Tuesday 29 November 2011

Royal Mail - το ''βασιλικό'' μας έλειπε

Σε προηγούμενο ποστ, ανακοινώσαμε τους νικητές του πρώτου διαγωνισμού μας, ο οποίος μου βγήκε λίγο ......ξυνός.

Η Ρία, η δεύτερη τυχερή, μού ανακοίνωσε πώς παρέλαβε ένα πακέτο ανοικτό με δυο-τρία αντικείμενα μέσα και φυσικά το σημείωμά μου (πάλι καλά).

Δηλαδή απο αυτό

αυτό



και μερικά άλλα πραγματάκια (μια σκιά σε μορφή powder, ένα μολύβι ματιών και κάτι άλλα),

πήρε μόνο τα μαντηλάκια 4711, τη μάσκα, ένα γκλος και το σημειωματάκι μου. Ας είναι καλά τα Βασιλικά ταχυδρομεία της αγγλίας για αυτήν την ''περιποίηση''. Δεν θέλω να σκεφτώ τί παρέλαβε η Κοτίτσα.

Προσωπικά επιφυλάσσομαι να ''συνεργαστώ'' ξανά με το Royal Mail, γιατί ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει να έχεις την χαρά του να περιμένεις ένα πακέτο και να σου έρχεται το ΤΙΠΟΤΑ, βλέπε ένας σκισμένος και ανοικτός φάκελος. Παρατηρώ επίσης μια γενικότερη χαζομάρα στα στάνταρντς αυτής της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν τα κλέψανε, αν και μου έχει τύχει και έχουνε γίνει πολλές καταγγελίες περί κλοπών, αλλά τα πετάξανε λόγω liquid restrictions. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί μια σκιά ή ένα μολύβι ή ένα μικρό άιλάινερ είναι ''επικίνδυνο'' υγρό, το οποίο τελευταίο έτσι και αλλιώς είναι 5μλ όλα και όλα, οπότε δεν ανήκει στην κατηγορία των 50μλ και άνω. Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης γιατί αυτό συμβαίνει μόνο σε προσωπικά δέματα και όχι σε δέματα που προέρχονται απο εταιρείες. Αν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, ο υπάλληλος θα πρέπει να μου το κάνει λιανό. Όχι εγώ να ετοιμάζω ένα δωράκι το οποίο δεν πρόκειται να πάρει ο άλλος, επειδή η βλακεία έχει φτάσει στο διάστημα. Απο την άλλη πώς γίνεται να βλέπω γιουτουμπερς που ανταλλάσουν δώρα απο αμερική σε αγγλία ή αγγλία σε ελλάδα με κραγιόν, βερνίκια κτλ? Μήπώς τελικά είναι θέμα τύχης?? Δεν ξέρω.

Πριν απο δυο τρια χρόνια ήμουν φανατική swapper στο makeupalley. Αντάλλασσα με Αμερική και Ευρώπη αρκετά, μέχρι που καλλυντικά τύπου La Mer, Clarins, Clinique (κάτω των 50 μλ) άρχισαν να χάνονται μυστηριωδώς. Ενώ ας πούμε αρώματα Biotherm, vlepe trelo liquid restriction possibility, έφθαναν στον προορισμό τους. Δυστυχώς δεν ξέρω τί να πώ. Το μόνο που βλέπω είναι όμως μια γενικότερη ηλίθια ''προστασία΄΄ των αρχών σχετικά με το πώς ζούμε την ζωή μας. Παράδειγμα - δεν μπορείς να στείλεις ένα κραγιόν γιατί μπορεί να περιέχει ύποπτα συστατικά και άρα να προκαλέσει πρόβλημα. Ή το άλλο το φοβερό που έγινε και την Κυριακή. Ήμουνα στην ουρά για κάτι σοκολατάκια και μπροστά μου ήτανε μια 23χρονη κοπέλα η οποία είχε αγοράσει τα ίδια αλλά με γέμιση λικέρ. Στο ταμείο, η ''ηλίθια'' δεν άφηνε την κοπέλα να τα πάρει, αλλά τής ζήταγε ταυτότητα, γιατί ''τα σοκολατάκια περιέχουν αλκοόλ και πρέπει να είναι άνω των 18 ο καταναλωτής.'' Λες και θα μεθύσει η κοπέλα, που ήτανε σίγουρα άνω των 18, με ένα σοκολατάκι.

Αυτά τα ολίγα.

ΑΠΝΤΕΙΤ - Μόλις πήρα τα ταχυδρομεία πάντως και μου είπανε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί για Ελλάδα, πέρα απο ''μεταχειρισμένα ρούχα'' !!!! (Used clothing must be accompanied by a certificate of origin stating that they have been disinfected),''κονσέρβες'' και φυσικά ''ναρκωτικές ουσίες''. Άρα τα κλέψανε ή ανοίξανε το φάκελο να δούνε τί έχει και δεν τον κλείσανε καλά. Φοβεροί επαγγελματίες. Σόρρυ Ρία!

13 comments:

  1. 1.μπορείς να με μεθύσεις με πολλά σοκολατάκια!χεχεχεχεεχεχε! Θεέ μου...τι άλλο θα ακούσουμε
    2.Αχ δε δείχνεις κατανόηση!Δε δείχνεις.Μπορεί μία καλή κυρία του τελωνείου να είχε το σημαντικότερο blind date της ζωής της και να είχε ξεχάσει να βάψει το νύχι!Οπότε είδε αυτό το γκριζουλί που πήγαινε με το outfit και να σου!ΚΙ-ΟΥ-ΡΙ-Α.
    Αντίστοιχα κάποιος υπάλληλος που δούλευε διπλοβάρδεια εκλεινε 15 χρόνια γάμου και δεν είχε προλάβει να πάρει δώρο!Να και πάλι, τον έφτιαξες!Θες να γίνει αιτία διαζυγίου;;;Θες;;;;
    Τσ τσ τσ!

    ReplyDelete
  2. ατ τσέιντζ δε κατ¨δεν μπορείς να φανταστείς τί νεύρα έχω. μοὐ έχει φύγει το χιούμορ ετούτη την στιγμή. έχει πάει έναν μεγάλο περίπατο. μου ρχεται να τους πλακώσω στο ξύλο. ααααργκ...

    ReplyDelete
  3. Όχι ρε συ! Κάνουν και τέτοια τα Royal Mail? Απαράδεκτοι! Το θέμα σηκώνει καταγγελία!

    ReplyDelete
  4. to royal mail se genikes grammes den einai kai oti kalitero. olo xanoun, olo stelnoune tin allilografia mou ston geitona, ta demata ta petane stin eisodo, den sou afinoun pote xarti episis na pas na ta paralaveis. poli hit and miss kai apo timoules a mia xara. ena grammataki stelneis kai 1.5 me dio evro kanei

    ReplyDelete
  5. :(
    κι εγώ με τα ταχυδρομεία αυτό τον καιρό, δε βγαζω άκρη. μαλλον μειώσανε προσωπικό; τι να πω

    ReplyDelete
  6. Ts ts ts gyftia!
    Ti na tous peis?
    Logiko na exeis neyra!

    ReplyDelete
  7. Used clothing must be accompanied by a certificate of origin stating that they have been disinfected...yes...sure. Phra apo ebay kati pou to h8ela to ufasma gia crafting. Mh sou pw pws mou r8e...
    O,ti tous boleuei lene. Tous esteila mail kai egw, na dw ti 8a poun.
    pouf...
    filia my lady!

    ReplyDelete
  8. egw hmoun tyxerh!!!!ola mesa htan k o fakelos kleistos...alla kapoios eixe jexasei na balei to shmeiwma...
    :PPP

    eyxaristw janaaaaaaaaaaaaaaa....syntoma k post eyxaristias!!!

    ReplyDelete
  9. εξοργιστικό, απλά!

    ReplyDelete
  10. To exw akousei apeires fores auto me ta Royal Mail. Ginetai xamos kai sta blogs kai sto youtube. Klepsia einai sti mesi kai tipota allo. Alla profanws den tous endiaferei...giati oi idiwtes den mporoun na kanoun tipota...

    ReplyDelete
  11. Σιγά μην παίζει τόσο υποχονδρισμός καλό χεράκι παίζει που θέλει καλό ξέχεσμα!!!

    ReplyDelete
  12. Για μένα μεγαλύτερη μάστιγα είναι οι μακρυχέρηδες της πολυκατοικίας που μόλις δουν φακελάκι "γεμάτο" το σουφρώνουν (κι αν δεν τους αρέσει/κάνει το περιεχόμενο, το επιστρέφουν στην είσοδο ανοιγμένο!!) και οι κατίνες που μέχρι και λογαριασμούς ανοίγουν.
    Από τα ΕΛΤΑ θα ήμουν άδικη να πω ότι είμαι δυσαρεστημένη, αλλά μετράει το ότι η γειτονιά μου έχει πάρα πολύ καλό ταχυδρόμο που αναπτύσσει προσωπική σχέση μαζί μας. Πάντα πχ θα μου φέρει μικρό πακετάκι στο σπίτι, ακόμη κι αν είναι συστημένο, για να μην πηγαίνω μέχρι το ταχυδρομείο, και θα μου χτυπήσει κουδούνι να κατέβω για να μην πέσω θύμα.. κλεπτομανίας και αν δεν είμαι εκεί το ξαναφέρνει την επόμενη, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το πήρα (!!).

    Δυστυχώς, όπως λέει και η Στέλλα, έχουν γίνει μαζικές περικοπές το τελευταίο δίμηνο και οι ταχυδρόμοι καλύπτουν πλέον πολλαπλάσια τετράγωνα και κατά συνέπεια δεν περνάνε κάθε μέρα :/

    Για Royal Mail έχω διαβάσει πολλά παράπονα σε blogs, πάντα αναρωτιόμουν αν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα ακόμη κι αν φύγει ως registered. Τώρα για regulations και λοιπές μλκίες μην ακούω, μου έχει έρθει ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΑΣΕΤΟΝ της Zoya με Royal Mail που βρήκα σε προσφορά 13 λίρες και δεν κουνήθηκε φύλλο! Μέσα σε απλό φάκελο με bubble wrap που το κουνούσες και άκουγες το γκλου-γκλου από τα 100 μέτρα.

    Προσωπική μου άποψη είναι ότι νούμερο 1 αιτία μυστηριώδους εξαφάνισης πακέτων και αντικειμένων μέσα από πακέτα είναι οι.. γείτονες :/ Σαντ μπατ τρου.

    ReplyDelete