Friday 21 June 2013

Current skincare

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης, ψιλοβαριέμαι να είμαι συνεπής με τις μάσκες, το ένα το άλλο. Δίνω βάση στον καθαρισμό και στο ξεπρήξιμο των ματιών απο την ζέστη και άντε στο να τελειώσω κάποια προιόντα που δεν μου αρέσουν.

Ας πούμε πώς αυτό είναι ένα απλό skincare regime.

Το πρωί για καθαρισμό, χρησιμοποιώ το απαλό τζελ Toniclaire, απο Methode Jeanne Piaubert, μια γαλλική μάρκα που κυρίως βρίσκουμε σε ινστιτούτα αισθητικής. Είναι ελαφρύ, απαλό, αν και το άρωμά του είναι λίγο δυνατό. Το καλό είναι ότι δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, αλλά την τονώνει και την δροσίζει. Βάζω έναν ορό-κρέμα απο την ιταλική Bakel, το Malic, το οποίο είναι για τις μαύρες κηλίδες. Τα Bakel είναι δημιουργία μιας ιταλίδας χημικού η οποία πιστεύει στην less is more φιλοσοφία. Τα καλλυντικά της εχουν το πολύ δυο συστατικά, οπότε είναι καλά για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, για άτομα που δεν θέλουν να βάζουν ένα σωρό χημικά ή δεν ξέρω και εγώ τί, ενώ η ίδια πιστεύει ότι δεν χρειαζόμαστε εκατό πενήντα κρέμες ορούς, αλλά μια και καλή. Πχ ανάλογα με τις ανάγκες μας υπάρχει ένα προιόν που μπορεί να απλωθεί την ημέρα, την νύχτα σε όλο το πρόσωπο και τα μάτια. Οι υφές της είναι απαλές, δεν λαδώνουν και μοιάζουν με see through τζελ. Τα προιόντα δεν περιέχουν άρωμα ή αλκοόλ. Γενικά μου αρέσουν αλλά είναι πανάκριβα και λόγω αυτού του φακτ, μάλλον δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά. Ανάλογα με τα κέφια, για ενυδατική ή θα βάλω την Idealia BB της Vichy με SPF 25 ή το αντηλιακό της ΒIOTHERM με SPF50. Και τα δυο μού ειναι ευχάριστα - δεν είναι βαριά. Ειδικά το αντηλιακό έχει ένα ωραίο άρωμα περγαμόντου, μανταρινιού κάτι τέτοιο. Στα μάτια θα βάλω την κρέμα απο την Nuxe,Contour des Yeux Prodigieux, η οποία είναι ελαφριά και κατάλληλη μόνο για καλοκαίρι που νοιώθεις βαριά τα μάτια και θες κάτι να τα ανακουφίσει. Το χειμώνα δεν θα την χρησιμοποιούσα όμως γιατί δεν νομίζω ότι παρέχει καλή προστασία σε μάτια που έχουν και κάποιες ρυτίδες, όσο να ναι.




Για βράδυ περίπου τα ίδια θα ξαναβάλω με τη μόνη διαφορά ότι θα χρησιμοποιήσω το cleanser για sensitive skin της Dermalogica (για να τελειώνει - πεταμένα λεφτά, πα΄ρτε το γνωστό Cetaphil, το ίδιο είναι με λιγότερα λεφτά), το Micellar water της Kiko (απαίσιο και τίγκα στο άρωμα), αν έχω βαφτεί,και μετά εναλλάξ και ανάλογα με τα κέφια το Visionnaire της Lancome (απαίσιο) ή της Dermalogica το powerfoliant (απαίσιο) που λέει είναι για κηλίδες και uneven texture. Τα δυο τελευταία τα χρησιμοποιώ για να τα τελειώσω. Δεν μου αρέσουν. Το μεν προιόν της Λανκόμ είναι τίγκα στο αλκοόλ, το δε προιόν της Ντερμαλότζικα, επίσης δεν κάνει τίποτα ΕΝΩ τσούζει κάθε φορά. Δεν βλέπω καθαρότερη επιδερμίδα. Επίσης προσπαθώ να τελειώσω την απαίσια κρέμα ματιών της Λανκόμ Renergie Morpholift, την οποία τόσο ήθελα στην αρχή, αλλά τελικά δεν με κέρδισε (έχει απαίσια μυρωδιά και δεν στρώνει καλά) αλλά και τον ορό της Clarins, τον Lift Minceur Visage. Υποτίθεται ότι έρχεται με οδηγίες μασάζ και είναι καλός λέει για την χαλάρωση του οβάλ του προσώπου (προληπτικά τώρα αυτό), αλλά καλύτερα θα πάρω την τεχνική μασάζ σκέτη, παρά να σκάσω άλλες τόσες λίρες για να πάρω ΚΑΙ άλλο ένα προιόν. Πάντως εντάξει τουλάχιστον είναι ελαφρύ και δεν ''λαδώνει''.



Κάποια πράγματα που δοκιμάζω επίσης τον τελευταίο μήνα αλλά αυτά με έχουν κερδίσει ---

Ο ορός νυχτός της Bioeffect EGF. Μάς έρχεται απο την Ισλανδία και έχω δεί διαφορά - επιδερμίδα φρέσκια και ενυδατωμένη, πιο φωτεινή. Απορροφάται εύκολα, δεν λαδώνει, δεν είναι βαρύς και χρειάζεται πολύ πολύ λίγο προιόν κάθε φορά. Ακριβό βέβαια.

Το υαλουρονικό της Juliette Armand - φανταστικό για ηλικίες άνω των 30. Ενυδατώνει, δεν λαδώνει, απορροφάται εύκολα - βλέπεις διαφορά. Δεν έχει περίεργες μυρωδιές, αλλά είναι λίγο ακριβός. Το επίσης φοβερό dermabrasion gel πάλι της Juliette Armand, το οποίο πραγματικά καθαρίζει απο τα μαύρα στίγματα=ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει στον τομέα του effective exfoliation. Τέλος η ενυδατική μάσκα ματιών Irilys της Jeanne Piaubert ξεκουράζει και ενυδατώνει τα βαριά μάτια τους καλοκαιρινούς μήνες.





2 comments:

  1. Ααα πολύ εξιτάντ η αντιηλιακή από Biotherm, είναι για το πρόσωπο; Εγώ φοράω εναλλάξ μια την Frezy 30 μια την Avène Cleanance 30. Ενδιαφέρουσα η πρώτη, τίποτα ιδιαίτερο η δεύτερη, αλλά ειναι σταθερή αξία γιατί δεν έχω βρει τπτ ιδιαιτέρως καλύτερο. Ακόμα περιμένω να δοκιμάσω της Bioderma που είναι ελαφριά και έχεις συστήσει.

    Τέλος, Ιουλία rulez και πού μπορούμε να βρούμε Bioeffect;

    ReplyDelete
  2. η μπιοθέρμ είναι για πρόσωπο και σώμα, αλλά Θα προτιμούσα την μπιοντέρμα για το πρόσωπο γιατί δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας σε σύγκριση με την μΠΙΟθέρμ που είναι λίγο πιο βαριά.

    Τον ορό τον έχω πάρει σε τράβελ απο αεροδρόμιο χίθροου. με έπεισε η πωλήτρια. αλλά το βρίσκεις και εδώ http://www.bioeffect.co.uk/bioeffect-serum.html. το μοναδικό μείον η τιμή αλλά κρατάει αρκετά.

    ReplyDelete