Thursday 8 September 2011

Oil deals - αλλά όχι στη Λιβύη, πιο κοντά

Περιττό να πώ ότι εδώ βρέχει συνέχεια (ποιοί 37κ?) οπότε έχουμε ήδη κάνει τη μετάβαση στο φθινόπωρο. Έχω ήδη προσαρμόσει τη ρουτίνα ομορφιάς accordingly που λένε με έμφαση σε υφές που περιποιούνται, ενυδατώνουν και χαλαρώνουν το σώμα και την επιδερμίδα, χωρίς όμως να την παραφορτώνουν, με λίγα λόγια αποτελούν ιδανικό πρελούδιο (κέφια έχουμε σήμερα) για μια πιο εντατική περιποίηση. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν έχω ανακαλύψει τη χαρά των oils - πρώτα τα dry oils για το σώμα και μετά για το πρόσωπο, με έναν τύπου ενυδατικό ορό λάμψης της La Claree. Πριν απο τα 30 δεν είχα καν διανοηθεί να βάλω λάδι στο πρόσωπό μου (έχω μεικτό δέρμα) - νόμιζα ότι θα βγάλω σπυράκια ή θα γεμίσω μαύρα στίγματα. Να όμως που ο κόσμος προοδεύει, τα ταμπού πέφτουν, και σήμερα το λάδι - ειδικά στη φόρμουλα του τζίνιους dry oil - έχει γίνει μάι μπεστ φρεντ. Δεν προκαλεί σπυράκια, δεν φορτώνει την επιδερμίδα, αλλά την κάνει απίστευτα απαλή, καθαρίζει είς βάθος και βέβαια την ενυδατώνει τέλεια, μιας και η επιδερμίδα καθώς μεγαλώνουμε γίνεται πιο ξηρή. Και βέβαια, η επιδερμίδα που κρατιέται καλά ενάντια στο ageing είναι η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα - πολλές ρυτίδες είναι λόγω αφυδάτωσης(λόγια σοφίας), οπότε τα λάδια αποτελούν ιδανική λύση, ειδικά άμα πίνετε ένα ποτήρι νερό την ημέρα, όπως εγώ.

Αυτά που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή:



Για το σώμα το λάδι καρύδας του Body Shop, το οποίο βάζω σε μικρή ποσότητα σε κρέμα σώματος για ένα kick.
Το λάδι για το πρόσωπο της La Claree, μια μάρκα απο το γιό του δημιουργού της L'Occitane, με καλλυντικά χωρίς parabens. Το λάδι-σέρουμ το βάζω πρωί βράδυ κάτω απο την ενυδατική με ελαφρύ μασάζ. Μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα - δεν αφήνει αίσθημα λαδίλας και αφήνει την επιδερμίδα απαλή.
Το λάδι λεβάντας, πάλι απο το Body Shop. Τον τελευταίο καιρό έχω αγαπήσει τη λεβάντα για πρακτικούς λόγους - μετά απο 15 χρόνια στην Αγγλία πρώτη φορά ο σκώρος μου κατέστρεψε αγαπημένα κομμάτια. Έτσι αποφάσισα να γεμίσω τις ντουλάπες αλλά και να αρωματίσω το χώρο μου με αυτό το χαλαρωτικό και αντισκωρικό έλαιο. Βάζω δυο σταγόνες στους κροτάφους μου για χαλάρωση, ενώ για όλα τα υπόλοιπα βάζω δυο τρείς σταγόνες σε αρωματικά κεριά αλλά και σε ένα τσίγκινο κουτάκι, το οποίο τοποθετώ πάνω στο ζεστό καλοριφέρ, τώρα που άρχισα να το ανοίγω κιόλας (μα τί σας λέω) και το οποίο λειτουργεί σαν ένα εναλλακτικό diffuser, αρωματίζοντας το χώρο.
Επίσης χρησιμοποιώ αμυγδαλέλαιο (το οποίο δεν έχω φωτογραφίσει) για να πυκνώσουν τα φρύδια μου (καθότι είχα ατύχημα σε eyebrow threading session).




Δοκιμάζω επίσης τα λάδια για το πρόσωπο της Decleor, κάποια έχουν και τη σφραγίδα Ecocert, είναι δηλαδή χωρίς πάραμπενς. Έχω προμηθευτεί το δείγμα με λάδι Neroli, το οποίο είναι για επιδερμίδες άνω των 30, με αντιρυτιδικές ιδιότητες, και το οποίο απλώνω στην επιδερμίδα μου το βράδυ με μασάζ, κάνοντας την κίνηση ''δυο'' - αρχίζω απο τη μύτη, πρός το κούτελο, στους κροτάφους, κάτω απο τα μάτια, στα μάγουλα. Η μυρωδιά του είναι υπέροχη και χαλαρωτική, (δεν έχω παρατηρήσει σπυράκια μπάι δε γουέι), ενώ αφήνει την επιδερμίδα υπέροχα ενυδατωμένη και απαλή. (Στην ελλάδα θα το χρησιμοποιούσα λιγότερο εντατικά, λόγω ζέστης). Η μάρκα έχει ένα πολύ καλό σάιτ (www.decleor.co.uk) με οδηγίες χρήσης.

Για το πρόσωπο χρησιμοποιώ το λάδι της Mac, απο περιέργεια και μόνο. Σε τράβελ σάιζ και στην εξωφρενική τιμή των 8 λιρών (περίπου 9.5 ευρώ), δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει και τόσο. Δεν βρίσκω ότι καθαρίζει καλά πχ και έτσι δεν νομίζω να επενδύσω σε μεγαλύτερη συσκευασία. Καλό όμως είναι από ότι έχω ακούσει αυτό του Shu Uemura, το οποίο δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Για το σώμα, ένα υπέροχο λάδι είναι αυτό της Nip+Fab, τα οικονομικά αδερφάκια της Rodial. To Shower Fix Cleansing Oil είναι βασικά αφρόλουτρο σε μορφή λαδιού, το οποίο μυρίζει υ-π-ε-ρο-χα (κάτι σαν κίτρο και πορτοκάλι). Έχει μια ''ψαρωτική΄΄ υφή, δηλαδή φαίνεται σαν λάδι, αλλά όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, θολώνει και μεταμορφώνεται σε μια ελαφριά, ιδιαίτερα ενυδατική κρέμα για ντούς. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ μού φτιάχνει τη διάθεση.

Άπο το βιβλίο αρωματοθεραπείας, The Aromatherapy Bible,




μια ωραία συνταγή που δίνει ενέργεια, τώρα που εδώ έχει χαλάσει ο καιρός, με τον τζίνιους τίτλο, Finding Joy.



Για το ''μείγμα χαράς'', θα χρειαστείτε rose otto oil, περγαμόντο, neroli, βασιλικό, verbena, mimosa, sage και πορτοκάλι, τα οποία ρίχνετε στο νερό του burner και απο κάτω ανάβετε το κερί. Ναι το ξέρω είναι πολλά, αλλά οκ, κάνουμε και πειραματισμούς με πορτοκαλόφλουδες, και άλλα τέτοια, ή βάζουμε ότι έχουμε τελος πάντων και όχι της Παναγιάς τα μάτια. Πάντως ο χώρος θα πλημμυρίσει με ένα υπέροχο, uplifting, άρωμα.

Τί άλλο θέλω να δοκιμάσω? Τα λάδια της Apivita, αλλά και τα εκχυλίσματα της Cumaea (ειδικά το λευκαντικό 'Ζαμπούκος', τη 'Δάφνη' για την τριχόπτωση και τον 'Κισσό' για την κυτταρίτιδα).

13 comments:

  1. Το λάδι ντεμακιγιάζ της Mac το έχω δοκιμάσει και εγώ και όντως δεν αξίζει τα λεφτά του.Όπως και το Shu Uemura , που καλό ήταν δεν λέω αλλά υπερτιμημένο κατά την γνώμη μου . Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ το Super huile demaquillante από τα Sephora και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη!! χωρίς parabens και χωρίς σαπούνι, πολύ οικονομικό (κάπου στα 10 ευρώ εδώ στην Ελλάδα) , με 2 σταγόνες έχει φύγει και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ και από μάτια και από πρόσωπο. Μυρίζει πολύ ωραία και αφήνει πολύ απαλό το δέρμα.Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    ReplyDelete
  2. dimpet se efxaristo gia to sxolio sou. sta ipopsin to ladi pou les. distixos den exoume sephora sto Londino (ti tragic) alla otan tha ertho sta patria tha to tsekaro sigoura. sta ipopsin.

    ReplyDelete
  3. Παρα πολύ ενδιαφέρον το post σου! Πρεπει να ομολογήσω οτι και εγω, ακομη και τωρα, φοβάμαι να βαλω λαδι στο πρόσωπό μου, γιατι νομίζω οτι θα γεμίσω σπυράκια!! Αλλα πρεπει να αλλαξω τροπο σκεψης και να το δοκιμάσω! Βαζω και εγω στο καλοριφερ μπολάκι με ελαιο, και κανει το σπιτι να μυρίζει υπέροχα! Μου αρεσε πολυ και η ιδεα σου να βαλω ελαιο στην ενυδατική σωματος! Σιγουρα θα το δοκιμάσω! Το λαδακι της MAC το χρησιμοποίησα και δεν μου αρεσε πολυ... Εβγαζε βεβαια το μακιγιάζ, αλλα καθε φορα που καθαριζα το πρόσωπό μου για τα επομενα 5-10 λεπτα δεν εβλεπα που πηγαινα! Και με ειχε προειδοποιήσει η πωλήτρια οτι μπορει να μπει λιγο στο ματι και να βλεπεις λιγο θολα, αλλα δεν την άκουσα!!! Τουλαχιστον μου εμεινε το μπουκαλάκι για back to mac!! Επισης πολυ ενδιαφέρον ηταν και αυτο που ειπες για το αμυγδαλέλαιο και τα φρύδια! Θα το δοκιμάσω γιατι τα δικα μου εχουν κατι κενα απο μονα τους και θα ήθελα να τα... γεμίσω!! :) Θελω πολύ να δοκιμάσω το shower oil που ειπες της Nip+Fab. Aυτό που μπορώ να το βρω?? Επισης θελω να δοκιμάσω τα σαπουνάκια της Cumaea, τα εχεις δοκιμάσει εσυ? Αυτα... (νομίζω οτι σημερα μιλάω πολύ!!)... Και για να κλείσω, το 'μαι μπεστ φρεντ' που είπες στο αρθρο σου με εκανε και πέθανα στα γέλια! Thanks γιατι μου έφτιαξες τη μέρα!! ;)

    ReplyDelete
  4. Δοκίμασα από την αδερφή μου λίγο Huile Prodigieuse της Nuxe και δεν το πίστευα- εδώ λάδι, εκεί λάδι, πούντο το λάδι; lol Απορροφάται τόσο γρήγορα χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος λαδίλας. Το πρόσωπό μου δε χρειάζεται βέβαια κι άλλη ενυδάτωση, αλλά είναι καλό τώρα που έχω ένα back-up plan όταν πατήσω τα πρώτα -άντα...

    ReplyDelete
  5. at christina: gia fridia kai kastorelaio alla na eisai feidoli. vale ligo se batoneta sto pano meros tou fridiou prin pas gia ipno (ego etsi kano) gia na min ksipniseis me matia pou tsouzoun giati afto trexei ama valeis se olo to fridi. ok den milame gia thavmata alla voitha ligo. cumaea: den exo dokimasei alla einai sta ipopsin kai afto. mou aresei idea. elpizo mono na einai min einai sketo 'ladi'
    nip+fab: den ksero an ta fernoune ta beauty works mias kai exoune rodial. alla sto uk ta exoune ta boots, ta harvey nichols, nomizo slefrdiges. tha tsekaro pou allou, alla exune site nipandfab.com. vevea to delivery charge gia evropi einai panakrivo. den ksero an ta boots kanoune delivery ellada me oikonomika charges.pantos tha tsekaro an exoune stockist ellada..
    at cbsg: prin ta 30 einai too much ladi gia prosopo an kai ta neas texnologias den ladonoune. prin at 30 stoxos itane i mat epidermida alla kai na ksefortotho ta spirakia i tixon oules. alla gia to soma einai mia xara. to nuxe einai apo ta kalitera kiolas...

    ReplyDelete
  6. ksehasa oreavideakia gia ti xrisi oils exei kai i darphin

    ReplyDelete
  7. Εγώ που δεν μπορώ ούτε την ενυδατική κρέμα χεριών (ω ναι δεν χρησιμοποιώ) και κάθε φορά που τα χρησιμοποιώ κρέμες προσώπου σώματος κλπ πλένω τα χέρια μου τα λαδάκια είναι ο εφιάλτης μου!!!! Βέβαια αφού διάβασα και ρούφηξα κάθε χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τα dry oils νομίζω ότι το Nuxe για αρχή θα το χτυπήσω...υπομονή για να βάλω στα φρυδάκια μου και στο πρόσωπο ακόμα δεν έχω αλλά αμά το Nuxe κάνει δουλίτσα ίσως να μπω και στα βαθιά!! Φιλιά Lady!!!

    ReplyDelete
  8. τρελλαίνομαι για ξηρά λάδια! το καλύτερο μου τα hei poa σε καλή τιμή, ωραίες μυρωδιές κ είναι για σώμα κ μαλλιά.
    τα decleor τα έχω στη λίστα από όταν έμαθα ότι τα χρησιμοποιούν σε μεγάλα-κυριλέ σπα!
    μεγάλη απογοήτευση το shu umera κ για μένα, καθώς δεν ξέβαφε όπως θα έπρεπε κ τσουχτερό στην τιμή (20 ευρώ πριν πόσα χρόνια, τώρα δε ξέρω πού θα χει φτασει η τιμή του), όπως επίσης κ το αμυγδαλέλαιο της apivita που ενώ ξέβαφε τα μάτια, άφηνε πολύ λαδίλα

    ReplyDelete
  9. και γω σαν την demi ειμαι.
    το nuxe το δοκιμασα απο μια φιλη το καλοκαιρι, ουτε κρυο ουτε ζεστη μου φανηκε.

    καλα το λαδακι του body shop ηταν το πρωτο μου αρωμα! το musk και το ananya! ακομα τα πουλανε στην ιδια συσκευασια?

    ReplyDelete
  10. at stella: hei poa. distixos den to exo dokimasei. me ta ladia prosopou einai tricky giati prepei na vreis tin idaniki isorropia kati pou na vgazei to make up alla na min afinei ladila. gia afto prepei na dinoune deigmata. episis exei sxesi kai me to pos xrisimopoieis. thelei eidiki texniki pos to dialieis me to nero, pos to aploneis. einai olokliro art...back to school ena pragma. mou aresoun ta decleor gia to feel good factor alla kai to gegonos oti enidatonoun kala.

    at evi: oxi den nomizo. afto me tin karida ksereis posa xronia to exo...einai vintage pia san ta dika sou (nai to musk kai to ananya ti anamniseis) :) blast from the past

    ReplyDelete
  11. Αχ πόσο μοιάζουμε τελικά!! Και εγώ ένα ποτήρι νερό πίνω και αυτό με το ζόρι (και μόνο αν εχω φάει σοκολάτα!)...γι αυτό πλακώνομαι στις σοκολάτες και γω για να πίνω νερό...:P
    Αυτο το λαδάκι της Nuxe που ανέφερε μια κοπέλα πιο πάνω το πήρα και εγώ σε δείγμα και μάλλον θα το αγοράσω κιόλας. Εχει τέλειο άρωμα και για το σώμα είναι αρκετα καλό. Αλλα στο πρόσωπο δεν τόλμησα να το βάλω ακόμα....και στα μαλλια μόνο μια φορά το εβαλα να πω την αλήθεια οποτε δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι...Μάλλον όμως πρέπει να αρχίσω να βάζω και εγώ κατιτίς παραπάνω ε?

    ReplyDelete
  12. geia sou Kerasia. eksartatai apo tis anagkes sou sigoura kai apo tis allages tou kairou, pantos einai xalarotika eidika meta apo mia imera gemati stress...

    ReplyDelete