Monday 2 July 2012

Κίνηση ματ

Κλισέ τίτλος, αλλά..... λόγω ζέστης, ιδού τα προιόντα τα οποία εμπιστεύομαι για την καταπολέμηση της λιπαρότητας και των αντιαισθητικών μαύρων στιγμάτων, τα οποία δημιουργούνται με την υπερβολική ζέστη.



Αρχίζω με το καθαριστικό. Ren ClearCalm3 Clay Cleanser. Είναι ένα καθαριστικό με βάση τον άργιλο, δηλαδή απορροφά όλη την λιπαρότητα που μπορεί να νιώθετε αλλά και που σίγουρα φαίνεται, δίνοντας στην επιδερμίδα μια ματ όψη. Το είχα πάρει το χειμώνα απο το e-shop της Ren, γιατί είχανε έκπτωση και δωρεάν μεταφορικά (δίνανε και 5 δωρεάν δείγματα μαζί με κάθε αγορά). Τα Ren είναι γνωστά, γιατί εκτός απο ανακυκλώσιμες συσκευασίες, δεν περιέχουν 'Synthetic fragrance, petrochemicals, sulfate detergents, synthetic colours, animal ingredients * και parabens'. Στην αρχή δεν μου άρεσε - ο λόγος ήτανε ότι παρόλο που λέει ότι δεν έχει συνθετικά αρώματα, εντούτοις βρήκα τη ''φυσική'' μυρωδιά του άργιλου που περιέχει, λίγο έντονη (κάτι ανάλογο είχα πάθει και με την κρέμα ματιών με γιασεμί της Apivita). Το προσπέρασα όμως και τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, το καθαριστικό αυτό μου ήρθε κουτί. Η υφή του δεν μοιάζει με τον γνωστό αφρό, ούτε είναι σε μορφή τζελ, αλλά μοιάζει με ένα λευκό paste, το οποίο όμως δεν είναι βαρύ, αλλά διαλύεται με το νερό. Το μόνο κακό όμως είναι ότι αφήνει υπολείμματα στον νιπτήρα. Ένα άλλο ωραίο ελαφρύ καθαριστικό που δοκίμασα πρόσφατα είναι το Special Cleansing Gelτης Dermalogica. Είναι άοσμο και άχρωμο. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, μια χαρά.

Μετά, μια καλή λοσιόν για λιπαρά δέρματα είναι αυτή του Mario Badescu, απο τη σειρά Seaweed. Εδώ την βλέπουμε σε γενναιόδωρο δείγμα απο το Beautybay.com, το οποίο μου την είχε στείλει επίσης το χειμώνα μετά απο κάτι αγορές. Δεν είναι βαριά, δεν ερεθίζει, δροσίζει - έχει ένα ελαφρύ άρωμα βέβαια - αλλά οκ για λιπαρά δέρματα μια χαρά. Δεν ξηραίνει την επιδερμίδα όπως συνήθως κάνουν τέτοιες λοσιόν και αυτό νομίζω είναι και το ατού της.


Για έξτρα περιποίηση, προτείνω ένα σύστημα beaute ''θεραπείας'' που στόχο έχει να μειώσει ακόμα περισσότερο την λιπαρότητα, να καθαρίσει όσους πόρους έχουν φράξει και να σας κάνει επιτέλους έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο που μπορεί να χαρεί το καλοκαίρι και τις ψηλές θερμοκρασίες του, χωρίς ενδοιασμούς και shiny face.

Η μάσκα με άργιλο της Apivita (έχει γύρω στα 14 ευρώ, αλλά κάποιες φορές βάζουνε και ένα 10τοις εκατό έκπτωση), είναι μια καλή λύση εάν δεν έχετε πολλύ ώρα στη διάθεσή σας. Εγώ βάζω λίγο προιόν σε όλο το πρόσωπο και το ταμπονάρω. Το αφήνω δέκα λεπτά, και αντίο λιπαρότητα. Το καλοκαίρι θα έλεγα ότι την χρησιμοποιώ σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα, μιας και είναι ελαφριά (δεν θα την πρότεινα για βαθύ καθαρισμό δηλαδή) και δεν προκαλεί ούτε ερεθισμούς, ούτε τίποτα.

Εάν όμως έχετε καιρό και θέλετε κάτι πιο βαθύ σε καθαρισμό, μια είναι η λύση - Caladerm. Είναι μια μάσκα για ακνεικά δέρματα, αρκετά πηκτή που την απλώνω είτε στη μύτη (αφαιρεί τα μάυρα στίγματα) είτε σε όλο το πρόσωπο (κυριολεκτικά 'ξεζουμίζει' το πρόσωπο απο κάθε ίχνος λιπαρότητας, δίνοντας ένα ματ εφέ που διαρκεί αρκετά) όλο το βράδυ. Θα έλεγα πώς, απο τότε που μου την 'σφυρίξανε', είναι η ανακάλυψη του αιώνα για μένα, η ανακάλυψη του τροχού, ένα πράγμα. Για όσους ταλαιπωρούνται απο όλα αυτά τα οποία περιγράφω, πραγματικά ειναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Κοστίζει γύρω στα 16 ευρώ και επίσης να αναφέρω πώς δεν δημιουργεί ερεθισμούς.

(Να αναφέρω επίσης πώς ένα πολύ καλό προιόν για σύσφιξη πόρων, τώρα που μιλάμε για λιπαρότητα και τρόπους μείωσής της είναι και το L'Oreal DermaGenesis Pore minimising serum. Το μπουκαλάκι εμένα μου κρατάει 25 ημέρες, αλλά είναι ένα προιόν που πραγματικά κάνει δουλειά και είναι πια στα αγαπημένα μου.)

Τέλος ένα ματ primer είναι επίσης ο καλύτερος φίλος μας αυτές τις ημέρες. Προς το παρόν δοκιμάζω αυτό της Neal's Yard Remedies. Ακόμα δεν έχω αποφανθεί, βέβαια.

Αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο, ακούω και τα δικά σας κατά της λιπαρότητας, αγαπημένα προιόντα.

8 comments:

  1. Τελειο ποστ!! Πληρεστατο και εξαιρετικα χρησιμο!! Ειμαι και εγω θυμα της λιπαροτητας και οχι μονο το καλοκαιρι:-S

    ReplyDelete
  2. Tρέχω να προμηθευτώ την caladerm..!!! Ωραίο primer είναι και της loreal στο βαζάκι που κάνει γύρω στα 20ε νομίζω. Κρατάει πολύ καλά όλη μέρα χωρίς γυαλάδες. Σμαρώ

    ReplyDelete
  3. η caladerm πρέπει να σου δώσει ποσοστά, τη θελουμε όλες! δε παθαίνω κανένα πανικό με τη λιπαρότητα το καλοκαίρι, γιατί δε θεωρώ πω το δέρμα μου βγάζει έξτρα λιπαρότητα, αλλά ο συνδυασμός ζεστης και υγρασίας με κάνει να γυαλίζω, οπότε δρω συμπτωματικά (blotting papers). για primer άμα θέλω να είμαι ουλτρα περιποιημενη, κ να μη λιώσει το μακιγιάζ, μου αρέσει πολύ το στικ της shiseido pureness, matifying stick

    ReplyDelete
  4. @beautyincrisis e einai kai o kairos. einai afto pou perigrafei i stella (zesti+igrasia). ti xrisimopoieis?

    @anonymous+stella to ksero tin exo anaferei ouk oliges fores. makari na epairna pososta...alla ok it works! shiseido stick....hhhmmm endiaferon...

    ReplyDelete
  5. Καλησπέρα!

    Εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο η λιπαρότητα όσο ο ιδρώτας! Θαρρείς το κεφάλι μου έχει μια δική του λογική στους ιδρωτοποιούς αδένες σε σχέση με το σώμα (που ιδρώνει λιγότερο ~ίσως φταίνε και τα πυκνά και μακριά μαλλιά μου!) με το που σκάει μύτη η ζέστη του Μαίου. Μόλις βάλω οποιοδήποτε κρεμοειδές στο πρόσωπο γίνομαι μούσκεμα στον ιδρώτα και γυαλίζω αντιαισθητικά (με τις υπέροχες ελληνικές θερμοκρασίες των 33-35C και άνω για να συνεννοούμαστε) με αποτέλεσμα ένα ικανοποιητικό σιχτίρισμα και την υπόσχεση "ποτέ ξανά"...

    Νομίζω δεν είμαι η μόνη, γιατί όσες φορές με έχει δεί αισθητικός σε τέτοιες συνθήκες λανθασμένα μου προτείνει προϊόντα για λιπαρά δέρματα. Αντίθετα το δέρμα μου είναι κανονικό με τάση προς ευαίσθητο! Τα δραστικά προιόντα για λιπαρά δέρματα που αφήνουν "μπαλώματα" κοκκινίλας.

    Για όσες ανησυχούν ότι αν δεν βάλουν τις κρέμες τους κλπ. θα γίνουν σταφίδες κλπ. μεγαλώνοντας, να πιστοποιήσω εδώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαι ζωντανό παράδειγμα. Τα γονίδια και ο ήλιος έχουν τον πρώτο ρόλο. Το μόνο που βάζω είναι αντιηλιακό το καλοκαίρι το πρωί (άντε και κανα serum το βράδυ κι αυτό όχι πάντοτε).

    Τι με βοηθάει να μην γυαλίζω σαν λαδωμένος ποντικός?

    Vichy Ultra Fluide SPF50+ (είναι όντως ματ και παράλληλα πολύ αποτελεσματικό και φωτοσταθερό, έχω δοκιμάσει τα πάντα) και για "βάση" (και για να σβήσει η ασπρίλα από το φίλτρο) λίγο ταμπονάρισμα με Shiseido Sun compact SPF 30 (βγαίνει σε αρκετές αποχρώσεις για να βρει κανείς την ιδανική για το δέρμα του).

    Τα primers είναι ΟΚ, αλλά σε πολύ ζέστη κι υγρασία επειδή είναι κατά βάσιν σιλικονούχα, βρίσκω ότι επίσης πιθανόν να αρχίσουν να κάνουν το δέρμα να ιδρώνει (είναι κάποιος σαν να βάζεις μια πλαστική μεμβράνη πάνω σου). Το καλύτερο για την περίπτωση είναι το Or radiance serum της Guerlain με ψήγματα πραγματικού χρυσού που δίνει πολύ ωραία όψη (προφανώς!) και έχει βάση υδάτινου gel κι όχι σιλικόνης. Αλλά δυστυχώς είναι ακριβό... :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. merci gia tis protaseis. tha tis koitaxoume. to primer tis NYR den einai asximo telika. den einai silikonato episis. shiseido kai esi e?...tha peraso na ta do

      Delete
  6. γεια σου!την ειχα ξανακουσει αυτη τη μασκα απο μια φιλη μου φαρμακοποιο και μου ειχε πει οτι κανει θαυματα αλλα την ειχα ξεχασει μεχρι που διαβασα το ποστ!

    μπορω να την χρησιμοποιησω τωρα το καλοκαιρι ή δεν κανει με τοσο ηλιο? σημειωτεον μενω Αθηνα...

    και αν ναι, ποσο συχνα θα προτεινες για αρχη?

    Ευχαριστω!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. geia sou. loipon tin caladerm gia ta mavra stigmata tora pou kanei zesti kai idronoume ktl (not chic, but true) tin xrisimopoio toulaxiston 2 fores tin evdomada gia na vlepo apotelesmata. genika theli ipomoni kai epimoni kai peitharxia to thema. alla einai poli kali kai genika 'roufa' oli tin liparotita kai gialada pou tora to kalokairi ginetai pio aisthiti

      Delete