Monday 2 April 2012

Spring cleaning

Τον Μάρτιο τελείωσαν τα εξής:

Πρώτη και καλύτερη η κρέμα νυχτός της Lancome, Primordiale Skin Recharge, αλλά και το λαδάκι της Decleor Neroli για μεικτά δέρματα.



Για το λαδάκι έχω να πώ τα καλύτερα. Πραγματικά θρέφει το μεικτό δέρμα, ξεκουράζοντας την επιδερμίδα και δίνοντάς της λάμψη και ζωή τις άτονες μέρες του χειμώνα. Ποτέ δεν μού έχει προκαλέσει ακμή ή σπυράκια και για μένα εἰναι πια HG το χειμώνα για επιδερμίδες άνω των 30. Για την κρέμα νυκτός, η πρώτη παρατήρηση είναι ότι είναι πανάκριβη. Την είχα αγοράσει το Νοέμβριο του 2010 για 54 λίρες. Εντάξει, κράτησε αρκετά, αλλά οκ, καθώς ανεβαίνεις στην κατηγορία των 30+ ανεβαίνει και η ταρίφα στις κρέμες. Απο θέμα υφής βέβαια δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη αυτό το βήμα, γιατί την βρήκα αρκετά πλούσια. (Υποτίθεται ότι η κρέμα ''σπιντάρει'' την κυτταρική λειτουργία της επιδερμίδας κτλ κτλ και λιαίνει τις πρώτες ρυτίδες, εξού και το γεγονός ότι είναι πλούσια). θα έλεγα ότι μού στάθηκε βέβαια λίγο βαριά (μεικτό δέρμα), ακόμα και το χειμὠνα πχ. Ειδικά την επόμενη μέρα ένοιωθα μια λιπαρότητα στην επιδερμίδα μου, λές και είχα φάει έναν κουβά τηγανιτές πατάτες την προηγούμενη. Δεν μου προκάλεσε σπυράκια, εντάξει το έχω περάσει πια το στάδιο αυτό, αλλά ήτανε νομίζω για πιο ξηρά δέρματα που σπάνε πιο εύκολα. Καλή, αλλά δεν θα την ξαναπάρω. Ίσως όταν μεγαλώσω και άλλο.

Μετά τελείωσε το micellar water της Uriage (απο το Παρίσι και στην σούπερ τιμή 2χ500μλ= 15 ευρώ). Ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ που δεν προκαλεί ευαισθησίες, σε καλύτερη τιμή απο αυτό της Bioderma. Το χρησιμοποιώ και για να καθαρίσω/τονώσω την επιδερμίδα μου κάθε πρωί αντί για καθαριστικό τζελ. Το λαδάκι σύσφυξης της Decleor, περίπου στις 40 λίρες, ήταν άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταπολεμήσω την χαλαρότητα στην περιοχή των γοφών μου. Είναι λίγο πηκτό, οπότε θέλει τρίψιμο για να απορροφηθεί, βέβαια σου κάνει μια επιδερμίδα σούπερ απαλή ενώ χαρίζει και μια καλή έτσι διάθεση, λόγω φρέσκου αρώματος (που θυμίζει λεμόνια κάτι τέτοιο), αλλά εντάξει, δεν ξέρω γιατί αγοράζω τέτοια πράγματα. Για πρόληψη?? Δεν ξέρω. Δεν κάνουν τίποτα. Το bio αφρόλουτρο του Body Shop το είχα πάρει μισοτιμής στις εκπτώσεις. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός φρέσκιας μέντας και γλυκιού αγγουριού.



Το σαμπουάν της Klorane (Strengthening Shampoo with Quinine and Vitamin B) είναι ένα επίσης καλό προιόν για αδύναμα μαλλιά. Μου αρέσει και η συσκευασία (παίζει και αυτό ρόλο).

Τέλος για την κρέμα ημέρας της Chanel τα έχουμε πεί (τίγκα στο αλκοόλ), αλλά να πώ ότι μου άρεσε πολύ το κονσίλερ της Lancome Effacernes. Το είχα "τσιμπήσει'' άθικτο στο makeupalley, μιας και η κοπέλα που το είχε αγοράσει ήθελε να το ανταλλάξει με ένα ρουζ Benefit που είχα. Θα έλεγα ότι το ρίσκο πέτυχε. Είναι ένα πάρα πολύ καλό κονσίλερ. Είναι πηκτό αλλά όχι cakey, καλύπτει πάρα πολύ καλά μαύρους κύκλους και μικρές κοκκινήλες. Σε κάποια φάση το έβαζα και ως foundation. Αν δώ ότι πάει να ''καθήσει'' στις ρυτίδες (συγκριτικά με άλλα κονσίλερ τύπου erase paste της Benefit έχει καλή διάρκεια πάνω στο θέμα και ''κάθεται'' στις ρυτίδες μετάααααα απο ώωωωρα όμως), οκ το σετάρω με λίγη πούδρα. Το προτείνω ώς ένα αρκετά καλό κονσίλερ. Τώρα απο τιμή δεν θυμάμαι, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διαρκεί πολλάααα χρόνια χωρίς να κόψει ή να πάθει τίποτα. Μέχρι τώρα δεν είδα τίποτα τέτοιο, πάντως. Το ελιξήριο της Kerastase, είναι επίσης ένα πάρα πολύ καλό προιόν. Είχα ένα μικρό δείγμα, το οποίο μου κράτησε πολύ καιρό ( έχω σπαστό, λιπαρό και άτονο μαλλί που φριζάρει). Έτσι ακόμα και σε κάποιον όπως εγώ, πιστεύω ότι μου έκανε καλό. Έβαζα βέβαια λίγο στις άκρες, πριν το στέγνωμα και το μαλλί πραγματικά έστεκε καλά, έμοιαζε πιο στιλπνό. Πολύ καλό. Τέλος το lip balm της Apivita - όκ άμα σάς έχει τελειώσει το κραγιόν, άμα είστε φαν του φυσικού λουκ ή μαθήτρια λυκείου και δεν σας αφήνουν να φοράτε κραγιόν. Χαρίζει ένα πολύ όμορφο κερασί χρώμα, ενυδατώνει πολύ καλά (τόσο καλά όσο το carmex, χωρίς την απαίσια γεύση της κάμφορας), αλλά προτιμώ το Bee Princess της ίδιας μάρκας. Έχει πιο ωραία υφή, πιο ωραίο άρωμα (σαν βερύκοκο ένα πράγμα). Ένα μείον βέβαια στα lip balms της Apivita είναι ότι μοιάζουν σαν homemade και σπάνε εύκολα (τουλάχιστον η δική μου εμπειρία έτσι έδειξε). Έτσι τέλειωσε και ο Μάρτιος.

8 comments:

  1. Καλό μήνα! Έχεις tag! :)
    http://stardustbeauty8.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Το balm της Apivita έχει και μένα το ίδιο πρόβλημα. Μόνο που το κατάλαβα όταν εκσφενδονίστηκε μια μέρα, ανοίγοντας το tube. Εγώ δεν τελειώνω σχεδόν τίποτα, γιατί αλλάζω γνώμες για το τι θέλω να χρησιμοποιώ. Αλλά έχει σχεδόν τελειώσει το αγγουρο-σαμπουάν των Anatomicals και είμαι πολύ περήφανη! :D
    Καλό και χαρούμενο μήνα αγαπημένη!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Τι λες τώρα! Κ γω το έχω κάνει αυτό με το Lancome Effacernes -το έχω δοκιμάσει σαν foundation- κ επίσης ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια το έχω κ ακόμα κρατάει γερά με τσαμπουκά! :Ρ
    Το Bee Princess αγαπημένο φυσικά, μόνο που να βρε παιδί μου, το καλοκαίρι λιώνει κ γίνεται νιανια, πρπ να το κρατάς στο ψυγείο.. =/ Οπότε αγαπημένο μόνο για το μισό χρόνο!!!
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. το μπί πρινσες τις απιβίτα - ναι, ισχύει. το ξέχασα, αλλά ναι λιώνει, δυστυχώς.

      Delete
  4. Ποσο λατρευω να διαβαζω τα ποστ σου δεν λεγεται!
    Εσυ παιδι μου πρεπει να γραφεις αρθρα για περιοδικα.

    Και εγω ειμαι σαν την Ρια,δυσκολα τελειωνω συσκευασιες.

    Οσο για την χαλαρωση,πιλατες κ παλι πιλατες,αμεσα αποτελεσματα.

    Πολλα φιλια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ατ ρία και άρτεμη -το χω βάλει σκοπό να τελειώσω ό,τι έχω γιατί πραγματικά θα βγω απο το παράθυρο. δεν πάει άλλο. άσε που χαλάνε μετά.

      Delete
  5. Πόσο δικιο έχεις..πράγματι όταν ανεβαίνει η ηλικία...ανεβαίνει και η τιμη της κρέμας...τρατζικ!

    ReplyDelete