Sunday 23 October 2011

Τί έκανα στην Αθήνα - Part 2. Συγκεντρωτικό

1. Πήγα σε ένα σεμινάριο της Seventeen.



Ok, το ξέρω έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε το πρόσωπο της Χρουσαλά, αλλά και μεικ απ τύπου Αλέξις Κόλμπι. Στο σεμινάριο δεν θα την αποφύγετε (αφίσες παντού), αλλά θα περάσετε ωραία. Γιατί? Πέρα απο το γεγονός ότι μπορείτε να δοκιμάσετε ό,τι λουκ θέλετε, έχει πλάκα γιατί είναι σαν ένα κοινωνικό πείραμα. Εδώ θα δείτε πενηντάρα μαμά με την έφηβη κόρη της, νέα μαμά που την επομένη έχει να πάει σε βάφτιση και θέλει ιδέες για μέικ απ, ψηλομύτα νεαρή φοιτήτρια, τριαντάρα ανύπαντρη που έχει χρόνο για σκότωμα (αυτή είμαι εγώ), μαθήτρια Λυκείου με την παρέα της, μετανάστρια που την παίρνει ο σύζυγος τηλέφωνο γιατί κλαίει το μωρό, και που δεν έχει βάλει ποτέ της ενυδατική - με άλλα λόγια ένα ιδιαίτερο μείγμα ανθρώπων. Θα μάθετε επίσης να κάνετε την περίφημη ''γωνία'', ενώ επίσης θα μπορέσετε να βγάλετε το άχτι σας κάνοντας ένα μάτι τύπου πάω στα μπουζούκια σε λίγο και ας είναι 10 το πρωί. Έχει πλάκα σας λέω. Πάντως κάτι καλό που δοκίμασα ήταν το φον ντε τεν Natural Velvet Long Lasting matte foundation (διάρκεια, καλή κάλυψη)και την Extra Sparkle Eyeshadow, η οποία απλωνόταν ωραία.


2. Τέλειωσα αυτό που αφήνα πάντα πίσω, δηλαδή, το διφασικό ντεμακιγιάζ της Garnier, αλλά και το γαλάκτωμα με καριτέ της L'Occitane.



Σχετικά με το ντεμακιγιάζ - δεν είναι άσχημο, τα αφαιρεί όλα, απλώς έχω ξεπεράσει πια τη φάση διφασικό, μιας και δεν μου αρέσει η λαδίλα που αφήνει. Για το γαλάκτωμα, δεν θα πώ πολλά - έχει περίεργη σύσταση, είναι δηλαδή αρκετά ''υγρό'' για γαλάκτωμα. Μετά απο κάποιο διάστημα ''μυρίζει'' λαδίλα κιόλας. Πάντως είναι ελαφρύ και απαλό στην επιδερμίδα. Όμως δεν θα το πάρω ξανά. Ευτυχώς που τελείωσε, κιόλας. Έκανα αμάν.

3. Χρησιμοποίησα ό,τι δείγμα είχα και δεν είχα.



Τα δείγματα είναι σούπερ για ταξίδια, καθώς τα παίρνεις και επάνω σου και δεν πιάνονται σαν liquids στο αεροπλάνο (τουλάχιστον έτσι μου είπανε). Έτσι στο αεροπλάνο, μπορείς να κάνεις ένα μπωτέ για να ξορκίσεις τη βαρεμάρα (ειδικά άμα έχουν απεργία οι της εναέριας κυκλοφορίας και περιμένεις στο ''όχημα'' για τρείς ώρες). Απο τις παραπάνω ξεχωρίζω την Line Repair της Chanel και την Maximum Moisture Day της Elemis. Μου άρεσε η υφή και των δύο, καλή σύσταση, χωρίς να λαδώνουν ή να ξηραίνουν ένα μεικτό πρόσωπο - ειδικά της Elemis ήταν πολύ ωραία και ενυδατική. Ευχάριστο άρωμα επίσης.

Χρησιμοποίησα επίσης την....



Απίστευτη. Πολύ καλή για άνω των 30, ανακουφίζει την επιδερμίδα μετά απο ταξίδι, και γενικά νομίζω την δοκίμασα σε μια καλή εποχή. Φύσαγε αρκετά τις ημέρες που ήμουνα Αθήνα και έτσι παρείχε φοβερή ενυδάτωση. Αλλά και η αίσθησή της πάνω στο δέρμα υπέροχη - το μέιπ απ κάθεται καλύτερα, επίσης. Νομίζω πώς αν την έβαζα το καλοκαίρι στη ζέστη, θα έβγαζα σπυριά, αλλά τώρα το φθινόπωρο, υπέροχη. Βέβαια το μεγάλο της μειονέκτημα, η τσουχτερή τιμή. Let's dream together. Πάντως σε συνεργία με μια καλή διατροφή (που πάντα την κάνω στην Αθήνα, με άφθονα φρούτα και φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες)βρήκα ότι η υφή της επιδερμίδας μου αλλά και η φωτεινότητά της καλυτέρευσαν. Έφτασε για μια 4 μέρες βέβαια το δείγμα, μακάρι και παραπάνω. Αααχ!!!


4. Έκλεψα το σάμπουάν της μαμάς μου.



Gliss Hair Repair της Schwarzkoppf με κερατίνη. Ένα θα πώ - Ποιός Φεκκάι και πράσινα άλογα, αγάπη μου. Ένα πολύ καλό σαμπουάν, ακόμα και για λιπαρά μαλλιά σαν τα δικά μου - τούς δίνει όγκο και ''βάρος''. Γενικά οι σειρές της Schwarzkoppf έχουν πολύ καλά σαμπουάν και μάσκες. Άρα, αφήστε Φεκάι και πιάστε Σβάρτσκοπφ.

5. Δοκίμασα νέα πράγματα.



Bliss Fabulous Facial Foaming Wash + Apivita foaming wash with lavender and olive. Με το πρώτο δεν ενθουσιάστηκα. Είναι λέει 2 σε 1 δηλαδή και τζελ καθαρισμού και απολεπιστικό. Αλλά κάθε μέρα απολέπιση?? Είναι νομίζω υπερβολικό σαν ιδέα. Με το δεύτερο, ενθουσιάστηκα. Εγώ γενικά δεν είχα ξαναδοκιμάσει Apivita, πέρα απο κάτι μάσκες και κάτι κρέμες σώματος (κορυφαία αυτή με το σύκο και την αλόη). I arrived late to the party, που λένε. Όμως το καθαριστικό αυτό (ένας κρεμώδης αφρός) είναι υπέροχο - ελαφρύ, μυρίζει τέλεια σαν καλοκαίρι(επίσης δεν έχει την overpowering μυρωδιά της λεβάντας)και αφήνει στην επιδερμίδα μια ωραία αίσθηση καθαριότητας και γενικότερου wellbeing, χωρίς εκείνη την ενοχλητική αίσθηση ότι σε τραβάει το δέρμα σου μετά. Το προτείνω ανεπιφύλακτα για μεικτά δέρματα, όπως το δικό μου. Το πήρα στην μίνι συσκευασία των 4 ευρώ (και μάλιστα είχε και έκπτωση 10 τοις εκατό), την οποία βρίσκω ιδιαίτερα οικονομική. Έχουν περάσει τρείς εβδομάδες και έχω χρησιμοποιήσει μόνο το μισό μπουκαλάκι (με πρωί βράδυ χρήση, κιόλας) - λίγη ποσότητα, είναι αρκετή.

6. Είχα αρκετό καιρό να κάνω την περιποίησή μου.



Η μάσκα ενυδάτωσης SKII είναι φοβερή για ΣΟΣ καταστάσεις και μάλιστα έχει τόσο πολύ προιόν (τζελ ενυδάτωσης) που φθάνει και για δεύτερη φορά - απλώς τη βάζετε στο ψυγείο. Βέβαια λόγω τσουχτερής τιμής, προτιμώ αυτές της Apivita, ιδιαίτερα τη μάσκα καρότου, που είναι αρκετά καλή. Τις κομπρέσσες αγγουριού τίς είχα πάρει πολύ φθηνά, για 2-3 λίρες (3.50 ευρώ περίπου) απο ένα φαρμακείο στο Λονδίνο. Τις θεωρώ απαραίτητες όταν είμαι στην Αθήνα, γιατί όταν κάνει ζέστη (εμένα και οι 25Κελσίου μου φαίνονται ζέστη) βρίσκω ότι τα μάτια μου κουράζονται και ξηραίνονται. Οπότε θέλω έξτρα ενυδάτωση και κάτι που να ξεκουράζει την περιοχή. Βέβαια και το καλό μάς αγγουράκι κάνει θαύματα, αλλά όταν τις πήρα εδώ είχε πέσει ένας πανικός με τα αγγούρια Ισπανίας που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ και τα είχανε αποσύρει.

7. Τίμησα τις προσφορές των περιοδικών.



Μιλάω για την αντιοξειδωτική μάσκα με σταφύλι της Oriflame. Την απλώνεις και αυτό γίνεται σαν κρούστα που την ξεφλουδίζεις μετά απο το πρόσωπό σου (peel-off, το λέει ο κόσμος). Δεν μου άρεσε. Πόνεσα στο ξεκόλλημα, που ήταν άβολο, ενώ είχε μια έντονη μυρωδιά αλκοόλ. Την άφησα πίσω στα πάτρια.


8. Το ''φιλοσόφησα''.



Αυτό που κατάλαβα, και το συνειδητοποιώ πάντα όταν κατεβαίνω Αθήνα, είναι ότι ακόμα και αν βάζεις την πιο ακριβή κρέμα, αν δεν κάνεις σωστή διατροφή, δεν βλέπεις αποτελέσματα. Δηλαδή διατροφή και περιποίηση πρέπει να δουλεύουν συνεργιακά. Πολύ απλά, όταν τρως σωστά, η επιδερμίδα σου αλλάζει - γίνεται πιο φωτεινή, πιο ενυδατωμένη, πιο ''καθαρή'', οπότε δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο απο μια απλή κρέμα για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα.

Στην Αθήνα, χρησιμοποίησα κατά κόρον την κρέμα ματιών της Embryolisse αλλά και την Diacneal της Avene, η οποία είναι για δέρματα με ακμή (αλλά και για τις δύσκολες μέρες του μήνα). Για μένα και οι δυο είναι αρκετά καλές - η πρώτη ενυδατώνει ωραία χωρίς να βαραίνει την περιοχή των ματιών, η δεύτερη ενυδατώνει χωρίς να κάνει την επιδερμίδα λιπαρή ή να την ξηραίνει και συγχρόνως την καθαρίζει, άμα έχω κάποιο σπυράκι. Είδα όμως ότι τα συνήθως καλά αποτελέσματα του Λονδίνου έγιναν ακόμα καλύτερα με την σωστή διατροφή στην Αθήνα - το πρόσωπό μου ήταν πολύ φωτεινό και καθαρό.

9. Έκανα λίγο σόπινγκ θέραπι.

Ανάμεσα σε αυτά που αγόρασα και μου άρεσαν είναι η κρέμα χεριών με αμύγδαλο και γιαούρτι της Bioten: χωρίς parabens, απλώνεται και απορροφάται ωραία χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας, φανταστική τιμή, μόνο 2,40 ευρώ.



(Μέρος της περιποίησης σώματος)

Πέρασα ξανά απο την Topline και αγόρασα ένα σαπούνι. Είχα αγοράσει παλιότερα εκείνα με την λούφα (4,90) και μου άρεσαν πολύ, καθότι δεν άφηναν την γνωστή ''γλίτσα'' που συνήθως αφήνουν τα σαπούνια. Επίσης απολέπιζαν την επιδερμίδα αρκετά καλά. Αυτή τη φορά πήρα ένα με bamboo (3,90 euroz), το οποίο όχι μόνο μυρίζει ΘΕΙΚΆ (σαν γάλα αρωματισμένο με μέλι), αλλά και γιατί, όπως λέει, κάνει το δέρμα ''σφριγηλό και λαμπερό, ενώ χαρίζει καλή διάθεση''. Γουάι νοτ??





10. Συνειδητοποίησα τη δύναμη του ''lipstick effect''.




Εδώ βλέπετε το μακιγιάζ που έκανα κατά τη διαμονή μου στην Αθήνα. Απλά πράγματα, nude face με έντονα χείλη, που σημαίνει YSL Faux Cils, Mac Blushbaby KAI Guerlain Rouge Automatique στο χρώμα 165.

Για την Faux Cils, τα έχω πεί. Εγώ είμαι μεγάλη φαν, ένα απο τα προιόντα που αγοράζω συνέχεια.

Για το ρουζ Blushbaby. Το έχω πάρα πολλά χρόνια, αλλά πάντα το άφηνα στο σπίτι μου στην Αθήνα, γιατί το θεωρούσα βαρετό. Χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να καταλάβω την αξία του. Για μένα είναι το καλύτερο ρουζ για NC20 επιδερμίδα - ταιριάζει με πολλά κραγιόν και λουκ, είναι φυσικό, ενώ συγχρόνως δίνει χρώμα και είναι και καλό για contouring. Τα έχει όλα και συμφέρει. Το μαστ ρουζ (απο Μακ).

Και τέλος για το αριστούργημα που λέγεται Guerlain Rouge Automatique 165 -
το κραγιόν που με έχει κάνει να θέλω να πετάξω ό,τι έχω μέχρι τώρα, το κραγιόν που χαίρεσαι να το έχεις στην τσάντα σου γιατί,

συνδυάζει ένα υπέροχο χρώμα με ένα εξίσου υπέροχο όνομα - λέγεται Champs Elysees - το οποίο σε ταξιδεύει μακρυά απο την βρωμερή πραγματικότητα (είχαν απεργία οι σκουπιδιάρηδες τότε στην Αθήνα)



έχει μια φοβερή συσκευασία (η απογοήτευση του να αγοράζεις ένα λουξ κραγιόν και να βλέπεις ότι έχει τσίπικη συσκευασία είναι κάτι που δεν θα το ζήσετε σε αυτήν την περίπτωσή), με έναν ευφυές μηχανισμό, τον οποίο πατάς προς τα κάτω και τσουπ.. εμφανίζεται το κραγιόν. Πολύ πρακτικό το γεγονός ότι δεν έχει καπάκι.



έχει ένα διακριτικό φλοράλ άρωμα και μια φανταστική υφή - είναι και ενυδατικό (χωρίς να είναι too shiny), και pigmented (χωρίς να είναι τελείως ματ) και έχει και φοβερή διάρκεια.


Swatches: Blushbaby+RA 165



Το καλύτερο?? ''Ανοίγει'' πόρτες. Όταν για παράδειγμα το φορούσα, έβλεπα ότι οι άλλοι άλλαζαν συμπεριφορά απέναντί μου. Στο σουπερμάρκετ μου προσέφεραν την θέση τους στην ουρα, με βοηθούσε ο πωλητής να πιάσω εκείνο το μπουκάλι γάλα απο το πάνω ράφι, μού σφύριζαν στο δρόμο (και μιλάμε ήμουνα ντυμένη σούπερ κάζουαλ). Πολύ απλά αυτό το κραγιόν, με κάνει να νοιώθω έτσι.....no matter what.

16 comments:

  1. Μου άρεσε πολύ η συγκεκριμένη ανάρτηση..εχω λοιπόν και εγω να πω μερικά πραγματάκια.. πρώτον, έχω αγοράσει και εγω τον αφρό της Apivita.αν και αφήνει το δέρμα μου απαλό,δεν μπορώ να πω οτι κάνει καλό ντεμακιγιάζ,αν και η πωλήτρια με διαβεβαίωσε για το αντίθετο.Απο την άλλη, έμεινα πολύ ευχαριστημένη με το προ'ι'όν της garnier, που το χρησιμοποιώ κάθε μέρα και είμαι πολύ ευχαριστημένη.(όσον αφορά τη ''λαδίλα'',ναι μπορεί,αλλά εγω πάντα ξεπλένω με νερό).Συμφωνώ με τη γνώμη σου για τα προ'ι'όντα Gliss.Είναι απλά φανταστικά..
    Θα δοκιμάσω, σίγουρα, τη κρέμα Diacneal της Αvene..φιλιά<3

    ReplyDelete
  2. Aπολαυστικοτατη η αναρτηση σου my dear!!

    Συμφωνω απολυτα οτι η σωστη διατροφη σε συνδυασμο με μια καλη κρεμα μπορουν να κανουν θαυματα! Θα προσθετα κ τον σωστο καθαρισμο..Προσωπικα χρησιμοποιω μια βουρτσα που κανει ηπια απολεπιση κ πραγματικα το δερμα μου ειναι στα καλυτερα του!

    Τα σαμπουαν απο Schwarzkopf ειλικρινα τα αγαπω!! Ενα για απαλα μαλλια,το πηρα τελευταια κ πραγματικα το λατρεψα,εξαιρετικο! Ασε που το πηρα μαζι με το conditioner μονο 5.4!

    Αυτο με τα εντονα κραγιον ξαναπεστο!!
    Οποτε φοραω ενα τετοιο κραγιον,βρε δε πα να 'μαι με φορμα,μαλλι κοτσιδα κλπ,ολοι με κοιτουν διαφορετικα! Κατι ξεραν οι παλαιοτερες κ φορουσαν μονο κραγιον εντονο κ μολυβι! (βλεπε μαμα!)

    Αυτο το ρουζ απο Μac πολυ μ'αρεσε,φαινεται σαν το ιδανικο ρουζ για καθε μερα,ιδανικο για οταν δυσκολευεσαι να επιλεξεις! Μαλλον θα ειναι το πρωτο μου ρουζ απο Mac..

    Πολλα φιλια!!

    ReplyDelete
  3. Άλλη μια ανάρτησή σου που απόλαυσα απίστευτα!!!=)))
    Ένα θα σου πω: φταις σε μεγάλο βαθμό για το πονεμένο πορτοφόλι μου!!! :Ρ
    Πάω να δω το Guerlain Rouge Automatique και τη κρέμα ορχιδέα επίσης! Έχουμε και -25%! ;)
    φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  4. at mystickland: ton afro tis apivita nai den ton xrisimopoio gia demakigiaz. ta vgazo ola apo prin me micellar water. ta gnosta alla den mirizei fantastika? merci gia to sxolio sou.

    at Artemi..:) Κατι ξεραν οι παλαιοτερες κ φορουσαν μονο κραγιον εντονο κ μολυβι! ksanapesto

    argyrousa: ama deis tin timi tis orchidee tha patheis ena mini egkefaliko. alla dokimase tin etsi gia plaka. apo rouge automatique mou arese poli to nahema gia next summer me bronze skies alla kai to samsara. pio vibrant pink apo champs elysees. pes mou pos ta vrikes

    ReplyDelete
  5. lathos. enoo shalimar oxi samsara. episis to quan vient l'ete einai panemorfo.

    ReplyDelete
  6. Πολυ ωραια η αναρτηση σου!Εγω προσωπικα χρησιμοποιω ενα scrub της clinique(καινουργιο) και ειμαι υπερ ευχαριστημενη!Οσο για κραγιον το αγαπημενο μου ειναι ενα σκουρο κραγιον που εχω!
    Θα τσεκαρω πολλα πραγματακια απο αυτα που ανεβασες!
    φιλακια

    ReplyDelete
  7. Ax 8a paw bolta sta Sephora auriooo...to kobw ti 8a katalh3ei sth tsanta mou ( Guerlain I love you)...Lady otan 3anar8eis let us know gia na kanonisoume shopping trip!
    Filiaaa!

    ReplyDelete
  8. Έλεος με την Χουρσαλά, αυτό το χαμόγελο που δε φεύγει με τίποτα , δεν είναι του γούστου μου!Από εκείκαι ύστερα σιγουρα θα είχε πλάκα...
    Σε δευτερο επίπεδο...μερσί για το κραγιον που ανοίγει πόρτες...ανοίγει πόρτες;Πες το χρυσόστομη!

    ReplyDelete
  9. Έχω αρχίσει κι εγω να συμπαθή πολυ τα απιβιτα, ποιοτικά κ οικονομικά. Όσο για το κραγιόν μου αναψες φωτιές τώρα ! Τοσο πετυχημένο χρώμα ε;

    ReplyDelete
  10. Το σαπουνάκι της apivita είναι από τα αγαπημένα κάνει καλό ντεμακιγιάζ με αυτό ξεβάφομαι όταν έχω φορτώσει πάνω μου την Άρτα κ τα Γιάννενα και μετά προχωράω με τα υπόλοιπα συπράγκαλα του ντεμακιγιάζ...είχα κάνει μια αίτηση στη 17teen για σεμινάρια στη Θεσ/νίκη το καλοκαίρι μου απάντησαν μετά από δύο μήνες ότι δεν έχουν κάτι αντίστοιχο!!! ΧΑΧΧΑΧΧΑΧ Αυτά τα σαπουνάκια με τις λούφες τα είχα ξεχάσει αλλά θα τα ξαναβάλω στη λίστα μιας και η εταιρεία είναι εδώ Θεσ.νικη
    Θα σταθώ στις κρέμες ματιών την Embryolise ήδη την ονειρεύομαι αλλά μόλις πήρα του Κορεε με την κερσετίνη!!! Όσο για τα Guerlain κραγιόν αρνούμαι να περάσω από το counter ή κρίση με έχει πλήξει και νιώθω απίστευτες τύψεις κάθε φορά που αγοράζω καλλυντικά!

    ReplyDelete
  11. at ria. exo pantos to exo voleftei. isos ta xromata sou fanoun dupable, kapoia na einai, alla exoun iperoxi ifi kai se sindiasmo me to aroma tous, to onoma tous kai tin siskevasia, einai ena oneiro. toulaxiston gia mena koritsia. min pareksigithoume. opos sou anefera kai poio prin mou aresan episis poli ta oranges/reds, opos to fleur de feu kai to quand vient lete. nomizo tha sou pigainoun. pes mou ti gnomi sou, otan ta deis.

    at stella: ta apivita super telika. koitame allou kai o thisavros sta podia mas.
    an den einai RA, ena entono alla chic xroma, pragmatika kanei ti diafora. an peraseis, you lemme know pos sou fanikan. tha su protina to quand vient l'ete.

    at glayki. i agree. den tinboro allo oute ego, oute aftin, oute tis sagionares pou ftiaxnei me ti mama tis aglaia. :)

    at demi: kala min nomizeis oti edo agorazo sinexeia. exo kanei anakiklosi. ouuu mexri kai ta deigmata pou eixa ksehasei stin athina. apo ekei kai pera, ta vasika. me moni eksairesi to kragion afto epidi perasa apo ta aforologita. min me maloseis. parastratisa to ksero. exeis dikio. o monos tropos gia na min agorazeis einai na meneis spiti.....

    ReplyDelete
  12. a poly wraio post...ti seminaria einai ayta?pou ginontai?na pame!

    ReplyDelete
  13. ginontai stin athina, einai triora kai free. diloneis simmetoxi online sto seventeencosmetics.gr kai se pernoun tilefono i sou stelnoun email. den se pairnoun amesos tilefono giati den ginontai kai toso taktika, an katalava kala i eoxun polli zitisi den ksero, alla ginontai kentro, notia proasteia. esi les pou thes i rotas pou exoun. exoun poli plaka pantos. ean exeis free kapoio apogevma, pigaine. exei plaka.

    ReplyDelete
  14. Ομολογουμένως περιεκτικότατο post! Τα είχε όλα! Χάρηκα και που έμαθα για τα σεμινάρια της Seventeen (στο επόμενο θα πάω με τις φίλες μου!)
    Περισσότερο όμως χάρηκα που με έχεις στα "fashion blogs that I like"! :)))) Σε ευχαριστώ πάααρα πολύ!

    ReplyDelete
  15. Τι όμορφο ποστ! Το λάτρεψα!

    ReplyDelete
  16. κι εγώ έχω τον αφρό της απιβίτα και τον λατρεύω!

    ReplyDelete