Tuesday 24 December 2013

Κάλαντα Χριστουγέννων

Επειδή αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσω μαγειρεύοντας για άλλους (γκουντ λακ του δεμ)
το χριστουγεννιάτικο μου μακιγιάζ θα είναι σουπερ απλό με μια εσάνς γαλοπούλας!

έχουμε...

dior chimere eyeshadow για ελαφρύ λαμπύρισμα στο μάτι
guerlain g in madame flirte (the best lippie EVER)
lancome matte liquid lipstick in some dark colour για έξτρα διάρκεια
guerlain meteorites για φοτοσοπ εφέ καθώς και ένα πέρασμα με την μωβ μασκάρα της seventeen...(όλα μωβ και φούξια φέτος.)



ΚΑΙ.... ένα ψέκασμα με αυτήν την φοβερή και ψαρωτική πούδρα απο τα πέρυσι..Guerlain Liu!



Friday 20 December 2013

Πορφυρορετινόλη - Ντόκτορας Η Συνέχεια και Δε Ρεβελέισιο

Και συνεχίζουμε την ρετινοΟδύσσειά μας - case study - στης Αθηνάς της Πορφύραινας στη Θεσσαλονίκη με την όολη τη συνέχεια, έτσι για να έχουμε να διαβάζουμε τις Άγιες αυτές μέρες.


''Πήγα σήμερα για το προγραμματισμένο... τσεκάπ μετά τις 3 εβδομάδες, που μου ζήτησε να πάω να δει πώς τα πάω και να της πάω και το foundation που θέλω να φοράω για να μου δώσει το οκ ή το reject. Με το που με βλέπει, μου λέει "πού είσαι εσύ!" και στο καπάκι "πώς έφτιαξες τόσο γρήγορα εσύ, αυτή την πρόοδο την περιμένουμε στους 3 μήνες, όχι στις 3 βδομάδες!" (σιγά το φτιάξιμο, ίιιιισα που έχει αρχίσει κάτι να ψιλοσαλεύει, αλλά δεν φαίνεται και σίγουρα). Ήταν και μια άλλη κοπέλα εκεί, η οποία είχε πολύ ωραίο δέρμα, αλλά είχε λεκέδες από παλιά ακμή - πρώτη της επίσκεψη. Οκ είμαι κι εγώ άνθρωπος που δεν εμπιστεύομαι κανέναν και τίποτε, αλλά αυτό που σκέφτηκα αντανακλαστικά ήταν ότι το είπε για να ακούσει η κοπέλα και να κάνει εντύπωση.


Μιλούσε σε 3-4 άτομα ταυτόχρονα, μη δίνοντας τη δέουσα προσοχή σε κανέναν.

Η κοπέλα μετά από λίγο έφυγε. Αγόρασε την προτεινόμενη θεραπεία. Είμαι σίγουρη ότι θα λειτουργήσει. Γιατί όχι άλλωστε, ένα κι ένα κάνουν 2. Τα προιόντα της φαίνεται να συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, πχ αν καθαρίσεις το πρόσωπο με άλλο προϊόν θα σε ενοχλήσει, θα αποζητήσεις την καταπράυνση που σου δίνει το καθαριστικό της (που κρατά γύρω στον 1,5 μήνα εν τέλει, και όχι 3 όπως ήταν το πλαν - 25 ευρώ τα 150 ml) ή αν εφαρμόσεις άλλη ενυδατική δεν θα σε καλύψει, θα κοκκινήσεις και θα τη ρουφήξει.


Συμπέρασματα:

- Τα Avène δεν της αρέσουν σαν σύσταση, γενικώς.
- Πάνω από τη δική της κρέμα ημέρας ("κρέμα δερματίτιδας") μπορώ να βάλω ό,τι θέλω, αλά με δική μου ευθύνη. Δεν το προτείνει.
- Θα πάω να μου ενισχύσει τη ρετινόλη (τώρα είναι στο 0.075%) για ενάμιση μήνα και μετά θα μου την αραιώσει λόγω καλοκαιριού (αυτά είναι φρη οφ τσαρτζ (νομίζω).
- Θα συνεχίσω, γιατί θέλω να δω. Όλες όσες μπαίνουν εκεί μέσα έχουν τέλειο δέρμα, wtf. Θέλω να δω.
- Το γαμάει με τις τιμές. Τόσο κάνουν προϊόντα λόγω brand και εγκαταστάσεων και marketing. Τα δικά της είναι basic, απ' όσο έχω καταλάβει/μπορώ να ξέρω, βαζάκια/μπουκαλάκια του Jumbo (τύπου, εννοώ, ευτελή) και οι τιμές στα ύψη.
- Πάντως, έχω κάνει θεραπεία με ρετινόλη 0.05% και το προσωπο έγινε σαν τον κώλο της μαϊμούς, ερεθισμένο και κατακόκκινο. Με τα δικά της (αυτή τη διαλύει σε αλκοολούχο διάλυμα, νομίζω) a woman can resume her everyday life, steadily acquiring better skin, without being red or non presentable. Απλά της κοστίζει 100 ευρώ το 3 μηνο. Αποδεκτό ως κόστος. Με άλλα διαφώνώ μόνο.

Δε ρεβελέισιο after some weeks or so

Το δέρμα είναι πολύ καλά, σε χαιρετά :p είναι λείο, σχεδόν αξεφλούδιστο, η retin-Α δουλεύει, αδιαμφισβήτητα, και είναι εντυπωσιακό που μες στο κατακαλόκαιρο κάνω θεραπεία ρετινόλης 0.075% και το πρόσωπό μου δεν είναι σαν τον κ* της μαϊμούς, είναι ήρεμο, conditioned, βελτιωμένο. Hats off, αλήθεια. Έχω κάτι σημάδια από σπυράκια που πείραξα (είναι μια συστάδα, 3-4 μαζί στη δεξιά γνάθο, χαμηλά) αλλά σβήνουν σταδιακά.

Η "κρέμα δερματίτιδας" είναι πολύ καλή, τι να πω. Πέρα από το ότι είναι απαραίτητη (γιατί αλλιώς ερεθίζεται το δέρμα και ξεφλουδίζει, αυτή το ηρεμεί και το κρατά σφριγηλό και προστατευμένο), απορροφάται και πολύ καλά με το πατ-πατ, και μένει στην επιφάνεια. Όταν περπατάω και ιδρώνω, τα σταγονίδια του ιδρώτα αφενός βγαίνουν στην επιφάνεια, αφετέρου δε, κάθονται εκεί! Δεν κυλάνε δλδ. Πράγμα που σημαίνει ότι αφήνει να βγουν έξω πράγματα και κατά συνέπεια δεν μπουκώνει το σύστημα (όπως συμβαίνει με την πούδρα πχ), αλλά παράλληλα δεν αφήνει να εισχωρήσουν και μέσα. Βέρυ χάπυ ντήαρ, αλήθεια.

Σήμερα πήρα ένα μπουκαλάκι ρετινόλη (35 ευρώ) και ένα βαζάκι 50 ml αντιηλιακή (30 ευρώ). Δεν έχει συγκεκριμένο SPF (μάλλον θα είναι της σχολής Institut Esthederm :pppp ) και είναι για όλους τους τύπους δέρματος (δεν βγάζει κι άλλη version για ξηρά δερματα πχ, ενώ την "κρέμα δερματίτιδας" την βγάζει και σε version ενυδατική).

Μερικές παρατηρήσεις:
1- Σιχαίνομαι με πάθος αυτά τα φτηνιάρικα άσπρα πλαστικά κωλοβαζάκια, με χαλάνε τόσο, που θα βρω γυάλινα μικρά και θα κάνω scoop out και scoop in την κρέμα. Το ίδιο με χαλάει και το καφέ μπουκαλάκι του καθαριστικού (η ρετινόλη δεν με ενοχλεί, παραδόξως, που είναι σε ολόιδιο αλλά μικρότερο μπουκαλάκι :p ) και κάπου θα το μεταγγίσω.
2- Το καθαριστικό πραγματικά είναι the closest dupe to semen I have ever come across. Έχω μέχρι και την υποψία ότι μυρίζει και παραπλήσια. Δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου και πλέον ο καθαρισμός είναι μια δυσάρεστη διαδικασία, μόνο και μόνο γιατί μου μπήκε στο κεφάλι η αναλογία. Ακούγεται τρελό, όμως αν σου στείλω λίγο, θα με καταλάβεις.
3- Όπως θα ήταν λογικά επόμενο, τα προϊόντα της δεν έχουν σταθερή ποιότητα. Case in point το καθαριστικό-αντιφλογιστικό-αντιβιωτικό: το πρώτο μπουκαλάκι δεν ήταν τόσο semen-y, τουλάχιστον στην υφή και στη μυρωδιά. Ήταν κάπως πιο κρεμώδες. Το δεύτερο είναι πιο runny, δεν το βρήκα πολύ καλά αναμειγμένο και μυρίζει. Δεν βρομάει, είναι αυτό το ανεπαίσθητο, το semen-y. Σόρι :p
4- Σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν κρατάει η προτεινόμενη ποσότητα για 3 μήνες, που σου λέει αρχικά. Η κρέμα, ναι. Αδιαμφισβήτητα. Αλλά το καθαριστικό επ' ουδενί. 40 μέρες, 25 ευρώ. Η ρετινόλη 50 μέρες, 35 ευρώ.


SUNSCREEN UPDATE

It's awful. Είναι παχύ, δεν απλώνεται καθόλου καλά, είναι ΤΙΓΚΑ στον ψευδάργυρο, πράγμα που το κάνει καλό κ αξιόπιστο αντιηλιακό, αλλά του δίνει απαίσια υφή. Η μόνη επιλογή ειναι το πατ-πατ κ ακόμη κ αυτό δεν έχει καθόλου καλό αποτέλεσμα. Σκέψου την υφή κ την απόδοση της badescu silver powder αν την έκανες πάστα (έτσι κ αλλιώς κ αυτή αντιηλιακή είναι με 3 μοναδικα συστατικά ψευδάργυρο, τιτάνιο κ ασβέστιο - νομίζω)· εξαιρετικά λευκή κ εξαιρετικά δύσκολο να απλωθεί. Επίσης πάει κ κάθεται πάνω σε dry patches κ ξερές φλουδίτσες, πράγμα που κατά τη γνώμη μου την κάνει ακατάλληλη για χρήση την περίοδο της ρετινόλης, texture wise. Βέβαια: κάνει καλό oil control, μένει στη θέση της ωλ ντέη κ προστατεύει καλά.

Συμπέρασμα: θα την κρατήσω για μέρες που θα βγω σε πολυ ήλιο (πχ παραλία, χαλαρό καφέ, βόλτα θάλασσα κλπ) κ δε με νοιάζει αν θα φαίνομαι άψογη, αλλά καθημερινα γραφείο κλπ που θέλω προστασία μεν, δεν εκτίθεμαι πολύ στον ήλιο δε, θα φοράω την avene την 30άρα που απλωνεται ευκολα, πάνω από την "κρέμα δερματίτιδας" που είναι θαυμάσια κ δίνει τέλεια υφή κ όψη στο δέρμα.''

Athina Porfyri, Pavlou Mela 27, Thessaloniki 546 22, Greece

Καλές γιορτές!!!

Tuesday 3 December 2013

Beauty guides - Thessaloniki edition με τον Ντόκτορα

Έχω καιρό που το αναβάλλω, αλλά ήγγικεν η ώρα, ω λέιντιζ...

Μου αρέσει πολύ το beauty sightseeing και γενικά οι μπιούτι οδηγοί και κάτι που δεν έχω δει, αλλά θα ήθελα πολύ, είναι ένας οδηγός για τη μεγάλη φτωχομάνα που βγάζει τα καλύτερα παιδιά, τη Θεσσαλονίκη (αλλά και για άλλες πόλεις).

Υπάρχουν δυο λόγοι γι' αυτό: πρώτον, γιατί μου αρέσει να ξέρω όλες τις τρύπες, τα τι και τα πώς σε κάθε πόλη, όποια και αν είναι αυτά, δεύτερον, γιατί δεν έχω πάει ποτέ σε δυο μέρη στη ζωή μου (εισαγωγή στο five things about me) – εκτός από τα Sephora, δεν έχω πάει ΠΟΤΕ και στη Θεσσαλονίκη. Ανήκουστο, το ξέρω, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία.

Μια φίλη μού λέει «Λέιντι Ντι, αξιοθέατο number one αν έρθεις, Λευκός Πύργος, αξιοθέατο number two, ο ντόκτορας».

Αυτό το ποστ λοιπόν είναι αφιερωμένο στον Ντόκτορα, ένα beauty story από τη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί δεν είναι μόνο η www.gettingcheeky.com που ανακατεύει ομορφιά και λογοτεχνία. Μπορούμε και εμείς, με ένα πιο local twist. Κάποιες θα αναρωτηθείτε, γιατί Θεσσαλονίκη... Άσχετο; Ε... εντάξει... ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει ο δρόμος για χάρη της ομορφιάς και της ρετινόλης.

«Έλα και θα σε πάω και στον ντόκτορα να κάνουμε δέρμα φράπα».

Ξέρουμε πως ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης είναι ο Άι–Δημήτρης. Όταν όμως μιλάμε για κάτι ανάλογο όσον αφορά τη θεσσαλονικιώτικη ομορφιά, ε τότε μιλάμε για τη μία και μοναδική Αθηνά Πορφύρη, τη σούπερ φαρμακοποιό–ρυτιδοειδικό, στης οποίας το όνομα πίνει νερό κάθε Θεσσαλονικιώτισσα που σέβεται τον εαυτό της.

Έχει, ας πούμε, η καλή και κομψή Θεσσαλονικιώτισσα βγάλει μπιμπίκι πριν το τεστ της γεωμετρίας; Έχει εμφανίσει ρυτίδα πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Σώτο; Ε, μια λύση υπάρχει: μια επίσκεψη στης Πορφύραινας. Βέβαια, μια επίσκεψη στης Πορφύρη δεν είναι σαν αυτά τα ξενέρωτα που ξέρουμε στην Αθήνα. Τι εννοούμε;

«Για να σου δώσω να καταλάβεις, η Αθηνά Πορφύρη είναι μια τύπισσα, το alter ego της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με μακρύ πλατινέ μαλλί και 60s λευκό γυαλί τύπου πάρε-με-Γιάννη-Βογιατζή-και-κόλλα-με-στον-τοίχο (αλλά δέρμα φοβερό) που πουλάει κρέμες δικές της και κάνουν και ένα κάρο λεφτουδάκια – εγώ και αρκετές από το συνάφι των αισθητικών της περιοχής την αποκαλούμε «ο ντόκτορας» :p – αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κακά λόγια. Ίσως θα έπρεπε να κάνω ένα venture out για μια κρέμα ρετινόλης απο τα χεράκια της», προσθέτει η φίλη.

Και φυσικά το έκανε.

Και η ιστορία αρχίζει πριν απο 8+ μήνες...

Επίσκεψη νούμερο 1.

«Ήταν μέσα στο λαγούμι–φαρμακείο της, χωμένη σε μια γωνία με το laptop στα πόδια της και οι ξανθές της μπούκλες έπεφταν ανέμελα επάνω του. Διέγραφε παλιές φωτογραφίες που είχε βγάλει το 2009 όταν είχε πάει στην Αρούμπα. Μου λέει "τι θέλεις;". Της λέω "ήρθα να με δείτε και να μου προτείνετε ένα κάποιο skincare, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου". Μου ρίχνει ένα βλέφαρο και μου λέει "έχεις κυστική ακμή, τι να σε δώ" (σσ. δεν έχω κυστική ακμή). Εεεε, της λέω, "γι' αυτό ήρθα, άσχετα με το τι πιστεύω ότι χρειάζομαι εγώ, να μου πείτε και εσείς τι ζήτημα υπάρχει"» (sucking her up reeeal good).

– Ποιος σε έστειλε;
– Κανείς, μόνη μου ήρθα.
– Έχεις ξανάρθει;
– Όχι για θεραπεία, μια φορά τυχαία έψαχνα ένα αιθέριο έλαιο και με βοηθήσατε (όντως έτσι την είχα γνωρίσει, πριν χρόνια, τυχαία).
– Α, γιατί όσοι έρχονται εδώ είναι συστημένοι και μιλημένοι.

Μετά ξαναγύρισε στο laptop της. Αφού μου είπε μερικά highlights του ταξιδιού (σημ. είμαστε παντελώς άγνωστες) και της Ελληνοαμερικάνας φίλης της που πήγανε μαζί (67 χρονών λέει, θεάρα, λεπτή και ψηλή, λέει, πολύ ωραία γυναίκα, λέει) σηκώθηκε και με προσκαλεί "έλα να σε δω", Σηκώνομαι και πάμε στα μισά του λαγουμιού, που είχε μισό φως απ' έξω, μισό από λάμπα. Σε 2 δεύτερα μού λέει "α, έχεις δίκιο, είναι καλό το δέρμα σου". Της εξήγησα κάπου στο ενδιάμεσο βιαστικά, ότι παλιότερα είχα ακμή, αλλά πριν κανένα 6μηνο φάνηκε να έχει στρώσει το δέρμα μου, οπότε δεν με πολυαπασχολούνε τόσο τα μικρά επιφανειακά σπιθουράκια που δείχνουν να βγαίνουν, αλλά περισσότερο τα σημαδάκια που αφήνουν και το unevenness.
– Θέλω να λάμπει το δέρμα μου, να είναι ομοιόμορφο, υγιές, να μη χρειάζομαι μέικ απ, της τονίζω.
– Say nothing more, είμαι ο άνθρωπός σου.

Και μου βγάζει δύο μπουκαλάκια και ένα βαζάκι και μου λέει πήγαινε στο παιδί (ένας Κύπριος lookalike). Την πληροφορώ πως χρησιμοποιώ τη Volpaderm της Frezy και μου λέει την ξέρω, αλλά ό,τι κι αν χρησιμοποιείς θα το σταματήσεις.
– Μόνο εγώ θα σου λέω τι θα βάζεις στο πρόσωπό σου.
– Οκ, cool. Έχω όμως αρκετή κρέμα ακόμη και κάνει και 30 ευρώ, να μην την τελειώσω πρώτα; Κρίμα είναι.
– Οκ, όπως θες εσύ. Εγώ θα σου πω τι πρέπει να κάνεις και εσύ αποφασίζεις. (oh Lord, did I angry it?)

Θέραπι τσερ


Back to the guy τώρα, μπροστά στο ταμείο, έχει τα τρία προιόντα που μου σύστησε η Πορφύρη μπροστά του: 1 μπουκαλάκι με πιπέτα 25 ευρώ που παίζει το ρόλο του καταπραϋντικού, αντιφλογιστικού, ενυδατικού και αντιβιοτικού καθαριστικού (ήταν περλέ σαν γαλάκτωμα προσώπου για ντεμακιγιάζ) που το χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ, κάνεις μασάζ και το απομακρύνεις με βαμβακάκι, ένα βαζάκι με «κρέμα δερματίτιδας» 35 ευρώ που τη βάζεις ταμποναριστά το πρωί και έχει μέσα ψευδάργυρο, μου είπε, και 1 μπουκαλάκι με πιπέτα 35 ευρώ με retin-A 0,075 (έτσι έλεγε η χειρόγραφη ετικέτα που ξέκλεψα με μια ματιά) που βάζεις 5–6 σταγόνες με το χέρι σε όλο το πρόσωπο το βράδυ.

Σύνολο όλα 95 ευρώ, για ένα διάστημα τριών μηνών, όπως με πληροφόρησε (σσ. αν έχετε ήδη αναρωτηθεί, όχι, δεν επαρκούν για τόσο διάστημα τα προϊόντα). Για το ντεμακιγιάζ απαγορεύονται τα mainstream προιόντα, οπότε βάλε άλλο ένα 25ευρο για επιπλέον μπουκαλάκι. Συν το ότι λόγω retin-A χρειάζεσαι αντιηλιακή, και πάλι απαγορεύονται οι mainstream, οπότε άλλα 30 ευρώ για να πάρεις τη δική της.
– Το micellar της Bioderma μπορώ να το χρησιμοποιώ;, τη ρωτάω σε μια προσπάθεια να μειώσω τα έξοδα.
– Δεν το ξέρω, τι είναι αυτό, τι το κάνεις; Θα μου το φέρεις να το δω (αργότερα παρατήρησα το προϊόν στο ράφι του φαρμακείου δίπλα στην ταμειακή).
Της λέω, «οκ θα το φέρω, δεν θα κάνω πειράματα». Ευφράνθηκε όταν το άκουσε αυτό.

Και πάνω που σκεφτόμουν «μωρή Πορφύρη, τηνκαταραμουναχειςγαμωτο», λέω (από μέσα μου) ας όψεται, ας την ακούσω την τρελόγκα και βλέπουμε. Εδώ τόσα και τόσα βάζουμε στη μάπα μας, ας πάει κι αυτό. Σκέφτηκα και άλλες που έχουνε πάει και είναι 40+ και έχουνε φράπα δερματάκι, εγώ δηλαδή γιατί όχι.
– Σε 20 μέρες, θα έχεις γίνει άλλος άνθρωπος, αλλά θα το συνεχίσουμε το πρόγραμμα, για να το κάνουμε ΤΕ–ΛΕΙ–Ο, μου είπε και με σκλάβωσε.

Ε, είναι να μην ψηθείς όταν σου κάνει τέτοια δήλωση; Πες μου εσύ.

...συνεχίζεται....

Σημ. Λέιντι έντιτορ – Ζορπίδη Τράβελ, καμ εν πικ με απ νάου!