Sunday 5 August 2012

Ο μήνας που πέρασε - Substitutes

Το παλιό και το νέο


Παλιό - La Roche Posay Pigment Control. Κατά των στιγμάτων και των πανάδων. Τιμή προσιτή, κρατάει 3-4 μήνες, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι έκανε κάτι. Δεν είδα εξασθένηση των πανάδων στη μύτη και στο κούτελο. Η μυρωδιά? Δεν αντέχεται. Λες και έχει ανοίξει υπόνομος.

Νέο - Kiehl's Clearly Corrective Dark spot serum. Λίγο πιο ακριβό απο το επάνω, αλλά σίγουρα πιο προσιτό από άλλα παρόμοια προιόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι διάφανο, με ελαφριά μυρωδιά λεβάντας. Θα έλεγα ότι μια σταγόνα αρκεί για να καλύψει το πρόσωπο οπότε βγαίνει και αρκετά οικονομικό. Για πανάδες θα πώ αργότερα, το έχω τρεις εβδομάδες, παρόλα αυτά 'εξασθενεί' σημάδια απο σπυράκια.




Παλιό - Caladerm μάσκα για ακνεικά δέρματα και όχι μόνο. Η επανάληψη, μητέρα της μάθησης - πολύ καλή για μείωση λιπαρότητας, ειδικά στην ζώνη του Τ, και κατάλληλη για βαθύ καθαρισμό. Οι πόροι 'κλείνουν' μετά απο καιρό.

Νέο - Darphin Skin Mat Overnight Refining Lotion. Κρέμα που εφαρμόζεται το βράδυ για την μείωση της λιπαρότητας και τον καθαρισμό απο μαύρα στίγματα. Αρκετά καλή.






Παλιό - ενυδατική Embryolisse Creme Hydratante a l'Orange (normal & dehydrated skins). Δυστυχώς τέλειωσε. Τοπ οφ δε τοπ. Απορροφάται εύκολα και είναι ιδανική για ενυδάτωση αφυδατωμένων επιδερμίδων. Δεν φράζει τους πόρους.
Νέο - Aesop Mandarin Facial Hydrating Cream. Τραγική. Στοιχίζει γύρω στις 30 λίρες (35 ευρώ) και ενώ λέει πώς είναι για μεικτά δέρματα, δυστυχώς είναι 'βαριά'. Το πρόσωπό μου γυαλίζει αρκετά και κολλάει κάθε φορά που τη βάζω. Δυστυχώς έχει τον ατέλειωτο. Το μόνο ωραίο το citrus άρωμά της.

Παλιό - Nars Sheer Matte Glow Foundation in Montblanc. Ένα τραγικό φον ντε τεν, και αυτό γιατί δεν απλώνεται καλά. Το μόνο καλό είναι ότι είναι ματ και καλό για καλοκαίρι. Αλλά δεν θα το ξαναέπαιρνα. Κρίμα.
Νέο - Bourjois Healthy Mix Serum in 52. Ένα πολύ καλό και προσιτό φον ντε τεν, με ωραία αίσθηση (απλώνεται ωραία και δεν είναι cakey). Το αποτέλεσμα είναι ημιμάτ. Έχει λίγο δυνατό άρωμα, αλλά οκ, πολύ ωραία αίσθηση. Μου αρέσει να το απλώνω με φλατ και όχι με τύπου kabuki πινέλο. Το μόνο μείον είναι ότι λόγω της τζελ σύστασης, δεν ξεπλένεται εύκολα απο το πινέλο, αλλά κολλάει στις τρίχες.





Παλιό - Guerlain Meteorites. Την αξία του την καταλαβαίνεις όσο μεγαλώνεις. Δίνει μια ομοιόμορφη και φωτεινή όψη σε κίτρινη, ωχρή και sallow επιδερμίδα. Αναντικατάστατο.
Νέο - Stila All Over Liquid Lumiziner in Pink Shimmer. Προσιτό (13 λίρες), οικονομικό, το αναμειγνύεις με λίγο κονσίλερ ή φον ντε τεν και δίνει λίγο φως στην επιδερμίδα. Παρόλο που μοιάζει επικίνδυνο (φαίνεται να έχει πολύ σίμερ) εντούτοις είναι διακριτικό - δεν να σε κάνει να μοιάζεις 'ιδρωμένη' ή ότι λαμπυρίζεις. Πολύ ωραίο.



Παλιό - Apivita Bee princess Lipbalm. Το καλύτερο - ωραία αίσθηση, κάνει δουλειά, ωραίο άρωμα, αλλά σπάει εύκολα, ειδικά όταν έχει ζέστη.
Νέα - Balance Me Rose Otto Intensive Lip salve & Fig and Rouge Sweet Geranium. Και τα δυο έχουν ωραίο άρωμα, ενώ είναι organic. Είναι όμως αρκετά λιπαρά. Εντύπωση μου έκανε η μικρή συσκευασία του Fig and Rouge - τόσο μικρή όσο το παλιό πενηντάρικο.

8 comments:

  1. θελω να δοκιμασω την embryolisse σαν τρελλη!!! Πολυ καλη και κατατοπιστικη αναρτηση. http://www.beauty-is-within.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. Πολύ κατατοπιστική ανάρτηση! Την caladerm και τη skin mat θα τις δοκιμάσω σύντομα!!!

    ReplyDelete
  3. at L.M.& Angel Mary - koritsia! akoma edo? den pigate diakopes? x

    ReplyDelete
  4. Ομολογώ ότι πολλά από αυτά που μας παρουσίασες δεν τα γνωρίζω και χαίρομαι που τα έμαθα από εσένα σε μία πολύ κατατοπιστική ανάρτηση! Όπως επίσης χαίρομαι που δεν διστάζεις να αναφέρεις και να επισημαίνεις τα αρνητικά του κάθε προϊόντος!!! :D

    ReplyDelete
  5. Girl εγω με τα προϊόντα για παναδες έχω παραιτηθεί! Μπορει να δίνουν μια πιο καθαρή όψη στο δέρμα συνολικά αλλα σε εντοπισμενες παναδες δεν αποδίδουν. Λέιζερ ή αποδοχή είναι οι λύσεις!

    ReplyDelete
  6. απο τη σειρά skin mat πήρα τη μάσκα και γω!! =) τι μυρωδιάαααα!!! Αυτό το λιώσιμο του απιβιτα δεν είναι σπάσιμο νεύρων; και σκέψου εδώ που χτυπάμε 35αρια έτσι στη.. ψύχρα.. :Ρ
    μου άρεσε πολύ η περιεκτική σου ανάρτηση, στο είπα; ε στο λέω! =)

    ReplyDelete
  7. για αυτο το foundation της bourjois εχω διαβασει απο πολλες bloggers καλα λογια. στα υπ'οψην λοιπον.
    ααα κ αυτη την Embryolisse θελω αλλα που να την βρω...

    μηπως στο πρωτο Pigment control ηθελες να γραψεις La roche posay αντι για vichy? :)

    ReplyDelete