Wednesday 24 April 2013

La vita e μπέλα a Milano

Την έχουμε ''δεί'' λίγο τζετσέτερ? Τσεκ.

Αρχές Απριλίου, είχα την τύχη να βρεθώ στο Μιλάνο, το οποίο είχα επισκεπτεί ξανά πριν απο 12 χρόνια. Τότε δεν με είχε εντυπωσιάσει. Αυτή τη φορά μου άρεσε περισσότερο, ίσως γιατί ευχαριστήθηκα καλό φαγητό και καλό καφέ, το οποίο είχα ανάγκη.

Σε γενικές γραμμές -
Αυτό που πήρα σαν αίσθηση ήταν ένα γενικότερο ''σκούπισμα'' της πόλης απο λαθρομετανάστες/μετανάστες. Θυμάμαι πριν απο τόσα χρόνια που είχα πάει, δεν μπορούσες να κάνεις βήμα αν δεν σου την έπεφτε κάποιος κινέζος με την πραμάτεια του και θυμάμαι ότι ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί. Δεν το κουνούσαν αν δεν αγόραζες κάτι. Αυτή τη φορά, όλοι αυτοί πια έχουν χαθεί μυστηριωδώς τουλάχιστον απο το κέντρο. Ενδιαφέρον ότι η πόλη τουλάχιστον στα μέρη που κινήθηκα, δεν έδειχνε σημάδια οικονομικής κρίσης. Η Ιταλίδα με το εντυπωσιακό της μαύρισμα, το έντονο μακιγιάζ και την εγχειρισμένη μυτούλα/φουσκωμένο στήθος/κτλ έμοιαζε απτόητη τόσο στο σόπινγκ όσο και στο κομμωτήριο (τα οποία ήταν γεμάτα). Αρκετοί τουρίστες με ''χοντρά''??? πορτοφόλια δεν είχαν πρόβλημα να δώσουν εκείνο το γελοίο cover charge των 2 ευρώ ανά άτομο για χρήση τραπεζομάντηλου και κουταλομαχαιροπίρουνων στα εστιατόρια - μια χρέωση που έδινε και έπαιρνε στα κεντρικά ρεστωράν. Ωραίος καφές, απο τους καλύτερους, αλλά ο καπουτσίνο οκ 5 με 7 ευρώ? Γουί λάβ Μιλάνο αλλά όχι και έτσι. Οκ οι μιλανέζοι άντρες - Ίσως ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στην πιάτσα. Δεν λέω ορισμένοι ωραίοι και περιποιημένοι, αλλά τόσο ναρκισσιστές, τόσο λατίνοι εραστες έτοιμοι να κοιμηθούν με ό,τι κυκλοφορεί -γάτες, τραπέζια στο πεζοδρόμιο, φυτά. Ακόμα πιο τραγικό - στο Μιλάνο είδα τα χειρότερα και τα πιο κακοβγαλμένα φρύδια που έχω δεί στη ζωή μου ΣΕ άντρες. Δεν το βρίσκω απίστευτο που υπάρχει σχετικό γκρουπ και στο facebook. Για τα φρύδια των Ιταλών θα μπορούσα να μιλάω ώρες, αλλά φτάνει με τις γκρίνιες.

Ενδιαφέρον επίσης ότι μια ας πούμε πιο ''μποέμ'' αρτίστικη περιοχή η Brera έχει γεμίσει με μαγαζιά τύπου Accessorize, Gucci και Brooks Brothers. Δεν ξέρω μήπως οι πόλεις της Ευρώπης έχουν αρχίσει να μοιάζουν σε επικίνδυνο βαθμό? Δεν υπάρχει πια διαφορά, ανάμεσα σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο. (οκ άλλη μια γκρίνια).

Αυτό όπως που μου άρεσε στο θέμα της ομορφιάς είναι ότι ακόμα κρατάει το συνοικιακό μαγαζί με τα ωραία καλλυντικά αντί για το μεγάλο εμπορικό. Ενώ στο Λονδίνο έχουμε τα Χάρροντς και τα Σέλφριτζις, εκεί ακόμα βρίσκεις ωραία μαγαζάκια με πανέμορφα καλλυντικά, τοποθετημένα εξίσου φανταστικά, λες και είναι θυσαυροί του Σόθμπις.

Εδώ παραθέτω μερικά παραδείγματα (ναι διέπραξα το μέγιστο αμάρτημα του ''βγάζω φωτογραφίες μαγαζιών κατά τη διάρκεια ταξιδιού΄΄, κράξτε άφοβα.)



Εδώ το νεσεσέρ του ταξιδιού...Στα χιτ το lipbalm της Madina Milanο, μια φθηνή εκδοχή των τσάμπι στικς της Κλινίκ, μια σκιά της ίδιας εταιρείας (σας παροτρύνω να πάτε στα μαγαζάκια της Madina Milano και να αποφύγετε τα Kiko τα οποία έχουν άθλια προιόντα-φθηνά αλλά άθλια,ενώ Madina=φθηνά, αλλά κάποια πχ σκιές, λιπμπαλμ αρκετά καλά.)

Το τονωτικό τζελ ματιών της NYR, αυτό με το τσάι - ok έχετε κουρασμένα μάτια, δεν ξέρω αν κάνει δουλειά όμως. Είναι απο αυτά που θέλω να τελειώσουν τελικά. Το μπρόνζερ της Ντιορ=αγαπημένο. Μάσκαρα Doll Eyes Lancome - καθόλου καλή. Το λαστιχένιο βουρτσάκι δημιουργεί ένα ωραίο clumping...Και η ανακάλυψη?? Απο φαρμακείο δίπλα στο ξενοδοχείο..η φοβερή λάκ της Phyto. Στην αρχή έβριζα την ώρα και την στιγμή που την πήρα -λακ με 11 ευρώ?? ψωνάρα) αλλά τελικά το αξίζει. Δεν κάνει τα μαλλιά τόσο κόκκαλο όσο η Ελνέτ πχ και τους δίνει φοβερό όγκο (σούπερ για αδύναμο μαλλί λάικ μάιν).





Κλείνω με έξυπνο σήμα. ''Αγάπη'' αλά Ιταλικά!



15 comments:

  1. Τι ωραίο άρθρο! Πωωω μου θύμισες ότι έχω 5-6 χρόνια να πάω ταξιδάκι έξω :((( Κι εμένα μου αρέσουν αυτά τα μικρά μαγαζάκια με αρώματα κ καλλυντικά, είχα δει κ στο Βερολίνο, ήταν τόσο όμορφα, μικρούλια αλλά πλήρη!

    ReplyDelete
  2. σου εύχομαι να πας γρήγορα ένα! και δύο...και στο εσωτερικό καλά είναι πάντως!

    ReplyDelete
  3. τι ωραιο!! ταξιδακι!ζηλευω τι να πω και οι φωτο σουπερ!
    xxx

    ReplyDelete
  4. Λέιντι, μου έλειψε τόσο ο καλός καφές στο Λονδίνο, μέχρι που βρήκα ένα μικρό ιταλικό καφέ. Πρέπει να βρεθούμε να σε πάω!

    ReplyDelete
  5. diladi suggnwmi...eperepe na plirwseis to koutali kai to pirouni gia na fas????
    exw paei milano prin 4-5 xronia,alla i ali8eia einai oti den piga se akriva estiatoria!!
    se genikes grammes mou arese...auto pou den mou arese einai to metro genika kai to gegonos oti evazan mesa ta katoikidia kai vrwmageeeeeeeee!

    ReplyDelete
  6. χαχα για τους Ιταλους :D

    αχχχ συμπασχω με την συνονοματη πιο πανω...:(
    το Μιλανο ειναι ενας κοντινος και φθηνος προορισμος (ryanair forward!) αλλα το σνομπαρα. θεωρουσα οτι δεν εχει τπτ σπουδαιο να κανεις και να δεις.

    ReplyDelete
  7. ναι μεν πέφτουλες στη Βόρεια Ιταλία αλλά ευγενικοί. στο νότο είναι αγενέστατοι

    ReplyDelete
  8. Πολύ καλό ποστ :)
    http://efilovesbeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Mιλάνο δεν εχω παει μεχρι στιγμης αλλα αυτο με τα φρυδια και γενικα την αποτριχωση οι ιταλοι το εχουν και στο νοτο.σαν καρικατουρες κυκλοφορουσαν ορισμενοι.Ωραιο ποστ,σαν ρεπορταζ περιοδικου.παντα τετοια ομορφα ταξιδια!

    ReplyDelete
  10. Πόσο θέλω να ξαναπάω στο Μιλάνο να το δω!!!Είχα κάνει ένα πέρασμα πριν μία ετία αλλά δεν το γύρισα... Καλά άμα έχεις τις μαύρες σου πας μια Β.Ιταλία και ισιώνεις με το καμάκι του βγαλμενοφρύδι ιταλού! κισ

    ReplyDelete
  11. Πόσο μου αρέσουν οι μικρές μπουτίκ με καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης... Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση μια φορά που βρέθηκα σε ένα μικρό, οικογενειακό κέντρο αισθητικής στη Θεσσαλονίκη πέρυσι (και μάλιστα ήταν και σε όροφο) και είχε mini counter της Guerlain!

    Έμαθα όμως πως υπάρχουν εταιρείες που αρνούνται να έχουν counter σε μπουτίκ και θέλουν απαραιτήτως πολυκατάστημα, θεωρώντας αυτή την επιλογή συνώνυμη του κύρους τους. Είμαι κατά 99% σίγουρη πως μου το έχουν πει για την Bobbi Brown. Ξέρεις κάτι σχετικά με το αν όντως ισχύει και με ποια λογική;

    ReplyDelete
    Replies
    1. den ksero gia BB alla to fantazomai afto na simvainei giati einai US etaireia kai einai all about sales sales sales.

      einai thema sales kai distribution ie markes pou protimoun counter se boutique, ie Sothys, Valmont etc para megala dept stores pou xreiazesai polla lefta gia na diatiriseis stand. pantos sto mialo mou isxiei to oti otan paro guerlain i o,ti allo apo counter se boutique to antimetopizo perissotero os precious item apo oti otan to pairno apo ena dept store.

      Delete
    2. Ναι, ναι, αυτό είναι! Το Precious Item Axiom :)
      Σκέφτομαι για παράδειγμα την Laura Mercier, που προτιμά ή τουλάχιστον με χαρά αποδέχεται να εκτίθεται σε μπουτίκ, όπως και η Ellis Faas και ένα σωρό niche perfume brands. Ευτυχώς.

      Delete