Tuesday 12 June 2012

Περί primer

Το primer (προσώπου, όχι ματιών, αυτό έτσι και αλλιώς το θεωρώ άχρηστο) επί σειρά ετών το σνόμπαρα. Το θεωρούσα περιττό. Δεν είχαν προχωρήσει άλλωστε και τόσο τα πράγματα, ώστε να βάζουμε ή να πρέπει να αγοράζουμε και primer.

Όμως θεωρώ, ειδικά άμα είσαι στο πόδι αρκετές ώρες, ότι είναι απαραίτητο για ένα αποτέλεσμα με διάρκεια.

Μερικές εντυπώσεις απο κάποια που έχω δοκιμάσει -

Το Luminizing base της Radiant. Το πρώτο μου primer, το οποίο είχα πάρει πριν απο 3 χρόνια για 16 ευρώ. Ήτανε αρκετά καλό θα έλεγα, και φώτιζε και την επιδερμίδα. Μια αρκετά καλή λύση για χαμηλά μπάτζετ.

Μετά πήρα το That Gal της Benefit. Χμ, δεν μου άρεσε και τόσο. Είναι ροζ και δεν απορροφάται τόσο γρήγορα, ενώ αφήνει ένα σχετικό residue, δηλαδή αισθάνεσαι ότι κολλάει η επιδερμίδα σου μετά.



Μετά πήρα το τζελ της Radiant, κατάλληλο για λιπαρά δέρματα. Επίσης, φέιλ και αρκετά σιλικονάτο. Τέλος, πήρα το primer της Mac. Απαίσιο (καθόλου διάρκεια και με σίμερ), όπως όλα τα καλλυντικά της επωνυμίας.

Μετά σε κάποια επιδρομή στον πάγκο των Dior, δοκίμασα το Skinflash Primer.



Μέχρι τώρα το καλύτερο απο ό,τι έχω δοκιμάσει. Έχει βουρτσάκι, έχει υαλουρονικό οξύ, μια ελαφριά μυρωδιά αγγουριού. Το απλώνεις και πραγματικά, αμέσως απορροφάται, δροσίζοντας και λίγο την επιδερμίδα, ενώ αφήνει μια ματ όψη. Επίσης δεν έχει σίμερ. Το μοναδικό μείον, ότι ναι κοστίζει 27 λίρες. Κάτω, το swatch.



Μετά μια άλλη φίλη του μπλογκ, μοιράστηκε μαζί μου την εμπειρία της με λίγο πιο ''ψαγμένες'' μάρκες, τουτέστιν Becca+Rouge Bunny Rouge. (οι φωτόγραφίες παρακάτω είναι απο το ίντερνετ).



Εδώ η εμπειρία της -

''Είχα κάτι δειγματάκια Rouge Bunny Rouge και Becca από Zuneta.com. Σήμερα χρησιμοποίησα το τελευταίο, 'prelude in the clouds', aka primer απο Rouge Bunny Rouge και το τελευταίο 'luminous skin color' της Becca (ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΝΤΆΚΤΗ ΤΟΥ ΠΟΣΤ - το οποίο είναι όχι ακριβώς primer, αλλά light foundation/corrector, το οποίο μπορεί να φορεθεί και σαν primer IMHO, μιας και είναι αρκετά ελαφρύ για να καλύψει όπως ένα foundation). Μα, τι ωραίες υφές, τι 'pleasure to use and apply'. Οκ, το primer είναι καλό (είναι υδαρές αλλά όχι runny, μυρίζει θαυμάσια κ δεν είναι σιλικονάτο) αλλά αμφιβάλλω αν θα έδινα ποτέ το 'ένα κάρο λεφτά' που κοστίζει.''

Εδώ το swatch του RBR primer, 'Prelude in the Clouds'.

(φωτό του RBR primer απο το σάιτ)

''Είναι πολύ ελαφρύ, πολύ ευχάριστη εμπειρία το application, *great* staying power, great packaging, fantastic result, evens out skintone κ κάνει τη διαφορά, σχεδόν χωρίς να είναι εκεί. Αν ήταν μαθητής Λυκείου θα του έβαζα 18.''

''Το luminous skin color της Becca, όμως, θα το πάρω, εννοείται όποτε βγάλει 20% το ζουνέτα, και με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε καλά. Μα μου αρέσει τόσο μα τόσο πολύ. Βέβαια, 35 λίρες -- οκ. Αλλά με λίγη υπομονή και ένα 20% είναι καλύτερα.''

9 comments:

  1. Becca δαγκωτό λοιπόν, με το -20% εννεοείται!=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kai to free shipping pou elpizo na simbesei me to -20. lol

      Delete
  2. Έχω δοκιμάσει 2 primer όλα κι όλα στη ζωή μου: της L'Oreal και της Smashbox. Με της L'Oreal ήμουν κατενθουσιασμένη, έκανε λεία την επιδερμίδα μου και δεν ήταν καθόλου λιπαρό. Της Smashbox με χαλάει η συσκευασία που είναι σωληνάριο και έχει μια πολύ μικρη τρυπούλα για να βγαίνει το προϊόν. Είναι και αυτό ματ όπως της L'Oreal. Επειδή δεν πολυχρησιμοποιώ primer δε με πολυ-νοιάζει, αλλά όταν τελειώσει, θα ξαναπάρω L'Oreal!
    Άννα

    ReplyDelete
  3. τι δεν σου αρεσε στης Mac?εμενα μ αρεσει πολυ και ειδικα η λαμψη που αφηνει ;)
    αυτο της benefit το δοκιμασα κ δεν μου αρεσε ουτε εμενα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. το γεγονός ότι δεν μοιάζει αόρατο. δεν μου άρεσε η λάμψη...αλλά εντάξει εκτός απο αυτό, δεν μου άρεσε η αίσθησή του, δεν αφήνει ματ την επιδερμίδα όσο το ντιορ πχ, ή plumped up. ένοιωθα ότι η επιδερμίδα μου ήτανε πιο βαριά - το ένοιωθα ότι έβαζα πράιμερ. δεν μου κάθησε καλά. καλά αυτά είναι και προσωπικές περιέργειες

      Delete
    2. χμμ ναι κι εγω την εχω αυτη την αισθηση οτι εχει κατι η επιδερμιδα μου(μαλλον επειδη εχει πολλες σιλικονες) αλλα επειδη το χρησιμοποιω προς το παρον σε συγκεκριμενες περιστασεις δεν με ενοχλει.ισως οταν αποφασισω να φοραω make up καθε μερα να επιλεξω κατι πιο ελαφρυ.

      Delete
  4. Smashbox oil free primer FTW! :P
    Ό,τι πιο δυνατό έχω δοκιμάσει. Μόλις τελειώσει θα δοκιμάσω και το γάλα μαγνησίας μιας και λένε κάνει θαύματα για τη γυαλάδα.

    ReplyDelete
  5. Κοίτα, πήρα κι εγώ ένα της radiant αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη. Το νοιώθω περιτό. Μία φίλη μου χρησιμοποιεί ένα του sephora.

    ReplyDelete
  6. Hello σε όλες! ψάχνοντας συμβουλές για primer έφτασα σε εσάς. Πολύ κατατοπιστικό αλλάεγώ δεν ξανείχα εμπειρία με κανένα από τα παραπάνω και για πρώτη ever φορά αγόρασα αυτό https://www.atticabeauty.gr/proioda-omorfias/makigiaz/prosopo/primers/max-factor-miracle-glow-illuminating-hydrating-primer-00000058635/ κι εχω και μια ερώτηση στην Αναστασία. Γάλα μαγνησίας; Πως; έτσι σκέτο; Ευχαριστώ!

    ReplyDelete