Wednesday 17 August 2011

Summer 2011: Beauty Sightseeing

Μιας και είμαστε όλοι σε διακοπές, το παρόν ποστ είναι αφιερωμένο σε λίγο beauty sightseeing με μερικα αγαπημένα μαγαζιά που επισκέπτηκα και προιόντα που αγόρασα πρόσφατα.

London!

Cosmetics A La Carte (motcomb street)www.cosmeticsalacarte.com



Σε μια μικρή ανερχόμενη γειτονιά πίσω απο το Knightsbridge, η Motcomb street κρύβει μερικές πολύ καλές διευθύνσεις. Εδώ η γνωστή Cosmetics A La Carte, ένα μικρό αλλά θαυματουργό μαγαζάκι, που το ατού του είναι ότι εάν πχ το αγαπημένο σας κραγιόν δεν βγαίνει στο εμπόριο πια, αναλαμβάνει να σάς φτιάξει την απόχρωση. Έχει επίσης πολύ καλά φον ντε τεν.

Amouage (motcomb street)



Άλλο ένα μικρό αλλά όμορφο μαγαζάκι, ειδικά για φαν/συλλέκτριες αρωμάτων. Η επωνυμία ιδρύθηκε απο το σουλτανάτο του Ομάν και χρησιμοποιεί υλικά της Μέσης Ανατολής, όπως το ουντ, το οποίο δημιουργείται στους κορμούς των δέντρων όταν αυτοί προσβάλλονται απο κάποια βακτήρια. Μπορεί να είναι βαρύ, αλλά συνιστώ μια επίσκεψη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η επωνυμία έχει υπέροχα αφρόλουτρα με βάση το τριαντάφυλλο επίσης.

Mary Quant, Duke of York Square, Sloane Square tube station



Θυμάμαι το 80, η μαμά μου είχε μια σκιά (χακί ήτανε νομίζω) με τη διάσημη μαργαρίτα στο κουτάκι. Μια καλτ σειρά μέικ απ θα έλεγα, με πανέμορφα βερνίκια, γκλος αλλά και αξεσουάρ, η οποία μετκαόμισε πρόσφατα στο Τσέλσι.

Screenface, 20 Powis Terrace, Notting Hill, http://www.screenface.co.uk/

(φωτογραφία απο το ίντερνετ)

Αν κάνετε βόλτα στο Νόττινγκ Χιλ και στο Πορτομπέλο, ε οκ, περάστε και απο το Screenface. Είναι μια τρύπα, αλλά έχει τα πάντα, ειδικά αν είστε ή αν ονειρεύεστε να γίνετε επαγγελματίας. Αγαπημένο στέκι της Kate Moss, με φοβερά προιόντα μακιγιάζ, βαλιτσάκια αλλά και διάφορα αξεσουάρ της τέχνης που διορθώνουν ό,τι πρόβλημα θέλετε. Ο κατάλογος δε είναι εκπληκτικός σε ποικιλία (θα τον χαρακτήριζα κάτι σαν την αγγλική βερσιόν της Κρυολάν). Εδώ θα βρείτε και την φοβερή γαλλική ενυδατική κρέμα Embryolisse (£16) την οποία χρησιμοποιούν όλοι οι μεικ απ αρτιστς στις επιδείξεις.


Paris!

Στο Παρίσι αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι Γαλλίδες είναι υποχόνδριες. Πουθενά αλλού δεν ἐχω δεί τόσα πολλά φαρμακεία και τόσο μεγάλο έρωτα με την ιδέα του ''Parapharmacie'', εκεί δηλαδή όπου μπορείτε να βρείτε όλες εκείνες τις φαρμακευτικές μάρκες τύπου Bioderma, Embryolisse, Roc και δεν συμμαζεύεται, αλλά και του organic (η σειρά Nuxe πχ έβγαινε και σε Bio εκδοχές).

Μην μείνετε στο κέντρο (στην Opera θα δείτε πχ τουλάχιστον τέσσερα πέντε τέτοια μαγαζιά σε ένα δρόμο μόνο), πάτε και σε άλλες συνοικίες, μπείτε και στα στενά. Εκεί θα βρείτε ακόμα καλὐτερες προσφορές. Σε πρόσφατο ταξίδι επένδυσα στα παρακάτω, όλα μαζί περίπου 50-60 ευρώ. Πήρα δυο paraben free σαμπουάν της Ducray(έχει και τα καλλυντικά Avene, αν δεν κάνω λάθος) σε συσκευασία των 400ml το καθένα με 9 ευρώ (και τα 2). Πήρα επίσης το ντεμακιγιάζ της Uriage σε νερό (σαν το Bioderma), το οποίο κόστισε για δυο μπουκάλια των 500 ml, 19 ευρώ (αλλού υπήρχε βέβαια και φθηνότερο) και τέλος τις κρέμες της Embryolisse (12 ευρώ η κάθε ενυδατική και 14 η κρέμα ματιών. Θεωρούνται καλτ, και είναι φανταστικές σαν βάση μακιγιάζ. ΑΚόμα δεν τις έχω δοκιμάσει, έχω όμως δοκιμάσει ήδη την κρέμα ματιών και θεωρώ ότι είναι μια απο τις καλύτερες - απορροφάται γρήγορα, ενυδατώνει τέλεια και δεν βαραίνει την περιοχή. Εδώ η σοδειά Parapharmacie...η οποία ζύγιζε τουλάχιστον 494488578573 κιλά.

Uriage micellar water - σαν το Bioderma



Embryolisse




Σας αφήνω με το μαγαζάκι της Aesop στο Marais, το οποίο πέρα απο φοβερό interior, είχε την εξής καταπληκτική ιδέα -

...

είχε βάλει τρία μπουκάλια με ενυδατικές χεριών στην είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους περαστικούς να τις δοκιμάζουν χωρίς να χρειάζεται να μπούνε στο μαγαζί.

UPDATE: Εδώ η Modesty Brown με το δικό της French haul και φυσικά με Embryolisse!!

9 comments:

  1. leinti, poly psagmeni se briskw! egw sto parisi mono gia tiria k macaroon epsaxna. ti ntropi, mon dieu.

    ReplyDelete
  2. ποπο έχεις δίκιο με αυτή την εμμονή στη γαλλιά με τα φαρμακευτικά, το nuxe πρέπει να πουλάει τρελά εκεί!

    ReplyDelete
  3. Να πω οτι ζηλευω? Λιγο θα ειναι!
    Αλλο ενα εξαιρετικο ποστ!
    Φοβερα μαγαζια κ τελεια πραγματα πηρες!
    Αυτη την Embryolisse πια,παντου για αυτην ακουω,θα περιμενουμε review φυσικα..
    Πολλα φιλια!

    ReplyDelete
  4. at Y: oxi kala ekanes. kai afto to shopping einai must pou lene. alla ta farmakeia tous den boreis na ta apofigeis. einai pantou...
    at stella+artemi: stin arxi eixa ligo ''ksenerosei'' me aftin tin emoni me ta farmakeftika alla exoune ena kalo: den erethizoun tin epidermida. sigoura tha kano review. ase pou kanei mono deka evro. einai kalo buy...

    ReplyDelete
  5. Ζηλεύω που ζεις στο Λονδίνο εμείς στο Ελλάντα μπορούμε να περιοριστούμε σε τυποποιημένα μαγαζάκια για προϊόντα ομορφιάς χωρίς τη δική τους ταυτότητα χωρίς να μπορείς να βρεις το κάτι πιο ψαγμένο....απόλαυση το ποστ σου!!!Beauty tourism πολύ θα ήθελα να το κάνω κάποια στιγμή στη ζωή μου (λέμε τώρα)!

    ReplyDelete
  6. min zilevis katholou. vrexei sinexia. kai stin ellada kala magazia exoume...den ta diafimizoune poli. mou aresoun px kai ta sinoikiaka pou vriskeis px kati akira boukalakia losion, kati markes teleios agnostes....:) kane ena odoiporiko thesaloniki kai pes mas kai esi...iparxei periptosi na ertho kai tha ithela na do ti iparxei. pantos se efxaristo gia ta kala sou logia.

    ReplyDelete
  7. πολυ ωραια αναρτηση!!το μπλογκ σου ειναι πολυ πολυ ωραιο!!εγινα αναγνωστρια!
    αν θελεις ριξε μια ματια κ στο δικο μου θα χαρω να μου πεις τη γνωμη σου!
    φιλακιααα

    caramellitsa

    http://caramellitsa.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. xronia polla!!!!!!!Happy birthday!

    ReplyDelete
  9. Λατρεμένο ποστ! Απαιτώ οι ταξιδιωτικοί οδηγοί να έχουν και τέτοιες προτάσεις!

    ReplyDelete