Wednesday 9 November 2011

Μετενσάρκωση

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει τραγουδήσει πώς ''δεύτερη ζωή δεν έχει''. Ε ναι, αλλά δεν ισχύει για όλα. Όπως για τα καλλυντικά για παράδειγμα - πράγμα πού με συμφέρει, γιατί δεν θέλω να κλαίω τα λεφτά μου, αλλά και γιατί δεν θέλω να παραδεχτώ πώς πάλι κινήθηκα σπασμωδικά, αγοράζοντας κάτι που δεν το είχα και τόση ανάγκη, έτσι για να περάσει η ώρα βρε αδερφέ ή για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου.

Αφορμή για την ''δεύτερη'' ζωή κάποιων καλλυντικών, μου έδωσε αυτό το σχόλιο.

Σε ανάρτηση σχετική με την χρησιμότητα ή όχι ενός συγκεκριμένου προιόντος ματιών, η Στέλλα έγραψε, ''Είχα πάρει της garnier to roll on όταν είχε πρωτοβγει χωρίς χρώμα, ειλικρινά αντί να ξεπρηζει είχε το αντίθετο αποτέλεσμα! Για να το τελειώσω γιατί δεν ήθελα να το πετάξω το έβαζα ανάμεσα στα φρυδια για τις εκει ρυτιδες έκφρασης χαχα!''

Επειδή το βρίσκω πολύ τζίνιους, θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ μερικές, εξίσου ''πολυμήχανες'' θέλω να πιστεύω, στιγμές μου.



Σκιά Mac Swish (πρόσφατο απόκτημα). Tην πήρα γιατί με πήρατε στο λαιμό σας με τις Mac αναρτήσεις σας, αλλά έλα όμως που έπεσα πολύυυυυ έξω. Στο μαγαζί μού φάνηκε ωραία - κάπως περλέ beige-y και αρκετά ανοικτόχρωμη στο φωτισμό. Λέω καλή για να φωτίσω το βλέμμα μου. Έλα όμως που έρχομαι σπίτι και εκεί ανακαλύπτω ότι πήρα μια ροζ σκιά (μην με ρωτάτε πώς έπεσα τόσο έξω - αχρωματοψία τελείως). Δεν μου αρέσει καθόλου, δεν μου πάει και βέβαια, για να μην κλαίω τα λεφτά μου, την βάζω ως ρούζ (φαίνεται πιο ωραίο σε μαυρισμένη επιδερμίδα όμως). Το ίδιο έκανα και με την σκιά Stencil, που χρονολογείται απο το 2002-3. Και εδώ έπαθα το ίδιο. Ενώ στο μαγαζί μου είχε φανεί μια ανοικτόχρωμη κάπως, ματ σε natural τόνους του εκρού, του καφέ - δεν ξέρω αν την έχετε πατήσει έτσι και εσείς - στο σπίτι ανακάλυψα ότι ήταν πορτοκαλί. Πρόσφατα, άρχισα να την χρησιμοποιώ ως ρουζ. Δεν είναι άσχημο - αρκετά φωτεινό και γλυκό αποτέλεσμα για nc20.

Μολύβι-κονσίλερ για χείλια Illamasqua. Και καλά, ο πωλητής με έπεισε ότι αυτό εδώ το προιόν δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχεις ζουμερά χείλια (το χρησιμοποιείς για να σβήσεις το φυσικό περίγραμμα των χειλιών). Ναι, ισχύει αλλά επειδή θέλει λίγο παραπάνω δούλεμα και εγώ πολλές φορές είμαι σε βιασύνη, δεν το χρησιμοποιώ. Όμως είπα να το χρησιμοποιήσω ως μολύβι ματιών ειδικά στο waterline, και καλά για να ανοίξω το βλέμμα μου. Το αποτέλεσμα?? OK, αρκεί που δεν νοιώθω ότι πέταξα τα λεφτά μου.

Μαλακτική μαλλιών με μπλούμπερι Tommy Guns - μου λαδώνει τα μαλλιά και έτσι είπα να την χρησιμοποιήσω ως εναλλακτικό αφρό ξυρίσματος για τα πόδια.

Κρέμα ματιών Philosophy Eye Hope - μού προκάλεσε milia, και επειδή δεν μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ, άρχισα να την χρησιμοποιώ σαν κρέμα σώματος, χεριών κτλ. Γενικά ό,τι άχρηστο σε κρέμα, καταλήγει στο σώμα. EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι, την χρησιμοποίησα κάποιες φορές και σαν αντιρυτιδική χειλιών, εκτός απο κρέμα χεριών (όση έφτασε), καθώς έχω διαβάσει ότι οι κρέμες ματιών απαλύνουν τις ελαφρές ρυτίδες στο άνω χείλος (δημιουργούνται αρκετές με το κάπνισμα, με την πάροδο του χρόνου κτλ).

Mac μάσκαρα - άχρηστη τελείως. Την χρησιμοποιώ είτε ως βουρτσάκι για τα φρύδια, είτε για να καλύψω άσπρες τρίχες στα μαλλιά μου.

Επειδή όμως είμαι περίεργη, θα ήθελα να μάθω και τις δικές σας παρόμοιες ''στιγμές''.
Η πιο πρωτότυπη θα βραβευτεί με goodies απο Superdrug+Boots (L'oreal, No7, Collection 2000 etc).

15 comments:

  1. Τρομερές ιδέες! Κι εγώ χρησιμοποιώ σκιές για ρουζ και το αντίθετο, και λιπ γκλος για highlight, κραγιόν για ρουζ, πούδρα ή σκιά για να κάνω ματ το κραγιόν, τι άλλο; Έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω μάσκαρα που δε μου αρέσει το βουρτσάκι της σαν eyeliner αλλά μάλλον θα γίνει χαμός-θα λερώσω τον κόσμο όλο. Α, και μια loose eyeshadow που δεν άφηνε καθόλου χρώμα την έβαλα σε αντίστοιχου χρώματος βερνίκι και βγήκε μια χαρά!

    ReplyDelete
  2. Lipbalm EOS... me phran sto laimo tous oles pou legan oti einai 8eiko klp...mou 3eraine ta xeilh, alla gia agkwnes klp kanei mia xara douleia. Kai gia cuticles mh sou pw...
    Krema Korre gia lamyh sto proswpo mou ekane the mother of all breakouts (ftaiei to derma mou oxi h krema) stous wmous k to decolte dinei mia polu wraia lamyh...
    Kai to 8eiko...Snow fairy lip tint.Fainetai san na fwsforizoun ta magoula mou, sta xeilh de fainetai.Alla an to balw ston karpo mou k to triyw ligo, feugei entelws to xrwma kai menei h fantastikh snow fairy murwdia... Ara to exw kanei arwma.*sigh*

    ReplyDelete
  3. Egw eixa parei to big beautiful eyes by Benefit .
    I alitheia einai oti mou arese poli ala to concealer pou exei mesa kai tis alles 2 skies tis teliosa kai mou emeine mia (kai milame good quality skia) kai tin xrisimopio gia ta fridia :)
    Oreo post xo

    ReplyDelete
  4. Ωραίο ποστ! Κι εγώ έχει τύχει χρησιμοποιήσω διαφορετικά κάτι που έχω πάρει... Τις σκιές τις κάνω κι εγώ ρουζ, αν και γενικά αποφέυγω να αροράζω τις ροζουλί. έχει τύχει να τις χρησιμοποιήσω για χάιλάιτ ή μαζί με κραγιόν τα χείλη για να δώσω άλλο χρώμα.

    ReplyDelete
  5. αα ειστε πολυ προχωρημενες εσεις...εγω εχω εφαρμοσει πιο πεζες λυσεις. ενυδατικη προσωπου που μου καθησε βαρια την κανω κρεμα σωματος, κραγιον που τελικα στο σπιτι δεν μου αρεσε η αποχρωση τα φοραω κ με αλλο μαζι, φτιαχνοντας ενα νεο χρωμα, το ιδιο κ με σκιες.
    μια εποχη δεν ξερω γιατι, ειχε κλολλησει με τις neural καφε σκιες. τωρα πλεον τις χρησιμοποιω για τα φρυδια,

    ReplyDelete
  6. pw pw...ta idia k edw..egw omws eimai sigourh pws 8a pw thn pio prwtotyph idea!lak pou dn maresoun tis kanw katsaridoktona..dn tis skotwnei alla tis akinhtopoiei k meta peftei pantofla!!!looool...to mono pou dn einai k poly kalo einai na exei h lak xrysoskonh giati gemizei o xwros!!axxaxa

    ReplyDelete
  7. polu wraio post! k egw polla pragmata p.x kremes kataligoun se kremes swmatos! :)

    fashionsugarbubbles.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. loipon egw xrhsimopoiw diafanh mascara anti gia brow gel, pio skoura apoxrwsh makeup gia bronzer sta magoula(idiaitera to kalokairi), skies sta xeilh pou me ligo liposan apo panw einai san kragion,maurh skia stw eswteriko tou matiou anti gia moluvi gia na mhn feugei eukola kai telos otan den mou aresei kapoio kragion, kapoia skia h kapoio rouz ta anameigniw me vazelinh kai kanw ena teleio lip balm!!!

    P.S. an 8umh8w kai kati allo 8a sou to pw ;)

    http://beautyverse.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. πάρα πολύ ωραίο ποστ! εγώ χρησιμοποιώ τις σκιές, τα κραγιόν και τα ρούζ και στα μάτια και στα χείλη και στα μάγουλα, μάσκαρα ως eyeliner (όταν τσιγκουνέυομαι να πάρω άλλο :Ρ), lip balm για να μαλακώσω τις παρανυχίδες, έχω χρησιμοποιήσει και κραγιόν (πολύ σκούρο καφέ) ως υγρό eyeliner (κρατάει πάρα πολυ δεν το περίμενα! :Ρ) και το τελευταίο, χρησιμοποιώ μάσκα μαλλιών που δεν κάνει καθολου για τα μαλλιά μου ως κρέμα για τα χέρια και τους αγκώνες!

    ReplyDelete
  10. merci koritsia gia tis idees sas.

    lak os katsaridoktono? skia+liposan=kragion? maskara os eyeliner? lip tint os aroma? molis anevasate ton pixi...:) omologoumenos exo entiposiastei

    ReplyDelete
  11. Thanx for the mention! Να προσθέσω ένα ακόμα περίεργο που προτείνει η Bobbi brown: με ένα clear gloss μπορείς να στρωσεις τις τριχουλες των μαλλιών που πετάνε λόγω στατικου ηλεκτρισμού

    ReplyDelete
  12. Προσκυνώ Lady μου προσκυνώ!!! Εγώ χρησιμοποιώ την πιο απλή μέθοδο ότι δεν μου αρέσει το πασσάρω (μαμά -αδελφή-θεία-ξαδέλφη-φίλη) ή το πετάω...έχω θέμα χώρου και αποθήκευσης...το μόνο που θα κρατήσω είναι σίγουρα κραγιόν tinted balms για τα μάγουλα -χείλη και αντίστροφα!!! Πάτωσα στην πρωτοτυπία το ξέρω αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι θα κρατήσω σίγουρα τα ευφάνταστα tips που διάβασα!!!

    ReplyDelete
  13. Hi Ladies!Ωραίες οι μετενσαρκώσεις σας! Μια πολύ κακή skin care επιλογή μου ήταν το Clinique 3 Step!Τι το 'θελα? Σπυράκια!Σπυράκια παντού!!!Επιπλέον,η Clarifying Lotion (step 2) ήταν καθαρό οινόπνευμα που έκανε τα μάτια μου να τσούζουν!Έτσι τώρα το σαπούνι καθαρισμού (step 1) το χρησιμοποιώ ως το τέλειο "σαμπουάν" για τα πινέλα του μακιγιάζ, τη λοσιόν καθαρισμου ως ξεβαφτικό για τα νύχια και την ενυδατική την μεταμόρφωσα σε κρέμα χεριών!Τέλος, μία απαίσια πράσινη σκιά Νivea με βοήθησε πολύ να "εμπλουτίσω" με γκλίτερ κάτι λουλουδάκια που ζωγράφιζα σε μουσαμα!!! Εννοείται δεν πεταω τίποτα!Άλλωστε σε όλους αξίζει μία δεύτερη ευκαρία!Ακόμα και στα αποτυχημένα προιόντα ομορφιάς!!!Φιλάκια! Δέσποινα (fairiedepp@yahoo.gr)

    ReplyDelete
  14. κοίτα τώρα... όταν δεν έχει βραβείο μπορώ να σου πω καμιά χιλιοστή τώρα δε μου'ρχεται τίποτα... πφφφφ....
    ααα να θυμήθηκα κάποια(τρατζικ).. 1.ένα απολεπιστικό για το πρόσωπο της yes to carots το μόνο που έκανε ήταν να μου λαδώνει το πρόσωπο οπότε τώρα το χρησιμοποιώ για το σώμα και μετά πλένομαι και με κανονικό σαπούνι.. =)
    2. ένα πινελάκι για concealer της elf είναι τόσο κούτσικο που αντί για το concealer το χρησιμοποιώ για το eyeliner μου...
    αυτάααααααα
    φιλιά... πολύ όμορφο ποστ!!!! =)

    ReplyDelete
  15. έκανα αυτό που κάνεις και εσύ...άθλιες μάσκαρες τις χρησιμοποιώ για βουρτσάκι για τα φρύδια.

    Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο παρά μόνο πως μία φορά το υγρό για τα πατώματα που είχε άρωμα βανίλια το πέρασα για μαλακτικό και το έβαλα στο πλυντήριο και όλο το μπάνιο γέμισε αφρούς!
    Γενικά τα καλλυντικά τα ψυρίζω μέχρι να τα αγορασω!!!!!όλα τα άλλα είναι γκάφες στιγμής!

    ReplyDelete