Thursday 26 January 2012

National Stress Down Day - part 2

Εις άλλα χαλαρωτικά και αστεία -

Χθες έπεσα σε μια γνωστή μου, η οποία μου είπε κάτι πολύ τρελό - δοκίμασε ένα blowdry στο Urban Retreat, το γνωστό σπα/μπιούτι μπουτίκ στα Harrods, που στοιχίζει όσο μια τσάντα Longchamp ή άλλη σινιέ μάρκα. Ο λόγος περί του Fuente Blow dry=μόνο 320 UK pounds (δηλαδή 382 euroz=jamba). "Σου δίνουν μαζί και το σαμπουάν και το κοντίσιονερ, οπότε εντάξει δεν φεύγεις με άδεια χέρια,'' μου λέει. ???!!!! Πάλι καλά. Και γιατί στοιχίζει τόσο?? "Το σαμπουάν και το κοντίσιονερ περιέχουν τρούφες ( είναι μύκητες-μανιτάρια, αρκετά δυσεύρετα και πανάκριβα και φυτρώνουν στις ρίζες δέντρων). Tο δοκίμασα και το μαλλί μου κράτησε πέντε μέρες,'' μού λέει as a matter of fact.

Fuente Truffle shampoo+conditioner

Είναι ενδιαφέρον και συνάμα αστείο το τί προιόντα σκαρφίζονται κάποιοι με τάργκετ το πλούσιο καταναλωτικό κοινό. Και οι ίδιοι οι πλούσιοι θα πρέπει να γελάνε αρκετά με όλα αυτά που τους προσφέρονται απο εδώ και απο εκεί. (Βέβαια, αν το σαμπουαν/χτένισμα σου κάνει το μαλλί να στέκεται φρέσκο για πέντε μέρες, ίσως να είναι οικονομικό βέβαια και energy efficient, δεν ξέρω.)

Εδώ περισσότερα (που αλλού στη Ντέιλι Μέιλ)

Πάντως αν κάναμε μια λίστα με τις beauty extravaganzas, εδώ, τα πιο ενδιαφέροντα και πιο γελοία ταυτόχρονα.

Θα δείτε μεταξύ άλλων καθαρισμό προσώπου με διαμάντια και ρουμπίνια, αλλά και μπάνιο με ροδόνερο και μεταλλικό νερό Evian ($ 5,000). Στον παραλογισμό αυτό θα προσέθετα και προιόντα όπως της Rodial το Glamoxy Snake Serum (ένας αντιγηραντικός ορός με δηλητήριο κόμπρας ή δεν ξέρω τί) αλλά και τις κρέμες με διαμάντια της La prairie και Natura Bisse ή τo Super Aquaserum της Guerlain που περιέχει χρυσό, ο οποίος αυξάνει την παροχή οξυγόνου στα κύτταρα (που σημαίνει πιο λαμπερή επιδερμίδα). Μετά απο όλα αυτά νομίζω ιδανικό προιόν στα ράφια των Χάρροντς θα ήτανε το παρακάτω.

Δεν ξέρω αν είχατε ποτέ δεί αρχές καλοκαιριού ένα τελειωμένο ρεπορτάζ στον Άλφα με μια οικογένεια που τα παιδιά της (η κόρη είχε σπουδάσει θεολογία και ο γιός κάτι άλλο) επειδή δεν βρίσκανε δουλειά, είπανε να στραφούνε σε μια φοβερή επιχειρηματική ιδέα - σαπούνια και καλλυντικά απο γάλα γαιδούρας, το οποίο είχανε βρεί ότι έχει φοβερές αντιγηραντικές ιδιότητες. Το καλύτερο?? Είναι και πολύτιμο (όπως οι τρούφες) γιατί οι γαιδούρες πολύ απλά δεν παράγουν γάλα συχνά (ποιά διαμάντια και κουραφέξαλα).

Μακάρι να τα δούμε στα ράφια εδώ ως το νέο μαστ στην αντιγήρανση, βλέποντας όλες τις κυρίες της καλής κοινωνίας να πασαλείβονται με γάλα γαιδούρας. Νομίζω για μένα θα ήταν η καλύτερη και η πιο σουρεάλ απάντηση/εκδίκηση σε τέτοιου είδους blowdry και τέτοιου βεληνεκούς καλλυντικά.

11 comments:

  1. axaxouxa...ti na peis....as broume k meis mia lalakia na poulame na bgaloume k xrhma...

    ReplyDelete
  2. ε..όχι!!
    μας έχουν τρελάνει με τις διαφημίσεις..πάρε το ενα,πάρε το άλλο..έλεος πια!Τα πληρώνουμε μια περιουσία και στο τέλος όλα είναι μια απο τα ίδια.:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. pes to psemata. sto londino kathe mera lansarontai toulaxiston 28747467546 proionta. sto telos nai, mia apo ta idia.

      Delete
  3. Καλησπερα, στις Βρυξελλες υπαρχει σειρα βιολογικων καλλυντικων απο γαλα γαιδουρας...

    ReplyDelete
    Replies
    1. poia? einai gnosti/poulaei/exeis dokimasei?

      Delete
    2. pragmatika emeis oi gynaikes kai ti den exoume dokimasei gia to kallos mas. :)

      afta ennois? http://www.naturanecosmetics.com/en/home.aspx

      Delete
  4. Πολύ γέλασα με τη θεραπεία που έκανε η γνωστή σου και στοίχισε τόσο. Ακόμα περισσότερα με τα 5000 δολ. για να πλυθείς με Evian!

    Τα γαίδούρια δίνουν γάλα. Γνωρίζω πως υπάρχει κτήμα στην Ελλάδα που το πουλάει. Το ξέρω γιατί το διάβασα πέρσι σε εφημερίδα. Το ένα κιλό τυρί κοστίζει 1000 ευρώ καθώς χρειάζονται 20-30 κιλά (δε θυμάμαι ακριβώς) γάλα γαϊδάρας. Και το γάλα έχει ελάχιστα λιπαρά. Και ακόμα έχει ιδιότητες αντιγήρανσης και προλαμβάνει ασθένειες του δέρματος (για το 2ο δεν είμαι και πολύ σίγουρη αν το θυμάμαι καλά)


    Το πως μου μένουν τόσες άχρηστες πληροφορίες δεν έχω καταλάβει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. afto me to evian einai pragmatika san ta kainourgia rouxa tou vasilia. poli trendy to gala gaidouras.

      Delete
    2. το γάλα γαϊδούρας είναι διαχρονική αξία και μάλιστα στο χώρο των αθίγγανων αποτελεί γιατροσόφι για πολλά πράγματα και ακόμη και για τον κοκκύτη, όχι να μη νομίζετε πω είναι απλή μόδα χαχαχα

      Delete
  5. Το γάλα γαιδούρας...καλό...έχω και πολλές κατά νου ουυυθα πάει το άρμεγμα σύννεφο χαχαχα :)
    Παναγία μου τι άλλο θα ακούσουμε!

    ReplyDelete
  6. Κοίτα που τελικά όλοι ξέρουν το γάλα γαϊδούρας! Εγώ δεν το ξέρω, ντροπή μου! Εγώ τα φοβάμαι λίγο τα τόσο πρωτοποριακά, σάλιο σαλιγκαριού και δηλητήριο φιδιού -ίου! Καλύτερα κάτι που έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια.

    ReplyDelete