Friday 24 February 2012

Μια αιωνιότητα και μια μέρα

Τόσο περίμενα να έρθει το JolieBox, εκείνη η φαινή ιδέα που σου στέλνουν πέντε δείγματα κάθε μήνα. Το δικό μου για το μήνα Φεβρουάριο, ήρθε εχθές, στις 23.

Ας πάμε μαζί βήμα βήμα να δούμε τί περιέχει.

Χτύπημα πόρτας. Τοκ Τοκ.

10.23

Χαρές.


10.24

Ανησυχώ. Μου φαίνεται αρκετά ελαφρύ. Αρχίζω να το ανοίγω σε χρόνο ντε τε.


10.24.40''

Σικάτο κουτί σε μαύρο χρώμα. Καλό.

10.25 Το μενού με τα πιάτα της ημέρας - τρομερή σπατάλη χαρτιού, βέβαια. Το προσπερνώ γρήγορα, γιατί σιγά που θα κάθομαι να διαβάζω τώρα.



10.25 35''

Χμ ωραίο εσωτερικό. Παιδίμ προχώρα.

10.26

Ωραίο πουγκί, μια χαρά για ταξίδια.

10.26

ΟΚ Η ΠΛΉΡΗς ΑΠΟΓΟΗΤΕΎΣΗ. Τί είναι αυτά?



Έχουμε ένα αξιοπρεπές μπουκαλάκι Taaj (micellar water from India, no parabens), αλλά μετά είναι η παρακμή - Jane Iredale lip stain, Macadamia Hair repair masque και RMK cleansing oil σε φακελάκια της μιας δόσης παρακαλώ, μια κρέμα χεριών Lavera (μπλιαχ) και ένα πινέλο, έτσι επειδή μάλλον πέρασε του Αγίου Βαλεντίνου και είπαν ας φανούμε γενναιόδωροι (με τα πινέλα μας).

Εδώ κάτω απλώς σας παραθέτω τα μεγέθη, για να γελάσουμε.



Αυτό τελείωσε με την πρώτη.


Τώρα δείτε εδώ και εδώ την γαλλική εκδοχή του JolieBox. Laura Mercier, Clarins, Macadamia 100ml, Lierac και λοιπά και παρακαλώ βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Λοιπόν, εγώ πρώτα απο όλα γράφτηκα σε αυτό γιατί κοστίζει 12.95 λίρες κάθε μήνα και ήλπιζα ότι θα ήταν ένας καλός τρόπος να περιορίσω τα έξοδα που κάνω στα καλλυντικά. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα απο το να περιμένεις κάτι με χαρά, να σου έρχεται και μετά να έχεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις για δυο τρείς μέρες, χωρίς να σπαταλήσεις μια ολόκληρη περιουσία. Διάλεξα την εξής εταιρεία γιατί η founder είναι γαλλίδα, έχει αυτό το μπλόγκ, La Vie En Blonde και μετά από επιμελή έρευνα στο γιουτουμπ, είδα ότι είχε καταφέρει να επιλέξει καλές μάρκες και ωραία προιόντα σε αξιοπρεπή μεγέθη που σου δίνουν το περιθώριο να τα δοκιμάσεις για μια βδομάδα και παραπάνω. Γι αυτό όταν έμαθα ότι η εν λόγω μάρκα θα έφθανε και στην Αγγλία μέσω της συγχώνευσής της με την Boudoir Prive, ήμουνα έτοιμη για ρεβεγιόν. Σκεφτόμουνα και τί δε σκεφτόμουνα...'θα δοκιμάσουμε λώρα μερσιέ, ΥΣΛ, της Παναγιάς τα μάτια'. Μετά όμως απο αυτό το απογοητευτικό κουτί, δεν ξέρω....Σκέφτομαι να το κρατήσω άλλο ένα μήνα και αν...Δεν νομίζω δηλαδή ότι το αξίζει. Σαν ιδέα είναι ωραία, αλλά η εκτέλεση θέλει δουλειά. Δεν νομίζω ότι είναι συναρπαστικό να σου έρχεται δείγμα-φακελάκι, το οποίο μπορείς κάλλιστα να πας στο μαγαζί της γειτονιάς σου να το ζητήσεις. Δεν ξέρω. Το βρίσκω λίγο φθηνιάρικο. Άλλο που δεν μου άρεσε είναι το γεγονός ότι έρχεται τόσο αργά, είναι δηλαδή σαν να αγοράζεις το περιοδικό του Μαρτίου.... στο τέλος του μήνα! Ε, όχι. Και αν είναι να περιμένεις τόοοοοσο πολύ για να πάρεις κάτι τόσο χαζό, έ οκ, αυτό σου χαλά όλη την καλή διάθεση. Τέλος, πολύ χαρτούρα και σπατάλη - πόσα κουτιά και χαζοσυσκευασίες χρειάζεται για να στείλεις δυο τρία φακελάκια με δείγματα?? Έλεος. Το μόνο συν, το καλό κάστομερ σέρβις. Τους έστειλα τουλάχιστον 4 ιμέιλς, ρωτώντας 'Ε πότε θα έρθει΄΄΄ και μπορώ να πώ ότι ήταν πολύ ευγενικοί και γρήγοροι. Βέβαια πιστεύω ότι αν είστε κάτοικος Γαλλίας, αξίζει να γίνετε συνδρομήτρια. Είναι πολύ ωραίο. Αν μένετε εκτός Γαλλίας, χμ, δεν νομίζω να μείνετε και σούπερ ευχαριστημένες.

Πάντως τί ωραία ιδέα πχ και για Ελλάδα. Να σου 'ρχονται πχ μικρές σκιές της Erre Due, βερνικάκια της Seventeen, μικρά σαμπουάν της Bodyfarm και όλα αυτά για 8 ή 10 ευρώ το μήνα. Νομίζω έχουμε τόσες μάρκες που θα μπορούσε κάποιος να το εκμεταλλευτεί και να προσφέρει μια τέτοιου είδους υπηρεσία, γιατί πάνω απο όλα είναι αρκετά έξυπνο και οικονομικό. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για μια μάρκα να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο κοινό, αλλά και να κάνει περισσότερες πωλήσεις. Αυτό γιατί συνήθως όταν σού δίνει κάποιος ένα αξιοπρεπές δείγμα, 8 στις 10, θα αγοράσεις μετά το προιόν σε κανονικό μέγεθος, δεν υπάρχει περίπτωση.

Άντε να περιμένεις τώρα πάλι μέχρι τις 23 Μαρτίου για την επόμενη δόση.

6 comments:

  1. Tromero tha itan gia Ellada. Metakomizw sintoma pros ameriki meria kai tha ethistw se birchbox kai glam blag.
    Vevaia an anoiksw paketo k dw tetoia xalia tha apotoksinwthw taxitata..

    ReplyDelete
  2. ωχ χαλια... :D το glossybox (νομιζω) εχω δει σε μπλογκς κ φαινοταν ενδιαφερον. ειχε kielhs , murad, opi κτλπ.
    ωραιο θα ηταν κ εδω ειδκα αν ειχε αυτες τις travel size συσκευασιες της απιβιτα ή τα sachets. βεβαια εδω δεν σου δινουν ουτε καν δειγματα ακομα κ με μεγαλες αγορες...πρεπει να τα ζητησεις κιολας. που να ζητησεις δειγμα χωρις να αγορασεις κτ...:-/

    ReplyDelete
  3. at Y: kali metakomisi, kali prosarmogi kai ekei vlepo a make up junkie's paradise...me kales times. efxomai na einai ola omala kai perimenoume posts apo US. :)

    AT EVI: nai itane xalia. eidika se sigkrisi me afta (megethi+markes) pou exoune sto galliko. nai exeis dikio. eida to glossybox meta kai tora skeftomai mipos kano ''metagrafi''. tha doume vevea pos tha paei to olo pragma. an kai i macadama hair repair masque itane kali an kai mikro to deigma. :)

    ReplyDelete
  4. Υποτίθεται ότι τα προϊόντα σε αυτά είναι travel/exclusive size, όχι δείγμα σε φακελάκι! Travel size και ένα τουλάχιστον σε κανονική συσκευασία, έτσι δε λένε; Δώσε του άλλη μία ευκαιρία αλλιώς δεν αξίζει πιστεύω, κρίμα :(

    ReplyDelete
  5. MΟυ θυμίζουν τα καλλυντικά που είχε η bibibo Μου! :)

    ReplyDelete
  6. pwpw katalabainw thn apogohteysh sou!pantws ayth thn yphresia dn thn gnwriza..

    ReplyDelete