Friday 17 December 2010

The Fountain

Ήθελα να αφιερώσω το σημερινό ποστ σε γιορτινό μακιγιάζ, αλλά μετά τα χθεσινά, άλλαξα γνώμη. Αν στην Ελλάδα ο κόσμος έχει αγριέψει, εδώ στο Γιου Κει μάλλον έχει αποχαζέψει.

Χθές πήγα σουπερ μάρκετ. Αφού αγόρασα τα απαραίτητα (ότι δηλαδή δεν βρήκα προμαγειρεμένο), πέρασα απο το σταντ με τα τσιγάρα. Για να είμαι ειλικρινής δεν τα πήρα για μένα (δεν καπνίζω) αλλά για το SO, που καπνίζει ασυστόλως. ''Παρακαλώ, θα ήθελα έξι γραμματόσημα και ένα μάρμπλορο γκολντ,''. Στο ταμείο, ο πωλητής μού απαντά, μετά απο σκέψη - ''Ταυτότητα''. Εγὠ -???***$$##@#@!*. Εκείνος - ''Δεν σε κρίνω για το αν καπνίζεις ή όχι, αλλά θέλω να δώ ταυτότητα.'' (H logiki oti gia na kapniseis kai na pieis prepei na apodeikseis oti eisai enilikas se pliri isxi). Εγώ -*&%$%#$#$#%$#$#. ''Δεν έχω αυτή τη στιγμή'' (την barclays debit είχα επάνω μου, η οποία δεν πιάνεται ως αποδεικτικό ότι είσαι άνω των 18 μιας και μπορεί να είσαι και 16 και να έχεις μια, και κάτι ψηλά.).'' Εκείνος ( ο οποίος ήταν σίγουρα 22) -''Δεν μπορώ να σου δώσω τσιγάρα τότε. Πολιτική της εταιρείας είναι να ζητάμε ταυτότητα απο όσους μοιάζουν (άκου μοιάζουν) 25 ή νεότεροι.'' Του λέω είσαι με τα καλά σου?? Είμαι 32 (και πέρα απο το γεγονός ότι με βάζεις να σου αποκαλύψω την ηλικία μου), είσαι τόσο μωρός ώστε να πιστεύεις ότι είμαι 22?? ΕΛΕΟς. Άσε που ζω δίπλα και έρχομαι κάθε μέρα και με βλέπετε κάθε φορά. Ξέρετε ποιά είμαι.'' ''Δεν μπορώ,΄΄ μού λέει. ''Τον υπεύθυνο,'' του κάνω. Έρχεται ο υπεύθυνος, άκρως ευγενέστατος και ήρεμος, σε αντίθεση με μένα που ήμουνα έξαλλη. Εκεί, δε, ήτανε το ζενίθ του σουρρεαλισμού. ''Ο υπάλληλός σας αρνείται να μου δώσει τσιγάρα. Γιατί? Είμαι 32, κύριέ μου. Δηλαδή τί θέλετε να έρχομαι για ψώνια με το διαβατήριο κάθε φορἀ (σημ το διαβατήριο και τin adeia οδήγησης, που δεν έχω, θεωρούνται ID) κτλ κτλ (δεν θυμάμαι τί άλλο είπα). ''Κυρία μου, δεν μπορώ να κάνω τίποτα αφού αρνήθηκε να σάς δώσει. Είναι στη δικαιοδοσία του, αλλά ούτε και εγώ θα σάς έδινα. Στα μάτια μου φαίνεστε 17.'' Εγώ -&%%%$###@#@%*&*&%%$#!!!!!!.'' Του απάντησα κάτι για common sense, αλλά μάλλον δεν το είχε κανείς. Φεύγω πάω στον πολωνό περιπτερατζή. Αυτός ευτυχώς δεν με ρωτάει για ταυτότητα, γιατί τότε μάλλον θα πήγαινα τρελοκομείο αυτοβούλως. Γυρνώντας στο σπίτι, λέω στο φίλο μου, το και το. Εκείνος βέβαια γελάει, όπως κάνουν συνήθως οι άντρες σε τέτοιες περιπτώσεις και μου απαντά, ''ε δεν έχει άδικο. Μοιάζεις σαν κοριτσάκι... με τα ροζ μαγουλάκια σου..πολύ cute.'' Εγώ - !!!**&&%$##@@.

Αν θέλετε ποτέ να κόψετε χρόνια απο την εμφάνισή σας (τουλάχιστον μια δεκαετία) και δεν θέλετε να κάνετε μπότοξ, προτείνω τα εξής - το φωτεινό και ροδαλό μεικ απ που είχα κάνει χθές και το οποίο ξεγέλασε το άτιμο όλους τους άντρες της γειτονιάς μου - απο τοn SO μέχρι τον πωλητή του Tesco...




Απο την παλέτα Elizabeth Arden, παίρνουμε το χλιαρό gold και το απλώνουμε σε όλο το καπάκι. Βάζουμε το silver στο εξωτερικό του ματιού και στο κάτω μέρος. Με ένα λεπτό πινελάκι, χρησιμοποιούμε την loose σκιά silver sand 16 της Radiant σαν eyeliner, ενώ στο κάτω μέρος βάζουμε το μολύβι Colour me Blue 02 της Guerlain.




Στα μάγουλα, βάζουμε ροζ. Στα χείλη, απλώνουμε το γκλος 821 Fraise a Croquer (για χείλη στο χρώμα της φράουλας με λίγο μπρονζέ shimmer), ενώ είμαστε γενναιόδωροι με την πούδρα Meteorites της Guerlain, η οποία μάς χαρίζει μια αύρα ''αγγελική'' και άκρως νεανική (ίδιο ρίαλ αποτέλεσμα με εκείνο το φίλτρο στην τηλεόραση που βάζανε στην Σεμίνα Διγενή στο ''Κοίτα τί έκανες''). Το αποτέλεσμα είναι διακριτικό, φωτεινό και με μια δόση φρεσκάδας και lolit-esque αθωότητας. Όπως τότε που είσασταν 22 και δεν είχατε έννοιες, παρά μόνο πότε θα παραδώσετε εκείνο το essay και γιατί δεν τηλεφώνησε ο Νίκος. Τελειώνουμε με ένα μαύρο σύνολο (μπλούζα-παντελόνι) με μαύρα φλατ και μαζεύουμε τα μαλλιά μας σε ένα ατημέλητο σινιόν. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.


*Δεν ξέρω πώς οι άντρες φαντάζονται ότι πρέπει να είναι μια 30χρονη γυναίκα - για να τη σέβονται κιόλας. Πρέπει να φορά τακούνια, να έχει ντεκολτέ, να έχει ρυτίδες γύρω απο τα μάτια και να φορά ταγιέρ?? Πόσο σπασμένη πρέπει να είναι για να δείχνει τα χρόνια της, δεν ξέρω. Σίγουρα το πώς σε βλέπει ο καθένας εξαρτάται απο το μπακγκράουντ του, τις εμπειρίες του, τις συνθήκες διαβίωσής του. Άλλο μια ''ταχταρισμένη'' 30χρονη Αμερικάνα ή Ευρωπαία και άλλο μια ταλαιπωρημένη 30χρονη Πακιστανή. Όμως μια γυναίκα όσο και να μικροδείχνει, υπάρχει κάτι στην κίνησή της, στην αύρα της που την κάνει να ξεχωρίζει απο μια 22-ή 19χρονη. Δεν το λέω υποτιμητικά, απλώς είναι κοινή λογική. Δηλαδή το να σου πουν ότι μοιάζεις τουλάχιστον 24, όταν είσαι 30+, δεν ξέρω αν είναι κομπλιμέντο.

UPDATE: Τώρα που το σκέφτομαι το άλλο θέμα που τίθεται είναι πόσο μεγαλοδείχνουν οι αληθινά νεότερες κοπέλες (15-22)....έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι τελείως

13 comments:

  1. Τι τελειο ποστ ηταν αυτο???
    Γελασα με την ψυχη μου κ στο τελος προβληματιστηκα κιολας...
    Εχεις απολυτο δικιο για τις νεες κοπελες που το παρακανουν κ εν τελει φαινονται 30+!
    Σιγουρα οχι ολες,αλλα πολλες...
    Πολυ ωραιες οι συμβουλες κ επιλογες στο make up..
    Πολλα φιλια..

    P.S Σε υπερζηλευω που εισαι U.K!!!

    ReplyDelete
  2. Asta artemi. Parto avgo kai kourefto pou lene. Pio surreal den ginetai. Akou 17. Afto den to perimena. Xaxaxaxaxa Pantos edo prospathoune na apotrepsoun tous teenagers na pinoun kai na kapnizoun kai tin plironoume emeis oi "enilikoi". Min zilevis katholou. Kai sto uk epikratei mia trela oxi sta ellinika epipeda, ostoso exei kanei tin parousia tis emfanestati stin kathimerini mas zoi.

    ReplyDelete
  3. Και στην Σουηδία είναι τόσο αυστηροί! Ειδικά για αλκοολ ακόμη και να δείχνεις 40+ σου ζητάνε πάντα ταυτότητα!

    Με έκανες και γέλασα! Πάρτο σαν κομπλιμέντο πάντως, όχι σαν κάτι αρνητικό και να εύχεσαι να σου ξαναπουν το ίδιο και σε 10 χρόνια!!!
    :))

    ReplyDelete
  4. Καλα, αυτο με τη Σεμινα Διγενη κορυφαιο, που το θυμηθηκες!!!
    Παντως τις προαλλες ημουν στο λεωφορειο κ ηταν ενα τσουρμο κοπελιτσες.. βαμμενες, νεανικο casual ντυσιμο, νυχι, κλπ κλπ...μαντεψε που πηγαιναν...σχολειο!!! Δεν θα τις εκανα κατω απο 24..!

    Και οταν ημουν εφορευτικη επιτροπη τωρα στις εκλογες, κοιταζα ηλικιες απο τις κοπελες που μου εκαναν θετικη εντυπωση, ολες ηταν 29-33, Star-ακια, τζινακι, φρεσκαδα γενικοτερη! Εννοειται οτι φαινονταν μικροτερες!

    Συμπερασμα ειναι οτι τα φαινομενα απατουν! Eσυ βεβαια, κρατα id next time κ prepare your best smile για τα επομενα κοπλιμεντα! :)

    ReplyDelete
  5. Χαχαχα, πραγματικά τελείως σουρεάλ το σκηνικό! Δεν ξέρεις αν πρέπει να κολακευτείς ή να εκνευριστείς. Πάντως, όπως και να 'χει είναι καλό να μικροδείχνεις! Και ναι, τα σημερινά κορίτσια δείχνουν πολύ μεγαλύτερα από την ηλικία τους και είναι κρίμα. Εμείς τουλάχιστον ζήσαμε την παιδικότητά μας (εγώ ακόμα τη ζω, χαχα!). Φιλιά!

    ReplyDelete
  6. χαχα, αντιστοιχο σκηνικο σε ψιλοκυριλε μαγαζι με 30+ crowd στο usa, όπου σκάω μύτη χύμα ένεκα διακοπών
    μου ζητάει ταυτότητα
    βγαζω διαβατηριο, που παντα κουβαλουσα
    κοκκινιζει κ ζηταει χιλια συγγνωμη
    εγω γελαω τυπου κερνα μια γυρα ολο το μαγαζι (περιπου). ενταξει μωρε μερικοι δεν εχουν συναισθηση, αλλα το οτι κοπελες που απεχουν μια δεκαετια μεταξυ τους και μπορει λογω ντυσιματος, lifestyle κλπ να νομιζεις οτι ειναι συνομηλικες ειναι γεγονος. επισης, ουτε εμενα μ'ειχε παρει τηλεφωνο ο νικος! τι παλιοπαιδο! χαχα

    ReplyDelete
  7. at μοντέρνα σταχτοπούτα. αυτό ξαναπέστο....χαχαχα πάντως έχει πλάκα πώς οι ευρωπαίοι προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις ''κακές συνήθειες''.

    τίνα - χαχα φλασμπακ. δεν ξέρω αλλά στο δικό μου είμασταν beauty retards. άβαφτες όλες.

    αριέττα -Πάντως, όπως και να 'χει είναι καλό να μικροδείχνεις! και εγώ αυτής της άποψης είμαι. καλη σου μέρα.

    και στέλλα - χαχα...πἀω να κεράσω το tesco....

    ReplyDelete
  8. Εισαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!

    ReplyDelete
  9. η φαση είναι ότι είμαι 36 [γαμωτο γαμωτο γαμωτο] και δειχνω γυρω στα 26-27 ,λόγω κληρονομικοτητας!Λογω μαμας!λόγω δερματος![μιση ρυτιδα δεν έχω!]
    υπάρχουν στιγμες και έχεις δικιο που είμαι με 20 αρες διπλα και δείχνω πιο μικρη!Αυτο γιατι ντυνονταοι και βαφονται σαν πενηνταρες!ή σαν τραγουδιαρες!
    σπαστικο τρε σπαστικο!
    φιλια μουτρο ατελειωτο!
    να περάσεις ομορφα και να παίρνεις ταυτοτητα από εδώ και στο εξης!:)

    ReplyDelete
  10. PS ONE AND ONLY...
    τωρα το ειδα..εισαι σκατούλα το ξερεις;με συγκινησες!φιλια αγκεν!

    ReplyDelete
  11. super post!!ti mou 8ymise pragmatika..k gw eimai 28 alla pitsirikofernw...
    xaxaxa
    makia

    ReplyDelete
  12. Πω πω, γέλασα πολύ με το ποστ- αν και σε καταλαβαίνω... Κι εγώ ακούω συχνά ότι "μικροδείχνω", τόσο σε σημείο που έχει αρχίσει να με ενοχλεί... Τις προάλλες ένας κυριούλης που με ξέρει τα τελευταία 10 (τουλάχιστον) χρόνια με ρώτησε αν πάω ακόμα σχολείο... Έλεος πια!

    ReplyDelete
  13. Αυτό πια που το παίζετε όλες οι σχολιάστριες θιγμένες που σας μικροπερνάνε, με τρελαίνει! :pp
    Όπως λέει η Stella, κέρνα μια γύρα το μαγαζί!!

    Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι πόσο μικροδείχνουμε ή όχι, αλλά αυτό που λέει η Λαίδη, πώς ακριβώς πρέπει να είναι μια 30άρα για να "πείθει"? Με ταγιέρ, φουλάρι τετράγωνο και πέρλες σκουλαρίκια??
    Και ώρες ώρες απλά απορώ με αυτούς που έχουν την εξουσία να εξυπηρετήσουν ή να μην, κάποιοι είναι τελείως στόκοι. Εμένα στα 26 μου αρνήθηκαν να μου δώσουν την ξαδερφούλα μου όταν πήγα να την παραλάβω από τον παιδότοπο "γιατί το παιδί πρέπει να παραληφθεί από ενήλικα". Ντόινγκ. Δεν είναι ότι μοιάζω ανήλικη, είναι ότι η κυρία ήταν ηλίθια. Κατά τ' άλλα είμαι σίγουρη ότι το μάτι της στα botoxάκια της Μενεγάκη θα είναι γαρίδα :p

    M.

    ReplyDelete