Thursday 23 May 2013

Day's Necessities

Πρέπει να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι κάθε φορά που θα βγαίνω έξω θα βγάζω πανάδες. Ο ήλιος έχει γίνει πολύ επιθετικός πραγματικά.

Τον τελευταίο καιρό που είμαι Ελλάδα και οι θερμοκρασίες είναι διαφορετικές, δίνω έμφαση στο καλό αντηλιακό, όπως συνήθως γίνεται, λιγότερο στο μεικ απ (δεν στέκεται τίποτα έτσι και αλλιώς -κάθε χρόνο ο ίδιος βραχνάς) και σε μερικά τρικς ώστε να φαίνεται η επιδερμίδα ματ αλλά φρέσκια.

το γνωστό νερό σε σπρέι της Avene - σωτήριο
Το αντηλιακό 30 της Frezyderm - Είχα απο πέρυσι το αντηλιακό της institut esthederm για δυνατό ήλιο (ναι το περσινό αντηλιακό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φέτος) αλλά δεν ξέρω - έχω βγάλει πανάδες. Δεν ξέρω αν είναι λόγω λανθασμένης χρήσης (είτε δεν έβαζα πολύ για να μην φαίνεται λιπαρή η επιδερμίδα μου, είτε δεν το ανανέωνα τακτικά, δεν ξέρω τί έγινε) και έτσι παρατήρησα την εμφάνιση πανάδων (στη μύτη ΚΑΙ στα μάγουλα πια, έλεος). Δοκίμασα κάποια (θα γράψω πιο αναλυτικά) και τώρα πρόσφατα πήρα αυτό της Frezyderm. Είναι πολύ πρωτότυπο ως υφή και όψη - μοιάζει σαν διάφανο σιλικονούχο primer αλλά δεν αφήνει λαδίλα και λέει ότι είναι ανθεκτικό. Θα δούμε....Το πήρα γύρω στα 19 ευρώ απο φαρμακείο της γειτονιάς που είχε έκπτωση. ΑΠΝΤΕΙΤ - Μια πετίτ στιγμή εθνικής περηφάνειας, στην οποία σκόνταψα τώρα, το βρίσκουμε και στα Boots. WTF?? http://www.boots.com/en/Frezyderm-Velvet-Face-Sunscreen-SPF-30-50ml_1327471/



Μετά απο ταξίδι στο Μιλάνο, πήρα αυτό το blotting powder απο την Kiko. Φθηνό αρκετά, γύρω στα 5 ευρώ αν θυμάμαι καλά, αλλά οκ cheap-ικη συσκευασία. Αφήνει ένα λευκό στρώμα στο πρόσωπο το οποίο μετά πρέπει να δ κάνω blending, αλλά οκ κάνει λίγο καλύτερη δουλειά στην ζώνη του Τ απο ότι τα blotting papers (είχα απο τα Body Shop). Το Carmex είναι σταθερή αξία για χείλια αφυδατωμένα - όταν έχει ήλιο με τσούζουν. Έχει και μενθόλη που σού δίνει την εντύπωση ότι σε έχει τσιμπήσει σφίγγα και έχεις κάνει τα χείλια της Αντζελίνα Τζολί.



Τέλος έχω πάθει ψύχωση με το ματ κραγιόν της Radiant Professional στην φωτεινή κοραλλορόζ απόχρωση Pink Salmon - ο μόνος σολωμός που μου αρέσει. Η σειρά γενικά είναι πολύ καλή και μπορεί να μην υπάρχει πλειάδα χρωμάτων, αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα και η συσκευασία, η οποία μου θυμίζει κάτι ματ κραγιόν που είχαμε στο Λύκειο απο τα Body Shop.



Εδώ το σγουώτς(βέβαια η κάμερα του 80ς κινητού που έχω δεν δείχνει σε ολη την μεγαλοπρέπεια την ιδιαιτερότητα του φοβερού αυτού χρώματος)

10 comments:

  1. Έχω κι εγώ θέμα με τις πανάδες...κάνουν την εμφάνιση τους στην μύτη και σε άλλα σημεία!! Θέλουν προσοχή!! Και στην βεράντα μου ακόμα να βγω βάζω αντηλιακό!! Υστερία!! Κι εγώ μάλλον φέτος θα πάρω αυτό το αντηλιακό από την Frezyderm!!Καλοφόρετα όλα!!
    Φιλιά!!

    ReplyDelete
  2. Δείξτο μας το κραγιόν! Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Τυχερή στην Ελλάδα, εδώ πάνω έχουμε 10οC...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α, σορρυ, μας το είχες δείξει, απλά για κάποιον λόγο δεν εμφανίζονταν οι φωτογραφίες στην οθόνη μου x

      Delete
  3. Θα συμφωνήσω για το αντιηλιακό της Φρέζυ, έχει πολύ ενδιαφέρουσα υφή και το ότι είναι πραγματικά διάφανο και ματ είναι πολύ ελκυστικό.
    Πέρυσι όταν έψαχνα για δειγματάκι να δοκιμάσω πριν αγοράσω, μια φαρμακοποιός, απαντώντας στην ερώτησή μου αν όντως είναι διάφανο και απαλό, είπε «ναι, γι' αυτό και δεν κάνει δουλειά». Οκ ήταν πολύ τάκτλες σχόλιο, αλλά με έβαλε σε σκέψεις ως καταναλώτρια, δεδομένου και του ότι δεν έχει μέσα «physical sunscreen» που λένε, νομίζω κάπου στα τελευταία 3-4 συστατικά αναφέρεται το διοξείδιο του τιτανίου και στα αρχικά συστατικά θα βρεις μεταξύ άλλων σιλικόνες και ηλιέλαιο. Αναρωτήθηκα αν θα με μπουκώνει, αν θα προστατεύει επαρκώς, αν είναι ασφαλές, αναρωτήθηκα λίγο-πολύ για όλα όσα δεν αναρωτιέμαι για τα άλλα που έχω κατά καιρούς αγοράσει (πράγμα που επίσης με έβαλε σε σκέψεις :p ).

    Και λέω, άραγε έχει όντως μια βάση αυτό που λέει η μαντάμ ή απλά έχει μεινει πολύ πίσω στην τεχνολογία και τοποθετείται χωρίς να ξέρει και με παρέσυρε κι εμένα μαζί της;
    Βέβαια, δεν λειτούργησε αποτρεπτικά το σχόλιό της, το αγόρασα (και το απόλαυσα τους ανοιξιάτικους μήνες, τολμώ να πω), αλλά μου άφησε ερωτηματικά ως προς το αν με προστατεύει πραγματικά ή όχι.

    Το κραγιόν θαύμα, θα... του κάνω μια επίσκεψη.
    Επίσης, αυτή την αίσθηση του Carmex μού την άφηνε και ένα Burt's Bees που είχα, απόλαυση σκέτη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι γκρίζα ζώνη τα αντηλιακά σε γενικές γραμμές. πάντως εκατό τοις εκατό προστασία μάλλον δεν υπάρχει. καλύτερα να αποφεύγει κανείς να βγαίνει τις ώρες που χτυπάει ντάλα ο ήλιος.

      Delete
    2. πάντως γράφει ότι παρέχει προστασία και απο Infrared (IR) visible (VIS) ακτινοβολία...λετζ σι

      Delete
    3. Ναι μωρέ γμτ, το ξέρω ότι το λέει, αλλά ξέρω επίσης ότι οι savvy του θέματος υπεραμύνονται της σημαντικής παρουσίας physical sunscreen, aka titanium dioxide και zinc oxide, στις αντιηλιακές κρέμες, διότι λέει αποτελούνται από μεγάλα μόρια, τα οποία μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, δεν απορροφώνται, συνεπώς προστατεύουν (μπακάλικη ανάλυση για εμάς τους απ' έξω).

      Επίσης, ναι, καλύτερα να αποφεύγουμε την έκθεση, αλλά σε μία περιοχή όπως η δική μας, δεν είναι εφικτό συνήθως αυτό. Και αναφέρομαι στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

      Για το Φρέζυ: τους ανοιξιάτικους μήνες που είχε έντονη ηλιοφάνεια, αλλά mild(ish) και κινούμαι στην πόλη, ήταν θαύμα. Δεν θα το επιλέξω για την παραλία όμως. Έτσι κι αλλιώς μωρέ πιστεύω ότι είναι city sunblock.

      Delete
  4. επεστρεψες Ελλαδα;

    ReplyDelete
  5. Πραγματικά απορώ γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος με το αντηλιακό της frezyderm, μάλλον λόγω της σιλικονούχας υφής του που θυμίζει primer. προσωπικά δεν μου έκατσε καθόλου καλά. έχω μεικτό δέρμα με τάση για ακμή (όχι ακμή όμως) κ μέσα σε λίγες χρήσεις μου έφραξε τους πόρους (ε ναι η σιλικόνη!) κ πέρασε πάνω από ένα 6μηνο μέχρι να καθαρίσει ξανά. Οπότε μακριά! Υπάρχουν πολύ καλύτερα κ καθόλου λιπαρά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πιστεύω πως έγινε γιατί δεν αφήνει καθόλου ασπρίλα, οπότε χαϊδεύει τη ματαιοδοξία μας, και είναι πραγματικά ματ :) Είναι, που λένε, lovely.
      Πάντως έχεις δίκιο, είναι ρίσκο για δέρματα με τάση προς ακμή, μου είπε και η δερματολόγος μου (που τυχαία βρεθήκαμε έξω πριν λίγες μέρες) να έχω το νου μου.

      Μ.

      Delete