Thursday 29 May 2014

Μια όχι και τόσο εμπεριστατωμένη γνώμη, η οποία όμως δεν παύει να είναι γνώμη

Έχει περάσει καιρός απο το τελευταίο ποστ και έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να ολοκληρώσουμε την ενότητα 'μπεστ οφ μπάι λέιντι ντι' παρόλα αυτά θα κάνω μια παρένθεση και θα αρχίσω κουβέντα απο αυτές που θέλουν καφέ (και συνοδευτικό μπισκοτάκι, οκ βάλτε το εσείς)...ορίστε η φωτογραφία....



σχετικά με το Κλαρισόνικ (Clarisonic). Βλέπω ήρθε ΚΑΙ στην Ελλάδα και προσγειώθηκε καλά και με ασφάλεια στις αγκαλιές των GR μπιουτι μπλόγκερζ, οι οποίες έχουν και αυτές να πουν τα καλύτερα. Έβλεπα πχ στο instagram της Glafki's την σημείωσή της - ότι τής εξαφανίστηκε η ακμή με την καθημερινή χρήση του εν λόγω προιόντος.

Έρχομαι στα δικά μου - Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει.
Δεν ξέρω αν καίγομαι να το δοκιμάσω παρόλο το κρειζινες γύρω απο το όνομά του.
Είμαι της ευρωπαικής σχολής.
Τι εννοώ? Είμαι απο αυτές που θεωρούν ότι τέτοια εξαρτήματα είναι πολύ ''σκληρά'' για το πρόσωπο ίσως, και την ίδια γνώμη έχω και για τα διάφορα σφουγγαράκια. Έχω την αίσθηση πώς το 'τραυματίζουν', δεν ξέρω γιατί. Προτιμώ να καθαρίζω το πρόσωπό μου με τα χέρια ή με ένα σουπερ μαλακό βουρτσάκι απο την Shiseido, το οποίο εδώ και 10 χρόνια και έχει παραμείνει σαν καινούργιο (φοβερή ποιότητα). Θεωρώ πώς αυτή η προσέγγιση της υπερκαθαριότητας, της τελειότητας, του glossy-ness, cleaningness είναι πολύ αμερικανιά πχ να καθαρίζουμε εις βάθος ακόμα και τον τελευταίο πόρο μού ακούγεται τόσο πολύ μανιακό, σχεδόν μου θυμίζει την προσπάθειά της μητέρας μας να κρατήσει το παρκέ γυαλιστερό πάση θυσία (δεν ξέρω αν είχατε ποτέ ''πατάκια'' στο σπίτι σας...).

Εσείς τη γνώμη έχετε?




22 comments:

  1. γεια σου !πολυ ωραιο ποστ και πιανεις ενα θεμα που μας εχουν "ταραξει" τους τελευταιους μηνες!ξενες bloggers & youtubers πινουν κρασι στο ονομα του λενε οτι εχουν αλλαξει δερμα λες και ειναι φιδια? ειναι υπερβολικα τα λεφτα αρχικα για αυτο λογω της φημης που εχει.. αλλες τρελενονται για αυτο αλλες για την απομιμιση του απο τα Jumbo που το θεωρουν τελειο.. εγω τι να σου πω δεν θα εβαζα ποτε ενα μηχανημα στο προσωπο μου το οποιο τριβει γρηγορα το δερμα μου.. δεν μου καθεται δεν μαρεσει.. εχω ενα βουρτσακι πολυ απαλο χειρος το οποιο εχω παρει απο τα jumbo Και ειμαι 100& ικανοποιημενη..
    επισης την καθαριοτητα και την απολεπιση και το οτι το δερμα μας γινεται καλυτερο αρχικα εχει να κανει με το καθαριστικο και την διατροφη κτλπ.. οχι με ενα βουρτσακι 150 + ευρω!
    αυτα! μου αρεσε το ποστ σου,
    τα φιλια μου
    Λουιζα
    www.fashionloverainbows.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Βέβαια ακριβώς επειδή έγινε τόσος ντόρος και διαφήμιση, αρχίζεις και σκέφτεσαι μπας και δεν είναι τόσο καλό και γι' αυτό το προωθούνε να κερδίσουνε και κάνα ευρώ; Σαν μέθοδος χρησιμοποιείται χρόνια από αισθητικούς και δερματολόγους όπως και ο καθαρισμός με τις πολλές μικρές βελόνες (απόξεση κοινώς) αλλά και πάλι οι γνώμες των ειδικών διίστανται! Πάντως η γιαγιά μου ούτε ενυδατική δεν έβαζε, όυτε κλαρισονικ χρησιμοποιούσε αλλά το δερματάκι φράπα!!! χιχι

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Εξαιρετικο ποστ!!! Νομιζω πως η γαλλικη σχολη αποδιδει τα μεγιστα!! Και οπως ειπε και η Louise το καλο δερμα ειναι συναρτηση κυριως της διατροφης!! Ενα καλο καθαριστικο ειναι αρκετο!
    Αυτη η επιθετικοτητα του marketing μονο σκεπτικισμο μου προκαλει!

    ReplyDelete
  5. Για όσες ορκίζονται στο Clarisonic, υπάρχουν άλλες τόσες που το δοκίμασαν και το άφησαν στην άκρη (μια βόλτα στο ebay θα σε πείσει για το πόσα μεταχειρισμένα πωλούνται).
    Οι σοβαροί δερματολόγοι θα σου πουν ότι καθαρισμό χρειάζεσαι αραιά και που, και αυτό μόνο για τις προβληματικές επιδερμίδες. Εδώ για τα scrub και σου λένε 2 φορές τις εβδομάδα top και εμείς έχουμε βαλθεί να απολυμάνουμε και τον τελευταίο πόρο! Είναι σα να κάνουμε hard format στο PC κάθε φορά που θέλουμε απλά να το κλείσουμε (μίλησε το geek μέσα μου).
    Προσωπικά μετά το ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιώ το konjak σφουγγαράκι που είχε προτείνει η Τίνα (all the vanity) το οποίο για μένα έχει την τέλεια ισορροπία, κάτι ελαφρώς σκληρότερο από βαμβακερό πανάκι.
    Άντε καιρό έκανες να γράψεις, που θα πάει αυτή η κατάσταση!

    ReplyDelete
  6. @Louise @Machi @AndyMast @Tomboy ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Συμφωνώ- η καλή σωστή διατροφή, η αντιηλιακή προστασία νομίζω είναι βασικά για την διατήρηση μιας καλής επιδερμίδας. Αν και δεν το εχω δοκιμάσει - και περιμένω να ακούσω και απόψεις κοριτσιών που το δοκίμασαν - μια δερματολόγος μου είπε ότι δεν είναι κακό για exfoliation, βεβαια ακόμα καλύτερα να πας και στον δερματολόγο να στο κάνω αλλά όχι και κάθε μέρα...

    ReplyDelete
  7. λειντι ντι30 May 2014 at 09:12

    + να στο κανΕΙ

    ReplyDelete
  8. Δεν το έχω επιθυμήσει και το θεωρώ αρκετά ακριβή επένδυση η οποία σε υποχρεώνει και κάπως.. Δηλαδή αφού δώσεις το 150άρι, ακόμα και να μη σου αρέσει πολύ θα προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου πως σου αρέσει. Δεν γνωρίζω αν κάνει δουλειά, φαντάζομαι πως θα ΄χει και τα καλά του, αλλά όπως είπαν και τα κορίτσια και εσύ, πολλοί δερματολόγοι και αισθητικοί υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε κάτι λίγοτερο δραστικό. Θα μου πείτε βέβαια (όσες τα χρησιμοποιείτε..) τα οξέα, τα υαλουρονικά και οι ρετινόλες είναι καλύτερα;;; Δεν έχω ιδέα.. will see in the long run. Αν μου το κάνανε δώρο (λέεεεεμε τώρα) δεν θα το απέρριπτα. Υποτίθεται πως είναι αρκετά μαλακό και δεν τραυματίζει, αλλά πιστεύω πως "καλομαθαίνει" και λίγο το δερματάκι μας. Καλό είναι να το αφήνουμε και στην ησυχία του που και που...
    Να 'τανε μόνο το clarisonic βέβαια.. καλά θα ήταν. Γενικά πολύ λαλά και κρέιζινες παίζει με πολλά προιόντα και ομολογώ ευθαρσώς πως έχω μπει πολλάκις σε πολλά τρυπάκια. Όποτε συμμετέχω και εγώ στην αμερικάνικη μόδα, απλά με άλλα μέσα. Δέχομαι υποτιμητικό στραβοκοίταγμα και αργόσυρτα τςτςτςτςτς. Μου αξίζουν.

    ReplyDelete
  9. * Σε πεθύμησα. Ελπίζω να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  10. Πριν από μερικά χρόνια μια φίλη - gadgetakias- μου έκανε δώρο ένα αντιστοιχο με το clarisonic. To visapure της Philips πολύ πιο οικονομικό, όπου το χρησιμοποιώ μέρα παρά μέρα. Επειδή είχα ανάλογους προβληματισμούς περί απολέπισης σταμάτησα να το χρησιμοποιώ για δύο μήνες περίπου. Αποτέλεσμα : το δέρμα μου ήταν πιο θαμπό και άγριο. Έχω την αίσθηση ότι αποκτά πιο λαμπερή όψη. Κάνω το συνήγορο του διαβόλου αλλά -ναι- έχω δει διαφορά.

    ReplyDelete
  11. χμ δε ξερω αν ειναι αμερικανιά, αλλά ημουν ανέκαθεν υπερ του τριζάτου δερματος κ πλέον μετέρχομαι όλα τα μέσα, πανάκια, νεράκια, μπαλμς, γαλακτώματα, αφρίζοντα καθαριστικά, άργιλο κτλ. το ίδιο νιώθω και για την απολέπιση, ότι δλδ με ωφελεί τα μέγιστα, απλώς σ' αυτό ακούω το δέρμα μου, δεν εχω ρουτίνα. μπορεί να παίξουν 15 μέρες που δεν χρειάζομαι οξέα και άλλες φορές που τα χρησιμοποιώ 3 φορές την εβδομάδα. όταν κατά περιόδους τεμπελιάζω, βγάζω σπυράκια, σπιθουράκια, ξεφλουδισματάκια κ τότε τα ξαναπιάνω.. and so the story goes...

    Το κλαρισόνικ το χρησιμοποιούσα (δανεικό) για ένα μήνα. Σε ένα παραμελημένο δέρμα -το δοκιμασα στη μάνα μου κ όχι μόνο- , ναι, κανει τεραααστια διαφορά από την πρώτη κιολας χρήση. όμως,τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα είχε και όταν δοκίμασε για πρώτη φορά μάσκα με οξέα ή μετά τον πρώτο της καθαρισμό στην αισθητικό -πρώτα και τελευταία όλα αυτα, πραγματικά παραμελημενο το δέρμα-. εγώ που ήμουν ήδη απολεπισμένη -sic- δεν είδα διαφορά, δεν ήταν ξένο ή εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. η πρώτη μου αντίδραση μπροστά στον καθρέφτη ήταν 'α ωραία, όπως ακριβως ξύπνησα προχθές μετά το liquid gold που εβαλα το βραδυ ή όπως είμαι μετά την τάδε μάσκα'.

    η γνώμη μου δεν άλλαξε ακόμη κ μετά από αρκετές δοκιμές. καταλήγω στο ότι με το κλαρισόνικ έχεις το ίδιο όφελος που έχεις με τον καλό καθημερινό καθαρισμό και την τακτική απολέπιση με οξεα. λαμπερό δέρμα με ωραία υφή, λείανση πόρων, καλύτερη απορρόφηση κρεμών κτλ. διαφέρει το μέσον, η διαδρομή, αλλα φτάνεις στον ιδιο προορισμο στο as good as it gets δερμα (χωρίς το χέρι επαγγελματια). Εντάξει, όλα αυτά τα λέω με ένα μήνα χρήσης, αν το είχα στην κατοχή μου 5-6 μήνες λες να έβλεπα καποιο 'θαυμα'; ποιος ξερει

    Κατά τ αλλα σου λύνει τα χέρια, είναι μια ευκολία. Αν βαριέσαι να ανοιγοκλεινεις 200 μπουκαλάκια τη μερα, μπορείς να έχεις *μόνο* ένα απαλό καθαριστικό και το κλαρισόνικ και να μη χρειάζεσαι ούτε απολεπιστικά, ούτε όλα όσα ανέφερα πάνω (βασικά, αναγκαστικά επιλέγεις, αλλιως θα σου φύγει η πέτσα, αν καθαρίζεις κ απολεπίζεις 17 φορές τη μέρα ΚΑΙ με προϊόντα και με κλαρισόνικ). Πεταμένα λεφτά δεν είναι, δηλαδή, αλλά δε θα ήθελα αυτή τη στιγμή να κάνω στην άκρη όλα όσα χρησιμοποιώ. Απολαμβάνω και τη διαδικασία, αν θες, και μ αρέσει να έχω τον έλεγχο στα χέρια μου. Στο μέλλον ίσως αλλάξω γνώμη.

    για τους τραυματισμους. νομίζω ότι μπορεί να βλάψει αν το παρακάνεις -στην αρχή το τάραξα και γέμισα μικρές κυστούλες στο μέτωπο- έπρεπε να το χρησιμοποιώ για ένα λεπτό κι εγώ το τραβούσα για 5'-6'-7'...είναι εθιστικό χεχε. Μετά, όταν ηρέμησε το δέρμα και το ξαναέπιασα με συνεση, δεν είχα σοβαρα θέματα. Ισως ημουν λιγο πιο κοκκινη απ οτι συνηθως. Η ιδανική χρήση για τις αντοχές του δικού μου δέρματος είναι 2-3 φορές τη βδομάδα, όχι παραπάνω. Αλλά αυτό ισχύει και για τα οξέα. Νομιζω ότι κάποια με πιο ανθεκτικό δέρμα, θα μπορούσε να το χρησιμοποιεί καθημερινά άνετα.
    α, έχω δοκιμάσει και το μούφα κλαρισόνικ του τζάμπο, ενα παρόμοιο της ROC και φτηνά βουρτσάκια χειρός. όλα τα βρίσκω αποτελεσματικά, όμως διαπίστωσα ότι η αίσθηση δεν έχει καμία σχέση. το κλαρισόνικ δεν περιστρέφεται, αλλά οι τριχούλες δονούνται πάνω-κάτω, κάθετα στο δέρμα. γι αυτό και δεν γδέρνει και δεν τραβάει τόσο επιθετικά, όπως τα άλλα. δε το ήξερα στην αρχή. νόμιζα ότι θα είναι το ίδιο πράγμα και η διαφορά θα παίζει στο πόσο απαλό είναι το βουρτσάκι. καμία σχέση, είναι πιο 'ευγενικό'.
    τελευταία δοκιμασα και το turkish mitt που μου αρεσε πολύ, αλλά αυτό ειναι από αλλο υλικό κτλ, αλλο θεμα...

    αυτα τα ...ολίγα!
    (ειχα ξεκινήσει σχετικό ποστ, γι αυτό βγηκε ριβιου το σχόλιο, τα είχα φρέσκα :p)

    ReplyDelete
  12. Welcome back κορίτσι. Λοιπόν , το αγόρασα πριν από 10 ημέρες και από τότε το χρησιμοποιώ πρωί -βράδυ. Τέλεια αίσθηση, πεντακάθαρο δέρμα, οι κρέμες και τα μεικαπ γλιστράνε πάνω στο δέρμα και όσο και να σου φαίνεται περίεργο κάτι κυστούλες που έχω σαν να έχουν απαλυνθεί λιγάκι . Βλέπω διαφορά παρόλο που και peeling έκανα συχνά και μάσκες-οξέα χρησιμοποιώ. Δεν μπορώ να σου πώ ότι αξίζει τα λεφτά του, είναι νωρίς ακόμη , αλλά μέχρι στιγμής δεν μετάνιωσα τα 150 που έδωσα...

    ReplyDelete
  13. Θεωρώ ότι ο καλός καθαρισμός του δέρματος είναι το Α και το Ω στην περιποίηση της επιδερμίδας μας , τί να κάνω την κρέμα που υπόχεται θαύματα όταν δεν μπορεί να φτάσει εκεί που πρέπει γιατί οι ποροι μας είναι φραγμένοι.
    Μια ξαδέρφη μου (ετών 42 )χρησιμοποιεί εδώ και 6 περίπου μήνες το skin sonic (αντιστοιχο clarisonic αλλά πολύ πιο φθηνό) με το απλό σαπουνάκι της dove και έχει δει μεγάλη διαφορά στο δέρμα της.
    Προσωπικά κατέληξα μετά από δοκιμή του skin sonic -της ξαδέρφηςμε καινούργιο ανταλλακτητκό βουρτσάκι- για δύο περίπου εβδομάδες να το παραγγείλω ,με "έπεισε " ότι το καθαρό δέρμα που αφήνει απορροφά καλύτερα τα συστατικά της κρέμας μου.Το δέρμα μου είναι λαμπερό και απαλό παράλληλα και καλύτερα ενυδατωμένο από ποτέ.
    Απλά και γρήγορα βλέπεις το όφελος , χωρίς να αλλάξεις κάτι αλλο στην μέχρι τώρα ρουτίνα σου.

    Φιλιά πολλά !!!

    ReplyDelete
  14. Κάνω copy paste το ίδιο σχόλιο που άφησα και στη Μάτα μια και θέλω να γράψω ακριβώς τα ίδια και είναι και βράδυ και έχω πρωινό ξύπνημα.
    Εγώ έχω και το skinsonic και το clarisonic. Kανένα προϊόν ή μαραφέτι δεν είναι πανάκεια ή το μαγικό ραβδί. Ούτε ταιριάζει σε όλες.
    Το θέμα είναι πως θα το εντάξει η καθεμία στη ρουτίνα της. Εγώ πχ είμαι σκυλί όταν θα χει να κάνει με περιποίηση δε θα πω βαριέμαι. Όχι δε μου εξαφάνισε την ακμή κι ούτε πρόκειται αλλά η τακτική του χρήση βελτιώνει αισθητά την επιδερμίδα. Συμφωνώ πως συγκρίνεται με τη χρήση καλών skincare μασκών, απολεπιστικών με AHA κλπ. Βγαίνουν αλήθεια αυτά όμως στην τελική φτηνότερα από ένα απλό καθαριστικό και το clarisonic; Δε το θεωρώ ερεθιστικό για το πρόσωπο εκτός αν το χρησιμοποιείς "λάθος", όπου λάθος βλέπε: παραπάνω ώρα από ότι συστήνεται, πιο συχνά απ' ότι συστήνεται, τρίβοντας το στο πρόσωπο σου, σε συνδυασμό με απολεπιστικά προϊόντα. Εγώ πλέον προσαρμόζω τη χρήση του στις ανάγκες του δέρματος μου και στα υπόλοιπα προϊόντα που θέλω να δοκιμάσω. Μπορεί να πάω από μέρα παρά μέρα έως δις ημερησίως. Το σημαντικό είναι να ενημερώνεται η καθεμία για το πως δρα το καθετι και να μπορεί να συνδυάζει τα προϊόντα που της ταιριάζουν και να αλλάζει τη ρουτίνα της όπως μεταβάλλονται οι ανάγκες του δερματος της ανά περίοδο.

    ReplyDelete
  15. 8a sumfwnisw me ta legomena sou agapiti leinti (kai welcome back btw). Genika eimai tis apopsis opou akous polla kerasia krata kai mikro kala8i. Kai epeidi euxaristiemai afantasta na xrisimopoiw tis xilies duo maskes, kremes ktl protimw na dwsw ekei ta 150 euro.

    ReplyDelete
  16. για αρχη μας ελειψες λειντι! σε ακολουθω στο instagram αλλα δεν ειναι το ιδιο :(
    δεν εχω αποψη για το clarisonic , δεν εχω και ιδιαιτερα θεματα με το δερμα του προσωπου οποτε το θεωρουσα περιττο. και στη τιμη αυτη, πλεον.
    επειδη ομως πολλες αναφερετε την απολεπιση με AHA, μπορεις να κανεις ενα διευκρινιστικο ποστ? τι προτεινεις για ποιες επιδερμιδες κτλπ?

    ReplyDelete
  17. λειντιζ ευχαριστω για τα κομμεντζ. αναρωτιέμαι τι απέγινε το φτωχο πλην τίμιο μουσλιν κλοθ της ιβ λομ ή της εμμα χαρντι (Μ. θενκς φορ δε μενσιο)......

    ReplyDelete
  18. α επίσης ενα παλιότερο γκεστ ποστ απο φίλη του μπλογκ σχετικά με τα μουσλιν κλοθ και το κλαρισονικ
    http://itsallbeautytome.blogspot.gr/2012/12/t-beauty-routine.html

    ReplyDelete
  19. Koρίτσι, είμαι από μικρή ηλικία εθισμένη με το καθαρό πρόσωπο. Έχω ξεβαφτεί μετά από τρελά ξενύχτια και μη βλέποντας μπροστά μου. Τα περισσότερα χρήματά μου τα ξοδεύω σε κρέμες, υγρά καθαρισμού, υγρά σαπούνια και όχι σε καλλυντικά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά γέμισα πειώδη σπυράκια στο λαιμό. Έκανα θεραπεία, όμως με το που χρησιμοποίησα το clarisonic έπαθα πλάκα. Εξαφανίστηκαν. Το δέρμα μου είναι εκπληκτικό. Σήμερα που ήμουν σε ένα event δυο διαφορετικές κοπέλες μου είπαν πως είδαν τεράστια αλλαγή.Ακόμα και ο άντρας μου, μου λέει: αυτό το μαραφέτι που με έφαγες, τελικά έχεις δίκιο κάνει θαύματα. Σε μένα κάνει λοιπόν, και παρακάνει θα έλεγα. Δεν είναι μόνο η αίσθηση του καθαρού προσώπου, είναι ότι το δέρμα λάμπει, είναι φωτεινό. Ναι το υπερασπίζομαι με πάθος.όπως υπερασπίζομαι με πάθος το λάδι για το πρόσωπο του Shu Uemura ότι πιο μαγικό χρησιμοποιώ τα τελυταία χρόνια!

    ReplyDelete
  20. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

    At least 160,000 women and men are utilizing a simple and SECRET "liquids hack" to drop 1-2 lbs every night as they sleep.

    It's very easy and it works every time.

    This is how you can do it yourself:

    1) Get a clear glass and fill it half glass

    2) Proceed to learn this awesome HACK

    so you'll become 1-2 lbs skinnier as soon as tomorrow!

    ReplyDelete
  21. Your Affiliate Profit Machine is waiting -

    And making money online using it is as easy as 1-2-3!

    Here's how it all works...

    STEP 1. Choose which affiliate products you want to push
    STEP 2. Add push button traffic (this ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. Watch the system explode your list and sell your affiliate products all for you!

    Are you ready to make money automatically???

    Click here to activate the system

    ReplyDelete