Monday 11 June 2012

Τη δροσιά του να 'χεις

Διαβάζω σε περιοδικά τα μυστικά ομορφιάς διάσημων γυναικών, και ένα στάνταρ 'tip' είναι το ''πίνω 3 λίτρα νερό την ημέρα'. Ναί, έχουν δίκιο. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όταν πίνεις πολύ νερό, η επιδερμίδα μοιάζει φρέσκια, καθαρή, οι ρυτίδες φαίνονται πιο λείες...Η πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι η υγιής επιδερμίδα, αυτή που μοιάζει νεότερη. Όμως....Υπάρχει πρόβλημα. Πώς να πιείς 49585 λίτρα νερό όταν είσαι στο πόδι ή στη δουλειά? Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά όσες φορές το έχω προσπαθήσει, έχω γίνει δέσμια της τουαλέτας.

Για τα αφυδατωμένα δέρματα λοιπόν, που μπορεί να είναι και τα μεικτά, υπάρχει το υαλουρονικό οξύ.

Άρχισα με κάψουλες.



Μετά πήρα έναν ορό απο τον Mario Badescu.



Κράτησε δυο τρεις μήνες, είχε ελαφριά υφή που δεν λάδωνε την επιδερμίδα, αλλά εντάξει δεν μπορώ να πώ ότι με ξετρέλανε. Δεν είδα κάποια διαφορά - δηλαδή και να μην το έβαζα δεν θα γινότανε και τίποτα.

Μετά πήρα τον ορό-toner της Melvita, Eau Extraordinaire Rose. Εντάξει, απείρως ανώτερο και πιο αποτελεσματικό. Θα το ξαναπάρω άμα τελειώσει. Φαίνεται μικρό, αλλά είναι αρκετά πηκτό, κάτι ανάμεσα σε υγρό και τζελ. Έχει λέει υαλουρονικό οξύ το οποίο είναι απο soya και είναι βιολογικό. Δεν μου προκάλεσε κανέναν ερεθισμό, ενώ πραγματικά με το που το απλώνεις, νιώθεις ένα φανταστικό αίσθημα δροσιάς, που σε ξυπνά και κρατάει αρκετά. Άσε που στρώνει η κρέμα και το μεικ απ καλύτερα. Μου αρέσει πολύ.



Πρόσφατα πήρα αυτό - Decleor Expression De L'Age Smoothing Roll-On.



Έχει μια μπιλίτσα, με την οποία μάλιστα κάνεις μασάζ στα εν λόγω σημεία (ανάμεσα στα φρύδια, γύρω απο το στόμα) και κάπως χαλαρώνει την περιοχή, ενώ παράλληλα τής παρέχει και ΑΑΑ ενυδάτωση.



Έχει επίσης συνοδευτικό χαρτί με οδηγίες για περαιτέρω μασάζ στο πρόσωπο. Το χρησιμοποιώ τις τελευταίες εβδομάδες και μέχρι τώρα μου αρέσει αρκετά.




Τί άλλο θα ήθελα να δοκιμάσω?

Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Acid



και το...

Juliette Armand Elements Hyaluronic Acid




Τέλος, το βραβείο του 'unlikely source of hyaluronic acid' πάει στη: σειρά κραγιόν του Dior, Haute Couleur Rouge.



Πραγματικά, λόγω του υαλουρονικού, ενυδατώνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα χείλια και για αυτό μάλλον το χρώμα όχι μόνο στρώνει καλύτερα, αλλά έχει και πολύ καλή διάρκεια. Πραγματικά μια σειρά που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ και σνόμπαρα, αλλά τελικά αξίζει να τη δοκιμάσει κανείς.


10 comments:

  1. Το vinosource serum της caudalie το έχεις δοκιμάσει; Έχει και αυτο υαλουρονικο και αντιοξειδωτικά και έχω διαβάσει πολυ καλα σχόλια, θα το δοκιμάσω μόλις τελειώσω αυτο που χρησιμοποιώ τώρα. Με το rouge Dior με έβαλες σε πειρασμο...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oxi den to exo dokimasei. sta ipopsin tote...merci gia to tip

      Delete
    2. ksehasa : mipos einai omos mono gia ksira dermata? etsi opos to xazevo afto katalava...

      Delete
    3. Ξηρά ή αφυδατωμενα και ειδικα τώρα το καλοκαίρι, μετα την θάλασσα, ειναι ο,τι πρέπει νομίζω.

      Delete
  2. το roll on της decleor με έπεισε πάντως, σωστή σύνθεση+σωστή συσκευασία, είμα σίγουρη ότι κάνει δουλειά, αλλά το είδα τώρα στο strawberry 45 ευρώ/20μλ. γιατιιιιι;

    ReplyDelete
    Replies
    1. krataei arketa. den theli na vazeis poli gia afto 20 ml. ase oti einai antiaging pragmatika (edo einai expression de l;age) exei alli 'orimi' tarifa. asta

      Delete
  3. είμαι σίγουρη ότι αξίζει, απλώς δεν έχω 45 ευρώ! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. i moni lisi kai efxi: oi ekptoseis kai malista sintoma(mu to eferan apo aforologita). pantos to strawberry den to exei kai toso fthino. 45 evro (40 lires oso sto site tis decleor.co.uk)... mipos kanena -20%, -10% sta farmakeia kanoun tin timi liigo pio ipoferti? let's hope so.

      Delete
  4. Να σε ρωτήσω..από ποιες ηλικίες το συστήνεις και πάνω;
    Btw τσέκαρε το blog μου εάν θέλεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30+ kai ano. sure! thanks for stopping by :)

      Delete