Monday 15 July 2013

Καλοκαιρινές ''διακοπές''

Όχι δεν πάω πουθενά, αλλά μου αρέσει η ιδέα καλλυντικών που παραπέμπουν σε διακοπές, ταξίδια και άλλα τέτοια ωραία καλοκαιρινά.

Για μένα η ιδέα βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της - τόσο σε ονομασία, όσο και σε χρώμα (θυμίζει τα ηφαιστειογενή πετρώματα των νησιών, την ξηρή τους φύση, επίσης παραπέμπει σε ηλιοκαμένη επιδερμίδα)- στην καλτ κρεμώδη σκιά του Nars, Mykonos. Επίσης, στο φοβερό βερνίκι απο Mavala, το Cyclades Blue.

Δυστυχώς δεν έχω κανένα, αλλά ψάχνοντας, βρήκα αυτά....



St Tropez body SPF. Η καλύτερη ονομασία για σειρά αντιηλιακών, self tanners κτλ. Σε ''στέλνει'' μεταφορικά.
China Glaze in Sunset Sail. Σε παραπέμπει στην ιδέα ότι αλωνίζεις το Αιγαίο με το σκάφος σου. Στα πιο πρακτικά, ταιριάζει απίστευτα με μαυρισμένη, σκούρα επιδερμίδα και είναι τέλειο για αυτό το φυσικό μινιμάλ λουκ των διακοπών, tanned skin, beach hair και περιποιημένα μπεζ άκρα(έχει διακριτικό σίμερ)
OPI Santantonio. Πολύ αστεία ονομασία, εμπνευσμένη απο το Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα, βλέποντας φωτογραφίες στο γκουγκλ. Επίσης καλοκαιρινό στο χρώμα της ψιλής άμμου (cream effect.
Chanel in Azure. Σμαραγδένια νερά, ατέλειωτο κολύμπι στη θάλασσα, βουτιές, αρμύρα. (μεταλλικό εφέ)
Mavala in Paris. Το έδειξα και τις προάλλες, αλλά οκ και το Παρίσι ωραίο είναι για ένα ταξιδάκι. (gel effect)
Guerlain in Champ Elysees. Αχ Παρίσι και πάλι Παρίσι. Το ξέρω λίγο κλισέ, αλλά...Υπέροχο κραγιόν, υπέροχο σικάτο χρώμα. Άλλη κλάση. Εξ΄ού και τ'όνομα. (million dollars effect)



Nars in Chelsea Girls. Καλτ κρεμωειδές γκλος με πολύ πετυχημένη ονομασία, τόσο σικάτη και φυσική όσο τα γνωστά Chelsea Girls. Το έχω πολλά χρόνια, ευτυχώς δεν έχει πάθει τίποτα. Αρκετά καλό με σμόκυ λουκ, δίνει την αίσθηση έχω ''γεμάτα, χειμώδη'' αλλά φυσικά χείλια (ποιό filler xrysomou, it's my natural shape). Πολύ κολλώδες βέβαια, αλλά εμπνευσμένο απο αγαπημένο για πολλές προορισμό, το Λονδίνο.
Christian Dior gloss in Orange Pareo. Αγαπημένο πορτοκαλί με λίγο σίμερ, που το καλοκαίρι δίνει αυτό το βαβαβούμ εφέ στα χείλια και βέβαια με ονομασία καλoκαιρινή που με μεταφέρει στην παραλία....είμαι λέει με το μαγιώ και έχω δεμένο στη μέση ένα διάφανο παρεό που ανεμίζει στο καλοκαιρινό αεράκι (θυμίζει λίγο Λένα Μαντά, όπως λέμε κλισέ, αλλά οκ).
Christian Dior addict extreme in Riviera. Άλλος σικάτος προορισμός....αγαπημένο κραγιόν το καλοκαίρι, είναι σαν ένα balm κραγιόν, ΑΛΛΑ με καλύτερη χρωματική απόδοση. Άι λαβ λαβ λαβ. Υπέροχο χαρούμενο κοκκινοκοραλλοειδές χρώμα, που κάνει τα χείλια απλά για φίλημα.
Nars cream eyeshadow in Maracaibo, ένα matte smokey purple. Ο Nars δίνει φοβερά ταξιδιάρικες ονομασίες στα καλλυντικά του και μόνο για αυτό αξίζει να έχετε κάτι, πέρα απο την φοβερή ποιότητα και απόδοση των σκιών του. Εδώ, και το ονειρεμένο μέρος.
Yves Rocher in Lime from Mexico. Οκ είναι αποσμητικό, σας γείωσα λίγο, αλλά μου αρέσει η ονομασία (όχι τόσο η συνθετική μυρωδιά λάιμ). Μού φέρνει στο νου δροσερές μαργαρίτες, στις οποίες δεν λέμε όχι.

Ποιά είναι τα δικά σας ''ταξιδιάρικα'' καλλυντικά? Πείτε πώς είναι ένα νέο tag.



10 comments:

  1. OPI Overexposed In South Beach ;)

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaaaaaa mporw na skeftw paraaaaaaaaaaaa polla...exw idi kamia dekaria ston mualo mou!! :D

    auta pou exw omws einai apo Essie to coat azure kai to Turks&caicos pou katalavaineis pou parapempoun...!

    ReplyDelete
  3. ατ Στέλλα. είναι πανέμορφο. αυτά τα ματζέντα μου αρέσουν πολύ.
    ατ μπιούτι εντ δε φουντ μπιστ. τερκς εντ κάικος=κλάσικ. δεν το έχω αλλά είναι πανέμορφο πολύ καλοκαιρινό επίσης.μακάρι να το φορούσαμε στα ίδια τα τερκς εντ κάικος. δατ βουντ μπι αμέιζινγκ! λολ

    ReplyDelete
  4. Πάντα παίρνω στις διακοπές το Smoothing Stuff Dumb Blonde της Tigi! Είναι ένα προιον για τις άκρες (και όχι μόνο) των μαλλιών και γενικά τα μαλακώνει και τα τιθασεύει χωρίς να είναι βαρύ. Έχει ένα φανταστικό άρωμα φράουλας και λίιιιγο γκλίτερ το οποιο, οκ, θα μπορούσε και να λείπει αλλά το καλοκαίρι δίνει μια έξτρα λάμψη. Τα μαλλιά μου είναι ένα "αντικέ" ξανθό και αρκετά λεπτά, οπότε ο ήλιος και η θάλασσα τα αγριεύουν, οπότε το χρειάζομαι και το χρησιμοποιώ ανελλειπώς!

    ReplyDelete
    Replies
    1. υ.γ: κάπως εκτός θέματος, αλλά δεν έχω τιποτα με εξωτικό όνομα :(

      Delete
    2. oraio onoma gia proion lol
      endiaferon tha to tsekaro.

      Delete
  5. Cyclades by Lancome. Ενα αρωματάκι που ειχα παρει από κάποιο αεροδρόμιο. Απόλυτα καλοκαιρινό. Δεν ξερω αν κυκλοφορεί πια :(

    ReplyDelete
  6. λειντι ντι17 July 2013 at 08:10

    δεν το ήξερα, αλλα βλέπω το μπουκάλι και διαβάζω ριβιούς. ακούγεται φανταστικό. μου αρέσει και η μπουκαμβίλια στο κουτί. υπέροχο

    ReplyDelete
  7. Υπέροχο post!! Γι'αυτό δεν αγαπάμε άλλωστε τα καλλυντικά; Γιατί μας "ταξιδεύουν"; Δεν πας διακοπες; Fake it ;-)

    Εννοείται το Azure, το bronzer και το Bronze Goddess από Estee και το Lady Danger από MAC είναι τα δικά μου πιο ταξιδιάρικα!!

    ReplyDelete
  8. Τρομερό το Post σου!!! Ταξιδιάρικο! Τι όμορφα που τα έχεις συνδυάσει όλα στο μυαλό σου!! Και πως αλλιώς να το κάνουμε βρε παιδιά, αν και δεν μπορώ να πω ότι το καλοκαίρι βάφομαι τρελά , ε δεν μπορούν οι γυναίκες και βέβαια ούτε και εγώ να μην έχουν μαζί τους έστω ένα μικρό νεσεσερακι με 2-3 καλλυντικά όπου και αν βρίσκονται. Το καλό είναι ότι όσα καλλυντικα αναφέρρεις είναι πολύ εύκολο να τα βρεις όπου και να σαι, αφού η λύση είναι πλέον διαδικτυακή και δε σε προδίδει ποτέ!! https://www.notos.gr/omorfia/kalludika-epilektikis/

    ReplyDelete