Sunday 18 November 2012

Beauty Smart

Στο ψάξιμο για τα βασικά, και επειδή βαρέθηκα το online shopping (τόσο non glamorous έχει γίνει πια το lookfantastic που πραγματικά δεν μου κάνει κέφι να κάνω κλικ - όπως άλλωστε λέει φίλη επί του θέματος, "αν μπορούσαν να σου στείλουν τα πράγματα σε κούτες νουνού θα το έκαναν"), αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου σε πραγματικό μαγαζί. Έτσι τις προάλλες πήγα στα Harvey Nichols, όπου στον τρίτο όροφο έχει ανοίξει το Beauty Mart, ένα μικρό μαγαζάκι με καλτ προιόντα περιποίησης και ομορφιάς, διαλεγμένα απο μια πρώην αρχισυντάκτρια της Vogue, την Anna Marie Solowij.

Τί μπορεί να βρεί κανείς εδώ? Ένα φοβερό edit προιόντων, που τουλάχιστον μέχρι τώρα στο Λονδίνο ήταν αδύνατο να βρείς συγκεντρωμένα σε μαγαζί, όπως η υπέρτατη κρέμα ημέρας Embryolisse, το micellar water της Bioderma, τα φοβερά cleansing oils της DHC, το γαλάκτωμα καθαρισμού Anne French, τα χαριτωμένα blotters του Paul&Joe, (ακόμα και τα μαντηλάκια καθαρισμού Johnson&Johnson) αλλά και άλλες λιγότερες γνωστές ή niche μάρκες όπως Jurlique, Alpha-H, Melvita, Balance Me, ARK και Sacha Juan. Η ιδέα βασίζεται στην επιλογή των καλύτερων προιόντων απο κάθε σειρά - προιόντα που μια αρχισυντάκτρια ομορφιάς εμπιστεύεται και χρησιμοποιεί. (Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά ας όψεται η γνώση της αρχισυντάκτριας.)



Μεγαλύτερη έκπληξη για μένα (και κάντε κλικ στη φωτό για να το δείτε) είναι ότι στην λίστα με τα αγαπημένα/καλτ/must προιόντα, η Solowij έχει συμπεριλάβει και το σαπούνι Camay, στην μαύρη συσκευασία με την ένδειξη 'Chic'(πόσο 80ς, Θεέ μου). Φοβερό, πραγματικά!



Υπάρχει επίσης μια ωραία επιλογή απο βερνίκια αλλά και προιόντα μεικ απ και το καλύτερο είναι ο τρόπος παρουσίασης τους - σε χρωματική σειρά, για να επιλέγεις γρήγορα και εύκολα....


.....αλλά και σε σταντ όλα μαζί, όπου μπορείς να συγκρίνεις και να παίξεις άφοβα, χωρίς να στριμώχνεσαι, πριν διαλέξεις ό,τι θέλεις απο τα ράφια.

photo απο εδώ

Beauty Mart goodies

Η λεία μου ήταν αυτή - οι μαγικές σταγόνες για το μανικιούρ απο τη Revlon (6.50 uk pounds) και το καλτ ασετόν της Bourjois 1 Seconde (δυστυχώς 5 λίρες).


Ειδικά για το δεύτερο έχω να πώ ότι είναι η καλύτερη εφεύρεση μετά τον τροχό. Δεν ξέρω πόσο διαρκεί, αλλά χθές που το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά, ενθουσιάστηκα. Πρώτον δεν χρειάζεται να κάνεις κεφάλι επειδή μυρίζει όπως το κλασσικό ασετόν (έχει ένα διακριτικό άρωμα βανίλιας/φρούτου). Δεύτερον περιποιείται τα νύχια και δεν τα ξηραίνει μιας και περιέχει αμυγδαλέλαιο (επίσης είναι paraben+acetone free) και τρίτον, καθαρίζει τέλεια, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς κάθε φορά ένα σωρό βαμβάκι. Απλώς βάζετε το κάθε δάχτυλο στο μπουκάλι, το στρίβετε λίγο, περιμένετε, οκ, όχι 1 δευτερόλεπτο όπως λέει η συσκευασία, αλλά 6 (ψιλά γράμματα) και το βερνίκι έχει εξαφανιστεί. Magic Power και I think I am in love.

12 comments:

  1. ela re wraio proion ayto to aseton

    ReplyDelete
  2. αα τελεια ο χωρος ταξινομημενος, οπως τον περιγραφεις!

    κατι αντιστοιχo με το ασετον bourjois, που δεν το εχω δεi εδω, εχει το sephora.
    αλλα γενικα η ιδεα κυκλοφορει καιρο...να φανταστεις ο καλος μου, φοιτητης στη βουλγαρια προ δεκαετιας, το ειχε δει (σε αντιστοιχη μαρκα) να το χρησιμοποιουν φιλες του εκει. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. εμείς εδώ στο Γιου Κει, δεν το είχαμε δει. Δεν έχουμε Σεφόρα, κορίτσια! δεν έχουμε...έχουμε χάσει επεισόδια. λολ

      Delete
    2. ωχ, ελα βρε συ, δεν εχετε sephora? δεν το ειχα ακουσει αυτο. τι ειναι, γαλλικο εμπαργκο ? :D

      Delete
    3. tha se koufano kai allo: den exo bei pote se sephora

      Delete
  3. poly wraio post!Bravo sou!!
    perna ama theleis mia bolta kai apo to blog moy!
    filakiaa

    www.fashionrailways.com

    ReplyDelete
  4. Μα ποσο τελειο φαινεται αυτο το μαγαζι..
    Θελω να ανοιξω ενα εδω! :p
    Ονειρα φθινοπωρινης νυκτος θα μου πεις.

    ReplyDelete
  5. πολύ ωραίο concept το μαγαζί αυτό!! εντυπωσιάστηκα!
    Δεν εχεις μπει ποτε σε Σεφοραααααα;;;;;;;;; ο μον ντιε!!!
    Να διορθωθεί πάραυτα! :Ρ
    Μεταξύ μας, αν βρίσκεις τις μάρκες που έχει κ αλλού δεν χάνεις κ πολλά-πέραν των πινέλων τους που είναι πολύ καλά!

    ReplyDelete
  6. Ε βεβαια, εχεις την πολυτελεια να σνομπάρεις το online shopping γιατί έχεις τα πάντα στα πόδια σου! και μας δείχνεις κι αυτες τις εικονες πανω, μας αποτελείωσες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol. mpa... O hondos ta exei ola (mexri kai afto to theiko aseton). (to sxolio den einai diafimistiko, aplos ipepese stin antilipsi mou to sxetiko detail)

      Delete
  7. τι περίεργο κόνσεπτ αυτό το μαγαζί! ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει αυτή η ιδέα ή όχι...

    ReplyDelete