Wednesday 19 February 2014

Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι - face and body #beautycourbeti

Νομίζω ένα ποστ τύπου best of all time επιβάλλεται.

Απο εκείνο το πάρτυ στην τρίτη γυμνασίου που έβαλα στα κρυφά το Bourjois κραγιόν της μαμάς, την πρώτη παλέτα με μωβ σκιές απο την Rimmel που αγόρασα στο πανεπιστήμιο ως φοιτήτρια, το σετ ημέρας και την κρέμα σώματος Shiseido που πήρα με την πρώτη επιταγή που πήρα ως μαθητευόμενη μέχρι τώρα (πολλά χρόνια), τους πειραματισμούς με πολύ cult brands στα Selfridges (δεν παίρναμε φαγητό αλλά ρουζ Vincent Logo και υγρές σκιές Linda Cantello πχ) ε εντάξει έχω δοκιμάσει πολλά που αρχίζω να τα ξεχνάω κιόλας.

Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ αυτά που θυμάμαι ακόμα και εμπιστεύομαι γιατί έχουν κάνει φοβερή δουλειά.

Bioderma micellaire water (μόνο αυτό στην ροζ συσκευασία). Τί να πώ εγώ για αυτό το προιόν που δεν το έχετε ήδη ακούσει ή ήδη δει με τα ίδια σας τα μάτια? Τα αφαιρεί όλα. Πολύ ασφαλές για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες και θα συνεχίσω να το παίρνω εσαεί.

Castalia Sensial cleansing gel - Πρόσφατη ανακάλυψη, φοβερό αποτέλεσμα, κάνει ωραίο ντεμακιγιάζ και καθαρίζει είς βάθος. Δεν μού έχει προκαλέσει ποτέ κανένα ερεθισμό.




Bioeffect EGF SERUM - My friend from Iceland!Bjork, EGF serum και ξερό ψωμί! Και όμως η Ισλανδία ξέρει απο ομορφιά και απο αντιγήρανση. Πανάκριβο αλλά κάνει δουλειά. Πιστεύω ότι μπορείτε να κάνετε τσιγκουνιά στην κρέμα, στο καθαριστικό, στη λοσιόν, αλλά στον ορό όχι. Είναι καλύτερο να αγοράζεις κάτι καλό γιατί θα δείς δουλειά. Φοβερός ορός, τί να λέμε τώρα, σου κάνει δέρμα υπεραπαλό τύπου μπέιμπι , σβήνει ατέλειες απο σημαδάκια. Τον έχω σχεδόν ένα χρόνο και το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ. Πολύ καλό αντιγηραντικό ''μέτρο''.

Μια αγαπημένη κρέμα για το καλοκαίρι είναι η Aquasource απο την Biotherm. Είναι σε μορφή gel κάτι που την κάνει ιδανική στη ζέστη αλλά παράλληλα προσφέρει την απαραίτητη υγρασία χωρίς να βαραίνει. Είναι μια κρέμα που θα πρότεινα σε νεότερες επίσης ηλικίες, πχ 25-28. Στην ίδια τζελ προσέγγιση και η κρέμα ματιών Dior Hydra Life sorbet gel cream - δροσίζει, δεν κολλάει και δεν αφήνει γυαλάδα. Ελαφριά, ενυδατώνει πολύ ωραία και είναι πολύ καλή και για νεότερες ηλικίες. Την θεωρώ ιδανική και αυτή ιδιαίτερα το καλοκαίρι γιατί είναι πολύ 'δροσιστική'.

Συνεχίζουμε με κρέμες

Elemis Maximum Moisture Day cream + Elemis pro-Collagen Marine Cream. Ακριβές, ειδικά η προ-κόλλατζεν, αλλά πολύ καλές. Η πρώτη προσφέρει φοβερή ενυδάτωση, η δεύτερη είναι αρκετά καλή αντιγηραντική. Δεν βαραίνουν τα μεικτά δέρματα και απορροφούνται γρήγορα. Είχα την τύχη να τις δοκιμάσω σε διάφορα στάδια (στα 26, στα 28, στα 32) και μετά απο τόσα χρόνια εξακαλουθώ να πιστεύω ότι παραμένουν πολύ καλές.

Elemis Liquid Layer Sunblock SPF 30 Το καλύτερο σανμπλοκ. Το απλώνεις και το έχει πιεί η επιδερμίδα χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος λιπαρότητας. Παρέχει πολύ καλή προστασία και πραγματικά δεν το διαπερνάει ΤΙΠΟΤΑ. Τα τελευταία χρόνια δοκίμασα πολλά αντιηλιακά - clarins, dior, garnier, frezyderm ....) αλλά πιστεύω ότι - παρόλο που κάποια ήταν καλά - τίποτα δεν καλύπτει τόσο καλά όσο αυτό της Elemis.Δεν μάυρισα και δεν έβγαλα καμία φακίδα. Με όλα τα fancy απο Ντιορ και Κλαρίνς όμως έβγαλα. Κάτι λέει αυτό....


Τόνερ

Πολλοί λένε ότι είναι αχρείαστο, αλλά εγώ δεν τους ακούω. Είναι σημαντικό βήμα για την προετοιμασία πριν την κρέμα, ενώ αφαιρεί και ό,τι τελευταίο μπορεί να έχει ξεμείνει στο πρόσωπο. Τελευταία χρησιμοποιώ ροδόνερο. Νομίζω είναι το καλύτερο. Αλλά για μια πιο jazzed up εκδοχή του, μου αρέσει το τόνερ απο Melvita, το Eau de Rose extraordinaire που έχει λέει υαλουρονικό μέσα και έτσι δίνει μια φοβερή αίσθηση δροσιάς στην επιδερμίδα. Πολύ ωραίο.

Μάσκα Caladerm Evdemia - Νταξ η καλύτερη μάσκα προσώπου αν θέλετε να καθαρίσουν και να σφίξουν οι πόροι σας. Ελληνικό προιόν για όσες είναι πατριώτισσες. ΦΟΒΕΡΟ. ΔΕ ΜΠΕΣΤ ΕΒΕΡ. Εσαεί θα την παίρνω.
Στο θέμα περιποίηση σώματος

Apivita body lotion με σύκο και αλόη. Μού την είχε προτείνει μια νεαρότερη φίλη μου και μάλιστα μου είχε κάνει δώρο και το ίδιο αφρόλουτρο. Είναι η αγαπημένη μου κρέμα σώματος. Δεν λαδώνει, δεν βαραίνει, δεν προκαλεί ευαισθησίες ή κοκκινίλες, ενυδατώνει τέλεια και μου αρέσει και το άρωμα=η τελειότητα.

Τhe best Face Peeling ever: Juliette Armand Dermabrasion Gel. Εδώ πάει το γνωστό - έχω δοκιμάσει τα πάντα πχ Frezyderm, Bioderma, Darphin, Decleor (and the eyes of the Holy Saint Mary), αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μόνο αυτό της Ιουλιέτας καθαρίζει εις βάθος και οι κόκκοι του δεν είναι τόσο πλαστικοί (πετ πιβ) και ενοχλητικοί. Ι λαβ ιτ.

Πούδρα Σώματος Benefit Kitten Sparkling Powder In A Puff. Όταν είχε έρθει η μάρκα στην Αγγλία περίπου το 1997-8 που ήμουνα φοιτήτρια, είχα πάθει πραγματικά γιατί είχε πολύ καινοτόμα προιόντα (βλέπε lemonaid,την shimmer body cream Bathina, το highbeam που μού άρεσε τρομερά αλλά δεν ήξερα να το απλώνω και καλά). Ένα απο αυτά ήτανε αυτή η πανέμορφη αρωματισμένη πούδρα με γκλίττερ Kitten Goes to.... (δεν πρέπει να είχα ξαναδεί πούδρα με γκλίτερ πριν στην ζωή μου, πόσο μάλλον αρωματισμένη) ειδικά σε τέτοια χαριτωμένη συσκευασία και ομολογουμένως είχα πάθει ένα καρδιοχτύπι. Την έχω σε σαμπανιζέ χρώμα (Kitten Goes to Paris) και σε μπρονζέ (Kitten goes to New York). Είναι διακριτικές, πολύ decandent και γενικά θέλεις να τα έχεις στο μπουντουάρ σου. Είναι δυο πράγματα που μού δίνουν χαρά να τα χρησιμοποιώ γιατί δίνουν φως και λάμψη στο δέρμα, στο ντεκολτέ κτλ. Τα έχω λοιόν χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα παρόλο που είναι απο χάρτινες οι συσκευασίες. Πριν απο δύο χρόνια, έμαθα τυχαία ότι αυτα τα δυο προιόντα έχουν αποσυρθεί. Απογοητεύτηκα όταν το άκουσα γιατί είναι ένα προιόν πολύ σε κάνει πραγματικά να ξεχνιέσαι, σε μεταφέρει πολύ αλλού όταν το χρησιμοποιείς. Είναι πολύ fun και θηλυκό.



Άρωμα - Αλλάζω συνεχώς, δεν είμαι καθόλου πιστή σε ένα (δηλώσεις τύπου φοράω το τάδε άρωμα εδώ και 2873476476 χρόνια μου είναι ακαταλαβίστικες, αλλά το ένα και μοναδικό που αγοράζω και θα αγοράζω για πάντα (ειδικά στο αεροδρόμιο) είναι το Sun της Jil Sander. Είναι ο συνδυασμός ήλιου, θάλασσας, διακοπών, φοβερής τιμής και ό,τι άλλο θέλετε, είναι ελαφρύ, απαλό, ιδιαίτερο=δε μπεστ έβερ. Ελπίζω να μην το σταματήσουν ποτέ.



Oil in Coconut by the Bodyshop - Ειδικό βραβείο για αυτό το προιόν που δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Στο γυμνάσιο ήταν όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα και θυμάμαι είχα αγοράσει τις μπίλιες που έσκαγαν στο μπάνιο και σε αρωμάτιζαν με white musg (το πρώτο άρωμα της εφηβείας θα έλεγα, θα κλάψω). Μετά πήρα και το λάδι σε μπουκαλάκι, είχε θυμάμαι πολλά αρώματα και η ιδέα ήταν ότι το έριχνες στην αγαπημένη σου κρέμα σώματος για να την αρωματίσεις. Το έχασα όταν πήγα Αγγλία (άτιμες μετακομίσεις) αλλά το 2003 είπα να το ξανααγοράσω. Αυτή τη φορά το πήρα στο άρωμα της καρύδας. Έχει παραμείνει αναλλοίωτο πραγματικά, το αγαπώ, το ρίχνω και στα κεριά μου όταν τα καίω...εντάξει είναι ένα trip down memory lane....

Μαλλιά - Για τα αδύναμα, λιπαρά μου μαλλιά ένα είναι το ολτάιμ φειβοριτ και με διαφορά - Σαμπουάν μπύρας, τώρα λέγεται Orzene. Παραμένει σταθερή αξία για το αποτέλεσμά του, για την τιμή του. Το χρησιμοποιώ πάμπολλα χρόνια (απο το γυμνάσιο). Φοβερό αποτέλεσμα, τιμή και σλόγκαν το θεικό 'μην το πιείτε, λουστείτε'. Τί να λέμε τώρα.

Αφρόλουτρο - Pink Grapefruit Shower Gel απο Bodyshop. Αυτό το αγαπώ γιατί μου έχει μείνει χαραγμένη στο νου η πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα. Ήταν η τελευταία μέρα στο Λύκειο. Ήρθα σπίτι το απόγευμα και έκανα ένα ντους λόγω ζέστης. Έκανα αφρό και πραγματικά η uplifting μυρωδιά του με έκανε να νοιώσω φοβερά, ένα αίσθημα γαλήνης, αισιοδοξίας, ξαλαφρώματος και γκρειπφρουτ. Τέλειωσε επιτελους το σχολείο, πάμε για άλλα. Επειδή το έχω συνδέσει με αυτήν την εικόνα, με αυτά τα συναισθήματα, το αγαπώ, παρόλο που έχει αλλάξει κάπως η μυρωδιά του στο πέρασμα των χρόνων (έγινε μέλος της Λορεάλ). Το αγαπώ όμως ακόμα.

Θα συνεχίσω σε άλλο ποστ με ό,τι έχει να κάνει με μακιγιάζ και λοιπά προιόντα, αλλά εν τω μεταξύ θα ήθελα να δω και τα δικά σας μπεστοφολτάιμ και μάλιστα προτείνω ινστα+τουίτερ hashtag #beautycourbeti

21 comments:

  1. ποστ - αναφορά, απ' αυτά στα οποία ξαναγυρνάς :))

    ReplyDelete
  2. Nai giati variesai na ta diavaseis me tin Mia lol nai to post anafora mou arese grafo ta beauty apanta by leintidbeauty lol

    ReplyDelete
  3. (πολυ ωραια η αλλαγη, κλασεις ανωτερη απο πριν!)

    ωπ, τι ειναι αυτο το castalia? δεν το εχω ξαναδει στο μπλογκουρμπετι. τι λεει απο συστατικα κ σε τι τυπο επιδερμιδας θα το συστηνες;
    οντως πολυ καλη η aquasource! αλλα τι να πουμε για τα λαδακια του body shop! ananya, white musk και τα μυαλα στα καγκελα! :D αα και κραγιον σε αποχρωση σαπιο μηλο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. to castalia sensial einai ena katharistiko perle gel gia evesthita dermata kalo gia katharismo kai ntemakigiaz. exo meikto derma kai to vrisko poli kalo se ola ta epipeda..try it

      ananya....kragion sapoio milo ppopopo

      Delete
    2. thanks! κανει και για τα ματια; φανταζομαι πως οχι ε?

      Delete
    3. Nai ame katharizei OlO to prosopo k maria xoris tspiksimata ktk

      Delete
  4. Πολύ ωραίο το post! Για τα elemis έχω να το λέω και εγώ, ότι έχω δοκιμάσει είναι φανταστικό. Τα χρησιμοποιεί η μαμά μου, όταν πάω στο πατρικό τα δοκιμάζω κι εγώ στα κρυφά, της πήρα και το daily shine control καθώς έχει ξηρή επιδερμίδα (τι να το κάνει!) και είναι υπέροχο!

    ReplyDelete
    Replies
    1. elemis nai einai mia para poli kali marka. :)

      Delete
  5. Με έβαλες σε περιπέτειες με τα elemis , θέλω να τα δοκιμάσω τώρα. Κατά τα άλλα estee lauder και ξερό ψωμί. Κατά καιρούς κάνω διαλείμματα με frezyderm (μπλιαξ), και τώρα τελευταία με ren αλλά πάλι στα άτιμα τα estee επιστρέφω. Την caladerm τη δοκίμασα μετά από το αρχικό post που είχες κάνει και μου άρεσε αρκετά. Με πείθεις πάντως πολύ εύκολα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. λειντι ντι20 February 2014 at 15:23

      νομίζω η καλαντέρμ είναι τοπ ειδικά το καλοκαίρι με την ζέστη (σου κάνει το πρόσωπο ματ)
      ελεμις - δεν ξέρω αν εχουμε ελλάδα να έβλεπες κανένα δείγμα. συνήθως βρίσκονται σε σπα. για δες. το σανμπλόκ αν δεν θες να μαυρίσεις όπως εγώ, είναι φανταστικό.
      φρεζι - δοκίμασα πρόσφατα το πιλινγκ (απαίσιο, απαίσιοι κόκκοι, απαίσια μυρωδιά απορρυπαντικού που μου προκαλεί κάτι σαν αλλεργία), την eye balm που τέλειωσε πολύ γρήγορα κια γενικά δεν μου άρεσε, κάτι αντιηλιακά (καλά ήτανε) και την κρέμα με AHA για την οποία δεν ξέρω αν έχω σχηματίσει ακόμα γνώμη. εσύ τι έχεις δοκιμάσει?
      απο ρεν, δεν ξέρω δεν είμαι και τόσο πολύ φαν. την γλυκολάκτικ πχ την μισώ.

      εστέ λωντέρ - έχω ακούσει πολύ καλά για ρινουτρίβ σειρά. είναι ένα όνομα εγγύηση άσχετο αν δεν είναι της μόδας, όπως τα ρεν πχ

      Delete
    2. Βρήκα elemis σε ελληνικό site αλλά θα τσεκάρω και τιμές από feelunique να δω τι παίζει. Από frezy δοκίμασα το eye balm την volpaderm , μια άλλη για το λαιμό και το ντεκολτέ και την γνωστή αντιηλιακή αλλά δεν .... Για τα ren δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσουν τελικά, μου αρέσει αρκετά το scrub που έχει και όχι τόσο η μάσκα με τα aha's (πολύ καλύτερη είναι η αντίστοιχη του Κορρέ)

      Delete
    3. ok sxetika me elemis let us know...se poio elliniko site...

      Delete
    4. Σ'αυτό http://eshop.costaspapaellinas.gr

      Delete
  6. Σ'αυτό με το Sun πόσο σε νιώθω; Το είχα όταν ήμουν στο γυμνάσιο και θυμάμαι ακόμα τη μυρωδιά του. Μου μυρίζει luxurious αντιηλιακό, κοκτείλ, αγκαλιές και τη θέρμη του ήλιου σε αλατισμένο σώμα. Είναι από τις μυρωδιές που χτυπάνε αμέσως στη καρδιά. Είχα σκιρτίσει όταν είχα δει τη φωτογραφία του μπουκαλιού σου στο instagram. Δυστυχώς σε αεροδρόμιο δεν το πέτυχε το μάτι μου αλλά 2-3 on line shops το διαθέτουν ακόμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opos akrivos to perigrafeis!

      Delete
  7. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ post Lady!!!! Μου έβαλες ιδέες και μου επιβεβαίωσες κοινές αγάπες!! Θέλω γνώμη και βοήθεια για την κρέμα ματιών από Dior? YES or No?? Έχω και μαύρους κύκλους, δοκίμασα της Frezyderm αλλά θέλω να συνεχίσω μέχρι να βρω την ιδανική! Έχεις πρόταση??
    Το κάνω bookmark γιατί σίγουρα θα το χρειαστώ και στο μέλλον αυτό το post! Μπράβο! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gia na eimai eilikrinis den ksero an iparxei krema Gia mavrous kiklous ISos kapoio giatrosogi I primer! Lol alla I hydra life einai oraia Gia enidatosi Kai na ksekourazei ta kourasmena matia. Gia antigiransi mu Aresei I dior capture xp Kai I essential eyes x

      Delete
  8. Τζά! Αγαπημένη μου Lady! Προσκυνώ για το hastag και συνεχίζω...το μόνο σταθερό στη beauty ρουτίνα μου είναι το facial scrub της clinique πολύ hard για τις ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά απίθανο για τις μικτές λιπαρές, τη μάσκα πράσινου αργίλου της apivita την οποία το δέρμα μου τη ρουφάει και φυσικά το after sun body lotion του Korres με αλόη το οποίο χρησιμοποιώ ως ενυδατική κρέμα σώματος χειμώνα καλοκαίρι. Περιμένω τα άπαντα της beauty lady θα τα διαβάζω μαζί με την προσευχή μου κάθε βράδυ! kisses

    ReplyDelete
  9. Did you hear there is a 12 word sentence you can speak to your partner... that will trigger deep feelings of love and instinctual attraction to you buried inside his heart?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, please and care for you with his entire heart...

    12 Words Who Fuel A Man's Love Instinct

    This impulse is so built-in to a man's genetics that it will make him try better than ever before to love and admire you.

    Matter-of-fact, fueling this mighty impulse is absolutely essential to achieving the best ever relationship with your man that the second you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will soon notice him open his mind and heart for you in a way he haven't experienced before and he'll identify you as the one and only woman in the universe who has ever truly understood him.

    ReplyDelete