνειδητοποιείς τι καταναλώνεις!
    υ.γ. η make-up ρουτίνα είναι για μετά από ξενύχτι οπότε μη χτυπάτε την κυρία με τους (καλυμμένους) μαύρους κύκλους-moi!!!
    xx

    ReplyDelete
  3. εντάξει καλοκαίρι είναι...σαν να διαβάζεις περιοδικό στην παραλία, στο μπαλκόνι το γουίκεντ ! εγώ παντως το χάρηκα...έχω πάρει ιδέες.

    ReplyDelete
  4. Πάντα μου άρεσε η Αργυρώ και στις προτιμήσεις της!Εντάξει δεν λέω, δεν κοιτάω πάντα τα προιόντα αν είναι paraben free, ομολογώ ότι έχω πολλά που δεν είναι, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε και να είμαστε ενημερωμένοι. Την επόμενη φορά που θα μου έχει τελειώσει κάτι και θα βγώ στη γύρα, σίγουρα θα πάρω τη γνώμη της και μετά...εσύ αποφασίζεις!
    Τέλεια συνέντευξη, ευχαριστούμε!!!

    ReplyDelete
  5. Eξαιρετικο ποστ! Μπραβο κ στις δυο!

    Ειναι τοσο χρησιμο κ συναμα διασκεδαστικο το διαβασμα της συνεντευξης..
    Εμαθα αρκετα πραγματα που δεν ηξερα..

    Πολλα φιλια!

    ReplyDelete
  6. Πηγή πληροφοριών το post αυτό! Thanks to both of you! Για κάποιο λόγο φαίνεται πως όλες οι μαμάδες στα νιάτα τους φορούσαν πράσινη σκιά κ κόκκινο κραγιόν..κι η δική μου το ίδιο :pPpP

    ReplyDelete
  7. very informative !! you have inspired me to go paraben free!! xo

    ReplyDelete
  8. Πρώτα από όλα χίλια μπράβο LADY,για την ιδέα που είχες!
    Χίλα ευχαριστω και στην Αργυρούσα για τις άπειρες πληροφορίες που μας έδωσε!

    ReplyDelete
  9. απολαυστικότατο ποστ!!!πολλά Like και στα δύο κορίτσια μάθαμε πολλά και χρήσιμα πράγματα!

    ReplyDelete
  10. nai nai. to exo diavasei ekato fores, kratisa de kai simeioseis. xaxa kalimera se oles.

    ReplyDelete
  11. Polu endiaferon post, thank you ladies :)

    ReplyDelete
  12. Τέλειο ποστ! Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει, τι καλή ιδέα το guest posting ;)

    xx

    ReplyDelete
  13. Τι τέλειο ποστ!! Θα το κρατήσω για να κοιτάζω για paraben free κλπ προϊόντα!

    ReplyDelete