Wednesday 15 February 2012

Γενικά και ειδικά

Χαζεύοντας στο ίντερνετ, έπεσα στο περιοδικό της Air France, Air France Madame, το οποίο έχει μια φοβερή και δωρεάν έκδοση για i-pad. Ξεχώρισα αυτό το απλό colour block μακιγιάζ (φαίνεται καλύτερα στη 2η φωτογραφία). Ανοικτό ματ τυρκουάζ μολύβι γύρω απο το μάτι, παντελής έλλειψη σκιάς, φυσικά μάγουλα και ζουμερά χωρίς σίμερ, ροζ χείλια.





Την δική μου εκδοχή την δημιούργησα κατά τύχη σε μια εξόρμηση, για χάζεμα περισσότερο,με αυτά - Armani pink lipstick, Nars Soft Touch eye pencil in Bayou (blue) eyepencil, Nars Soft Touch Shadow Pencil in Celebrate.




Θα έβαζα το μπλε στο πάνω μέρος του ματιού(σημ - βγήκε δύσκολα στο ντεμακιγιάζ), το πράσινο στο lower waterline. Για ρουζ, θα πρότεινα το Douceur του Nars που δίνει το ίδιο εφέ που έχει και το μανεκέν. Μου αρέσει γιατί είναι απλό (χωρίς σκιές και άλλα πολύπλοκα) αλλά συγχρόνως ματ και έντονο, εντυπωσιακό.


Μεγάλη internet shopper δεν είμαι, αλλά κόλλησα τον ιό απο τα μπλογκς και είπα αυτή τη φορά, αντί να βγώ στα μαγαζιά, να τα κάνω όλα απο την άνεση του σπιτιού μου. Έχοντας ήδη τελειώσει τη θεραπεία της Vichy με την βιταμίνη C, είπα να επενδύσω σε ένα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, απαραίτητο για μετά τα 30 (ενυδατώνει την επιδερμίδα και την ''λιαίνει'', με λιγότερο εμφανείς ρυτίδες). Ψάχνοντας απο εδώ, ψάχνοντας απο εκεί, διαβάζοντας (τέτοια μελέτη πια), κατέληξα σε ένα προιόν της σειράς Mario Badescu, γνωστής περισσότερο για την καταπολέμηση της ακμής. Τα Badescu τα βρήκα στο beautybay.com, το οποίο παρεπιπτόντως μου αρέσει πολύ, γιατί έχει μια πολύ καλή επιλογή προιόντων. Το μόνο μείον είναι οι τιμές - θα τις περίμενε κανείς φθηνότερες, μιας και η διαφορά απο συγκρίσεις που έκανα (Beauty Bay - Harrods/Harvey Nichols) είναι μικρή. Για παράδειγμα, το βερνίκι Essie στα Harrods κοστίζει 9.50, στο Beauty Bay έχει 8.50, τα βερνίκια Opi έχουν συνήθως 11 λίρες στα μαγαζιά έναντι 10.50, η Mario Badescu Silver Powder κοστίζει 10, ενώ στα Harvey Nichols έχει 13).


Mario Badescu Hyaluronic Acid+Vitamin C serum

Μόλις ξεκίνησα να το χρησιμοποιώ, οπότε ακόμα δεν έχω σχηματίσει γνώμη, αλλά με εξέπληξε το μικρό μπουκαλάκι, όπως βλέπετε επάνω. Όταν μιλάμε για σέρουμ συνήθως περιμένουμε βαριά μπουκάλια, ενώ εδώ....χωράει και στο πορτοφόλι για τα ψιλά. Δεν βάζω όμως πολύ, οπότε αν και μικρό, πιστεύω ότι θα κρατήσει αρκετό καιρό - ή τουλάχιστον, ελπίζω. Πάντως έχει ωραία αίσθηση. Έλπίζω να πάει καλά το πείραμα, γιατί έχει και καλή τιμή το εν λόγω προιόν (27 λίρες αγγλίας έναντι πχ 70 και άνω για ένα σέρουμ της Λανκόμ ή του Ντιόρ).





Πήρα και αυτό. Mario Badescu Silver Powder, 10 λίρες αγγλίας. Γι αυτό έμαθα όταν κάποια ""γνωστή άγνωστη"" μού άφησε ένα σχόλιο σε ποστ του 2010 ή 11, σχετικά με τα μαύρα στίγματα και πώς μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε. Στην αρχή ήμουνα λίγο διστακτική. Λέω σιγά μην τα καθαρίσει όλα μια λευκή σκόνη. Είχα διαβάσει και μερικές κριτικές στο Make Up Alley, οι οποίες ανέφεραν ότι είναι δύσκολο να βγεί, πρέπει να τρίψεις αρκετά τα σημεία ή ότι αφήνει μια λευκή ας πούμε γυαλάδα και όσο να ναι δίσταζα να την πάρω.



Μετά απο μήνες έκανα επιτέλους το μεγάλο βήμα. Πώς την χρησιμοποιούμε?? Βρέχουμε λίγο ένα μπαμπακάκι και το βουτάμε στην σκόνη - πούδρα. Με το που έρχεται σε επαφή με το νερό, η σκόνη γίνεται σαν οδοντόπαστα. Με το μπαμπάκι αυτό περνάτε τα σημεία που είναι φουλ στα μαύρα στίγματα (μύτι, πηγούνι) και περιμένετε πέντε με δέκα λεπτά. Μετά αφαιρείτε το προιόν με λοσιόν. Εγώ προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα στο να την αφαιρέσω, ούτε άφησε καμιά deathly ασπρίλα στο πρόσωπό μου. Αντιθέτως μια χαρά την έκανε τη δουλειά της, και μάλιστα μετά απο τρείς τέσσερις χρήσεις βλέπω μια σταδιακή καλυτεύρεση. Ούτε χρειάζεται να αγοράσω πια εκείνες τις άθλιες ταινίες της Nivea ή της Biore. Το μόνο μείον θα έλεγα είναι καθώς περιμένετε να στεγνώσει, ξεραίνετε, με αποτέλεσμα να πέφτει η σκόνη επάνω στα ρούχα σας, αλλά οκ, μικρό το κακό. Την τινάζετε.

Ίσως επειδή ήμουν νέα πελάτισσα, μου στείλανε και ντελούξ δείγματα τζελ καθαρισμού, τονωτικής λοσιόν και ενυδατικής σε ένα ωραίο πουγκί που μοιάζουν με τα μίνι προιόντα της Apivita στο μέγεθος. Έχουν ωραία αίσθηση και καθαρίζουν καλά θα έλεγα - η κρέμα, δε, είναι απίστευτα ελαφριά), ενώ μου αρέσει και η μίνιμαλ αισθητική τους. Νομίζω πώς το ατού των μαγαζιών αυτών είναι ότι δεν φοβούνται να στείλουν δείγματα, έναντι με τα μαγαζιά τύπου Hondos, Harvey Nichols, Harrods που και να γκρεμιστεί κανένας φούρνος, πάλι δεν σου δίνουν τίποτα.

Εδώ όλο το regime

Seaweed face gel, Seaweed lotion & Moisture Magnet face cream.





Η τελευταία αγορά ήτανε το top coat της Orly. Έχοντας ήδη δοκιμάσει εκείνο της Radiant αλλά και το καλτ τοπ κόουτ της Seche Vite (το οποίο βρίσκω ότι μετά απο πέντε μήνες πήζει), ήθελα κάτι νέο. Βασικά το ζητούμενο για μένα είναι το τοπ κόουτ να δίνει τέτοια γυαλάδα στο μανικιούρ, σαν να είναι βρεγμένο το νύχι, ένα πράγμα, που να σου βγάζει το μάτι. Το εφέ αυτό το έχω συνδέσει με το ΄΄φρέσκο'' μανικιούρ. Διάλεξα το παρακάτω γιατί η περιγραφή αλλά και το όνομα ήταν δελεαστικά. Orly Glosser



Στην αρχή, και μετά απο μια στρώση, δεν μου άρεσε και τόσο. Το βρήκα μια απο τα ίδια. Μετά το πήρα πιο ζεστά και όταν χρησιμοποίησα ένα κόκκινο βερνίκι της Erre Due, είπα να περάσω τα νύχια μου τρείς στρώσεις. Ναι, μετά απο τρείς στρώσεις, τα πράγματα καλυτερεύουν, αλλά και πάλι, δεν πετυχαίνει εκείνο το high gloss που έχουν τα νύχια όταν βγαίνεις απο την μανικουρίστ. Any other ideas?

4 comments:

  1. Από Mario Badescu έχω βάλει στο μάτι πολλά και πρώτο πρώτο εκείνο το serum Vitamin C αλλά διστάζω λίγο λόγω τιμής. Σίγουρα είναι πιο φθηνό από Lancome κλπ αλλά και πάλι... Λένε πάντως ότι έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C με αντίστοιχα της αγοράς και ότι όντως δουλεύει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. afto les? http://www.beautybay.com/skincare/mariobadescu/vitamincserum/

      afto pou pira me ialouroniko kai vitamini c eixe 29.95 peripou 36 euro. kala nai liga den ta les, alla an skefteis oti sto Hondo i sto farmakeio den prokeitai na vreis fthinotera, ekei pou exoun ftasei oi times me ta serum....afto gia mean theoreitai bargain of the century!! lol
      eksartatai vevea kai apo tin ilikia sou. den tha evaza serum sta 25 (den ksero poso eisai). einai ligo perito. alla pistevo meta ta 29 30 nai. kai ama einai kai kalo, px koveis tin enidatiki. alla mario badescu mou aresoun kai i tonotikes losion me glikoliko oksi. krima na min eixane ekptoseis all year around

      Delete
  2. Σε έχω κάνει tag στο What's in my bag!
    Δες εδώ: http://atouchofrouge.blogspot.com/2012/02/whats-in-my-bag.html
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχαριστώ. θα το κάνω. δώσε μ λίγο χρόνο.

      Delete