Wednesday 7 March 2012

Veni, Vidi, Vici

Ακολουθεί τραγικά μεγάλο ποστ.

Λὀγω ελεύθερου χρόνου, επισκέπτηκα τις προάλλες μια έκθεση ομορφιάς, την Professional Beauty Show στο Ανατολικό Λονδίνο. Δεν έχω ξαναπάει σε τέτοιου είδους έκθεση, και σαν κλασσική ναρκισίστρια, είπα γιατί όχι?? Με ενδιαφέρει ειδικά ο τομέας του anti-aging, οπότε το είδα σαν ευκαιρία να δω, να δοκιμάσω και να μάθω κάτι καινούργιο σαν καταναλώτρια.

Φτάνοντας στο εκθεσιακό κέντρο, το οποίο βρίσκεται κοντά στα Docklands (σκεφτείτε απρόσωπους ουρανοξύστες στη μέση του πουθενά), ήρθα αντιμέτωπη με μια ''πεδιάδα'' απο καλλυντικά Elemis, Dermalogica, Clarins, αλλά και αρκετό -- και λίγο επιθετικό -- γυναικείο κόσμο, όλων των ηλικιών.

Τί έκανα, τί είδα

Ένα mini μασάζ χεριών στην Clarins, όπου δοκίμασα τις ειδικές θεραπείες που έχουνε για σύσφιξη σώματος, αποχρωμάτιση πανάδων. Το σταντ είχε το πιο ευγενικό και το πιο professional προσωπικό σε όλη την έκθεση. Τα συγχαρητήριά μου.



Τα λάδια της Aromatherapy Associates, για τα οποία έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ. Τέλεια για το ντους, δίνουν μια γενικότερη αίσθηση well being.



Pai Skincare, μια νέα μάρκα, ειδική για υπερευαίσθητα δέρματα, την οποία έχω πετύχει πρόσφατα σε πολλά μπλογκς. Εντάξει, όχι και τίποτα σούπερ. Προσωπικά αυτή τη δήθεν ''φυσική'' μυρωδιά που έχουν καλλυντικά τύπου Dr Hauschka, Neal's Yard και τώρα και τα Pai, δεν τη μπορώ καθόλου.



Βερνίκια, βερνίκια, βερνίκια. Βερνίκια παντού. Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για το λεγόμενο 'Lipstick Effect', την ιδέα ότι το κραγιόν είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για λίγο shopping therapy εν μέσω κρίσης. Ε τώρα έχουμε το ''Nail Polish Effect'' - ακόμα πιο φθηνό και περισσότερο fun. Πραγματικά, επειδή η έκθεση ήτανε ανοικτή και στο κοινό, πουθενά δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο να αγοράζει με τέτοια μανία τόσα πολλά βερνίκια. Τα δε σταντς των OPI και Essie ήταν απλησίαστα - όλες ήτανε μες τη βιασύνη να αγοράσουνε ένα πολύτιμο μπουκαλάκι με το χρώμα Pouf Daddy ή με το Sand Tropez.

Δείτε εδώ. Χάος OPI-κών διαστάσεων.



Essie Paradise. Ουφ έφτασα.




Το πιο δημοφιλές βερνίκι Essie? Αυτό με την ονομασία....Poor Li'l Rich Girl. χαχα...Το βρίσκω αστείο ως επιλογή (ο πεινασμένος καρβέλια, ονειρεύεται).



Feeling like Spring!




Leighton Denny.



Nubar



Zoya (εδώ σε σικ βαλιτσάκι)



Σε χρώματα που μου άρεσαν, αλλά συγκρατήθηκα....



Ki

Skylar



Ali

Η μόδα θέλει Stencils και Foils - Στα φρύδια, στα χείλια, στα νύχια.





Customising

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι γαλλικές μάρκες όπως Thalgo, Payot, Carita και Sothys (www.sothys.com). Αυτό που μ'αρέσει είναι ότι έχουν και μεγάλες σειρές για το σώμα για μια ολιστική περιποίηση. Απο την Thalgo, μου άρεσε η νέα τους bio σειρά Terre and Mer, στην οποία φιγουράρει έντονα η ιδέα του customisation, μιας και μπορείτε να προσθέσετε το κατάλληλο σέρουμ ή λαδάκι στην κρέμα σας.



Η ίδια ιδέα και στην σειρά Keraskin με το serum blending - την μείξη ορών για να φτιάξετε το κατάλληλο προιόν που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες τις επιδερμίδας σας.






Λεύκανση δοντιών - πραγματικά στα πάνω της, μαζί με το fake tan. Πουθενά αλλού δεν είδα τόσα πολλά Χολλυγουντιανά χαμόγελα, αλλά και τόσα πολλά ''σταρ τρεκ΄΄ τύπου γκατζετάκια.



Τώρα που λέμε και για fake tan, μαντέψτε ποιό σταντ είχε τον περισσότερο κόσμο? Αυτό της Lauren Goodger, μιας εκ των πρωταγωνιστριών του πολύ πετυχημένου reality εδώ, του ''The Only Way is Essex'' - σκεφτείτε The Hills στο ανατολικό Λονδίνο και σε πιο trashy εκδοχή (αν δεν έχει και λίγο τράσι, δεν είναι ενδιαφέρον πραγματικά). Η δεσποινίς Goodger έχει λανσάρει τη δική της σειρά fake tan με την ονομασία Lauren's Way. Κάτω αριστερά, η δεσποινίς Goodger σε ''διακριτική΄΄ εμφάνιση με την συμπρωταγωνίστρια φίλη της. Αυτό είναι το πρότυπο ομορφιάς και περιποίησης που κάνει θραύση σήμερα στην Αγγλία ακα πουλάει πολύ.



Η φωτογραφία απο εδώ

Μικρά και ενδιαφέροντα?? Εσείς θα κρίνετε.

Εκτός απο το εποχιακό πρετ α πορτέ, υπάρχει μόδα και στις στολές των therapists. Εδώ μια συλλογή με λινές προτάσεις απο την εταιρεία Buttercups. Εάν δεν υπάρχει market για κάτι, just come up with it.


Βραβείο πιο ηλίθιου προιόντος - μάσκες με χρυσό 24κ. Εδώ πνιγόμαστε και η γριά χτενίζεται.



Peggy Sage - Πραγματικά δεν ήξερα ούτε ότι η εταιρεία είναι γαλλική (νόμιζα, λόγω αισθητικής του packaging και τύπου 'Peggy Sue' ονόματος, ότι θα είναι απο το Τενεσί ή την Αλαμπάμα), ούτε ότι τα σταντ της εκάστοτε συλλογής, το μαγαζί τ'αγοράζει απο την εταιρεία (νόμιζα ότι τα έδιναν φρι). Εδώ η καλοκαιρινή συλλογή.



Ξυπνήσατε το πρωί με μια έντονη ανάγκη να κάνετε Lash extensions για να σάς δεί το βράδυ ο Τάκης στην τρίχα? Ε, υπάρχει application για να ''κατεβάσετε'' τα πιο κοντινά σας ινστιτούτα και να βρείτε τους πιο καλούς ειδικούς σε ακτίνα δυο μέτρων.



Λεία - Πινέλα Crown



9 λίρες και τα τρία (βασικά απορώ πώς θυμόντουσαν τις τιμές οι πωλητές με τόση ποικιλία). Πολύ μαλακά, δεν μαδάνε. Ελπίζω να κρατήσουν.




Απο αριστερά - OPI San TanTonio, OPI French Quarter for your thoughts, Essie Chinchilly (το ξέρω, οι επιλογές μου δείχνουν ότι πάσχω απο αλτζχάιμερ ή απο αχρωματοψία.... αλλά είχε πολύ κόσμο και άρπαξα ότι μπόρεσα).



Τα είχανε όλα στη μισή τιμή (4.60 μέχρι 5.50 λίρες), οπότε για κάποιο λόγο πήρα αυτά. Το πρώτο είναι χρώματος 'καραμελέ'. Τα άλλα ανήκουν στην κατηγορία greige (το Chinchilly είναι πιο θερμό, το French Quarter for your thoughts είναι ψυχρό γκρι και έχει και λίγο χακί), και γράφουν τέλεια σε ανοικτόχρωμες NC20 επιδερμίδες. Υπέροχα χρώματα και τα δυο και πολύ 'grown up', πανέμορφα και για το καλοκαίρι σε μαυρισμένες επιδερμίδες.

Επάνω το French Quarter, κάτω το Chinchilly.



Chinchilly in action. Μια έτσι μικρή παρατήρηση, τα OPI στρώνουν καλύτερα απο τα Essie, είναι επίσης πιο πηκτά και μου αρέσει και το μεγάλο τους πινέλο.

5 comments:

  1. fantazomai perases teleia!!ta essie gnk dn strwnoun kala k dn kratane oso ta opi!

    ReplyDelete
  2. Apolaustiko post Lady mou! Me ta Essie exw 8ema kai egw, oti 3efloudizoun se 1-2 meres. Ta OPI kai ta China Glaze einai apo ta kalutera...

    ReplyDelete
  3. Τέλειο ποστ lady μου, Έβγαλαν φωτιές τα μάτια μου!

    ReplyDelete
  4. αυτό είναι πραγματικά ενημερωτικό ποστ! νομίζω εδώ αντίστοιχες εκθέσεις είναι ανοιχτές μόνο για εμπόρους, πάντως θα ψηνόμουν να δω από κοντά τις τάσεις προτού γίνουν τάσεις παρά τον πανζουρλισμό που περιγράφεις από κόσμο.

    ReplyDelete
  5. ατ Κοτίτσα. πλάκα είχε, δεν μπορώ να πώ.
    ατ Ρία. Τα China Glaze δυστυχώς δεν τα έχω δοκιμάσει. Πού θα πάει...
    ατ Γλαὐκη. Λολ με τις φωτιές. Ναι λίγο σεντόνι βγήκε...
    ατ Στέλλα. Αν προσπαθήσεις να πάς με την ιδιότητα της μπλόγκερ γιατί να μην σου δώσουν πάσο? Για προσπάθησέ το. Είχε αρκετές μπλόγκερ στην έκθεση πάντως. Νομίζω θα ήταν ενδιαφέρον.

    ReplyDelete