Tuesday 25 January 2011

Oil business

Αν και δεν έχω ποτέ new year resolutions, παρόλα αυτά την νέα χρονιά σκοπεύω να αφοσιωθώ λίγο περισσότερο στον inner self μου. Βαρέθηκα την γκρίνια, την κακή ενέργεια, την μιζέρια, και κάπως έτσι νομίζω πώς αισθάνονται και οι περισσότεροι. Θέλω όμως οι αλλαγές αυτές να μην είναι επιφανειακές. Αν πχ μέχρι τώρα γινόμουνα πιο χαρούμενη και αισιόδοξη με την αγορά ενός κραγιόν, τώρα θέλω αυτό το effect να κρατάει περισσότερο απο μια ώρα ή μια μέρα...Θέλω να περιποιούμαι τον εαυτό μου όπως του αξίζει και να του δίνω τον χρόνο που πρέπει χωρίς να βιάζομαι. Γιατί όλο βιάζομαι. Ε πια ας περιμένουν και οι άλλοι λίγο.

Σε αυτό το πρόσφατο ιβέντ που πήγα, έμαθα λίγο για την αρωματοθεραπεία. Και δοκίμασα κιόλας. Περιττό να πώ πώς ήταν και άλλοι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι με δικαιολογίες είτε γελοίες ( έχω εργάτες στο σπίτι μου και έχω στρες λόγω ανακαίνισης) είτε πιο σοβαρές (μου τη δίνει το αφεντικό μου και έχω νεύρα συνέχεια). Το στρες παρεπιπτόντως δημιουργεί ρυτίδες και σε σπάει πιο γρήγορα. Εγώ προσωπικά δεν είχα δοκιμάσει λάδια-έλαια πριν, πλην ενός για την κυτταρίτιδα της Darphin, γιατί γενικά βρίσκω μπελαλίδικη την υφή τους...τουτέστιν σου κάνουν ένα μπάνιο, χάλια. Βέβαια μου έδωσαν δείγματα να δοκιμάσω. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ -




Το λαδάκι της σειράς Aromatherapy Associates ''Revive'' με γκρέιπφρουτ, δενδρολίβανο, πεύκο και ροδόνερο. Πολύ καλό για μια ένεση πρωινής ενέργειας, γιατί βρίσκω ότι μου είναι δύσκολο να ξυπνήσω το πρωί με χαρά και αισιοδοξία. Η τεχνική που μου συνέστησε η ειδικός ήταν αυτή - ανοίγεις το ντους στο καυτό ώστε να δημιουργηθούν ατμοί..βάζεις λίγο λάδι στην παλάμη και κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ στο στέρνο, εισπνέοντας το ελαφρύ άρωμα του λαδιού που εξατμίζεται.. μετά ξεπλένεσαι και κάνεις το μπάνιο σου. Δεν ξέρω αν μιλάμε για placebo effect (κοινώς αν είναι η ιδέα μου), αλλά θέλω να πώ ότι με έχει βοηθήσει αρκετά εδώ και μια βδομάδα που το δοκιμάζω. Νιώθω πιο χαλαρή, πιο ωραία, με λιγότερο άγχος και σούπερ απαλή επιδερμίδα. Στα συν ότι το άρωμα δεν είναι δυνατό όπως της λεβάντας πχ που δεν το μπορώ με τίποτα σε μασάζ και τέτοια. Επίσης δεν λαδώνει τόσο πολύ, αλλά ξεπλένεται εύκολα καθότι ελαφρύ. Σίγουρα θα επενδύσω σε ένα μεγάλο μπουκάλι.

(θα ήθελα να ακούσω προτάσεις και βέβαια, έχει χρησιμοποιήσει κανείς τα έλαια της Apivita?)

6 comments:

  1. Δεν εχω εμπειρια αναλογη αλλα πολυ θα ηθελα να δοκιμασω αφου διαβασα το ποστ σου...

    Αγχη εχουμε ολοι δυστυχως...

    ReplyDelete
  2. Μμμ μάλλον θα ήταν καλή ιδέα να τα δοκιμάσω κ' εγώ!!! Χρειάζομαι καλύτερη διάθεση!!!
    Ε, κ' πιο απαλή επιδερμίδα δεν θα με χάλαγε!;)
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  3. Geia sas koritsia eipa na peraso kai ego mia volta apo to blog mou. Oraia genika einai kai na anameignieis diafora monos sou. Den ksero an iparxei stin athina magazi me prosita elaia. Any tips ama dokimasete kati diaforetiko welcome.

    ReplyDelete
  4. ελα ρε συ, σουπερ ακουγεται. εχω δοκιμασει πολλα λαδια, αλλα μονο για ενυδατωση μετα το ντους ή για κυτταριτιδα...

    ReplyDelete
  5. το ζήτημα είναι να σου το κάνεις άλλος το μασαζ και όχι εσύ!!!!εκεί ξεκουραζεσαι!!:)
    λατρευω τα λάδια εγω έχω πάρει από το body shop αλλά όχι για Relax αντι για κρέμα σωματος!

    ReplyDelete
  6. Xaxaxa glaykis dolce vita... ennoitai einai oraio na sou kanoune massage alla exo ena provlima me afto. Den niotho kai poli aneta....eixa dokimasei clarins me elaia alla psilofrikara. Imouna poli conscnious.....ladia gia kittaritida: yes we need those as well. Thelo na dokimaso afto pou eixes proteinei. Pantos dokimaste ladia kai bodybrushing. Milame poli diavgeia.

    ReplyDelete