Saturday 24 March 2012

Αλλαγἠ φρουράς

Στην Ενυδατική. Απο Chanel Beaute Initial SPF 15 σε Embryolisse with Orange και δείγμα Melvita Naturalift.



Την πρώτη μου την είχαν κάνει δώρο (ευτυχώς) γιατί τα καλλυντικά Chanel είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και πρέπει να είναι και τίγκα στο αλκοόλ. Δεν τα αισθάνομαι καλά στο δέρμα μου και βρίσκω ότι ''κολλάνε'''μετά. Η κρέμα οκ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στην αρχή,δε, είχα πρόβλημα με την μυρωδιά της, μια μυρωδιά ''αγγουριού'' που με ενοχλούσε. Μού κράτησε έξι μήνες. Βαθμολογία?? Οκ, όχι κάτι φοβερό. Αντιθέτως η κρέμα της Embryolisse για την τιμή της (περίπου 16 ευρώ στο Παρίσι) μια χαρά. Απορροφάται πολύ ωραία ενυδατώνει ένα αφυδατωμένο δέρμα χωρίς να λαδώνει και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή. Απλώς δεν έχει SPF. Η κρέμα της Melvita επίσης πολύ καλή για τα λεφτά της, περίπου 22 λίρες, αν θυμάμαι καλά. Αν και bio, απλώνεται επίσης ωραία, κάτι που δεν συμβαίνει συνήθως με τέτοιου είδους καλλυντικά, ενώ είναι και ελαφριά - ιδανική για το καλοκαίρι.


Στην κρέμα ματιών. Απο Apivita First line σε Guerlain Happylogy.

Την πρώτη την πήρα 29 ευρώ απο Χόντο, γιατί είχανε μια έκπτωση τύπου 10 τοις εκατό (ψιλά γράμματα, αλλά έπιασε το κόλπο).



Πρώτη εντύπωση και εντύπωση μετά απο χρήση που διήρκεσε 4.5 μήνες. Ε, έχει ένα ""βαρύ'", καλύτερα έντονο άρωμα γιασεμιού. Σόρυ, αλλά δεν το μπορώ. Επίσης, άλλο μείον, δεν απλώνεται καλά, ένα πρόβλημα που έχω συναντήσει και σε άλλα bio καλλυντικά. Το να τρίβω την περιοχή δεν είναι και το ιδανικό όμως. Συνήθως την έβαζα ταμποναριστά και μετά έπρεπε να περιμένω λίγο να απορροφηθεί. Μπελάς, άμα είσαι βιαστική. Συνάντησα πρόβλημα με την συσκευασία - για να πάρεις τη σωστή ποσότητα κρέμας, έπρεπε να πατήσεις λίιιιγο το pump. Αλλιώς σου έβγαινε αρκετή ποσότητα και πήγαινε χαμένη. Ε εντάξει δεν είναι και σούπερ ενυδατική. Την Happylogy της Γκερλέν την πήρα απο τα αφορολόγητα. Έχω ακούσει καλά και την χρησιμοποιώ εδώ και τρείς μέρες - ψιλά γράμματα. Απορροφάται τέλεια (είναι σε μορφή τζέλ) και έχει λίιγο μικροσίμερ να το πώ, ίσως για να φωτίζει την περιοχή. Θα ακολουθήσει λεπτομερής περιγραφή στους επόμενους μήνες.

Οροί ενδυνάμωσης μαλλιών. Μαστ προιόν για μένα (όπως καταλάβατε, I am loving my hair now). Ο ορός της Phyto είναι καταπληκτικός και αυτό είναι το δεύτερο μπουκάλι. Το παίρνω απο το φαρμακείο της γειτονιάς μου για 20 λίρες.




Μάσκαρα. Guerlain Le2 ---> YSL Singulier in 4 (purple).

Η πρώτη έχει πλαστικό χτενάκι, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε προσεκτικά, αλλιώς θα έρθετε αντιμέτωπη με το γνωστό clumping galore. Έχει ένα μικρότερο βουρτσάκι για τα δύσκολα σημεία, το οποίο για να πω την μαύρη αλήθεια, δεν το χρησιμοποιώ. Τέλειωσε τις προάλλες, αλλά αποφάσισα να κρατήσω την συσκευασία γιατί είναι υπέροχη.

Την δεύτερη μου την έφεραν κάτι καλά παιδιά δώρο απο Ελλάδα , απο τα αφορολόγητα. Γενικά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ-αγοράζω μάσκαρα απο αφορολόγητα, γιατί την έχω πατήσει με προιόν που είχε ξεραθεί. Άντε να βγάλεις άκρη μετά.



Για να μην τα πολυλογώ, εντάξει αυτή δεν ήταν ξεραμένη, αλλά το βουρτσάκι της δεν μπορώ να πώ ότι με άφησε ικανοποιημένη. Επίσης ήρθα αντιμέτωπη ξανά με το γνωστό clumping galore.

επάνω η ΥΣΛ, κάτω η Γκερλέν


Το μόνο καλό, το μωβ χρώμα. Προτείνω ένα ανοικτότερο χρώμα απο το σύνηθες μαύρο για την άνοιξη. Πλαισιώνει καλύτερα το μάτι.

18 comments:

  1. pes ta!!egw mono mwb maskara xrhsimopoiw..k einai teleio to apotelesma!

    ReplyDelete
  2. Αχ και εγώ θέλω να αλλάξω την ενυδατική μου και ψάχνω μια με spf15-20 αλλά ελαφριά για λιπαρό δέρμα. Στο ψάξιμο θα μείνω το βλέπω! Η Embryolisse είναι πιο πολύ για ξηρό δέρμα;

    ReplyDelete
    Replies
    1. iparxei i original kai iparxei kai afti me to orange. nomizo i original pigainei kai gia pio normal-ksira. einai pio enidatiki. afti me to orange extract pou exo kai ego einai teleia gia combination dermata. aporofatai poli grigora xoris na afinei ixnos proiontos. poli kali

      Delete
  3. χεχε ωραιος τιτλος ;).

    ολες οι κρεμες ματιων της απιβιτα το ιδιο προβλημα φαινεται εχουν. εχω την aqua vita αυτο τον καιρο. οκ, ενυδατωνει αλλα οπως λες δεν απλωνεται καλα κ το κυριοτερο, καπως δεν συνεργαζεται με το κονσιλερ, σαν να το "κοβει". κ δεν παιζει να φταιει το κονσιλερ μου, το χρησιμοποιω χρονια κ η συγκερκιμενη συσκευασια ειναι καινουργια.

    γμτ, κ εχω ακουσει τα καλυτερα για τις μασκαρα ysl. κ θα ηταν η επομενη αγορα μου ( η faux cils) κ η πρωτη απο high end mascaras.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eimai megali fan tis faux cils gia terasties barbie flevarides. tin eixa se mavri kai se mov-plum. exei ena sistatiko den thimamai pio pou peripoieitai tis vlefarides. einai i agapimeni mou.

      Delete
  4. Θελω κ εγω να δοκιμασω μωβ μασκαρα!Ειχα μια απο MAC απο καποια συλλογη σε ενα μελιτζανι κ απλα πεθαινα για το χρωμα της αλλα μου ξεραθηκε γρηγορα:-(
    Την Embryolisse τη θελωωωω!!!
    Τον ορο της Phyto θα τον δοκιμασω αν τον βρω Ελλαδα!

    http://beautyincrisis.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. exo to eixa pathei me dior ble elektrik - milame kserathike episis grigora. isos exei na kanei me to xroma. oso pio anoikto, toso pio grigora kserenete? pantos pano apo trimino den tha xrisimopoiousa mascara. exoun imerominia liksis

      Delete
  5. Η embryolisse μου αρέσει και εμένα πολυ, έχω πάντα backup. Όσον αφορα σε πιο ανοιχτη μάσκαρα για την άνοιξη κλπ, συμφωνώ απόλυτα! Τώρα χρησιμοποιώ μία καφέ της Maybelline αλλα σκέφτομαι να αγοράσω την badgal της benefit στην απόχρωση plum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. my dear scrapgalGR: apo pou tin agorazeis tin embryolisse? exeis kanena kalo site/farmakeio stin ellada? distixos londino tin exoune arketa pio akrivi kai sto parisi, an kai tha ithela, den nomizo oti tha vretho sintoma. lol

      Delete
    2. Απο ebay η από γνωστούς και φίλους που ταξιδεύουν Γαλλία (μην ακούσω ταξίδι, έχω έτοιμη την λίστα με τα ψώνια,lol!). Στην Ελλάδα δεν νομίζω πως κυκλοφορεί, τουλάχιστον εγω δεν την έχω δει πουθενά.

      Delete
    3. βρήκα την embryolisse στο carelab by attica στη Γλυφαδα!

      Delete
  6. αυτή η αποχρωση και η μάσκαρα YSL είναι η αγαπημένη μου!! αλλά πλέον δεν υπάρχει ρευστό για προιόντα με τόσο μικρή ημερομηνία λήξης...
    btw για τη συσκευασία της απιβιτα με αντλία, ποτέ δε τις κατάλαβα αυτές τις συσκευασίες: κανονικά θα έπρεπε ένα πατημα της αντλίας να παίρνεις όση ποσότητα χρειάζεσαι. μία ματιών που είχα, τελειωσε σε χρόνο dt επειδή ακριβώς η αντλία μου έβγαζε τριπλάσια ποσότητα κ πάντα ξεχνούσα να μη τη πιέσω μέχρι κάτω!

    ReplyDelete
  7. α edit, τώρα είδα ότι η μοβ μάσκαρα δεν είναι η faux cils! αυτή είναι η αγαπημένη μου σε μοβ!
    αλλά υποψιάζομαι ότι σε τιμή είναι ίδιες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. και μενα η φω σιλς είναι η αγαπημένη μου. αυτό που λένε HG. μου κάνει μια φλεβαρίδα κάγκελο και επειδή είμαι τύπος κλασσικός, προτιμώ και το βουρτσάκι της. ναι και οι ΄δυο έχουνε την ίδια τιμή 23 λίρες εδώ, περίπου 27 ευρώ. ευτυχώς που ήταν δώρο....πριν την γκερλάν (σικ), την οποία ευτχυώς είχα πάρει με έκπτωση, είχα κάτι πανάθλιες της μακ και του μπόντι σοπ. πραγματικά με τσούζανε τα μάτια. τώρα που είπε γκερλάν, έχουνε βγάλει μία με ανταλλακτικό. είναι ακριβή αλλά η ιδέα του αρκετά φθηνότερου ανταλλακτικού, όταν σου τελειώσει είναι ελκυστική. μακάρι να το κάνανε και στον ΥΣΛ.

      Delete
    2. H Faux Cils ειναι αλήθεια καταπληκτική. Αλλά θα εκμυστηρευτώ ένα μυστικό. Η Lash Architect της L'oreal είναι το ΙΔΙΟ καλή (πάλι βλεφαρίδα κάγκελο) και το ένα τριτο της τιμής! Ειλικρινά. Στις μασκαρα η "λιγοτερο λουξ" μαρκα δεν έχει σημασία.

      Για το Chanel skincare έχω να πω τα χειρότερα. Όλο αλκοόλ και fillers είναι και από συστατικά ακριβά πίτουρα, οπότε πληρώνει κανείς μόνο όνομα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Largerfeld (που Chanel θα μπορούσε να έχει τζάμπα όση θέλει) στο σπίτι του έχει Dior Capture, La Prairie, Shu Uemura και La Mer (καλά, άλλη μούφα η τελευταία, αλλά αυτά σε προσεχές ποστ!) Το Chanel μακιγιάζ όμως κορυφαίο, δεν το συζητώ!!

      Διασκέδασε με τις νέες αγορές, φαίνονται πολύ ωραίες!!

      Delete
  8. Den exo dokimasei kanena apo auta ta proionta an kai me psinoun kai o oros mallion tis phyto alla kai i krema tis apivita (exo mia porosi me to aroma tou yasemiou an kai den 3ero an 8a to antexa an einai toso entono).
    Pantos an kai akribi i krema tis Chanel toulaxiston kratise 6 mines, kati einai ki auto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kai wait wait wait, tora to suneiditopoiisa, mob mascara? Prepei na to ereuniso XD

      Delete
  9. Εγώ μάλλον είμαι η μόνη που βρίσκω την YSL Faux Cils επιεικώς unimpressive, για να μην πω τπτ χειρότερο :/ Σαν την Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks στη χρυσή συσκευασία με το δαντελένιο μοτίβο, καμιά! :p

    ReplyDelete