Friday 22 October 2010

Rosa Centifolia

Περνώντας τις προάλλες απο το κατάστημα της Annick Goutal, δεν μπορούσα να μην αντισταθώ σε αυτό. Το χάζεψα, το μύρισα, το έβγαλα φωτογραφία, χαζολόγησα και άλλο και μετά σκέφτηκα ότι μάλλον πρέπει να πάω πίσω στη δουλειά. Ο γνωστός οίκος λάνσαρε ένα νέο άρωμα το Rose Splendide, με βάση το τριαντάφυλλο (συνδυασμένο με ολίγο τί από αχλάδι και μανόλια), ἐνα άρωμα που για όσους έχουν χρησιμοποιήσει τα καλλυντικά περιποίησης του οίκου είναι σήμα κατατεθέν. Ρομαντικό, ανάλαφρο, νοσταλγικό και ιδιαίτερα παραδοσιακό θα έλεγα. Είναι αυτό που λέμε solo-flower rose fragrance, δηλαδή μυρίζει τριαντάφυλλο σκέτο, τίποτα άλλο. Το αχλάδι και η μανόλια, στα αζήτητα.


Παρόλα αυτά το βράδυ άρχισα να σκέφτομαι πώς τα περισσότερα αγαπημένα καλλυντικά και αρώματα που χρησιμοποιώ τελευταία, έχουν βάση το τριαντάφυλλο. Γιατί? Εκτός απο το αγαπημένο μου λουλούδι (όχι όμως σε άσπρο ή κόκκινο ή κίτρινο, αλλά σε μώβ και σωμόν), το τριαντάφυλλο (σε ροδόνερο, ροδέλαιο, σε κρέμες) έχει μια σειρά από φοβερές ιδιότητες, όπως, είναι ιδανικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι ενυδατικό, βοηθώντας στην αναδόμηση της επιδερμίδας, προσδίδει φωτεινότητα και λάμψη και η μυρωδιά του είναι αγχολυτική. Δεν είναι τυχαίο πώς έχει κάνει δυναμικό comeback τα τελευταία χρόνια. Πχ στο άρωμα της Stella McCartney 'Stella' (μου έχει τύχει να πάω σε δουλειά και συνεργάτης να μού κάνει φοβερό κομπλιμάν - ''μυρίζεις όπως η φίλη μου'' - ενώ πρωταγωνιστεί και σε πολλά πρόσφατα launches. Ίσως, στην περιποίηση να μην είναι το best thing όσον αφορά την αντιρυτιδική προστασία, σε σύγκριση με κάτι άλλα σούπερ συστατικά που υπάρχουν ίσως να υστερεί πχ, αλλά για μένα έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, που τη βρίσκω πολύ επίκαιρη στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε (παπανούτσος στάιλ λυκειακό φλασμπακ) - την επιστροφή στις παλιές, καλές αξίες (των παλιών γυναικών), σε ένα φυσικό πρότυπο ομορφιάς αλλά και σε τρόπους περιποίησης που είναι απλότεροι, πιο αγχολυτικοί κτλ.

Τί χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή -

Δείγματα Annick Goutal, gel προσώπου και scrub - Το πρώτο είναι απίστευτο - καθαρίζει αποτελεσματικά και αφήνει ένα φανταστικό άρωμα τριαντάφυλλου που πραγματικά σε αναζωογονεί. Δεν μού προκάλεσε ευαισθησία. Το δεύτερο όμως με απογοήτευσε γιατί οι κόκκοι του 'έγδαραν' την επιδερμίδα μου. Το πρόβλημα και με τα δύο είναι ότι είναι πανάκριβα και ενώ μου αρέσει σε γενικές γραμμές η σειρά, η ιδέα, το γκέρλι στοιχείο, δεν μπορώ να δικαιολογήσω την αγορά τους, γιατί οκ, έχουμε δοκμάσει καλύτερα και φθηνότερα. Η κρέμα προσώπου Rose Splendide είναι ενδιαφέρουσα - δίνει απίστευτη απαλότητα στο δέρμα, χωρίς να λαδώνει, και την βρίσκω πολύ καλή και για μεικτά ή αφυδατωμένα δέρματα (την προτείνω όμως το χειμώνα).

Αφρόλουτρο Vichy (£5.50). Ένα νέο αφρόλουτρο για μας στα βόρεια (βγήκε πρόσφατα εδώ φαντάσου). Έχει ωραία συσκευασία, ωραίο λόγκο κτλ, είναι πολύ απαλό για ευαίσθητες επιδερμίδες, αλλά έχει ένα άρωμα λίγο ''κλινικό'' (Vichy είναι, θα μου πείς..τί περίμενες.)



Topicrem Eau Micellaire - Αυτό το είχα πάρει απο το Παρίσι(δυο των 500ml για 8 ευρώ, ποιός θα το πίστευε). Έχει ροδόνερο, οπότε είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες. Δεν με κέρδισε, γιατί δεν αφαιρεί τέλεια το ελαφρύ μέικ απ (την μάσκαρα ειδικά), όμως είναι ευχάριστο, γιατί έχει ένα διακριτικό άρωμα, ενώ με έχει μυήσει στην ιδέα του Eau Micellaire, δηλαδή του ντεμακιγιάζ σε μορφή ''νεροὐ'', χωρίς την απαίσια αίσθηση της ""λαδίλας'' που σου αφήνουν τα διφασικά. (προτείνω όμως Lancome eau Micellaire και Bioderma Eau Micellaire.)

Guerlain Aqua Serum with Rose Dessert extract - Το έπαιζα άνετη στο στάντ, μέχρι που πήγα ταμείο και έμαθα την τιμή του (£687,857.837 - £60 - και έτσι το αγόρασα μιας και ντράπηκα να πώ ''αφήστε το, την άλλη φορά''. Ιδανικό για αφυδατωμένες επιδερμίδες (ναι και οι μεικτές υποφέρουν απο αυτό), είναι ένα σέρουμ που δίνει φρεσκάδα και έξτρα ενυδάτωση. Είναι λουξ σε όλα του - βαριά συσκευασία, έντονο άρωμα, καταπληκτική υφή. Καλό για το χειμώνα, μόνο. Διαρκεί πάνω απο 6 μήνες (με χρήση πρωί βράδυ) και μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό - και λάμψη και ενυδάτωση χωρίς να βγάλω σπυράκια. Για χρήση μετά τα 29 όμως, γιατί πιο πρίν είναι ''βαρύ''. Καλό όμως και ως μάσκα ενυδάτωσης.



Η νέα σειρά μέικ απ της L'Occitane είναι ότι πιο όμορφο έχω δεί. Πολύ καλές τιμές, θα έλεγα, τουλάχιστον εδώ, και πολύ ωραία συσκευασία, εμπνευσμένη απο διάφορα είδη τριαντάφυλλων. Η παλέτα δέν είναι μεγάλη, είναι όμως αρκετή για να δημιουργήσει κανείς ένα σικάτο, διακριτικό αλά English Rose λουκ σε ανοικτόχρωμες αλλά και σταρένιες επιδερμίδες. Μπόνους - τα ρουζ και οι σκιές έχουν ένα διακριτικό άρωμα αλλά και σχέδιο ΄""στάμπα'' να το πώ στο σχήμα τριαντάφυλλου. Πανέμορφα...Το άρωμα της σειράς, νομίζω λέγεται Peony, είναι ελαφρύ, διακριτικό, ωραίο για τα καλοκαίρια ή όταν έχει καλό καιρό γιατί σου αφήνει μια μυρωδιά καρύδας στο τέλος (τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα). Δεν διαρκεί όμως πολύ. 3 στα 5, θα έλεγα.



CHEAPORAMA BONUS: Ροδόνερο της Gel Flor (στα Hondos, για τρία ευρώ). Η καλύτερη τονωτική λοσιόν που έχω δοκιμάσει. Ωραία μυρωδιά, φρεσκάρει, ενυδατώνει και γενικά εάν την αδειάσεις σε συσκευασία σπρέι, την βάζεις και στην τσάντα και ψεκάζεσαι σε ώρες ανάγκης - παίρνεις ''τα πάνω σου'', χωρίς να ''κολλά'' η επιδερμίδα μετά.


Για περισσότερο αγχολυτικά αποτελέσματα - μαρμελάδα τριαντάφυλλο και macaroons.

7 comments:

  1. σχολιάζω πρώτα το αγαπημένο μου, όταν διαβάσω-ψυχικά ήρεμη- και το υπόλοιπο θα ξανακάνω κόμεντ.
    L'occitane καλλυντικά?? καλά ρε που ζώ... Τέλεια τέλεια! τα θέλωωωωω

    ReplyDelete
  2. αυτό το ποστ τα χει όλα, το μόνο μου θέμα προσωπικά είναι ότι η τριανταφυλλομυρωδιά δε μου αρέσει! ναι! το παραδέχομαι. και έχω κάνει προσπάθειες, γιατί προϊόντα σαν αυτά που παρουσιάζεις, δημιουργούν μια ψευδαίσθηση οτι καλλωπίζομαι σα κυρία άλλης εποχής τουτέστιν ξέρω μυστικά ομορφιάς, η περιποίηση είναι ιεροτελεστία κλπ. you get the point... αλλά έλα που δε μ'αρέσει το άρωμα του τριαντάφυλλου στα καλλυντικά

    ReplyDelete
  3. nomizo eksartatai tin triantafilomirodia (nomizo pos i leksi sinagonizetai se efevretikotita to ''keramidoportokali'' tis moiraraki..:)

    iparxoun kapies mirodies pou mirizoun telios 'giagiade' i paliomoditikes kai alles pou exoun ena 'edge'. px vrisko oti to stella tis maccartney exei fovero edge alla distixos einai poliforemeno.

    ReplyDelete
  4. Ta L'Occtaine einai ontws teleia!To rouz to exw k to agapaaaaw...
    To triantafullo einai toso xalarwtiko...Alla oxi opws h lebanta pou se kanei na 8es na koimh8eis, auto apla se hremei k se kanei na ta deis ola roz gia ligo! :)

    ReplyDelete
  5. merci Ria. spot on.

    ReplyDelete
  6. Τα καλλυντικά της L'Occitane τα οποία αναφέρεις είναι εμπνευσμένα απο το λουλούδι της Παιώνιας και όχι απο το τριαντάφυλλο. Η Παιώνια δεν είναι τριαντάφυλλο όπως λες αλλά ένα είδος αγριολούλουδου, εξού και η ονομασία του αρώματος "Peony".

    Επειδή όμως είμαι L'Occitane αλλά και Rose Junkie γνωρίζω ότι απο την συγκεκριμένη εταιρεία κυκλοφορούνε κάποιες σειρές που έχουνε είτε ως βάση είτε ως συστατικό το τριαντάφυλλο.
    Η Rose 4 Reines, είναι μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης σώματος με τέσσερα τριαντάφυλλα και το άρωμά της είναι μαγικό.

    Η Rose de Mai είναι εξίσου ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης σώματος, με άρωμα μαγιάτικου ρόδου αλλά νομίζω ότι πλέον έχει εξαντληθεί.

    Το χειμώνα η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει την σειρά Winter Rose, δεν θυμάμαι το αντίστοιχο όνομα στα γαλλικά και τώρα τελευταία έχει λανσάρει μια πιο ανοιξιάτικη σειρά, αυτή τη φορά με τριαντάφυλλο και μούρα νομίζω, με όνομα Rose Jardin Delice.

    Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει και lip gloss - αρωματάκι roll on, απο την μια είναι το gloss και από την άλλη το άρωμα. Μυρίζουνε και τα δυο πολύ απαλά και ντελικάτα.

    ReplyDelete
  7. ναι εχεις δίκιο τα πήρα σβάρνα. με συνεπήρε το ντελικάτο άρωμα και ζαλίστηκα ( αν και όταν ειχα παει στο μαγαζί μού το είχανε πλασάρει ως διαφορετικό είδος τριαντάφυλλου). πάντως σαν άρωμα είναι το ίδιο ντελικάτο και ρομαντικό όπως το τριαντάφυλλο....

    ReplyDelete