Monday 23 May 2011

Να τραβάς τα μαλλιά σου

Μέχρι να μπούμε σε μια τάξη μετά απο ένα διάλλειμα, θα πλέξω τα μαλλιά μου. Ναι μετά απο 13477565476 χρόνια, επιτέλους είμαι ευχαριστημένη με τα μαλλιά και με την πρόοδο που έχω δεί τους τελευταίους μήνες - Post Frederik Fekkai era. Έχω μπεί πια σε μια νέα φάση.

Πρώτον δεν λούζομαι πια κάθε μέρα (μεγάλο κατόρθωμα για καποιον με fine hair) και φαίνομαι οκ.
Δεύτερον τα μαλλιά μου έχουν όγκο, βάρος, δεν φαίνομαι πια ξεμαλλιασμένη ή με πατημένο μαλλί (flyaway hair τέλος).
Τρίτον όλα αυτά χωρίς να σπαταλώ χρόνο.

Για την ιστορία, γενικά μέχρι τώρα χάλαγα λεφτά σε μέικ απ, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το μαλλί ή το νύχι. Με τα μαλλιά μου είχα πάντα σχέση μίσους - χωρίς περιθώρια πειραματισμού (εκείνο το καρέ με έχει στιγματίσει λόγω στρογγυλού προσώπου)και με fine τρίχα η οποία πέφτει και λαδώνει δέκα λεπτά μόλις βγώ απο το κομμωτήριο. Δεν υπήρχε περίπτωση να βγω απο κομμωτήριο, στο οποίο πάω σπάνια, και να μην κλάψω. Ωραίο πλούσιο και φουντωτό μαλλί είχα μέχρι τα δέκα-έντεκα, όταν λόγω κολύμβησης και χλωρίου, αναγκαζόμουνα να λούζομαι κάθε μέρα. Εκεί τελειώνει κάθε χαρά με το μαλλί μου, το οποίο εν μια νυκτί μεταμορφώθηκε σε ότι πιο άτονο, αδύναμο και απαίσιο έχει υπάρξει στην ιστορία των μαλλιών.

Στη φάση της εφηβείας κιόλας πέρασα ένα φεγγάρι (σικ) υποφέροντας απο ξηροδερμία, όπου ήρθε και έδεσε το πράγμα. Εκεί με έσωσαν πανάκριβες θεραπείες της Kerastase, οι οποίες όμως δεν μου δυνάμωσαν το τριχωτό της κεφαλής. Μετά πέρασα τη φάση στην οποία ως φοιτήτρια έβαψα τα μαλλιά μου σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, μετά τη φάση στη οποία κουρευόμουν μόνη μου (ήμουνα με πολύ κοντό μαλλί, dyke style), μετά έπαψα να τα βάφω (τις λιγοστές άσπρες πια τις καλύπτω με μάσκαρα) και τώρα πια έχω μπεί στη φάση του σινιέ σαμπουάν. Εδώ μάλλον θα κάτσω για να ξαποστάσω.

Όλα άρχισαν με εκείνο το σαμπουάν που είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο ποστ, του Φεκκάι. Εγώ προσωπικά το βρίσκω υπέροχο, μόνο την τιμή δεν βρίσκω και τόσο υπέροχη, αλλά οκ όταν βλέπεις αποτέλεσμα γιατί όχι? Επίσης ανακάλυψα και το ξηρό σαμπουάν (λόγω τιμής χρησιμοποιώ Batiste για ένα φρεσκάρισμα), το οποίο είναι ό,τι πιο ιδανικό για εκείνες τις δύσκολες μέρες (κοινώς την επόμενη του λουσίματος ημέρα).
Ένα βράδυ καθώς έβλεπα γνωστή βλόγκερ (συγκεκριμένα την princesse penny) να μιλά για τις αγορές της, είδα πώς ανέφερε το Biosilk, ένα σαμπουάν με μετάξι το οποίο είναι λέει σούπερ για βαμμένα ξηρά μαλλιά. Καμία σχέση με το δικό μου πρόβλημα αλλά δεν μπόρεσα να μη θαυμάσω τα στιλπνά της μαλλιά. Σκέφτομαι, τί και αν έχουμε κρίση, φεκκάι δοκίμασα. Να δούμε και κάτι άλλο? Με αυτά και με αυτά μπήκα (το λέω κισμέτ) στο lookfantastic.com και αγόρασα ένα σετάκι.

(φωτογραφία κινητού, πάντα)

20 λίρες για το σαμπουάν, τη μαλακτική, τη θεραπεία και ένα δείγμα θεραπείας, καλύτερη απο τις 20 λίρες για ένα σαμπουάν του Φεκκάι.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει σαμπουάν με κασμήρι, με βασιλικό πολτό αλλά ενώ μαλακώνουν τις ξηρές άκρες μου, λαδώνουν και βαραίνουν τη ρίζα (μακριά απο Elseve, βασικά). Αν και είχα τους ίδιους φόβους, με το Biosilk είδα καλά αποτελέσματα. Το σαμπουάν με την μαλακτική (την οποία χρησιμοποιώ σε μικρές ποσότητες λόγω λιπαρής τρίχας) τα χρησιμοποιώ εδώ και εβδομάδες και έχω δεί πρόοδο. Μαλλί πιο απαλό, που κρατιέται καλύτερα ακόμα και μετά απο δυο ημέρες χωρίς να λουστώ (με λίγο batiste) ακόμα και στους 26 βαθμούς. Η silk therapy είναι ακόμα καλύτερη. Ενώ έχει λιπαρή μορφή, βάζω λίγο στις άκρες κάθε δυο τρείς μέρες, απορροφάται ΑΜΕΣΩς, και σου κάνει ένα φοβερά στιλπνό μαλλί με τρίχα η οποία έχει και λίγο όγκο, κρατιέται χωρίς να φαίνεται βαριά. Ίσως οι συσκευασίες να μην σας γεμίσουν το μάτι (φαίνονται μικρές) αλλά κρατάνε αρκετά άμα έχετε fine hair, γιατί δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να κάνετε τη δουλειά σας. Τα μαλλιά μου είναι μαλακά, με υπέροχο άρωμα και δεν φαίνομαι ξεμαλλιασμένη με flyaway hair.

Κάτι άλλο που έχω δοκιμάσει και μου αρέσει επίσης πολύ είναι το Style Reviver for fine hair του Charles Worthington (το οποίο όπως λέει είναι paraben free). Είναι ένα σπρέι που το ψεκάζετε όταν στεγνώσετε τα μαλλιά σας και μετά το στεγνώνετε με το πιστολάκι. Κάνει τα μαλλιά ματ, τούς δίνει όγκο και τα κάνει πιο σκληρά, κάνοντάς τα να διαρκούν για αρκετή ώρα. Πραγματικά έχω δει πρόοδο. Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο για μια γνωστή συντάκτρια η οποία έκανε ένα πείραμα - με τη βοήθεια του ξηρού σαμπουάν δεν λούστηκε για ένα μήνα. Υπάρχει μια θεωρία εδώ ότι αυτό βοηθά στην υγεία και στην αναδόμηση της τρίχας σε αντίθεση με το συχνό σαμπουάν που προκαλεί λιπαρότητα. Αν και δεν είμαι φαν της ιδέας, εντούτοις η δική μου ρουτίνα με έχει βοηθήσει να λούζομαι δεύτερη με τρίτη μέρα, κάτι που για μένα είναι κατόρθωμα, έχοντας μέχρι τότε ένα μαλλί το οποίο είναι ευπαρουσίαστο και ματ. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή επένδυση σε ένα δυο καλά προιόντα.

15 comments:

  1. Ωωωω, καλά νέα για λιπαρά/χωρίς όγκο μαλλιά!
    Πιο πολύ με έβαλε σε πειρασμό αυτό το Style Reviver του Charles Worthington, είναι κάτι σε dry shampoo; Κι αυτό που λες για μαλλί που "κρατάει" μετά από 2 μέρες με το σαμπουάν Biosilk, μου φαίνεται απίστευτο... Προσωπικά όποιο σαμπουάν και να χρησιμοποιήσω, μόλις βγαίνω στη ζέστη και το καυσαέριο, τα μαλλιά μου απαιτούν λούσιμο την επόμενη μέρα!

    Και κάποιος, τέλος πάντων, πρέπει να φέρει τα dry shampoos και στην Ελλάδα!

    ReplyDelete
  2. to style reviver einai ena spray oxi dry shampoo. to psekazeis afou stegnoseis malli kai ta kanei pio mat kai sklira kapos alla oti prepei gia lipara mallia. koita den milao gia thavma, min pareksigitho. diladi den louzesai kai krataei to malli gia panta. aplos exo dei ena improvement sto malli mou prosopika meta apo oli aftin tin diadikasia. exo dei kala apotelesmata. akoma ola afta den ta exo dokimasei stin zesti tis athinas, alla ta exo dokimasei stous 26 tou londinou, tis igrasias...dry shampoo nai tromero business opportunity. pistevo oti gia athina akoma kalitero.

    ReplyDelete
  3. san styling product tha to elega alla kai pali den einai styling product akrivos.

    ReplyDelete
  4. Ax tha sou zitisw mia megali xari!! Ti einai auto to 3iro sampouan? Kanei douleia? Myrizei wraia to trixwto (toulaxiston ti mera pou to vazeis?)
    Thnx!!

    ReplyDelete
  5. geia sou Kerasia,
    to dry shampoo einai san ena spray talk pou dinei zoi se lifeless greasy mallia - ksereis ama thelis ena freskarisma

    iparxei to batiste http://www.asos.com/Batiste/Batiste-Dry-Shampoo---Original-150Ml/Prod/pgeproduct.aspx?iid=324128

    alla kai to klorane (to vriskeis sta hondos alla einai akrivo) des to proigoumeno post me to sxolio tis perfume shrine pou einai katatopistikotato.

    http://itsallbeautytome.blogspot.com/2011/03/morning-after-beauty.html


    Κορίτσια,

    επειδή το έχω ψάξει το θέμα και χρησιμοποιω χρόνια τώρα, το ξηρό σαμπουάν (που ανακάλυψα λόγω ανάγκης σαν αυτές που αναφέρετε αλλά που μ'αρεσε τελικά γιατί σώζει το χτένισμα όταν πας κομμωτήριο περισσότερο) είναι πολύ καλό.
    Δεν κάνει καμμιά ιδιαίτερη ζημιά στο μαλλί (οι σιλικόνες που έχουν ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα προιόντα ευρείας κάνουν πολύ περισσότερη) και άλλωστε η Brigitte Bardot ~που αν και γριούλα το μαλλάκι της το κρατάει καλά~ το χρησιμοποιούσε με τους τόνους στα 60ς και 70ς. Οπότε...

    Σούπερ τιπ για να μην ξεπαραδιαστείτε. Το ξηρό σαμπουάν της Klorane είναι μούρλια (και το'χει κι ο Χόντος, όχι μόνο τα φαρμακεία) αλλά είναι ακριβούλι, περίπου 10-11 ευρώ αν ενθυμούμαι σωστά. Υπάρχει εκεί και το Algemarina στο μπλε μπουκάλι, που τώρα άλλαξε και έχει άσπρο με μπλε μπουκάλι κι απ'εξω γράφει "Trocken Shampoo" (αυτό που είναι ακριβώς δηλαδή). Αυτό κοστίζει περί τα 6 ευρώ. Μην ρωτάτε πωλήτριες γιατί είναι άσχετες και θα σας δώσουν ότι παπαριά μάρκα τους έχει ξεμείνει από πρόπερσι ή ότι αγοράζουν όλοι και μετά θα πάτε σπίτι και θα φασκελωνόσαστε στον καθρέφτη που τις ακούσατε. Ψάξτε με το μάτι στα ράφια με τα σαμπουάν της ευρείας, το έχουν ψιλοκρυμμένο αλλά τα χρώματα και το μπουκάλι που είναι σαν λακ σας κατευθύνουν. Αν σας πρήξουν "να σας βοηθήσω, να σας βοηθήσω", απαντήστε ότι είστε οπτικός τύπος και αναγνωρίζετε αυτό που συνήθως αγοράζετε με το μάτι.

    Τέλος έχει βγάλει κι η Oriflame ξηρό σαμπουάν πρόσφατα και είναι ακόμα φθηνότερο, περί τα 3 ευρώ ή κάπου τόσο (νομίζω όμως και λίγο μικρότερο μέγεθος) αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

    ReplyDelete
  6. Ααα, καλά πήρε το μάτι μου ένα dry shampoo σε ένα κατάλογο Oriflame αλλά λέω μπα, δεν παίζει. Καμιά φορά τα μεταφράζουν περίεργα (βλ. very me lipstains). Trocken Shampoo, ε? Θα το πάρω, αν όχι για μένα, για μια φίλη που έχω βαρεθεί να μου γκρινιάζει ότι το μαλλί της θέλει λούσιμο κάθε μέρα! Είναι οκ για σκούρο μαλλί ή ασπρίζει;

    ReplyDelete
  7. gia sou natali. to xtenizeis kai fevgei i asprila

    ReplyDelete
  8. Hmmmm akougetai poli endiaferon! Den exw leptes trixes, alla ladonoun poli grigora k einai k monimws frizarismenes!! Tha tin tsekarw th Biosilk ;)

    ReplyDelete
  9. to kalitero apo ola to silk therapy treatment. vazeis ligo stis frizarismenes akres kai ola super.

    ReplyDelete
  10. darling,είναι εκπληκτικά ,μου τα είχε φέρει από αμερική μία φίλη ειδικά το μετάξι επειδή έχω μακριά μαλλιά..τα αναζήτησα στην αθηνα,μόλις μου τελείωσε και δυστυχώς είναι πανάκριβα:το μετάξι 40 ευρω το μπουκάλι κλαψ!

    ReplyDelete
  11. Bαμμενο check, ξηρο check!
    Θα το εχω στα υποψιν οπωσδηποτε!!!

    Τhanks για το review!!!

    ReplyDelete
  12. πήρα την μαλακτική αυτής της σειράς και πραγματικά κλαίω τα λεφτά μου... είμαι έτοιμη να πάρω κια να τους βρίσω.. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Βάζω μία χούφτα και τα μαλλιά μου δεν μαλακώνουν.. όλο το μπουκάλι να αδειάσω δεν μαλακώνουν με τίποτα. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. μήοως το μαλλί σου είναι πολύ ταλαιπωρημένο?? Ίσως η μαλακτική να μην σου κάνει τίποτα, αλλά δες το Silk Therapy, που είναι σαν ορός. Είναι καταπληκτικό προιόν.

      Delete
    2. οτι είναι είναι από τις ανταύγειες... εγώ όμως ζήτησα μία καλή μαλακτική... είναι πολύ καλύτερη μία που έχει τα μίσα λεφτά και την πήρα από τον ΔΑΦΝΗ

      Delete
    3. me thn therapeia silk therapy tis biosilk, trust me tha deis douleia. pare o,ti malaktiki thelis, alla vale kai dio treis stagones stis akres apo silk therapy tis biosilk kai tha deis diafora. mia malaktiki aplos den kanei tipota se talaiporimeno malli. :)

      Delete