Wednesday 18 April 2012

Greece is not just for Lovers

Χρόνια πολλά!

Λοιπόν το καλό με την νηστεία, γιατί νήστεψα (πώς το 'πάθα), είναι ότι εντάξει πεινάτε, αλλά η αποτοξίνωση σού κάνει μια επιδερμίδα...ΦΟΒΕΡΗ. Κόψτε πχ τα τυριά και τα γαλακτομικά και δείτε πώς μετριάζεται η λιπαρότητα στη ζώνη του Τ (καλά για μια βδομάδα έγινε. Δυστυχώς πάλι έπεσα στις κακές μου συνήθειες, γιατί είμαι μεγάλος λάτρης του cheese).

Όμως επειδή οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα και η λιπαρότητα που πηγάζει απο τις κακές συνήθειες συνεπάγεται με μαύρα στίγματα στη μύτη ή στο πηγούνι, προτείνω τα παρακάτω.

Σε κάποιο παλιό ποστ, κάποια αναγνώστρια είχε αφήσει ένα σχόλιο και μου είχε προτείνει την γνωστή σε όλους Silver Powder του Mario Badescu. Δεν την πήρα αμέσως αν και έχει καλή τιμή, γύρω στα 12 13 ευρώ απο το beautybay.com και κρατάει αρκετά. Θα έλεγα κιόλας ότι είναι το μοναδικό προιόν για το οποίο έκανα αρκετή έρευνα. Δίσταζα στην αρχή αρκετά. Για να μην μακρυγορώ, την πήρα απο το ίντερνετ, μιας και στα μαγαζιά, πχ στα Harvey Nichols ήταν μονίμως sold out.

Mario Badescu Silver Powder



Η σκόνη - Την χρησιμοποιώ δυο μήνες τώρα. Βρέχεις ένα μπαμπακάκι, το περνάς με την σκόνη, που γίνεται μια πηκτή κρέμα και μετά την απλώνεις στη μύτη σου. Την αφήνεις μέχρι να ξεραθεί (πέφτει αυτή εντωμεταξύ στα ρούχα σου, καθώς ξεραίνεται αλλά οκ) και μετά την αφαιρείς με micellar water (βγαίνει πιο εύκολα έτσι). Λέγεται ότι αφήνει μια δόση ασπρίλας, εγώ προσωπικά το λέω ξανά, δεν το πρόσεξα αυτό. Φαίνεται πώς τα μαύρα στίγματα έχουν καθαριστεί, αλλά θα έλεγα ότι είναι προσωρινό το αποτέλεσμα - την επόμενη μέρα σαν να έχουν εμφανιστεί και πάλι.



Έτσι ρώτησα την ίδια commentator, αν έχει να προτείνει κάτι πιο δραστικό. Η απάντηση μου ήρθε με το ταχυδρομείο.

Caladerm mask



Είναι μια μάσκα για ακνεικά δέρματα. Την χρησιμοποιώ τρεις φορές την εβδομάδα στη ζώνη του Τ, μετά την σκόνη του Μπαντέσκου. Την απλώνω κατά προτίμηση βράδυ και την αφήνω μέχρι το πρωί. Αν είστε δεσμευμένες το θέαμα δεν είναι σέξυ, αλλά αν είστε σε μακροχρόνια σχέση, γιατί σε αυτό το στάδιο μάλλον τα έχετε ξεπεράσει αυτά, είναι οκ.

Την αφήνεις, λοιπόν όλο το βράδυ και σηκώνεσαι το πρωί, με ένα αίσθημα καθαριότητας. Νιώθεις την περιοχή να έχει ''σφίξει'' και με τον καιρό (δυο μήνες τώρα), βλέπεις ότι οι πόροι είναι μικρότεροι, ενώ η περιοχή σταδιακά καθαρίζει ή δεν βρωμίζει τόσο εύκολα. Βέβαια θέλει υπομονή και πειθαρχία.

Ελληνικότατο προιόν, και μάλιστα απο τη Θεσσαλονίκη. Κοστίζει στα διαδυκτιακά φαρμακεία 16 ευρώ, και έχει διάρκεια 4 μήνες.


The routine



Micellar Water, Silver Powder, Caladerm = το τρίδυμο της ''σταδιακής'' επιτυχίας.

19 comments:

  1. Έλα! Δεν την ήξερα αυτή την εταιρία, και μου αρέσει και το όνομα Evdermia, άντε γιατί επειδή έκανε σουξέ η Eudermine της Shiseido δε σημαίνει ότι έχει και το copywright! Κρίμα να μην έχουν κάτι και για αφυδατωμένο δέρμα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pare ti maska karotou/threpsis tis apivita. ekei sto pastoma! ma ti ekanes kai esi vre paidim me to scrubbing :)

      Delete
  2. μου την ειχε προτεινει μια δερματολογος αυτη τη μασμα πραγματικα φοβερη! θα δοκιμασω και τη σκονη! ευχαριστουμε για την προταση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι πραγματικά καταπληκτική. δεν το ήξερα! τί έχουμε και απλώς το αγνοούμε. απο τις καλύτερες πραγματικά

      Delete
  3. Πολύ μου άρεσε η ανάρτησή σου! (και διασκέδασα πολύ με τον τρόπο γραφής!!) Ούτε κι εγώ γνωρίζω την εταιρία! Η μάσκα όμως ακούγεται ενδιαφέρουσα!
    Μωρέ λες? Ωραία, θα τη δοκιμάσω! Εξάλλου μάσκα είναι, κακό δε κάνει! Χι χι! Ευχαριστώ πολύ, φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Τι είναι το Micellar Water καλέ; Πάλι αδιάβαστη με βρίσκεις. Αυτό τον καιρό ψάχνω κι εγώ κάτι δραστικό για τα μαύρα στίγματα στη μύτη οπότε θα δοκιμάσω την κρέμα

    ReplyDelete
    Replies
    1. gia sou natalie, einai to ntemakigiaz alla moiazei san nero, tipou bioderma crealine ktl. den einai difasiko pou afinei ladila.

      Delete
  5. Polu endiaferon post gia ena 8ema pou kaiei polu kosmo. Den eixa idea oti uprirxan auta ta proionta (eimai toso asxeti X_X). Ego suni8os katapolemo to problima me bb cream. Ena tip omos pou erxetai apo tin progiagia mou einai to e3is, ka8e proi miso potiri xliaro nero me miso stummeno lemoni mesa prin fas otidipote allo. Aplo kai apotelesmatiko ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. will try again, an kai ksinomai meta me to lemoni. :)

      Delete
  6. ειδα σημερα στο harper's bazzar διαφημιση για τα badescu εγραφε πωλουνται σε φαρμακεια κ συγκεκριμενα καταστηματα. για οποιες ενδιαφερονται να την δοκιμασουν...

    ReplyDelete
  7. δεν ειχε τιμες. διαφημιστικη καταχωρηση του χονδρεμπορα :D ηταν. εχει τηλεφωνο. θελετε να το γραψω κ να μαθετε που πωλουνται?

    ReplyDelete
  8. και συνεχιζω την ενημερωση για τα badescu :P βρηκα τυχαια ελληνικο eshop που πουλαει badescu (κ essence για οσες δεν τα βρισκουν στο hondos της γειτονιας τους). την silver powder την εχει 20ε. μεταφορικα ειναι καπου στα 3-4 ευρω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αααα για πες για πες!

      Delete
    2. merci agapimeni to tsekaro tora

      Delete
  9. τόσα χρόνια σε δερματολόγους, ένας δε βρεθηκε να την προτείνει τη μάσκα πφφφφ. ευτυχώς υπάρχουν τα μπλογκς

    ReplyDelete
  10. περιττό να πω πως κ η μάσκα έχει μπει στη λίστα! πως στο καλό με ξαναθυμήθηκαν τα σπυράκια μου λες;;; πφφφφφφφφφφφφ

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete