Tuesday 30 August 2011

Guest Blogging: Kotitsa

Εκεί που είμασταν ξεγραμμένοι, μάς έδωσε μια ανάσα ζωής το Κατάρ, αλλά βέβαια επειδή η φουρτούνα δεν πέρασε, θα μείνω σταθερά στο σύνθημα "απλά και φθηνά". All, ειδικά το γκλάμουρ, is not lost, όμως, καθότι στο σημερινό guest blogging series καλεσμένη είναι η.....

Chickens+Make up=

+

(οι κότες και τα Ντιορ είναι απο το ίντερνετ)


...Κοτίτσα, η βασίλισσα του DIY beauty, με προτάσεις για ένα ευφάνταστο και φθηνό post-holiday ρεκτιφιέ.

Ποιά είναι η σχέση σου με το beauty? Πότε έγινες homemade junkie στην πορεία? Γενικά πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τα καλλυντικά. Αλλά και το θέμα με τις συνταγές το έχω απο πολύ μικρή. Θυμάμαι τη γιαγιά μου τα καλοκαίρια που έκανε σαλάτα και κράταγε τις φλούδες απο αγγούρι και τις έβαζε στο πρόσωπο. Μάλλον αυτό ήταν το πρώτο κλικ. Μετά χρησιμοποιούσε και πίτουρο πολύ για peeling. Πολύ μπροστά.

Πώς άρχισες τα homemade καλλυντικά όμως και γιατί? Σού είχε μείνει ζάχαρη απο το κέικ και είπες δεν κάνω ένα πήλινγκ? Σε απείλησε ο σύζυγός ότι αν πάρεις άλλό ένα μπουκάλι Idealist της Εστέ Λωντέρ θα το μετανοιώσεις?
Τί να κάνει και αυτός ο καημένος. Προσπαθεί να γλυτώσει απο τα 100άδες μπουκαλάκια που τον περικυκλώνουν. Κοίτα, εκεί στα 16 κάπου, κάποιος μου είπε για συνταγές ομορφιάς. Δεν θυμάμαι τί ακριβώς. Έψαξα και τότε δεν υπήρχε και ίντερνετ και η αναζήτηση ήτανε δύσκολη, βλέπε βιβλία και ιστορίες απο γιαγιάδες, αλλά μάλλον καλά τα κατάφερα. λολ.

Ποιό ήταν το πρώτο καλλυντικό που έφτιαξες και πώς?
Πολύ απλά πραγματικά.
Χαμομήλι στα μαλλιά την πρώτη φορά και μετά έμαθα για την μπύρα. Ξεπλένεσαι με μπύρα μετά την θάλασσα (admin: πιάσε έναν μύθο)και την αφήνεις να στεγνώσει. Τρελός όγκος και λάμψη. Μόνο κατά τις διακοπές όμως! (admin: ας πούμε ότι συνεχίζονται). Επίσης, έφτιαξα μια μάσκα με ασπράδι αυγού για σύσφιξη για τη μαμά μου. Αλλά δεν θυμάμαι τη συνταγή. Πρέπει να την είχα βρεί σε περιοδικό της.

Απο πού παίρνεις ιδέες για προιόντα?
Πλέον επειδή έχω διαβάσει πολύ για homemade καλλυντικά και βότανα και επειδή στο μπαλκόνι μου έχω σχεδόν όλα τα καλά βοτάνια, μπορώ και κάνω και δικές μου συνταγές, ξέροντας τις ιδιαιτερότητες των συστατικών που χρησιμοποιώ! Κάτι που μου έχει μείνει απωθημένο είναι τα αρώματα. Παλεύω τον τελευταίο καιρό με μυρωδικά. Έχω αρμπαρόριζα στο μπαλκόνι και παιδεύομαι να φτιάξω κάτι σε αρωματικό νερό έστω. Όποιος δεν έιει μυρίσει αρμπαρόριζα, δεν ξέρει την πιο τέλεια μυρωδιά που υπάρχει στον πλανήτη.

(φωτό απο ίντερνετ)


Δεν μου τα έλεγε όλα, αλλά για χάρη σας, ψάρεψα μερικές αποκλειστικότητες, όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Καλού κακού μείνετε σε επαφή με το μπλόγκ της γιατί έχει φοβερές συνταγές για μάσκες, για λοσιόν, για στάιλινγκ μαλλιών κτλ κτλ). (εδώ και εδώ)



Ποιές είναι οι σπεσιαλιτέ σου?? Να σκεφτώ ότι αν σου έχει περισσέψει κάτι στο ψυγείο, δεν το αφήνεις να πάει χαμένο....
Σπεσιαλιτέ
μου είναι τα κάθε λογής peeling!!! Κάνω κάθε φορά όση ποσότητα χρειάζομαι γιατί τα συστατικά χάνουν τις ιδιαιτερότητές τους όταν μείνουν πολύ καιρό...Βέβαια, αν βαριέσαι και φτιάξεις μπόλικο, βάλτο στο ψυγείο αλλά όχι πάνω απο δέκα μέρες.


Δώρο στις αναγνώστριές μου θα κάνω την συνταγή για peeling ποδιών και ποδόλουτρο. Απλά και φθηνά όπως πάντα. Έχουμε έτοιμο χλιαρό νεράκι και βάζουμε ένα φλυτζάνι καφέ ελληνικό, χονδρό αλάτι και ένα φλυτζάνι σόδα μαγερική. Βάζουμε και τα πόδια και βλέπουμε στην Τιβί ό,τι κουτσομπολίστικο υπάρχει. Αφού μουλιάζουμε ώρα πάμε για PEELING. Δεν σκουπίζουμε τα πόδια, όμως. Έχουμε ήδη ετοιμάσει απο πριν το εξής μείγμα-- μαύρη ζάχαρη με λίγο αμυγδαλέλαιο ή λάδι ελιάς ενώ έχουμε τρίψει στον τρίφτη τυριού τη φλούδα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε όσο λάδι χρειαστεί για να γίνει το μείγμα σαν πάστα και τρίβουμε τα πατουσάκια μιας. Αφού ξεπλυθούμε βάζουμε την κρέμα ποδιών.

Απο ότι θα καταλάβεις είμαι φαν του αμυγδαλέλαιου. Προσθέτω λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησής μου - εγώ χρησιμοποιώ λεμόνι - και το βάζω σαν baby oil στο σώμα. Μυστικά, όχι, δεν έχω. Χύμα πράγματα κέντρο στα μαγαζιά με μπαχαρικά, θα βρείτε πολλά!! Ά, έχω ένα μυστικό για τα αγόρια μας όμως που χάνουν τα μαλλιά τους. Μείγμα απο πολυτρίχη σαν αφέψημα μετά το λούσιμο χωρίς ξέβγαλμα. Και του σπανιού τα γένια γίνονται!!


Και μια συνταγή για σένα που κάνει θαύματα.
Πάρε ζελατίνα τροφίμων σε σκόνη απο το super..Σε ένα φλυτζανάκι βάζεις μια κουταλιά ζελατίνα και μια κουταλιά γάλα. 20 δεύτερα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά με ένα πινέλο το βάζεις στο πρόσωπο και όταν στεγνώσει το βγάζεις σαν φιλμ. Αντίο μαύρα στίγματα! (Αν έχεις λίγο χνούδι στο πρόσωπο, απέφυγέ το γιατί πονάει!!!)

Ε τί, όλα DIY είναι?
Όχι. Το νεσεσέρ της περιέχει...




high shine lipstick layla N.1, Korff lipstick N. 207, Graphic color eye shadow estee lauder N. 01, Long last lipstick clinique N. 13--baby kiss, Radiant powdery brow definer N.02, Radiant Matt finish base, Chanel exceptionnel mascara N. 40, Radiant tone corrector N.02, Estee lauder so ingenious loose powder N.02, Estee lauder Tom ford collection N.01 Azuree, Pupa eyeshadow N. C104, Long wear foundation Tommy G N. 001, Flormar supershine gloss N. M06, Dior eyeshadow N. 670, estee lauder Ideal matte compact make up N. 04.


Προσωπικά δεδομένα
Έχω λιπαρό Τ, τάσεις αφυδάτωσης και φωτοευαισθησία. Η λιπαρότητα δεν αντιμετωπίζεται σχεδόν με τίποτα, παραμόνο για λίγο. Για την αφυδάτωση, κάνω άφθονες μάσκες θρέψης και ενυδάτωσης και φυσικά κρέμα ημέρας, νύχτας και φυσικά αντηλιακή όλο τον χρόνο! 50 προστασία το καλοκαίρι και 15-20 τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα!

Για την καθημερινή περιποίηση χρησιμοποιώ Lancome. Ο ορός genifique είναι το 'best product' που κυκλοφορεί στην αγορά. Για κρέμα ημέρας έχω την 'bienfait'. Το καλοκαίρι το αντηλιακό που έχω είναι φυτικό, το 'heliocare' με δείκτη 50 σε μορφή τζελ, καθόλου λιπαρό. Ξεβάφομαι με όποια λοσιόν βρω της L'oreal και πλένω το πρόσωπό μου πάντα όταν γυρνάω απο τις δουλειές με πράσινο σαπούνι με τσάι που φτιάχνώ μόνη μου. (Συνταγή, εδώ)Βέβαια κάνω ενδιάμεσα μάσκες και peeling, τα οποία φτιάχνω μόνη μου. Μικρό μυστικό? Το βράδυ πριν κοιμηθείτε και σε καθαρό δέρμα, σπάστε μια κάψουλα eviol, απο το φαρμακείο, και αλείψτε το λάδι στο δέρμα. Το επόμενο πρωί αφήστε comment στο blog mou!! :)

I don't believe in....την φράση ''EISAI 8EA AGAPH MOU''...λοολ. Άμα σάς το πεί κάποιος αυτό, κοιταχτείτε στον καθρέπτη asap και βρείτε τί είναι γελοίο πάνω σας.

My beauty motto is.....Κοιμήσου και άσε την τύχη σου να δουλεύει!


Δεν είμαι ούτε low, ούτε high maintentance στο beauty. Κάπου στη μέση είμαι με μεγάλο ελάττωμα πώς αν με πιάσει στο μπίρι μπίρι αισθητικός, θα αγοράσω τα πάντα απο ευγένεια. κλαψ.

Στη δουλειά δεν βάφομαι σχεδόν ποτέ. Ένα κραγιόν και αυτό πολύ είναι. Τα δύο καλύτερα κραγιόν που έχω βρεί είναι flomar με πολύ φθηνές τιμές και τελευταίο κόλλημα έχω με το κραγιόν layla high shine lipstick n. 1.


Η συνέχεια (για μάσκες φρεσκάδας πριν το γάμο, την παράσταση μπαλέτου στο Ηρώδειο, το δείπνο με τα πεθερικά αλλά και άλλα πολλά) στο fashionkotes.blogspot.com...











11 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. love love loved it!
    Περιττό να πω πως θέλω asap να φτιάξω το σαπούνι!!! Είμαι πιο καινούρια στο μπλογκ της Kotitsa κ δεν είχα πάρει χαμπάρι τις συνταγές!!! My oh my!
    Πολύ όμορφη δημοσίευση! Μπράβο κορίτσια!!!
    υγ. δεν νομίζω πως έχω μυρίσει αρμπαρόριζα... θα το ψάξω!

    ReplyDelete
  3. wwww megalh mou timh!!!!!

    koritsia parte armparorizes gia to mpalkoni sas!!!!

    syntoma 8a kanw k alles apokalypseis gia fthna k fysika(toy pshgeioy mas dhl) kalyntika!!!

    dokimases thn maska me thn zelatina???


    filia k pali eyxaristw...

    k opws sou eipa mhn to bazeis katw...pantoy xalia einai h katastash!

    ReplyDelete
  4. Δεν το ήξερα το Blog και προσπαθώ να μπω κλεφτά για να το μελετήσω...αχ είναι τόσο εμπνευσμένο...συγχαρητήρια για τη συνέντευξη ήταν σκέτη απόλαυση lady μου...είναι τόσο ωραία να γνωρίζεις μέσω από guest post καινούργια Blogs!

    ReplyDelete
  5. Κιουρία μου μας κακομαθαίνετε!!! Πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές, ειδικά αυτό για τα πόδια, αλλά και το σαπουνάκι. Έμαθα και τι είναι η αρμπαρόριζα που δεν την είχα ξανακούσει. Ευχαριστούμε πολύ!!! :))

    ReplyDelete
  6. Λατρευω κot-itsa!
    Αλλη μια εξαιρετικη ''συνεντευξη''!
    xx

    ReplyDelete
  7. suxgaritiria gia tn sunenteuksi!! polu kalo!

    ReplyDelete
  8. Aaaax! Armparoriza leei! (Mono sta glika iksera na ti vazw mexri twra i koiliodouli!)
    Apolaysi auti i sineunteuksi, paw na skalisw to blog tis mrs kot-itsas toute suite!

    ReplyDelete
  9. Love your blog!! Check out mine and follow! I'll follow yours back! :D http://thefollowersoffashion.blogspot.com/
    Kisses!

    ReplyDelete
  10. Πάω αμέσως να δω τη συνταγή για το σαπούνι!!

    ReplyDelete