Tuesday 3 December 2013

Beauty guides - Thessaloniki edition με τον Ντόκτορα

Έχω καιρό που το αναβάλλω, αλλά ήγγικεν η ώρα, ω λέιντιζ...

Μου αρέσει πολύ το beauty sightseeing και γενικά οι μπιούτι οδηγοί και κάτι που δεν έχω δει, αλλά θα ήθελα πολύ, είναι ένας οδηγός για τη μεγάλη φτωχομάνα που βγάζει τα καλύτερα παιδιά, τη Θεσσαλονίκη (αλλά και για άλλες πόλεις).

Υπάρχουν δυο λόγοι γι' αυτό: πρώτον, γιατί μου αρέσει να ξέρω όλες τις τρύπες, τα τι και τα πώς σε κάθε πόλη, όποια και αν είναι αυτά, δεύτερον, γιατί δεν έχω πάει ποτέ σε δυο μέρη στη ζωή μου (εισαγωγή στο five things about me) – εκτός από τα Sephora, δεν έχω πάει ΠΟΤΕ και στη Θεσσαλονίκη. Ανήκουστο, το ξέρω, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία.

Μια φίλη μού λέει «Λέιντι Ντι, αξιοθέατο number one αν έρθεις, Λευκός Πύργος, αξιοθέατο number two, ο ντόκτορας».

Αυτό το ποστ λοιπόν είναι αφιερωμένο στον Ντόκτορα, ένα beauty story από τη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί δεν είναι μόνο η www.gettingcheeky.com που ανακατεύει ομορφιά και λογοτεχνία. Μπορούμε και εμείς, με ένα πιο local twist. Κάποιες θα αναρωτηθείτε, γιατί Θεσσαλονίκη... Άσχετο; Ε... εντάξει... ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει ο δρόμος για χάρη της ομορφιάς και της ρετινόλης.

«Έλα και θα σε πάω και στον ντόκτορα να κάνουμε δέρμα φράπα».

Ξέρουμε πως ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης είναι ο Άι–Δημήτρης. Όταν όμως μιλάμε για κάτι ανάλογο όσον αφορά τη θεσσαλονικιώτικη ομορφιά, ε τότε μιλάμε για τη μία και μοναδική Αθηνά Πορφύρη, τη σούπερ φαρμακοποιό–ρυτιδοειδικό, στης οποίας το όνομα πίνει νερό κάθε Θεσσαλονικιώτισσα που σέβεται τον εαυτό της.

Έχει, ας πούμε, η καλή και κομψή Θεσσαλονικιώτισσα βγάλει μπιμπίκι πριν το τεστ της γεωμετρίας; Έχει εμφανίσει ρυτίδα πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Σώτο; Ε, μια λύση υπάρχει: μια επίσκεψη στης Πορφύραινας. Βέβαια, μια επίσκεψη στης Πορφύρη δεν είναι σαν αυτά τα ξενέρωτα που ξέρουμε στην Αθήνα. Τι εννοούμε;

«Για να σου δώσω να καταλάβεις, η Αθηνά Πορφύρη είναι μια τύπισσα, το alter ego της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με μακρύ πλατινέ μαλλί και 60s λευκό γυαλί τύπου πάρε-με-Γιάννη-Βογιατζή-και-κόλλα-με-στον-τοίχο (αλλά δέρμα φοβερό) που πουλάει κρέμες δικές της και κάνουν και ένα κάρο λεφτουδάκια – εγώ και αρκετές από το συνάφι των αισθητικών της περιοχής την αποκαλούμε «ο ντόκτορας» :p – αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κακά λόγια. Ίσως θα έπρεπε να κάνω ένα venture out για μια κρέμα ρετινόλης απο τα χεράκια της», προσθέτει η φίλη.

Και φυσικά το έκανε.

Και η ιστορία αρχίζει πριν απο 8+ μήνες...

Επίσκεψη νούμερο 1.

«Ήταν μέσα στο λαγούμι–φαρμακείο της, χωμένη σε μια γωνία με το laptop στα πόδια της και οι ξανθές της μπούκλες έπεφταν ανέμελα επάνω του. Διέγραφε παλιές φωτογραφίες που είχε βγάλει το 2009 όταν είχε πάει στην Αρούμπα. Μου λέει "τι θέλεις;". Της λέω "ήρθα να με δείτε και να μου προτείνετε ένα κάποιο skincare, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου". Μου ρίχνει ένα βλέφαρο και μου λέει "έχεις κυστική ακμή, τι να σε δώ" (σσ. δεν έχω κυστική ακμή). Εεεε, της λέω, "γι' αυτό ήρθα, άσχετα με το τι πιστεύω ότι χρειάζομαι εγώ, να μου πείτε και εσείς τι ζήτημα υπάρχει"» (sucking her up reeeal good).

– Ποιος σε έστειλε;
– Κανείς, μόνη μου ήρθα.
– Έχεις ξανάρθει;
– Όχι για θεραπεία, μια φορά τυχαία έψαχνα ένα αιθέριο έλαιο και με βοηθήσατε (όντως έτσι την είχα γνωρίσει, πριν χρόνια, τυχαία).
– Α, γιατί όσοι έρχονται εδώ είναι συστημένοι και μιλημένοι.

Μετά ξαναγύρισε στο laptop της. Αφού μου είπε μερικά highlights του ταξιδιού (σημ. είμαστε παντελώς άγνωστες) και της Ελληνοαμερικάνας φίλης της που πήγανε μαζί (67 χρονών λέει, θεάρα, λεπτή και ψηλή, λέει, πολύ ωραία γυναίκα, λέει) σηκώθηκε και με προσκαλεί "έλα να σε δω", Σηκώνομαι και πάμε στα μισά του λαγουμιού, που είχε μισό φως απ' έξω, μισό από λάμπα. Σε 2 δεύτερα μού λέει "α, έχεις δίκιο, είναι καλό το δέρμα σου". Της εξήγησα κάπου στο ενδιάμεσο βιαστικά, ότι παλιότερα είχα ακμή, αλλά πριν κανένα 6μηνο φάνηκε να έχει στρώσει το δέρμα μου, οπότε δεν με πολυαπασχολούνε τόσο τα μικρά επιφανειακά σπιθουράκια που δείχνουν να βγαίνουν, αλλά περισσότερο τα σημαδάκια που αφήνουν και το unevenness.
– Θέλω να λάμπει το δέρμα μου, να είναι ομοιόμορφο, υγιές, να μη χρειάζομαι μέικ απ, της τονίζω.
– Say nothing more, είμαι ο άνθρωπός σου.

Και μου βγάζει δύο μπουκαλάκια και ένα βαζάκι και μου λέει πήγαινε στο παιδί (ένας Κύπριος lookalike). Την πληροφορώ πως χρησιμοποιώ τη Volpaderm της Frezy και μου λέει την ξέρω, αλλά ό,τι κι αν χρησιμοποιείς θα το σταματήσεις.
– Μόνο εγώ θα σου λέω τι θα βάζεις στο πρόσωπό σου.
– Οκ, cool. Έχω όμως αρκετή κρέμα ακόμη και κάνει και 30 ευρώ, να μην την τελειώσω πρώτα; Κρίμα είναι.
– Οκ, όπως θες εσύ. Εγώ θα σου πω τι πρέπει να κάνεις και εσύ αποφασίζεις. (oh Lord, did I angry it?)

Θέραπι τσερ


Back to the guy τώρα, μπροστά στο ταμείο, έχει τα τρία προιόντα που μου σύστησε η Πορφύρη μπροστά του: 1 μπουκαλάκι με πιπέτα 25 ευρώ που παίζει το ρόλο του καταπραϋντικού, αντιφλογιστικού, ενυδατικού και αντιβιοτικού καθαριστικού (ήταν περλέ σαν γαλάκτωμα προσώπου για ντεμακιγιάζ) που το χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ, κάνεις μασάζ και το απομακρύνεις με βαμβακάκι, ένα βαζάκι με «κρέμα δερματίτιδας» 35 ευρώ που τη βάζεις ταμποναριστά το πρωί και έχει μέσα ψευδάργυρο, μου είπε, και 1 μπουκαλάκι με πιπέτα 35 ευρώ με retin-A 0,075 (έτσι έλεγε η χειρόγραφη ετικέτα που ξέκλεψα με μια ματιά) που βάζεις 5–6 σταγόνες με το χέρι σε όλο το πρόσωπο το βράδυ.

Σύνολο όλα 95 ευρώ, για ένα διάστημα τριών μηνών, όπως με πληροφόρησε (σσ. αν έχετε ήδη αναρωτηθεί, όχι, δεν επαρκούν για τόσο διάστημα τα προϊόντα). Για το ντεμακιγιάζ απαγορεύονται τα mainstream προιόντα, οπότε βάλε άλλο ένα 25ευρο για επιπλέον μπουκαλάκι. Συν το ότι λόγω retin-A χρειάζεσαι αντιηλιακή, και πάλι απαγορεύονται οι mainstream, οπότε άλλα 30 ευρώ για να πάρεις τη δική της.
– Το micellar της Bioderma μπορώ να το χρησιμοποιώ;, τη ρωτάω σε μια προσπάθεια να μειώσω τα έξοδα.
– Δεν το ξέρω, τι είναι αυτό, τι το κάνεις; Θα μου το φέρεις να το δω (αργότερα παρατήρησα το προϊόν στο ράφι του φαρμακείου δίπλα στην ταμειακή).
Της λέω, «οκ θα το φέρω, δεν θα κάνω πειράματα». Ευφράνθηκε όταν το άκουσε αυτό.

Και πάνω που σκεφτόμουν «μωρή Πορφύρη, τηνκαταραμουναχειςγαμωτο», λέω (από μέσα μου) ας όψεται, ας την ακούσω την τρελόγκα και βλέπουμε. Εδώ τόσα και τόσα βάζουμε στη μάπα μας, ας πάει κι αυτό. Σκέφτηκα και άλλες που έχουνε πάει και είναι 40+ και έχουνε φράπα δερματάκι, εγώ δηλαδή γιατί όχι.
– Σε 20 μέρες, θα έχεις γίνει άλλος άνθρωπος, αλλά θα το συνεχίσουμε το πρόγραμμα, για να το κάνουμε ΤΕ–ΛΕΙ–Ο, μου είπε και με σκλάβωσε.

Ε, είναι να μην ψηθείς όταν σου κάνει τέτοια δήλωση; Πες μου εσύ.

...συνεχίζεται....

Σημ. Λέιντι έντιτορ – Ζορπίδη Τράβελ, καμ εν πικ με απ νάου!

36 comments:

  1. Στο καλύτερο με κόψατε!! Τι teaser ηταν αυτό? Αναμένω την συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. Μα ποια ειναι αυτη η κυρια και γιατι εγω που ειμαι θεσσαλονικια δεν την ξερω;;;more info please!!!αναμενω τη συνεχεια!!

    ReplyDelete
  3. Και γω γιατί δεν την ξέρω; (Θεσσαλονικιά επίσης)

    ReplyDelete
  4. Leintis....tha sas maloso lol tin athina porfiri stin pavlou mela 27 den gnorizete? Gia timoria na meinete gia ena mina xoris na kanete peeling kai na min vazete krema somatos meta to ntous...:)

    ReplyDelete
  5. =) καλεεε αντε γρήγορα η συνέχεια! <3

    ReplyDelete
  6. χαχαχαχαχα , απολαυστικοτατο! :D
    ομολογω οτι ουτε εγω την γνωριζω αλλα εχω περιεργεια να την δω απο κοντα.
    αντε μην αργησεις την συνεχεια!

    ReplyDelete
  7. εγω να δεις τωρα τι επαθα, που ειμαι και φαρμακοποιος. και α. δεν ην ξερω. β. δουλευα θεσνικη και δεν ακουσα γιαυτην. γ. εξοργιστηκα απο τις τιμες. δ. εξοργιστηκα αο την συμπεριφορα της...και περιπου ξερω και περιμενω εντυπωσεις!!!

    ReplyDelete
  8. λειντι ντι4 December 2013 at 15:56

    γεια σου Ελίνα. όχι μην εξοργίζεσαι....που αλλου θα βρείς συνδυασμό μπούκλας, αρούμπας και ρετινόλης? τον βρίσκω τόσο μα τόσο διασκεδαστικό χωρίς πλάκα...δηλαδή το μπωτέ θέλει και το παραμύθι του λίγο... και βεβαια η υπόσχεση του τέλειου προσώπου στο τέλος...ασε με έχω ψηθεί και εγώ. αλλά προτείνω, μιας και είσαι και εσύ φαρμακοποιός (και επειδή τα ξέρεις και καλά όλα αυτά) εάν έχεις καλύτερες τιμές, να έρθουμε με τον ζορπιδη τράβελ σε σένα! δεν κάνω πλάκα. είμαι sucker για τέτοια. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. θα το ετοιμασω και θα σας ενημερωσω. εχω στο νου μου να κανω εταιρεια χειροποιητων καλλυντικων σε συνδυασμο με χαρτομαντεια για εξειδικευση της θεραπειας αναλογα με τις μελλοντικες αναγκες....ποσο μπροστα παιζει να ειμαι!!! βεβαια στις σερρες δεν μπορω να κανω πολλα...αλλα μπορω να κανω σεσιονς με το σκαιπ!!! χααχαχαχαχαχαχ

      Delete
  9. Α χα χα χα! Αυτή η Πορφύρη πρέπει να είναι το αντίστοιχο του Χατζή (ζαχαροπλαστείο). Τον ξέρουν όλοι οι Αθηναίοι και οι Θεσσαλονικείς σου λενε... ε ποιος;
    Αχ αθάνατες Πορφυραίες του κόσμου όλου, με το standard attitude τα ξέρω όλα γατάκι...

    ReplyDelete
  10. τι εννοεις δεν εχεις μπει στα sephora; http://www.youtube.com/watch?v=iFemw_6a-Tg

    ReplyDelete
    Replies
    1. loipon logo paramonis sto londino den eixame sephora opote....meta den mou aresei afto to supermarket style les kai baineis sta boots kai dokimazeis kragion. ma ginetai na dokimazeis guerlain lippie les kai prokeitai gia kragion rimmel? oxi.
      telos old habits die hard. i lav hondos gia kapoio logo parolo pou prin tin ''krisi'' oi politries itane tragikes.

      Delete
    2. good point περι guerlain. το ιδιο σκεφτηκα οταν μου τοποθετουσε η πωλητρια στο πόδι ενα αντιηλιακο με χρωμα της shiseido δλδ μερικά καταστήματα δεν εχουν καν ξεχωριστά stands σε καποιες εταιρειες. αλλα ειναι αυτα τα -35% που μαγνητίζουν :)

      Delete
    3. ti oraia tha itane na ta eixane pantos oloxronis afta ta -35. (afternoon dreaming)

      Delete
  11. ante ante perimenoume ti sunexeia!!!

    ReplyDelete
  12. καλά είσαι απίθανη! αγαπώ!
    Πέραν αυτού όμως, η τύπισσα μου θυμίζει(στο στιλ πωλησης) μία που εμφανίζεται στο μακεδονία τιβί η οποία για να μου πουλήσει καλυντικά κάποια χρόνια πριν με έπαιρνε τηλ. κάθε εβδομάδα. Αυτή και το προσωπικό της. Είδα κι έπαθα να τη ξεφορτωθώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. popo cult to makedonia tv lol

      Delete
  13. Χαχαχα!! Σαν να τη βλέπω την Πορφύρη. Πριν 3-4 χρόνια εμένα μου έλεγε για το ταξίδι της στις Σεϋχέλλες, αν θυμάμαι καλά. Ίδιο υφάκι με όλες και παρεπιπτόντως ίδια αγωγή πάνω κάτω για όλες. Αλλάζει μερικώς, όταν πας για πανάδες, που και για αυτές έχει γίνει γνωστή πέρα από την ακμή. Πέρα από την πλάκα έκανα την αγωγή για ενάμιση μήνα περίπου και είδα θεαματικά αποτελέσματα. Είχα βγάλει ακμή στα 30 και ενώ είχα δοκιμάσει τα πάντα, το δέρμα μου δεν έστρωνε με τπτ. Ρώτησα και το φαρμακοποιό μου, που είναι από τους πιο ψαγμένους στη Θεσσαλονίκη, και μου είπε ότι έχει ακούσει για αυτήν, δεν ξέρει τι βάζει μέσα στις κρεμούλες, αλλά όλες έχουν δει καλά αποτελέσματα. Ας όψεται που είναι λίγο τσουχτερό το όλο "πακετάκι", αλλιώς θα έκανα ευχαρίστως ένα repeat. Ελπίζω να το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Πιστεύω ότι και εσύ θα μείνεις ευχαριστημένη. Περιμένω τη συνέχεια...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gia Su Chrysa merci Gia to leptomerestato comment!

      Delete
    2. Hi Chrysa, φημολογείται πως στις κρέμες της ενάντια στις πανάδες δίνει και παίρνει η υδροκινόνη, χωρίς να έχουμε ιδέα για τι συγκεντρώσεις μιλάμε και χωρίς να ελέγχονται από κανέναν, ούτε τα συστατικά, ούτε το εργαστήριό της ούτε το τελικό προϊόν.
      Στη θέση σας θα ήμουν πιο διστακτική, δεν είναι όλο το υπόλοιπο industry ηλίθιο και ανίκανο και αυτή η κυρία ο θεός του αποτελεσματικού σκευάσματος. Ευχαριστώ.

      Delete
    3. λειντι ντι6 December 2013 at 11:06

      ανώνυμη/ε, επίσης ευχαριστώ για το κόμμεντ σου. όλα πολύ χ΄ρησιμα και ενδιαφέροντα

      Delete
    4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΣΑΣΑ!!! 100% επιβαλλεται να γραφει πανω στο μπουκαλακι την συνταγη της. σοβαρα μιλαμε??ξερεις προφανως οτι ειναι παρανομο αυτο που κανει και γιαυτο και η μυστικοτητα....

      Delete
  14. κι εγώ σαν θεσσαλονικιά και με ακμή ειχα πάει στην αντιπαθητική Πορφύρη αλλά αποτέλεσμα δεν είδα,μόνο κάτι εξωφρενικές τιμές και ουρές(μιλάμε για 15 χρόνια πριν) και φυσικά μόνο απέξω περνάω τώρα.

    ReplyDelete
  15. Χαχαχαχα τελειο. 5 χρονια στην θεσσαλονικη και δεν ειχα ιδεα..

    ReplyDelete
  16. kalispera. prosfata ematha gia autin kai gia to telio derma pu uposxetai. piga ekei tin episkeftika kai eixa tin idia akrivws siberifora...thelw n mathw. ta prointa tis g tin akmi exun odws apotelesma??(den exw kati sovaro. spirakia diasparta pu afinun kokkiniles k epireazun se polu tin diathesi m.) to thema einai oti ta proioda tis stoixizun akriva kai anarotiemai an odws aksizei na spatalisw xrimata ekei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χέλοου Ανώνυμε/η,
      Δεν έχω δοκιμάσει τη θεραπεία της για ακμή, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κακά λόγια, μόνο δισταγμό για οικονομικούς και άλλους λόγους. Ίσως και να έτυχε πάντως, δεν ξέρω και όλο τον κόσμο :)

      Τώρα, για το αν αξίζει ή όχι να πας, είναι ανάλογα πώς το μετράει κανείς. Άλλος το μετρά με το ευρώ, άλλος με το αποτέλεσμα, άλλος με την ασφάλεια της μεθόδου και ούτω καθεξής.
      Πάντως, αν το πρόβλημα δεν είναι τρομερό, όπως και λες, έχω να σου προτείνω 2 εκαιρετικούς δερματολόγους της πόλης (και στα πέριξ), αν είσαι πιο ήσυχη για τις μεθόδους τους :p

      Delete
    2. Ποιοι-ες είναι οι δύο εξαιρετικοί δερματολόγοι;

      Delete
  17. φοβερό post. Έπεσα τυχαία πάνω στο blog σου, συγχαρητήρια :) έχω ακούσει πολλές ιστορές!

    ReplyDelete
  18. φοβερηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

    ReplyDelete
  19. τρεχάτε όλες στην Αθηνούλα!!!!!!!!!!! είναι η καλύτερη και με διαφορά

    ReplyDelete
  20. Λοιπον είναι πολύ επικίνδυνη.Τ απροιόντα της δεν έχουν αναλυτική σύσταση του τί περιέχουν γιατί κάποια συστατικά ενδέχεται να είναι αλλεργιογόνα.Πέραν αυτού δεν είναι γιατρός η κιουρία αυτή.Κορόιδα ψάχνει για να κάνει διακοπες ανα τον κόσμο.ΞΥΠΝΗΣΤΕ.Όποτε πηγαινα είχε κόσμο που της έκαναν παράπονα για τις κρέμες οι περισσότερες δεν είχαν αποτέλεσμα.Σ'εμένα συγκεκριμένα έλεγε σε τρεις μήνες ότι θα δω αποτέλεσμα, μετα σε τέσσερει μήνες μετά πήγε στον χρόνο και μετά στα δύο με τρία χρόνια.Δεν είναι σοβαρό άτομο αυτό.όν αφορα τη θεραπεία με τις πανάδες κι εγω αλλά και μια φίλη μου βγάλαμε κι άλλες από τα προιόντα της.Κι όταν πηγα και της το είπα μου είπε ότι θα βγαίνανε ούτως ή άλλως.Καλά τοσα χρόνια δεν βγήκανε και όταν πήρα τα προιόντα της βγήκανε?Λοιπόν πήρα το θάρρος να γράψω γιατι η συγκεκριμένη πατάει στην αφέλεια και τη ματαιοδοξία πολλών ανθρώπων.Ψαξτε το καλύτερα.Κι εγώ πήγγα όπως και πολλόι άλλοι αλλά δεν γράψαμε σχολια , δεν εμφανιζόμαστε.Ισως κάποια στιγμη να πρεπει να γίνει κάποια καταγγελία στον φαρμακευτικό.Δεν μπορεί να πουλάει κρεμες για σοβαρά προβλήματα όπως οι πνάδες ή η ακμή και να μην ξέρει ο πελατης τί ακριβώς περιέχουν. Αλλά και πάλι φταιμε κι εμεις που εμπιστευόμαστε άτομα που δεν είναι ΓΙΑΤΡΟΙ.ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, φαρμακευτικη τελείωσε και κοσμετολόγία, καμία σχεση με ιατρικη.Και μάλιστα όταν πήγα κοροίδευε και τους γιατρούς που δεν ξέρουνε ΧΑΧΑΧΑΧ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ....ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΑΘΑ ΖΗΜΙΑ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. ποιοι είναι οι δύο καλοί δερματολογοι που ανέφερες σε παλαιότερα σχόλια..Είμαι 30 και παρουσίασα ακμη

      Delete
  21. Παιδιά Εγώ πάντως Από τα 13 μέχρι τα 26 είχα ακμή και μου έλυσε το πρόβλημα αυτή εδώ και ένα χρόνο! Την άκουγα χρόνια αλλά σνόμπαρα και έλεγα Έλα μωρέ τι θα μου κάνουν κρέμες?? Κ ομως με εσωσε !!!! Παρολααυτα ειναι από τα πιο αναγωγα άτομα που εχω δει και πάντα όταν πάω θέλω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου να τη βρίσω! Αλλά κρατιέμαι γιατί είναι πραγματικά η μοναδική που μου έλυσε το πρόβλημα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. τι σου έδωσε που σε βοήθησαν?

      Delete
  22. η Αθήνα πορφύρη είναι καταξιωμένη στον κλάδο της αισθητικής δερματολογίας με ειδικότητα στην αντιγήρανση με πολλά διδακτορικά και πτυχία φορτωμένα στην πλάτη της κάνει θεραπείες οι οποίες έχουν σώσει πολύ κόσμο από ακμές ψωρίασης ενδύματα και πολλά άλλα είδη δερματικών παθήσεων φυσικά όλα δεν είναι για όλους αυτοί που την ξέρουν γνωρίζουν Πόσο βάρος δίνει σε αυτό που κάνει

    ReplyDelete