Monday 7 October 2013

Phyt-ούκλα

Τί ωραία που τα ταιριάζουμε ένα ένα τα ποστ, σαν παζλ ένα πράγμα.

Μια που τις προάλλες μιλάγαμε για τις ''χαρούμενες διακοπές'' και για καλοκαιρινό διάβασμα με συζήτηση περί 'φυτών', ε, σήμερα σκέφτηκα να μιλήσω για τα Phyto. :)

Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να αλλάξω στην εμφάνισή μου, αυτό είναι τα μαλλιά μου. Σε μικρότερη ηλικία είχα πολύ πλούσιο μαλλί αλλά στην εφηβεία, όπου επί σειρά ετών πήγαινα κολυμβητήριο και λουζόμουν κάθε μέρα, αραίωσε και έγινε πολύ λεπτό (άτιμες ορμονικές αλλαγές). Δεν μπορώ πχ να το μακρύνω, γιατί μετά απο ένα σημείο και μετά ''ξεσταχυάζει'', δεν μπορώ να κάνω περίτεχνα χτενίσματα γιατί δεν στέκεται τίποτα (μετά απο πέντε λεπτά ''πέφτει'') και γενικά είμαι σε μια φάση που το μαλλί είναι πάντα κοντό καρέ γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.

Και αυτό είναι το δικό μου προσωπικό δράμα.

Κάτι που είναι χαρακτηριστικό του μπιούτι προφάιλ μου είναι ότι λούζομαι συχνά (τύπου κάθε μέρα) και ακόμα πιο συχνά αλλάζω και σαμπουάν - αυτό γιατί βρίσκω ότι αν το μαλλί μου συνηθίσει κάτι, λαδώνει πιο εύκολα (τα μαλλιά μου έχουν τη δική τους προσωπικότητα) - έτσι αλλάζω και δοκιμάζω διάφορα προιόντα που ελπίζω ότι θα κάνουν το μαλλί μου να στέκεται ωραία. Ένα αγαπημένο σαμπουάν που κάνει δουλειά είναι αυτό της μπύρας που λέμε, το οποίο πια ονομάζεται Orzene. Το συστήνω ανεπιφύλακτα αν έχετε λιπαρή, λεπτή τρίχα. Δεν συστήνω Kerastase (θα έλεγα ότι είναι φτιαγμένα για ξηρά μαλλιά). Έχω επίσης δοκιμάσει Bumble & Bumble, τα οποία επίσης δεν μου ταίριαξαν καλά. Ένα σαμπουάν για λεπτό, λιπαρό μαλλί, το Thickening Shampoo έκανε τα μαλλιά μου τόσο φριζέ, που εντάξει είπαμε no oiliness αλλά όχι και έτσι=απλώς έκλαψα τις 16 κάτι λίρες που είχε.

Κάτι που έχω δοκιμάσει και μου αρέσει είναι το σαμπουάν phytocedrat απο Phyto. Γενικά η σειρά στην αρχή δεν μου άρεσε, είχα κάτι σαμπουάν και μάσκες τύπου antiageing, τα οποία μού έπεσαν ''βαριά'', αλλά στην πορεία δοκίμασα και άλλα προιόντα πιο ''ταιριαστά''.

Το Phytocedrat είναι ένα σαμπουάν που μοιάζει με υγρό, έχει μια πολύ uplifting lemony μυρωδιά και πραγματικά αφαιρεί ΚΑΘΕ ίχνος λιπαρότητας. Μετά το λούσιμο νοιώθεις το τριχωτό της κεφαλής σου τόσο ανάλαφρο.... νοιώθεις ότι μπορείς να τα βάλεις με όλο τον κόσμο ένα πράγμα. Τώρα πια λούζομαι μέρα παρά μέρα που για μένα είναι μεγάλη πρόοδος αυτό.



Άλλο αγαπημένο προιόν της σειράς είναι ένα δυναμωτικό antiageing serum, το οποίο αγοράζω αμετανόητα τα τελευταία δύο χρόνια. Οκ δεν πύκνωσε το μαλλί, αλλά πιστεύω ότι ίσως αυτό το μασάζ που κάνω στο κεφάλι μου κάθε φορά, ειδικά στα σημεία που νομίζω ότι πάω να καραφλιάσω, ίσως να έχει αποτρέψει τίποτα χειρότερες καταστάσεις (εμπεριστατωμένο ριβιού, έ??).

Καπάκι χρησιμοποιώ και το Phytolium, ένα επίσης δυναμωτικό σαμπουάν, το οποίο επίσης κάνει πιο ''γεμάτα'' τα μαλλιά μου αφαιρώντας χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Όλα στην παραπάνω φωτογραφία. Επίσης αγαπώ πολύ το δυναμωτικό σπρέι που έχει η σειρά. Αρκετά καλό, δίνει όγκο στο μαλλί σαν και το δικό μου.

Κάτι άλλο που επίσης δοκίμασα και μου αρέσει είναι το PhytoGloss. Πρόκειται για φοβερό προιόν, το οποίο τονίζει το χρώμα σας και δίνει όγκο στο μαλλί. Δεν καλύπτει λευκές τρίχες, αλλά μετά απο πέρασμα με Phytogloss μετά το λούσιμο κάνει το χρώμα στο μαλλί να φαίνεται τόσο ''δυνατό'', που οι άσπρες τρίχες δεν φαίνονται και τόσο. Το εφαρμόζω μια φορά την εβδομάδα και το αφήνω να δράσει για πέντε, δέκα λεπτά. Έχει τα δικά του γάντια και θέλει ΚΑΛΟ ξέβγαλμα, και το τονίζω αυτό για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως με λερωμένες πετσέτες και σεντόνια. Όσες έχετε ξηρά μαλλιά, να το προσέχετε λίγο γιατί βρήκα ότι ξηραίνει τα μαλλιά (ντάξ όχι πολύ) (φανταστείτε και τα δικά μου) αλλά εμένα με το λιπαρό, μου αρέσει αυτό και δεν έχω πρόβλημα. Συν το ότι το καστανό χρώμα έχει μια υπέροχη μυρωδιά σοκολάτας (δεν ξέρω για τα άλλα), κάτι που είναι πολύ έξυπνο - chocolate colour+chocolate smell. Πολύ ωραίο προιόν αν έχετε κάποιες λευκές και βαριέστε τα βαψίματα. Κοστίζει γύρω στις 20 λίρες ( 22 ευρώ??)

Τέλος η νέα μοου αγορά, μιας και η εταιρεία με έχει ''πείσει'' μέχρι τώρα, είναι η βαφή. Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά βασικό μου μέλημα είναι να μην ταλαιπωρήσω πολύ τα μαλλιά μου και να μην λιποθυμίσω απο τις αναθυμιάσεις. Πιστεύω και ευελπιστώ ότι η Phyto μάλλον θα με καλύψει.



13 comments:

  1. Αγαπώ Phytorhum και την Phyto 7 (και η 9 καλή είναι - ελαφριές και οι δύο, δεν αντικαθιστούν λα΄δακια/σέρουμ/μάσκες κλπ, αλλά ιδανικές για on the go αναζωογόνηση). Επίσης ωραίο το Phytobaume που βλέπω στην τελευταία φωτο. Νομίζω πως ο λόγος που δεν έχω αφοσιωθεί στα Phyto τελικά είναι μόνο ο οικονομικός. Το κάθε 200ml και δεκαρικάκι μού στέκεται στο λαιμό. Κατά τ' άλλα ό,τι έχω δοκιμάσει είναι πολύ καλό και κάνει αυτό που λέει η εταιρεία.

    ReplyDelete
  2. Εγώ έχω μεν μπόλικο μαλλί αλλά εξαιρετικά λεπτή τρίχα (που δεν κατεβαίνει μετά το λούσιμο αν δεν βάλω κάθε φορά μπόλικη μάσκα μαλλιών), λιπαρή, η οποία συν τοις άλλοις είναι και ταλαιπωρημένη από βαφές και ανταύγιες... Δράμα δηλαδή! έχω δοκιμάσει άπειρα προιόντα μαλλιών (ακριβά και οικονομικά) και τελικά κατέληξα στα αγνά και οικονομικότατα έλαια. Σπαθόλαδο (ή βάλσαμο) από το φαρμακείο, σταφυλοκουκουτσέλαιο, έλαιο jojoba και καστορέλαιο από iherb. τα χρησιμοποιώ συστηματικά τον τελευταίο χρόνο (ρίζα και άκρες) και έχω δει τεράστια αλλαγή στην ποιότητα της τρίχας και στην αντοχή της. Συν του ότι βοήθησαν στο να μακρύνουν τα μαλλιά μου χωρίς να "ξεσταχυάζουν". Όσον αφορά στα phyto έχω χρησιμοποιήσει μόνο ένα σαμπουάν ενδυνάμωσης με κρόκο και ρούμι το οποίο δεν με ενθουσίασε. Ακριβό χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου.

    ReplyDelete
  3. λειντι ντι8 October 2013 at 09:04

    efxaristo gia tis protaseis. nai ta phyto einai akriva αλλα px to phytocedrat διαρκεί αρκετά. θέλει λίγη ποσότητα για παράδειγμα.

    σχετικά με τα έλαια....πώς τα χρησιμοποιείς δηλαδή? στο ξέβγαλμα?

    την βαφή την δοκίμασα χθες - πολύ καλή κάλυψη, ωραίο σοκολατένιο χρώμα, δεν μυρίζει αμμωνία πολύ αχνή η μυρωδιά. το phytobaume μοιάζει σαν βούτυρο. θα έλεγα είναι πιο κατάλληλο για βαμμένα πολύ σκληρά ατίθασα μαλλιά. εγώ δεν θα το έβαζα πχ μόνο μετά απο βαφή.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα! Τα λαδάκια τα χρησιμοποιώ σαν μάσκα. λούζω τα μαλλιά μου, κάνω μασαζ με το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και απλώνω και σε όλο το μήκος της τρίχας. Στη συνέχεια τυλίγω το κεφάλι με μεμβράνη ή με μια πετσετούλα. Εγώ το κάνω βράδυ, κοιμάμαι με την πετσέτα και το πρωί λούζω τα μαλλιά μου. Αλλιώς, τα τυλίγω με μεμβράνη για ένα 2ωρο μίνιμουμ και μετά λούζομαι.

    ReplyDelete
  5. Μανίτσα κι εγώ τα Orzene τα αγαπώ, είναι η στάνταρ επιλογή στο σουπερμάρκετ. Τώρα για τα Phyto με έβαλες σε σκέψεις, επειδή ούτε τα δικά μου μακραίνουν με τίποτα και μάλιστα σε αγχώδεις περιόδους μου πέφτουν σα να μην υπάρχει αύριο! Λες να τα τσεκάρω;

    ReplyDelete
    Replies
    1. orzene kai ksero psomi. lol
      phyto: an thelis na kaneis mia hair ependisi proteino kai kati se maska se therapeia analoga me to ti xreiazesai. an sou peftoun ta mallia (diladi exeis fovero provlima) einai to anxos opos les, elipsi vitaminon i kai ormoniko gia na min leme kai vlakeies oti tha paroume sambouan kai tha mas vgoune mallia.
      alli protasi apo phyto: phytolaque pou den anefera i opia einai foveri laque steketai to malli xoris na kollaei (alla deka kati evro damned it).

      merci gia to vraveiaki

      Delete
  6. Sorry για το διπλό ποστ, αλλά ξέχασα να σου πω ότι έχεις βραβειάκι!

    http://eatsleepmakeup.wordpress.com/2013/10/08/liebster-blog-award-and-51-random-facts-about-me/

    ReplyDelete
  7. Και τα βρισκουμε που;

    ReplyDelete
    Replies
    1. sta farmakeia psaxneis edo http://www.phyto-paris.gr/ustorelocator/location/map

      an eisai fan ton online edo http://www.lookfantastic.com/elysium.search?search=phyto

      Kai se online ellinika farmakeia opos edo
      http://bestpharmacy.gr/en/catalogsearch/result/?q=PHYTO&order=relevance&dir=desc

      Delete
  8. Το καλύτερο σαμπουαν για ξηρά - βαμμένα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι το phytokeratin σε συνδυασμο με το conditioner phytobaume reparateur , μετά από 2 εβδομάδες δεν θα αναγνωρίζετε τα μαλλιά σας.Μαλλιά τόσο ενυδατωμένα- ελαστικά δεν θυμάμαι να έχω ξαναδει στο κεφάλι μου.
    Και για το τέλος σας έχω ΤΟ καλύτερο phytokeratin spray θερμοπροστασίας , ψεκάζετε τα υγρά μαλλάκια σας κάνετε πιστολάκι και έχετε λαμπερα - γυαλιστερα - λεία μαλλιά σαν να έχετε κάνει brazilian keratin.
    Υπέροχα προιόντα που αξίζουν το κάθε ευρω τους.
    Επενδύστε σε καλά προιόντα για τα μαλλάκια σας γιατί με τέτοια ταλαιωρία που τραβάνε το αξίζουν .
    Η επόμενη αγόρα μου θα είναι η μασκα για βαμμένα μαλλιά.

    ReplyDelete