Tuesday 16 April 2013

Άρωμα Άνοιξης

Μια απο τις προσωπικἐς μου ''περιέργειες'' είναι ότι δεν φοράω ποτέ το ίδιο άρωμα όταν αυτό τελειώσει, όσο και αν το αγαπώ. Δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα αυτό που λένε 'το άρωμά μου είναι το τάδε. Το βάζω χρόνια τώρα και με χαρακτηρίζει απόλυτα᾿. Προσωπικά θα βαριόμουνα να έχω ''ἀρωμα-ῡπογραφή'' και ο λόγος είναι ότι συνδέω το άρωμα που φοράω με εποχές και καταστάσεις, όπως όλοι μας δηλαδή, με τη διαφορά πώς αν το αγοράσω ξανά όταν τελειώσει, νοιώθω ότι ξαναζώ τις ίδιες καταστάσεις, σαν ένα deja-vu. Άσε που αλλάζει η διάθεσή μου και αν τη μια σεζόν νοιώθω φλοράλ, την επομένη μπορεί να θέλω κάτι πιο masculine. Το μόνο ίσως άρωμα που έχω αγοράσει δυο φορές!! είναι το Ginger Essence απο την Origins (φρέσκο και δροσερό, ιδανικό pick me up).


φλου φωτογραφία


Αυτήν την περίοδο νοιώθω να με διαπερνάει (λολ) ένα φίλινγκ έξτρα ρομαντικό για αυτό και διάλεξα την Gardenia της Chanel απο την σειρά Les Exclusives (80 uk pounds απο αφορολόγητα). Είναι ένα άρωμα φλοράλ, αλλά όχι τόσο βαρύ όσο είναι τα αρώματα που έχουν βάση την γαρδένια και επίσης δεν θα το χαρακτήριζα ''μανταμἐ'', αλλά αρκετά μοντέρνο. Άνετα το φοράω και το πρωί, χωρίς να με ζαλίζει δηλαδή και νοιώθω μια ''δεσποινίδα'. Η έκπληξη είναι για μένα όμως το Love της Chloe, το οποίο μού κάνανε δώρο ( αν και λένε ότι δεν πρέπει να κάνεις άρωμα δώρο==σημαίνει χωρισμός).

Στα αρώματα γενικά είμαι λίγο επιλεκτική. Θέλω να είναι κάτι ορίτζιναλ, μια μάρκα που δεν την ξέρει πολύς κόσμος, μια μυρωδιά που να μην είναι πολύ βαριά, κτλ κτλ κτλ (λίστα με περιέργειες ατελείωτη) και συνήθως τέτοιου τύπου αρώματα - απο αυτά που πουλάει σωρηδόν ο Χόντος απο μεγάλους οίκους ή απο την J.Lo - τα βρίσκω πολύ ''πλαστικά'', βαριά χωρίς χαρακτήρα. Παρόλα αυτά το εν λόγω άρωμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και φοριέται εύκολα χωρίς να σε ζαλίζει. Είναι και αυτό αρκετά φλοράλ, αλλά έχει στο τέλος μια αίσθηση ''πούδρας'' που το κάνει περισσότερο σαγηνευτικό. Extra points και για την αλυσίδα στο μπουκάλι.

9 comments:

  1. ποσο δικιο εχεις για αυτο με το ιδιο αρωμα ξανα και ξανα... συμφωνώ απόλυτα...φιλια απο http://aworldforwomen-bymanty.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. Το Love της Chloé αγαπημένο :) Δεν ξέρω τι έχει μέσα, αλλά εμένα μου μυρίζει βιολέτα και το μποςς λέει ότι του μυρίζει σαν καθαριστήριο, aka αυτός ο αχνός που μυρίζει ζεστασιά και φρεσκάδα όταν το διπλανό ξενοδοχείο σιδερώνει στις πρέσες τα σεντόνια του και μοσχοβολά όλο το πεζοδρόμιο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol me to Boss. to 'geiose' alla me enan romantiko tropo

      Delete
    2. Ναι μωρέ ο έρμος είπε να κάνει ένα αγνό κοπλιμάν αλλά το διέλυσε on the way, του την είπα κιόλας οπότε θα περάσουν χρόνια μέχρι να αποπειραθεί να μου κάνει άλλο :p

      Αυτή την περίοδο φοράω το Nomaoud από Comptoir du Sud, που μάλλον δεν είναι και πολύ αναμενόμενο, δεδομένης της αλλαγής της εποχής, αλλά το αγαπώ με πάθος, νομίζω κάνουμε καλή παρέα :)

      Delete
  3. αχχ ερωτας το Love! εδω και καποια χρονια ειχα κοψει τα ακριβα αρωματα, δεν ξερω πως μου ειχε "γυρισει" το μυαλο και τα θεωρουσα κοροιδια, πολλα λεφτα, ολα μου μυριζαν το ιδιο κτλπ.. Ειχα βολευτει κ με διαφορα απο body shop, fresh line, korres και τυχαια μυρισα το love. Ε θα ειναι η επομενη αγορα μου! :)
    Η παραξενια που εχω εγω με τα αρωματα ειναι οτι δεν εχω πανω απο δυο αρωματα καθε φορα. Μην σου πω και ενα αν ειναι καλοκαιρι που δεν αντεχεις ενα πιο βαρυ αρωμα το βραδυ.

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ και εγώ για το "άρωμα υπογραφή" αν και βρίσκω ωραία την ιδέα δε θα μπορούσα με τίποτα να το κάνω. Προτιμώ να έχω 2-3 αρώματα ανοιχτά (και μάλιστα πάντα στο μικρότερο μέγεθος) ώστε να εναλλάσσω ανάλογα με την ώρα και τη διάθεσή μου ώστε να μην τα βαριέμαι.. Αν και αρώματα που έχω λατρέψει παλιά τα έχω αγοράσει αρκετές φορές αλλά και αυτό είναι σπάνιο.
    Το Love είναι υπέροχο αλλά πάνω μου..χάλια μαύρα! :-/

    Πολύ ωραίο ποστ όπως πάντα!
    Φιλιά πολλά :-)

    ReplyDelete
  5. Καλά, κι εγώ έχω παρόμοιες παραξενιές με τα αρώματα:)) Δεν μ'αρέσει να εχω ένα άρωμα για 10 χρόνια, αλλά μπορεί να περάσω φάσεις που θα κρατήσουν 3-4 χρόνια. Όπως τώρα με το womanity. Δεν σημαίνει πως δεν φοράω και άλλα παράλληλα. Ψάχνομαι για να το αντικαταστήσω, αλλά ψάχνω κάποιο να μου "πάει" και να γίνει ένα νέο κόλλημα:)

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ και εγώ μαζί σου! Αν και μου αρέσει να με συνδέοουν με το άρωμα που φοράω, κατά περιόδους νοιώθω πως χρειάζομαι έναν αέρα ανανέωσης! Βέβαια νομίζω είμαι πιο "πατροπαράδοτη" από εσένα και κάθε φορά με τραβάνε τα πιο κλασσικά αρώματα. Ωστόσο επειδή αυτή η περίοδος είναι περίοδος που θέλω μια αλλαγή, ψάχνω κάτι διαφορετικό. Έχω βρει εδω κάποια πολύ ωραία brands https://www.atticabeauty.gr/proioda-omorfias/aromata/gunaikeia/ και θα ήθελα να με βοηθήσεις. Από όλα αυτά τα αρώματα γυναικέια σκέφτομαι να καταλήξω σε κάποιο της Dior που δυνήθως δεν με απογοητεύει. Έχεις δοκιμάσει κάποιο πρόσφατα που θα μου πρότεινες;

    ReplyDelete