Wednesday 19 January 2011

Bye Black, Hello Gray?

Μετά απο μια γρήγορα βόλτα στα μαγαζιά, είδα πως έχουν ήδη αφιχθεί οι ανοιξιάτικες συλλογές, αλλά λόγω μεθεόρτιων ίσως blues οι πωλήτριες βαριόντουσαν να τις προμοτάρουν, οπότε πέρναγες ανενόχλητος, πολλές φορές αγνωώντας μάλιστα την ύπαρξή τους. Βέβαια δυο κολλεξιόν τράβηξαν τα βλέμμα μου (οι άλλες ήτανε πολύ πολύχρωμες, πολύ φλούο, ροζ βλέπε Givenchy, YSL). Chanel+Estee Lauder. Η μια ρομαντική ή άλλη πιο σικάτη και μοιραία. Βέβαια λίγο τα βερνίκια τους με προβλημάτισαν όμως. Είναι πχ το γκρι ανοιξιάτικο χρώμα? Υποτίθεται μετά τα σκούρα του χειμώνα, συνήθως βλέπουμε ανοικτές αποχρώσεις που σφύζουν απο ζωντάνια και ζώη αλλά μάλλον, απο ότι κατάλαβα, είμαι σε λάθος δρόμο. Πχ η Σανέλ έχει στη νέα της συλλογή το βερνίκι Black Pearl, ένα ιριδίζον γκρι, πολύ ωραίο και ορίτζιναλ, αλλά όχι ανοιξιάτικο. Το ίδιο περίπου σκεπτικό και η Estee Lauder, με το Wild Storm. Δεν λέω ωραία και τα δύο, αλλά δεν είναι λίγο σκούρα?

(φωτογραφίες απο καμπάνιες των εταιρειών)





Μιλώντας βέβαια για νέες συλλογές, θα ήθελα να αναφερθώ και στην ''κατηγορία φάτε μάτια ψάρια'' (λόγω προηγούμενου ποστ περί ανακύκλωσης), μια κατηγορία στην οποία ανήκει το μωβ σε μορφή κραγιόν ή σκιάς. Γενικά το μωβ παίζει πολύ στις ανοιξιάτικες συλλογές - πρώτα ως ιριδίζουσα γκλίτερ σκιά στη Λανκόμ (βέβαια νταξ δεν είναι και τίποτα φοβερή σαν χρώμα) αλλά και σαν κραγιόν. Νομίζω πώς το δεύτερο είναι αρκετά ορίτζιναλ και ιδιαίτερο. Προσωπικά πιστεύω πώς ξεφεύγει λίγο απο τα γνωστα ροζουλί και βερυκοκί της άνοιξης γιατί έχει κάτι το μοιραίο, το υπέρκομψο, το dramatic και το vampy. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το καλύτερο είναι αυτό της Estee Lauder.



Εκτός του ότι το μοντέλο είναι θεά (με ομορφιά που ξεφεύγει απο την πεπατημένη τύπου καυκάσια με γαλαζοπράσινα μάτια), το χρώμα αυτό είναι ότι πιο σικ έχω δεί μέχρι τώρα, πιο σικ και απο το κλασσικό κόκκινο κραγιόν. Γενικά δεν είμαι φαν της επωνυμίας, αλλά για την νέα σεζόν η συλλογή αυτή δίνει ρέστα σε γενικές γραμμές (λαική έκφραση αλλά δεν γινότανε αλλιώς). Bonus - τα κραγιόν της εν λόγω μάρκας έχουν πολύ καλή υφή και ωραία γεύση... Το φαντάζομαι με λίγο μαυρισμένο δέρμα και τίποτα άλλο, με κάζουαλ καλοκαιρινή εμφάνιση και μαλλιά που έχουν στεγνώσει στον ήλιο. Ο ορισμός του recession chic.

11 comments:

  1. poly wraio to kragion ontws..dn me blepw omws na to pairnw giati o androulhs mou molis dei tetoia xrwmata selhniazetai!
    :P

    ReplyDelete
  2. To montelo ontws panemorfo..
    K latreyw to mwb genikotera,auto sygegkekrimena einai teleio..
    Filia polla

    ReplyDelete
  3. Υπέροχο αυτό το μωβ κραγιόν! Μου αρέσουν τα γκρι μανό, αλλά για την άνοιξη θα προτιμήσω τα πιο παστέλ και όχι ιριδίζοντα. Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. ατ κοτίτσα....γιατί γιατί γιατί τέτοιο ωραίο χρωματάκι....

    γεια σου άρτεμη...περιμένω παρόμοιο λουκ (έπεσε παραγγελία όπως βλέπεις)...

    αριέττα επίσης...ναι είναι το άτιμο...αλλά θα επανέλθω με παρόμοιο ποστ σε μωβ...λίγο πιο creative....

    ReplyDelete
  5. To mwb kragion einai 8eiko apla!kai opws me to kokkino, uparxei ena mwb pou tairiazei me oles.
    Exw hdh gkri berniki, alla oxi iridizon.Einai apo th Catrice to London's Weather.Kai einai polu omorfo an kai skouro.Tairiazei kai me to kairo k me sxedon ola ta ntusimata (meta ta taupe, kai ta greige erxontai ta gkri.Ole! :p ).
    Filia!

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. ενώ το μωβ είναι το χρώμα που μισώ,μου θυμίζει κηδεία...Μεγάλη Παρασκευή και τα σχετικά...το συγκεκριμένο κραγιον μου αρεσει!

    ReplyDelete
  8. Chanel Black Pearl is gorgeous. I hope I can find affordable dupes.

    ReplyDelete
  9. hello hedonist queen. pls don;t tempt me ...lol...if you find any, pls let me know...

    ReplyDelete
  10. Δοκίμασε Inglot #966 (είναι λίγο πιο πράσινο), Wet N Wild "Morbid", και ίσως Cover Girl "Midnight Forest"..
    Όχι τέλεια dupes, αλλά worth the try enough to satisfy your thirst? :)

    M.

    ReplyDelete