Sunday 3 April 2011

Going bust

Λίγο ετεροχρονισμένα, αλλά 31 Μαρτίου ήτανε εδώ λέει National Cleavage day (σε ελεύθερη μετάφραση ''Εθνική Μέρα του Μπούστου''! (ό,τι να 'ναι)....

Η θεά Κατρίν Ντενέβ έλεγε πώς μετά τα ..ἀντα θα σώσεις ή το πρόσωπο ή τον πωπό σου (το σώμα γενικότερα). Τί γίνεται άμα είμαστε πλεονέκτριες και θέλουμε και τα δύο?

Ας αρχίσουμε πχ απο το μπούστο, λόγω και της ημέρας. Δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει καμιά σας κρέμα για το μπούστο ποτέ (μάλλον όχι). Το έκανα για πρώτη φορά το καλοκαίρι. Λέω καλά δεν γίνεται να ξοδεύω τόσα λεφτά για το πρόσωπο και το σώμα να έρχεται πχ σε δεύτερη μοίρα με μια κρεμούλα των 2 ευρώ. Είναι κάπως τραγικό. Απο την άλλη δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά μετά τα 30 οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα είναι απίστευτες, οπότε και να μην θέλεις σίγουρα πέφτεις στην παγίδα της ενισχυμένης προστασίας. Και πέφτεις σε αυτήν την παγίδα γιατί εκεί ας πούμε που ήθελες μια γυμναστικούλα των 15 λεπτών μια φορά την εβδομάδα για να διατηρήσεις αυτά τα ωραία που έχεις...ἐ τώρα δεν πάει να χτυπιέσαι με τις ώρες, τη χαλάρωση δεν τη γλυτώνεις. Κάποια μέρη που δυστυχώς έχουν αρχίσει καθοδική πορεία είναι πάνω απο τα γόνατα (bye bye μίνι). Ἀλλες φίλες μου έχουν δεί αλλαγές στο derriere (κοινώς ο πωπός), και βέβαια στο στήθος. Δυστυχώς το δέρμα στο ντεκολτέ είναι όχι μόνο λεπτό αλλά και ευαίσθητο (στον ήλιο, στις απότομες αλλαγές βάρους κτλ)....

Τί έχω δοκιμάσει

Decleor - Aroma Sculpt Bust Beautifying Toning Gel.



Είναι ένα ελαφρώς ιριδίζον τζελ με ευχάριστη υφή, το οποίο βοηθά στο να αποκτήσει η ευαίσθητη περιοχή την χαμένη ελαστικότητά της. Μιλάει και για sculpting qualities, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στοίχισε αν θυμάμαι καλά περίπου 40 λίρες (απο εκείνες τις φάσεις που δεν ρωτάς τιμή γιατί θέλεις να φανείς άνετη και κουλ και παθαίνεις ένα μικρό εγκεφαλικό στο ταμείο). Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, είναι ένα κοκταίηλ ελαίων και βιταμίνων (τελείως κλισέ ανάλογο με το ''η γαζέλα της πασαρέλας''). Καλό επίσης για όσες έχουν σχέση ασανσέρ με το βάρος και γενικότερα βρίσκονται σε δίαιτα συνέχεια.

Έχω επίσης δοκιμάσει το Pro-Collagen Lifting Treatment Neck and Bust της Elemis.



Πολύ ωραία υφή που απορροφάται εύκολα. Επίσης πανάκριβο. Επίσης, περιγράφεται ως κοκταίηλ σούπερ στοιχείων που επαναφέρουν την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα.

ΟΚ, και με τα δυο παρατήρησα ότι η επιδερμίδα μου έγινε πιο απαλή. Δεν ξέρω αν έγινε πιο σφριγηλή, ίσως να χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να τις χρησιμοποιήσει κανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, απο τρείς μήνες και πάνω, με κίνδυνο βέβαια ξεπαραδιασμού, αλλά σίγουρα πιο λεία. Δεν ξέρω επίσης αν αυτός είναι λόγος να τις αγοράσω ξανά όμως μού ἀφησαν ένα καλό ''χούι''. Το μασάζ. Γιατί το μασάζ τελικά έχει μεγάλη σημασία στην περιποίηση του σώματος, στο να απορροφάται η κρέμα καλύτερα αλλά και στην αφύπνιση της επιδερμίδας (γιατί βοηθά σην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος).

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως, τις κρέμες για το μπούστο τις απλώνουμε ως εξής - με κυκλικές κινήσεις απο τη μέση του στήθους, προς τα πάνω φτάνοντας μέχρι το λαιμό. Είναι μια ανάλογη διαδικασία που συνήθως οι αισθητικοί προτείνουν και για το άπλωμα της κρέμας στο πρόσωπο (απο το λαιμό και προς τα πάνω) και μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί και με την κρέμα σώματος (αντί να έχει πχ κρέμα για την συγκεκριμένη περιοχή πχ). Τέλος, μην ξεχνάμε και το ντούς με κρύο νερό, ιδανικό για σύσφιξη. Ειδικά τώρα που ο καιρός είναι καλύτερος.

2 comments:

  1. Ωχ ωχ, με άγχωσες με τις απίστευτες αλλαγές στο σώμα μετά τα 30... Τώρα θέλω κάτι γλυκό για να συνέλθω!

    Προσωπικά, έχω χάσει την πίστη μου σε "θαυματουργές κρέμες" όπως εκείνες για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας ή ραγάδων. Δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα, αν εξαιρέσεις το μασάζ που κάνεις για την απορρόφησή τους. Οπότε το ίδιο περίπου ισχύει και για τα σέρουμ σύσφιξης στήθους;

    ReplyDelete
  2. ισχύει.

    μπα μην αγχώνεσαι καθόλου. άρχισε πιλάτες...βασικά απο ένα σημείο και μετά είναι θέμα προσαρμογής στο νέο στάτους κβό, νέας σκέψης τύπου κόβουμε λίγο απο εδώ, λίγο απο εκεί, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό. απλώς θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια.

    ReplyDelete