Friday 7 December 2012

Tο χρονικό ενός --επιτυχημένου-- beauty routine

Άλλο ένα guest ποστ απο γνωστή ανώνυμη, της οποίας τις προτάσεις προσωπικά εμπιστεύομαι (αν θυμάστε ένα ποστ για Caladerm, ε πρόταση της ήταν). Θέμα του σημερινού ''σκέφτομαι και γράφω'': Το skin/body care που εμπιστεύομαι τον τελευταίο καιρό και τί κάνω για να ξεπεράσω τον βραχνά μαύρα στίγματα, ακμή.''




Έχω πάθει ένα κάτι με το skincare τον τελευταίο χρόνο. Όχι ότι δεν έδινα σημασία παλιότερα, από τα 12-13 μου είμαι συντροφιά με την ακμή και τα παράγωγά της, aka σημάδια που πριν προλάβουν να απαλυνθούν εντείνονται από νέα, αλλά τον τελευταίο χρόνο κάτι έγινε και, στα 28 πλέον, έστρωσε η κατάσταση οπότε από το ρεκτιφιέ πέρασα στη συντήρηση.

Είχα δοκιμάσει το Alpha-H Liquid Gold μέσα στη χρονιά, αλλά με άφησε μάλλον απορημένη ως προς το αποτέλεσμά του, παρά το ότι χρησιμοποίησα ευλαβικά τα 2/3 των 100ml και μετά το υπόλοιπο 1/3 περιστασιακά. Πρόσφατα το ξαναπήρα για να βγάλω συμπέρασμα.

Μετά από ένα απαίσιο, skin wise, καλοκαίρι, έκανα έναν σωτήριο καθαρισμό. Σε αυτό το σημείο να πω ότι κάνω καθαρισμό κάθε 2-4 μήνες. Ανάλογα το πορτοφόλι βασικά, και την κατάσταση του δέρματος.

Οκ, φοβερή διαφορά στο δέρμα, το οποίο λειαίνεται και αδειάζει από συσσωρευμένο σμήγμα και έχει μια όμορφη λάμψη, η οποία δυστυχώς στο δικό μου μεικτό/λιπαρό δέρμα κρατά περίπου 10 μέρες μόνο, μετά αρχίζει και είναι λιγότερο θεϊκό και λαμπερό. Παρόλα αυτά, και μόνο για το ξεμπούκωμα των πόρων, τα αξίζει τα λεφτά του ο καθαρισμός και συμβάλλει στο γενικό well being του προσώπου και στην ωραία εμφάνιση του δέρματος. Σημειωτέον ότι όλα στρώνουν φανταστικά μετά, κρέμες, serum, μέικ-απ, ρουζ, τα πάντα.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι δεν κάνω... manual καθαρισμό, δηλαδή η αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων δεν γίνεται με χέρι/νύχι, αλλά με ένα μηχάνημα υπερήχων, που απλά ασκεί ελαφριά πίεση και βοηθά το σμήγμα να βγει προς τα έξω και να αφαιρεθεί χωρίς παρεμβατικό τσίμπημα και κοκκίνισμα.

Η αισθητικός μου (που την αγαπώ) χρησιμοποιεί προϊόντα της Juliette Armand και έχω να πω τα καλύτερα για ό,τι έχω δοκιμάσει από τη σειρά (ενυδατική lipocontrol, serum AHA, dermabrasion gel, κρέμα ματιών, κρέμα ρετινόλη-βιταμίνη C και όλο και κάτι θα μου διαφεύγει).

Το πρωί πλένομαι με όποιο από τα παρακάτω έχω βρει σε προσφορά στο φαρμακείο (γειτονιάς ή διαδικτυακό): La Roche - Posay Effaclar Gel, Avène Cleanance Gel Nettoyant, Apivita Κρεμώδης Αφρός Ελιά-Λεβάντα (είμαι Δίδυμος και βαριέμαι εύκολα). Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα κάτι διαφορετικό από τα προαναφερθέντα, με την εξαίρεση του Cleanse & Polish της Liz Earle μέσα στο χρόνο, το οποίο με άφησε παγερά αδιάφορη. Δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα θα το προσπερνούσα ανάμεσα σε άλλα, ακόμη και απλούστερα. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάτι όπως το Emma Hardie Moringa Balm Cleanser αλλά διστάζω πολύ λόγω της λιπαρής σύνθεσής του. Γνωρίζοντάς με, κάποια στιγμή θα υποκύψω, αλλά δεν ξέρω πότε. Έχω πάρει πάντως τα πανάκια/πετσετάκια της Emma Hardie πρόσφατα (τα είχαν μείον 20% σε κάποιο site), τα οποία βρίσκω πάρα πολύ καλοφτιαγμένα και χρήσιμα, μακράν ανώτερα των χαζών muslin cloths που είναι μόδα πλέον να μοιράζουν οι εταιρείες. Καθαρίζουν καλύτερα (ποια Clarisonic?), προσφέρουν μια ελαφριά απολέπιση στο πρόσωπο και κάνουν και ντεμακιγιάζ (εννοείται τα πλένουμε ε), αφήνοντας το δέρμα πεντακάθαρο σε σχέση με το να κάνουμε απλά μασάζ με τα δάχτυλα το καθαριστικό στο πρόσωπό μας.

Ντεμακιγιάζ ματιών με το Sensibio της Bioderma (πρόσφατα τελείωσα το micellar water της Nuxe, μοσχοβολά και κάνει καλή δουλειά, αλλά βρίσκω της Bioderma αποτελεσματικότερο) και προσώπου με το καθαριστικό γαλάκτωμα της Caudalie - είναι ελαφρύ, δροσερό, αποτελεσματικό.

Βάζω πάντα ενυδατική και αποφεύγω αυτές που απευθύνονται σε λιπαρά δέρματα, προτιμώ αυτές για κανονικά. Αδιάφορη με έχουν αφήσει αυτές της σειράς Hydrance από την κατά τα άλλα αγαπημένη Avène, αλλά αγαπώ το ενυδατικό serum της εταιρείας. Πάρα πολύ καλή βρήκα την ενυδατική 20+ της Frezyderm (με την οποία Frezyderm έχω πάθει μια ψύχωση πρόσφατα, περισσότερα παρακάτω*) και αγάπησα με πάθος την Crème Fraîche της Nuxe, την οποία έχω δοκιμάσει σε όλες τις εκδοχές της (Light για λιπαρά δέρματα, Serum, Suractivée για ξηρά δέρματα και Suractivée για κανονικά - οι 2 τελευταίες σε βαζάκι) και τις λάτρεψα όλες. Για όσο δοκίμαζα τα δείγματα που απλόχερα μου έδωσαν στο φαρμακείο, το high point του πρωινού μου ήταν η στιγμή που έβαζα την κρέμα, η οποία να πω ότι μοσχοβολάει περγαμόντο, ενυδατώνει τέλεια για τις ανάγκες της δικής μου επιδερμίδας, απορροφάται γρήγορα και αφήνει το πρόσωπο λαμπερό.

Δεν κάνω μακιγιάζ καθημερινά, είναι και η δουλειά μου τέτοια που μου το επιτρέπει. Όταν όμως κάνω, αντί για ενυδατική επιλέγω να βάλω το Vinoperfect Radiance Serum της Caudalie, το οποίο ενυδατώνει όσο χρειάζομαι, μυρίζει όμορφα, έχει λεπτόρρευστη υφή που χαρίζει λάμψη και βρίσκω ιδανική για κάτω από το μέικ-απ και όντας στο τέλος του μπουκαλιού (το οποίο βρίσκω ηλίθιο, με την πιπέτα -έλεος, βάλτε μια αντλία- και γι' αυτό το μετάγγισα στο μπουκαλάκι του serum της Avène που μου είχε τελειώσει και το οποίο έχει αντλία) μπορώ να πω ότι μάααααλλον κάτι κάνει στον τομέα της απάλυνσης των ελαφρών σημαδιών. Σίγουρα πάντως η εφαρμογή του είναι πολύ ευχάριστη και μάλλον θα το ξαναπάρω.

Από κρέμες ματιών δεν σκαμπάζω και πολλά. Οκέι θέλω ενυδατωμένη την περιοχή, αλλά από 'κει και πέρα μάλλον δεν είμαι απαιτητική πολύ. Σίγουρα θέλω να μην κολλάει, αλλά δεν έχω πετύχει και καμιά που να με δυσαρεστεί πάνω σε αυτό το θέμα. Τώρα δοκιμάζω την Κερσετίνη & Βελανιδιά του Κορρέ, που είναι λέει για τις πρώτες γραμμές κλπ. Καλή είναι. Όταν τελειώσει μάλλον θα διαλέξω κάτι από Frezyderm. Επίσης είχα δοκιμάσει μια ελαφριά anti-ageing κρέμα ματιών από άλλη μια (νομίζω) ελληνική εταιρεία, την Tecnoskin (http://www.tecnoskin-derma.com ) που μου είχε αρέσει πάρα πολύ, αλλά ήταν πάνω που είχα ξεκινήσει να χρησιμοποιώ τη σκασμένη του Κορρέ και έκτοτε δεν λέει να τελειώσει.

Πάντα όταν γυρίσω από τη δουλειά θα πλύνω το πρόσωπό μου και θα το ενυδατώσω. Τοπικά στα σπυράκια εφαρμόζω τη λοσιόν της Aknicare (εταιρεία Synchroline) εμπλουτισμένη με ερυθρομυκίνη. Κι επειδή όταν το καλοκαίρι φεύγει, τα ΑΗΑ έρχονται, τα βράδια το ρίχνω στα ΑΗΑ και στα ΒΗΑ, αφήνοντας τις άλλου είδους απολεπίσεις με scrub κλπ για τους μήνες με πολύ ήλιο. Χρησιμοποιούσα χρόνια την Diacnéal της Avène, μετά την Triacnéal (6% γλυκολικό οξύ), έχω δοκιμάσει και Effaclar K & Duο από LRP αλλά δεν τις συμπαθώ, ούτε η υφή τους μου αρέσει ούτε αποτέλεσμα βλέπω, βρίσκω τις Avène πολύ καλύτερες, αλλά δεν θα ξαναγυρίσω ποτέ σε καμία από τις προαναφερθείσες. *Εδώ λοιπόν θα πω για τον έρωτα που με βρήκε με την Frezyderm και την Volpaderm σειρά της, που περιέχει 10% ΑΗΑ+ΒΗΑ, έχει φοβερή υφή, υπέροχη μυρωδιά, απορροφάται καλά και ενυδατώνει επίσης. Κάνει κανονικά 38 ευρώ για 50 ml (http://www.frezyderm.com/Templates/ProductInside.asp?C=Dermatologiki&S=11&A=634 ), όταν οι προηγούμενες κάνουν γύρω στα 15 για 30ml, αλλά την αγόρασα σε πολύ καλύτερη τιμή από online κατάστημα ελληνικού φαρμακείου. Εντάξει, όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από Avène, LRP και Caudalie κλπ κλπ, αλλά τρώνε τη σκόνη της. Ακόμη κι αν την έβρισκα πάντα 38 ακατέβατα, θα την έπαιρνα έναντι των άλλων. Κυκλοφορεί επίσης και σε γαλάκτωμα για το σώμα (~40€ για 200ml), το οποίο είναι φανταστικό, επίσης μυρίζει τέλεια και κάνει ένα δέρμα απαλό και λείο. Το χρησιμοποιώ στο στέρνο, στα μπράτσα, στην πλάτη, στους μηρούς. Δύσκολα θα με πείσει άλλη κρέμα με ΑΗΑ+ΒΗΑ να την εγκαταλείψω. Βοηθά πολύ πολύ πολύ στα σημαδάκια από ακμή που επιμένουν και χαρίζει σταδιακά ένα λαμπερό υγιές δέρμα. Νομίζω ότι, για ένα μη υπερευαίσθητο δέρμα, τέτοιου είδους κρέμες είναι οκ να τις χρησιμοποιούμε μέρα παρά μέρα.

Μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώ ενδιάμεσα και το Liquid Gold της Alpha-H, που όπως είπα και παραπάνω αυτή είναι η δεύτερη φορά που το αγοράζω και αυτή τη φορά σαν να με πείθει... Το εφαρμόζω σε ένα αφράτο βαμβακάκι σε όλο το πρόσωπο και δεν ακολουθώ με κανένα άλλο προϊόν, όπως προτείνουν και από την εταιρεία. Όταν τελειώσω και αυτή τη συσκευασία θα αποφανθώ. Δεν ξέρω αν λύνει προβλήματα, βρίσκω πάντως πως σίγουρα βοηθά στο να *συντηρείς* λαμπερή επιδερμίδα και μη μπουκωμένους/φραγμένους τους πόρους.

Από αντιηλιακή κρέμα επιλέγω την Cleanance SPF 30 της Avène, που δεν με τρελαίνει, αλλά είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει. Επιφυλάσσομαι για την Bioderma SPF 30 (σημ μπλογκ - είναι πολύ καλή και δεν αφήνει λαδίλα στο πρόσωπο).

Για το σώμα αγαπώ πάρα πολύ τα γαλακτώματα σώματος του Κορρέ (Καρύδα, Πράσινο Τσάι, Γιασεμί) σε σωληνάριο και τα προτιμώ μακράν των Body Butters από Body Shop. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω και μια κρέμα για τα χέρια και το σώμα που είναι πρόσφατο απόκτημα, αλλά με έχει κερδίσει: πρόκειται για την Apple & Cinnamon Body Repair Hand & Body Cream από την εταιρεία Μπερερής GB Beauté & Glamour (την έχω και σε άρωμα Honey Cream) που είναι φανταστική. Ενυδατώνει καλύτερα από πολλές κρέμες του εμπορίου και του σούπερ μάρκετ, απορροφάται σε χρόνο dt (βάζεις κρέμα, μπουφάν, βγαίνεις έξω την ίδια στιγμή χωρίς να σου γλιστράνε τα κλειδιά από το χέρι, λιπαρότητα μηδέν), αφήνει τα χέρια απαλά και μυρίζει κολασμένα, όχι όμως γλυκερά όπως κάτι βανίλιες-κανέλες-καραμέλες κλπ. Έρχεται μέσα σε ένα διάφανο πλαστικό βάζο των 500ml που έχει βιδωτό καπάκι ΚΑΙ dispenser όπως τα κρεμοσάπουνα και μου κόστισε 6€! Στην τσάντα κατά καιρούς έχω διάφορα μικρά σωληνάρια κρέμας για το δρόμο, αυτή την περίοδο μόλις μου τελείωσε μια με τριαντάφυλλο της Cath Kidston (ελαφριά και εύκολα απορροφήσιμη) και άνοιξα ένα μικρό σωληνάριο της Orly Rich Renewal με άρωμα Passion.

Για τα πόδια πλέον χρησιμοποιώ μόνο της Gehwol, την Hydrolipid Lotion το καλοκαίρι, που είναι μια εξαιρετικά λεπτόρρευστη λοσιόν και απορροφάται μέσα σε ένα λεπτό αλλά είναι σούπερ ενυδατική, και την Lipidro Cream το χειμώνα, που είναι πιο πολύ κρέμα και όχι λοσιόν όπως η άλλη, κάνει πολύ καλή δουλειά και διατηρεί απαλές τις πατούσες και τα δάχτυλα των ποδιών.

Το χειμώνα επίσης δεν αποχωρίζομαι το Cold Stick της Avène για τα χείλη, επανορθώνει σχεδόν άμεσα τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλη και είναι εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, με το Rêve de Miel της Nuxe που είναι σε βαζάκι και σίγουρα καλύτερο από το Rêve de Miel που είναι σε στικ.

22 comments:

  1. αχ είναι πολύ μινιμαλ το scincare μου μπροστά σε όλα αυτά! Έχω ταλαιπωρηθει παρα πολύ από ακμή- κυστική, όχι ένα σπυράκι εδώ ένα παραπέρα!Εννοείται έχω πάρει φαρμακευτική αγωγή-πολλές φορές και όλων των τύπων αλλά πάντα ξαναγύρναγε!Και για μένα πάντως ήταν χρονιά αποκάλυψης!Έκοψα τα γαλακτοκομικά, το πολύ μεικ απ,τα πολλά προιοντα γενικά και πλέον όταν σαπουνίζω το πρόσωπο μου χρησιμοποιώ βουρτσάκι! Φυσικά και δεν έχω τέλειο δέρμα αλλά έχω δει τεράστια διαφορά. υγ: ο καθαρισμός που κάνεις μου φάνηκε πολύ δελεαστικός!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μπονζούρ! Μμ ναι λένε ότι τα γαλακτοκομικά κάνουν διαφορά στο δέρμα αν τα κόψεις, αλλά ως τώρα δεν είχα καρδιά να δοκιμάσω, έχω βαλθεί να εξαντλήσω όλες τις άλλες τεχνικές πρώτα :p

      Δοκίμασε αντί για βουρτσάκι ένα βαμβακερό πετσετάκι, εγώ το έχω ευχαριστηθεί πολύ περισσότερο :)

      Ο καθαρισμός για μένα είναι must, αλλά πρέπει να έχεις αισθητικό που την κόβει και δε νομίζει ότι είναι ο Δαλάι Λάμα. Να επιμένει εκεί που πρέπει, όσο πρέπει, να μην πειράζει τα πυώδη σπυράκια, να είναι καθαρή. Εγώ έχω δοκίμάσει τον καθαρισμό μόνο με τη συγκεκριμένη κοπέλα, χρόνια τώρα (5-6) αλλά κάθε φορά που πάει κάπου αλλού κάποια φίλη μου πάω κι εγώ μαζί της για να δω τι & πώς και ό,τι διάθεση κι αν είχα να δοκιμάσω ίσως και χέρι αλλουνού, μου έχει φύγει.

      Delete
  2. Ουάου! Οχι μόνο υπερ-ρουτίνα αλλα και άπειρες γνώσεις στο θέμα!
    Η δική μου ρουτίνα είναι απλή, καθώς και τα προϊόντα που γνωρίζω σε αυτό το θέμα, ίσως γιατί ποτέ δεν είχα ακμή (ναι, ξέρω τυχερή).
    Ξηρό δέρμα, που μια καλή ενυδατική και ένα ελαφρύ καθαριστικό, είναι okay.
    Μόνο κάτι ψιλοαλλεργίες κατα καιρούς, που αντιμετωπιζονται ευκολα, τουλάχιστον.
    Το Cold stick της avene εμένα δεν μου έκανε τίποτα. τα βράδια βάζω της nuxe, αλλα δεν μπορώ να το κυκλοφορώ καθημερινά, και το βαζάκι-δάχτυλο δεν είναι για χρήση εκτός σπιτιού για μένα.
    Ceralip της LRP στα σκασίματα, ένα carmex στις καθημερινές!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γνώση πληρωμένη ακριβά! Προσωπικά δεν βρίσκω ότι κάνω κάτι περίπλοκο (πλύσιμο, ενυδάτωση, αντιηλιακή, ΑΗΑ τα βράδια και καθαρισμό ~4 φορές το χρόνο) και η κολλητή μου που έχει δέρμα ξηρό σαν την Καλαχάρι ζορίζεται πολύ περισσότερο να περιποιηθεί το δέρμα της και να βρει προϊόντα που της κάνουν, γιατί ποτέ τίποτε δεν είναι αρκετό. Αν μπορούσα να διαλέξω θα διάλεγα ένα δέρμα κανονικό/μεικτό παρά ξηρό ;)

      Συμφωνώ για το βαζάκι στο σπίτι, αλλά νομίζω αυτά είναι αυτονόητα. Ceralip δεν το έχω δοκιμάσει, θα το έχω στα υπόψιν! Επίσης σήμερα είδα στο φαρμακείο ένα ενυδατικό στικ της Lierac που δεν το είχα ξαναδεί, αλλά 15 ευρώ, ήμαρτον.

      Delete
  3. Διαβαζοντας αυτο το ποστ και ενα προηγουμενο που παλι μιλουσες για AHA καταλαβαινω ποσο πολυπολοκο ειναι το θεμα, επιλεγω κρεμα. δεν εχω ιδεα για τι συστατικα να κοιταω.
    θα μπορουσες, οοοοττταν μπορεσεις, να κανεις σχετικο ποστ?

    btw, εχω αυτο το καιρο κτ γενναια δειγματα frezyderm και την δοκιμαζω. ενυδατικη προσωπου και ματιων.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάααααλλον απευθύνεσαι στην λέιντι ντι, αλλά δεν πειράζει, θα χωθώ ;) Δεν είναι τόσο περίπλοκο το θέμα με τα ΑΗΑ (για τον χρήστη βεβαίως), δεν υπάρχει λόγος να διστάζεις! Καταρχάς όσα προϊόντα έχουν ΑΗΑ το διαφημίζουν στη συσκευασία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ψαχουλεύεις τα συστατικά, αλλά για την ιστορία, τα δημοφιλέστερα ΑΗΑ είναι το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και το κιτρικό οξύ (οι κοινές τους ονομασίες - στα συστατικά μπορεί να αναφέρονται αλλιώς, πχ 2-υδροξυπροπανικό οξύ αντί για γαλακτικό, αλλά είπαμε, αν έχει μέσα το διαφημίζει, μην άγχεσαι) και από ΒΗΑ επικεντρωνόμαστε στο σαλικυλικό οξύ (εγώ δηλαδή δεν ξέρω άλλο) που στοχεύει κυρίως στην ακμή και όχι τόσο στην ανανέωση του δέρματος.

      Υπάρχουν πολλές κρέμες στο φαρμακείο που σου προσφέρουν ενυδάτωση + ΑΗΑ μαζί, ζήτα δείγματα για να δεις υφές και μην αντιστέκεσαι, θα δεις διαφορά :)

      Delete
  4. Πολύ ωραίο το κείμενο!Αρκετά από τα παραπάνω τα χρησιμοποιώ κι εγώ κ συμφωνώ μαζί σου σε όλα! Δοκίμασε κ την αντιηλιακή της frezy, θα σου αρέσει πιστεύω. Μπορείς να μας πεις πού βρίσκουμε την κρέμα Μπερερής GB Beauté & Glamour?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μερσί βρε! Αντιηλικαή Frezy, σημειώθηκε.
      Για την κρέμα έχω το νούμερο 2310601552 για τη Θεςς και 2106129268 (και -69) και το gbbeaute ατ otenet τελεία gr που γράφει πάνω στη συσκευασία και είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν με τα σημεία πώλησης. Είχα και καρτούλα/φυλλάδιο με την αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη αλλά γμτ εγώ αυτά τα πετάω αμέσως :/

      Τη συγκρίνω και κάτι Nivea, Atrix, Glysolid κλπ που γλιστράνε φοβερά και δεν κάνουν και τίποτε.

      Delete
    2. Ευχαριστώ πολύ, περιττό να σου πω ότι ηδη πηγα πηρα δειγμα για Volpaderm προσωπου!

      Delete
    3. Έκανες την καλύτερη δουλειά. Ζήτα και από αλλού, αν μπορείς, γιατί στη Frezy είναι μάγκες και τα δειγματάκια τους είναι γενναία. Επίσης έχε υπόψιν ότι μπορείς και τη σώματος άφοβα να τη χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, μάλιστα στα λιπαρότερα δέρματα προτείνουν εκείνη απευθείας, λόγω της ελαφρώς πιο λεπτόρρευστης υφής της (επιβεβαιωμένο από δερματολόγο, αισθητικό και φαρμακείο). Και το λέω γιατί η διαφορά τιμής/ποσότητας είναι σημαντική.

      Delete
    4. volpaderm frezyderm the next buy kai gia mena ladies...teleio post pragmatika to ektipono gia tin atzenta mou..

      Delete
    5. Λοιποοοον, μ' έτσουξε/κοκκίνησε λιγάκι, αλλά υποθέτω είναι νορμάλ. εχω ευαίσθητο δέρμα, μάλλον θα το πάω μια τη βδομάδα volpaderm, μία dermalogica. πράγματι με τα δείγματα είναι μάγκες- μα ειλικρινά, το δείγμα περιεχει 40% της κανονικης ποσοτητας, θα μπορουσε να 'στοιχίζει' 15ευρώ, εφοσον η αρχική ειναι 38! τη βρήκα και 26ευρώ online, και αν δω ότι δουλεύει θα τη χτυπήσω σίγουρα. Μου εδωσαν και το eye balm που καιγομουν να δοκιμασω, θα το λιωσω μεσα στη βδομαδα που ξυπνάω με πρησμένο μάτι σα να εφαγα μπουνια και θα σας πω αν κανει κατι. Και γι αλλη μια φορά πήρα δείγμα της ενυδατικής και την εβαλα αποψε κ παλι τρελάθηκα. Ειναι όμορφο και φωτεινό το πρόσωπο, σστρώνει τοσο καλα το μεικαπ. Περιμενω απο βδομαδα να ρθει η κανονικη συσκευασια, την παρήγγειλα ήδη!

      Delete
    6. Οκέι, εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, οπότε μάλλον εγώ δεν έχω δέρμα στο πρόσωπο, έχω σόλα. Αστειεύομαι :) αλλά χρησιμοποιώ ΑΗΑ πολλά χρόνια, οπότε ίσως να έχει άμεση σχέση, δεν παρατηρώ ερεθισμούς με την Volpaderm, το Liquid Gold βρίσκω λίγο πιο.. παιχνιδιάρικο, όμως τίποτε σοβαρό, ίσα ίσα να καταλάβω ότι κάτι κινείται.

      Για το δείγμα: ναι! ναι! Γι' αυτό σου λέω, αν μπορείς με τσαχπινιά να αποσπάσεις καναδυό ακόμα go for it ;)

      Για την ενυδατική συμφωνώ και επαυξάνω, ειδικά όταν τη συγκρίνω με τις αντίστοιχες απλές ενυδατικές σειρές της Avène και Caudalie και LRP καγχάζω. Θα περιμένω την ενημέρωση για το eye balm, διότι, όπως είπα, κάτι φαντασμαγορικό από κρέμα ματιών δεν έχω βιώσει, ίσως ήρθε η ώρα.

      Delete
  5. Oraio post!!!
    Kathenas taleporeitai apo diaforetika provlimata oso anafora to derma, omos h alpha h liquid gold, einai apisteyti!!!!!!!

    Check out my favourite red lipsticks....
    http://beauty-is-within.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  6. ντάξει, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ομολογώ αυτό τον καθρισμό με υπέρηχους δεν τον έχω ακούσει. τώρα μπήκα σε πειρασμό να το ψάξω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Είναι επιφανειακότερος αλλά ασφαλέστερος και ηπιότερος και τον προτιμώ μακράν.

      Delete
  7. Όλα καλά τα παραπάνω...
    Αλλά μόνο δερματολόγος μπορεί να λύσει προβλήματα και να εξοικονομηθούν χρόνος και χρήματα. (Όχι, εγώ δεν είμαι δερματολόγος, ούτε κάποιος συγγενής μου, αλλά μόνο δερματολόγος με έχει βοηθήσει ουσιαστικά και ιδίως σε σημάδια και δυσχρωμίες)
    Επίσης τσεκάρετε την αμερικάνικη NEOSTRATA. Θα με θυμηθείτε.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Α ναι; Τη Neostrata τη συστήνει ο δερματολόγος σου; Θα εξοικονομήσουμε πιο πολύ χρόνο και χρήματα με αυτή την εταιρία απ' ότι με τις παραπάνω; Διαφωτιστικό!

      Delete
    2. Καλημέρα Anon, γνωρίζεις από πού θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε προϊόντα της Neostrata? (online, γιατί υποθέτω ότι στην ελληνικά αγορά δεν έχουν εισέλθει - ακόμη)

      Delete
  8. Πολύ διαφωτιστικό το ποστ ;-) Θα ήθελα να ρωτήσω όμως ...η κρέμα με AHA+BHA της frezy πιστεύεις ότι είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν κυστικη ακμή και σχετικά ευαίσθητο δέρμα με σημάδια και κοκκινίλες ή μήπως θα ήταν καλύτερα να αγοράσω μια κρέμα με μικρότερο ποσοστό οξέων όπως αυτή της lierac?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα. Εδώ γιατροί ή αισθητικοί δεν είμαστε, όμως νομίζω ότι αν η ακμή σου είναι πολύ έντονη (πύον, κοκκινίλες) και σε μεγάλη έκταση, ίσως θα ήταν σκόπιμο να αντιμετωπίσεις την ακμή αρχικά και ξεχωριστά, και όταν απαλυνθεί και ηρεμήσουν και οι κοκκινίλες, τότε να ασχοληθείς με σημαδάκια, ΑΗΑ κλπ.

      Τα ΒΗΑ κάνουν καλό στην ακμή, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα είδη ακμής, ίσως να δοκίμαζες κάτι πιο τοπικά; Δηλαδή κάποιο διάλυμα με σαλικυλικό (ή το ρολετάκι της Aknicare ή τη λοσιόν της Aknicare με ερυθρομυκίνη μέσα?) τοπικά με μπατονέτα στα σπυράκια, και στα σημεία του προσώπου που είναι ελεύθερα από σπυράκια και έχουν παλιά σημαδάκια, φλουδίτσες κλπ να εφαρμόζεις την Volpaderm. Θέλει μεθοδικότητα και σχολαστικότητα και χρόνο να αφιερώνεις στην εφαρμογή καθημερινά, αλλά αξίζει.

      Μεταξύ Volpaderm και Lierac εγώ θα πρότεινα την πρώτη. Τη βρίσκω αποτελεσματικότερη και μου αρέσει η υφή της πολύ πολύ περισσότερο. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν θα την εφάρμοζα πάνω σε θυμωμένα σπυράκια. Αν έχεις απλά αυτά τα σπυράκια που είναι βαθιά, λίγο επώδυνα και χωρίς εμφανές πύον ή ιδιαίτερη κοκκινίλα, τότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
      Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να ζητήσεις ένα δειγματάκι από την κάθε μία, ώστε να δεις ποια από τις δύο υφές προτιμάς, και αποφασίζεις ανάλογα.

      Delete
  9. Να κάνω κ γω μια ερώτηση ? Δεν έχω ακμή είμαι η κλασική περίπτωση ένα δυο σπυρακια τα οποία πια μου αφήνουν σημάδια μεγαλώνοντας. Κόκκινα η αργοτερα καφέ τα οποία δεν φεύγουν τελείως. Πίστευες ότι η κρέμα με τα οξεα θα κάνει δουλειά ώστε να αποχρωματισουν λιγάκι ? Και το κάνετε τι καλοκαίρι την βάζεται κανονικά? Μου πρότειναν να κάνω θεραπεία με οξεα και σκέφτηκα να δοκιμάσω πρώτα μια κρεμα

    ReplyDelete