Sunday 3 June 2012

All about 'apres'

Το καλοκαίρι, μεγάλο ρόλο (για να διατηρηθεί και το μαύρισμα ντε) παίζει η πολύ καλή ενυδάτωση. Γι αυτό το λόγο μου αρέσουν πολύ τα ξηρά λάδια, που χαρίζουν μεταξένιο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα και μια πανέμορφη γυαλάδα, η οποία όμως δεν μεταφέρεται στα ρούχα (εξ ου και ξηρά). Για το Apres bronzage, μου αρέσουν τα εξής - Ένα καλό τρίψιμο με το απολεπιστικό σαπούνι της Kiehl's, Ultimate Man Body Scrub soap, μια δυο φορές την εβδομάδα, που προετοιμάζει την επιδερμίδα για τις υπόλοιπες θεραπείες. Το είχα αγοράσει πολύ φθηνά σε ένα sample sale του Space NK, μόνο 2 λίρες απο 14 που έχει) και μου αρέσει αρκετά. Έχει μικρούς κόκκους οι οποίοι όμως κάνουν δουλειά, χωρίς να γρατσουνάνε, όπως συνήθως κάνουν τα απολεπιστικά με κόκκους που μοιάζουν σαν ζάχαρη. Μου αρέσει επίσης γιατί κρατάει αρκετά, δροσίζει την επιδερμίδα και επίσης δεν αφήνει την γνωστή αντιαισθητική γλίτσα που αφήνουν αν ξεραθούν τα σαπούνια.
Στο μπάνιο μου αρέσει το τζελ Grapefruit του Body Shop, το οποίο θεωρώ την απόλυτη καλοκαιρινή μυρωδιά. Το χρησιμοποίησα πρώτη φορά στο τέλος της 2ας λυκείου και έκτοτε το έχω συνδυάσει με κάτι που πλησιάζει στο τέλος, αρχές καλοκαιριού, ανακούφιση, όχι πια διάβασμα κτλ κτλ... Στο κεφάλαιο ενυδάτωση, μου αρέσουν είτε τα ξηρά λάδια με άρωμα καρύδας είτε οι λεπτόρρευστες κρέμες με αλόη οι οποίες δροσίζουν την επιδερμίδα και απορροφούνται γρήγορα χωρίς τρίψιμο.
Sisley Tan Extender Les Aloes Lait de Beaute (@Hondos Center)=μια πολύ καλή κρέμα σώματος, λεπτόρρευστη και ανακουφιστική. Philosophy Grace - scented shimmering lotion=μια κρέμα με λίγο σίμερ για ''lift''
Pure Fiji Dry Body oil= Το είχε το Joliebox και μυρίζει απίθανα, άσε που ενυδατώνει τέλεια. Μια καλή εναλλακτική είναι τα body butter του Superdrug=είναι πάμφθηνα (3 λίρες περίπου),ενυδατώνουν τέλεια χωρίς να αφήνουν λαδίλα ή να τρίβετε 837463 ώρες και μυρίζουν ωραία. Το έχω σε άρωμα καρύδας και βουτυρόσπερμου (το όνομα για το shea butter, οκ ούτε εγώ το ήξερα!)
Τέλος για τα μαλλιά που τα ξηραίνει ο ήλιος και το θαλασσινό νερό μου αρέσει πολύ το silk therapy της Biosilk (τα πήρε το μάτι μου και στο Χόντο). Βάζω πολύ λίγο προιόν στις άκρες (γιατί το άρωμα είναι αρκετά δυνατό αλλά και λόγω λιπαρής ρίζας) και κάνει τα μαλλιά πολύ απαλά και χωρίς να φριζάρουν καθόλου.

6 comments:

  1. απο τη biosilk έχω δοκιμασει το μετάξι και είναι υπέροχο!!! μαλακώνει τα μαλλιά κ μυρίζει υπέροχα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. η σιλκ θεραπι νταξ καταπληκτικό προιόν. καλώς ήρθες (πάλι) λολ

      Delete
  2. egw exw ena ths kerastase kai einai polu kalo!

    sophie xx

    http://blogstylethings.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  3. Ωραίο σαπούνι για σκραμπ είναι και το guarana korres, αν κ το kiehl's ακούγεται πολύ ωραίο, είδες τι χανω που δε ψάχνω τα ανδρικά. Όσο για τα ξηρά λάδια είμαι fan k τα Fiji τα βλέπω συνέχεια στο hqhair σε δελεαστικές τιμές αλλα έχω τόσα αλλα.., πρώτα θα τα τελειώσω κ μετα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. του κορρέ δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το δώ. το kiehl's πραγματικά δεν το περίμενα, είναι καταπληκτικό, αν και ανδρικό. να σου πώ την αλήθεια το πήρα λόγω χαμηλής τιμής αλλά το φοβερό με αυτό είναι το αίσθημα φρεσκάδας που αφήνει, κάτι αρκετά πρωτότυπο για απολεπιστικό.

      Delete