Friday 26 October 2012

Magicus Eucalyptus

Τις τελευταίες ημέρες δεν έχω και πολύ όρεξη για beauty -ούτε με ενδιαφέρει αν βγήκε η Armani Maestro ή η γιορτινή σειρά του Dior, αν θα κάνω απολέπιση. Ποιός να το έλεγε? Δεν ξέρω αν είναι ο πολύ μουντός καιρός, η σύγχυση που επικρατεί, το ότι 'δεν ξέρουμε τί θέλουμε'... Πάντως εγώ υποφέρω και απο τα τρία.

Έτσι ίσως το σημερινό ποστ να είναι λίγο πιο mellow (κάπως απογοητευτικό απο πλευράς beauty δηλαδή).

Βασικό μέλημα κατά την διάρκεια του μουντού καιρού είναι το pampering λίγο της διάθεσης.

Μου είχανε δώσει πέρυσι ένα μικρό μπουκαλάκι δείγμα με λάδι ευκάλυπτου, πάνω στο οποίο σκόνταψα πρόσφατα μετά απο ένα φθινοπωρινό ξεκαθάρισμα.

Είναι απο μια πολύ ωραία σειρά με οργανικά προιόντα, τα Bamford που προέρχονται απο μια πολυ γνωστή φάρμα, την Daylesford Organics, η οποία διατηρεί και κατάστημα (εκτός απο καλλυντικά, ρούχα, εχει και ένα φανταστικό καφέ με βιολογικά) στο Notting Hill.

Εδώ το κατάστημα (φωτό απο νετ).


Δεν είμαι λάτρης του ευκάλυπτου, με ζαλίζει η μυρωδιά του και τον έχω συνδέσει με την αρρώστεια για τον εξής λόγο - δίπλα στην γειτονιά που μεγάλωσα, υπάρχει ένα νοσοκομείο με ένα δασάκι απο ευκάλυπτους.

Παρόλα αυτά άρχισα να το χρησιμοποιώ, γιατί διάβασα και αυτό, που το βρήκα ενδιαφέρον,

''Ενεργειακά, η μυρωδιά του αιθερίου ελαίου βοηθά το μυαλό μας να συγκεντρωθεί και να ενεργοποιήσει «τη λογική» του πλευρά. Αναζωογονεί τη διάθεση αποκαθιστώντας τη θετική αντίληψη και τη ζωτικότητα. Απομακρύνει στάσιμα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν περιορισμένους. Δίνει δηλ. χώρο στον εαυτό μας «να αναπνεύσει».'' (απο εδώ) Μετά απο αυτό, σκέφτηκα, ''εδώ είμαστε''.


Ο ευκάλυπτος προς έκπληξή μου έχει μια ιδιαίτερα δροσιστική αίσθηση και έτσι χρησιμοποιώ το λάδι στο ντους - ακόμα καλύτερα θα ήταν και σ'ένα απολαυστικό μπάνιο, βέβαια. Τώρα για τη διάθεση, δεν ξέρω ακόμα, αλλά πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή θα τη βρούμε και αυτή.

Περισσότερα, εδώ

Wednesday 10 October 2012

LOTW (Look of the week-so far)


Guerlain Les Fumes
Guerlain Rouge Automatique Shalimar
Sisley Phyto Khol Star glittering eye pencil in bronze
MAC Blush in Blushbaby
Dior Nude Foundation in 001
Chanel nail polish in Vertigo


Φθινοπωρινό λουκ με πολύ απαλά μπρονζόκαφέ μάτια και ένα στόμα φούξια, επειδή δεν θέλω να φύγει το καλοκαίρι.

Ο συνδυασμός του μπρονζέ - φούξια εν τω μεταξύ δεν είναι άσχημος. Η κασετίνα με της σκιές Les Fumes είναι chalky (λίγο απογοήτευση) και χωρίς ιδιαίτερο pigmentation, έτσι το αποτέλεσμα είναι διακριτικό. Η μόνη σκιά που αξίζει είναι η κάθετη στα αριστερά, η πιο πολυχρησιμοποιημένη κιόλας, (καλύτερη υφή και καφεδαμασκηνί κάπως). Η σειρά κραγιόν Rouge Automatique πάλι θεωρώ ότι είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, σε υφή, αίσθηση, χρώματα..δεν μπορώ να το εξηγήσω. Τα κραγιόν είναι τόσο απαλά στα χείλια, αισθάνεσαι ταυτόχρονα να μην φοράς τίποτα αλλά και να έχεις βάλει κάτι που τα περιποιείται. Το pigmentation, δε, πολύ καλό. Το Shalimar είναι ένα upbeat φούξια με λίγο μικροshimmer (που ούτε καν φαίνεται). Το μολύβι της Sisley το βάζω μόνο στο inner rim στο κάτω φλέβαρο και δίνει φως. Είναι μαλακό και το χρώμα νομίζω αρκετά ιδιαίτερο.

Εδώ, το μολύβι

Το ρουζ Blushbaby της MAC πάει με όλα και θα έλεγα ότι αν κάποιος (EDIT:ανοιχτόχρωμος εννοώ) θέλει να αγοράσει κάτι απο τα MAC, αυτό είναι το must have, item passe par tout. Το βερνίκι Chanel Vertigo είναι η γνωστή παράνοια ''άλλο φαίνεται στο μπουκάλι, άλλο στα νύχια'', αλλά οκ. Ήτανε δώρο. Τέλος δοκιμάζω δείγματα του νέου φον τε ντεν Dior Nude και μου αρέσει πάρα πολύ. Το απλώνεις και απλώς κάνει blend in, καλύπτει κοκκινίλες χωρίς να γίνεται μάσκα, δείχνοντας skin texture και κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται φρέσκια και plump. Δεν έχω δοκιμάσει την Armani Maestro ή της Guerlain, την Parure de Lumiere για να κάνω σύγκριση, αλλά αυτό που βλέπω μέχρι τώρα μου αρέσει - και σαν αποτέλεσμα, και σαν αίσθηση και σαν υφή.

Sunday 7 October 2012

Αναπολώντας τις διακοπές - Κίτρινο φθινόπωρο

Με αφορμή την φοβερή διαφημιστική ιδέα της Garnier ''Πιάσε Κίτρινο'' για την σειρά Fructis Θρέψη και Επανόρθωση (όπου το σαμπουάν, η μαλακτική και η μάσκα πλασάρονται ως post-holiday κούρα), θα ήθελα να κάνω το δικό μου arty κολλάζ με θέμα 'Θρέψη και Επανόρθωση σε Κίτρινο φόντο'.


Fructis Θρέψη και Επανόρθωση* (εδώ βλέπετε το σαμπουάν, το οποίο έχει πολύ ωραία ευχάριστη μυρωδιά λόγω του καριτέ.) Ακόμα και αν δεν είστε φαν του Fructis, μπορώ να πώ πώς η ιδέα του να πάρετε ένα πιο ''ενυδατικό'', ας πούμε, σαμπουάν γιατί τα μαλλιά σας έχουν σκληρύνει απο το νερό της θάλασσας και τον ήλιο, είναι αρκετά relevant - ακόμα και αν έχετε λιπαρό μαλλί σαν το δικό μου. Στην αρχή το χρησιμοποιούσα κάθε μέρα για δυο εβδομάδες, τώρα που καταφέραμε την πολυπόθητη επανόρθωση - και το λιπαρό μαλλί θέλει την περιποίησή του - το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το σαμπουάν Μπύρας Orzene, που για μένα είναι εξαίρετο για λιπαρά αδύναμα μαλλιά.

Στο θέμα σώμα και post-holiday regime, η απολέπιση, την οποία είχαμε ξεχάσει το καλοκαίρι για να μην ''χάσουμε'' το μπρονζέ μας χρώμα, έχει την τιμητική της. Εδώ βλέπετε το Sunslim Tan perfecter Smoothing Scrub της Lancaster (το οποίο δεν μου αρέσει και τόσο, αλλά είναι κίτρινο σε χρώμα και ταιριάζει με τη θεματολογία μας).
Dr Hauschka Rose oil - Ένα κίτρινο ξηρό λάδι με άρωμα τριαντάφυλλου, που έρχεται και κάθεται μια χαρά μετά απο την απολέπιση σώματος.

Για το πρόσωπο, αυτό που επίσης θέλουμε είναι να κάνουμε μια ένεση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα. Οι μάσκες είναι απαραίτητες. Εδώ, η Decleor Hydra Floral Flower Essence Moisturising Mask, η οποία είναι καλή, αλλά όχι τόσο καλή όσο η ενυδατική μάσκα της Guerlain (έχει όμως κίτρινη συσκευασία). Κάτι όμως που είναι κίτρινο και καλό, είναι αυτό το προιόν της Decleor, το Expression De L'Age Smoothing Roll-On, ένα ενυδατικό σέρουμ το οποίο μέσω της μπίλιας που έχει ''στρώνει'' / ''μαλακώνει'' τυχόν ρυτίδες. Προσωπικά το χρησιμοποιώ πολύ στην περιοχή των ματιών, όπου έχω πρόβλημα αφυδάτωσης και το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό - ξεπρήζει και ενυδατώνει την περιοχή 100%. Μου τελειώνει αλλά θα το ξαναπάρω. Τέλος ένα ωραίο επανορθωτικό λιπ μπαλμ είναι αυτό της Carmex, το Classic Moisturising Lipbalm. Έχει γεύση κάμφορας και είναι παχύ και glossy, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ειδικές περιπτώσεις.

*δείγμα της εταιρείας

Saturday 6 October 2012

Holiday souvenirs

'Αναπολείτε τις διακοπές σας όσο εμείς?'

ΝΑΙ. Για αυτό και το σημερινό ποστ είναι αφιερωμένο στα πιο πολυχρησιμοποιημένα του καλοκαιριού.

Αντηλιακά

Τα αντηλιακά της La Roche Posay+ της Institut Esthederm είχαν την τιμητική τους, αν και τελικά προτιμώ τα πρώτα.



Περιποίηση μαλλιών, προσώπου


Η ενυδατική του Dior ήταν ενυδατική όσο έπρεπε, κατάλληλη για το καλοκαίρι. Μαζί με την aqua source της Biotherm μπαίνει στα ''καλοκαιρινά και αγαπημένα''




Το νεσεσέρ του καλοκαιριού

Dior Skinflash primer - και έκανε τη δουλειά και δρόσιζε την επιδερμίδα στον καυτό ήλιο



Multi-tasking powder Shiseido (circa 2006-2007), L'Oreal eyeliner in black, Radiant μολύβι 11, Dior gloss Orange Pareo, YSL Touche Eclat τοπικά


Μεικ απ σώματος

This Works Gradual Tan for Legs - το έβαζα σαν κρέμα σώματος. Ωραία σύσταση, χρώμα που δεν κάνει μπαμ, αλλά είναι πολύ διακριτικό, ότι πρέπει για ανοικτόχρωμες



Το άρωμα του καλοκαιριού


Σταθερή αξία!



Friday 5 October 2012

Θέλω ή δεν θέλω?

Είναι γνωστό ότι τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής για αυτό σαν καλά και υπάκουα ''παιδιά'', βάζουμε πρωί βράδυ μια καλή κρέμα ματιών. Αυτό όμως που παρατηρώ τώρα τελευταία είναι η νέα 'εφεύρεση' του αντι-γηραντικού ορού για την περιοχή των ματιών. Προσωπικά βάζω 184478 ορούς για το πρόσωπο, αλλά για τα μάτια δεν το είχα σκεφτεί. Τώρα βλέπω όμως ότι κάθε μάρκα έχει και απο έναν, ο οποίος λέει πρέπει να εφαρμόζεται πριν την κρέμα ματιών για καλύτερα αποτελέσματα.

Έχουν πχ τον ορό του Dior, ο οποίος λέει διώχνει τις τοξίνες και προετοιμάζει την περιοχή για την κρέμα ματιών.


Μετά έχουμε τον ορό ματιών του YSL απο τη σειρά Youth Liberator (μα τί έξυπνη ονομασία). Ο ορός βασίζεται στην γλυκοβιολογία, η νέα λέξη στον χώρο του anti-aging - γίνεται χαμός εδώ με ντοκυμαντέρ κτλ...


Ορό έχει και η Origins, τον οποίο τέσταρα στο μαγαζί και έχω να πώ ότι έχει απαίσια μυρωδιά!


Αλλά και η Elemis (μια πολύ καλή μάρκα καλλυντικών), με το Absolute Eye Serum, που ενδείκνυται για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, των αντιαισθητικών bags κτλ κτλ


Όπως καταλαβαίνετε οι φωτογραφίες είναι απο το ίντερνετ καθότι δεν υπάρχουν λεφτά για αγορές. Αλλά με αυτά και με αυτά, μου έχει μπει η ιδέα 'μπας και'?

Χρησιμοποιεί καμία απο εσάς ορό ματιών κάτω απο την κρέμα? Ή είναι μια περιττή ανάγκη?

Wednesday 3 October 2012

We are boarding AGAIN!

Επειδή οι διακοπές μου τελείωσαν πρόσφατα, τα επόμενα ποστς θα έχουν σχέση με ταξίδια, προσφέροντας ιδέες για παράταση των διακοπών με κάθε τρόπο (στην προκειμένη, με οσφρητικό).

Εδώ λοιπόν, παρουσιάζω μια άκρως φανταστική ταξιδιωτική ιστορία που συνέθεσα με διάφορα news που έλαβα στο inbox μου.

Αρώματα εμπνευσμένα απο ταξίδια και προορισμούς

Πρώτη και καλύτερη η Kiehl's με τη φρέσκια σοδειά των ''Aromatic Blends'', τα οποία έχουν το εξής έξυπνο...σε ταξιδεύουν...μακρυά απο την πραγματικότητα...

''Φανταστείτε'' (έτσι αρχίζει το δελτίο τύπου)

''Ότι βρίσκεστε κάπου στην επαρχία Προβάνς στη νότιο Γαλλία, καλοκαίρι, καθισμένοι σε μια κουνιστή καρέκλα και ο αέρας να περιέχει ευωδιαστό άρωμα από συκόδεντρα και φασκόμηλο.'' (ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, το φαντάζομαι με μεγάλη ευχαρίστηση)


''Ότι μεταφέρεστε μέσα στους ολάνθιστους κήπους του Μαζορέλ, στο αυτοκρατορικό Μαρόκο, όπου μια απαλή αύρα από άνθη πορτοκαλιάς και αρωματικούς καρπούς λίτσι δημιουργούν εξωτική ατμόσφαιρα και διάθεση.'' (λιποθυμία απο το εκπληκτικό του σκηνικού)

Μιλάμε λοιπόν για μια σειρά απο αρώματα, αφρόλουτρα και λοσιόν σώματος, η οποία είναι εμπνευσμένη απο διάφορους προορισμούς και με συστατικά απο αγροκτήματα βιώσιμης καλλιέργειας.

Διαλέγω το άρωμα με φύλλα συκιάς και φασκόμηλου που φέρνει στο νου τη Νότια Γαλλία, - που δεν έχω πάει, αλλά υποθέτω ότι θα είναι εκπληκτικά.


Οι τιμές κυμαίνονται απο 24 ευρώ (για το αφρόλουτρο) μέχρι 59 για τα 100μλ του αρώματος.

Θέλετε και άλλα - φανταστικά - ταξίδια?

Fasten your seatbelts

Οι unisex κολώνιες της συλλογής The Scent of Departure (εδώ το φοβερό σάιτ) έχουν να κάνουν με το οσφρητικό αποτύπωμα που αφήνουν διάσημες πόλεις του κόσμου. Για παράδειγμα το ''Λονδίνο'' φέρνει στο νου ένα βροχερό απόγευμα, ένα ζεστό τσάι Earl Grey. Το ''Bali'', που είναι και το αγαπημένο μου, έχει νότες λουλουδιού Τιαρέ, βανίλιας και περγαμόντου και φέρνει στο νου μυστηριώδες οάσεις με μεγαλοπρεπείς ναούς (δεν έχω πάει, αλλά ακούγεται υπέροχο). Είναι τόσο δυνατό το ταξιδιάρικο feel της συλλογής, που ακόμα και το μπουκάλι μοιάζει με κάρτα επιβίβασης. Οι κολώνιες είναι αρκετά δροσερές και ελαφριές και εδώ στα Harvey Nichols, κοστίζουν 35 λίρες, περίπου 42 ευρώ για 50μλ.




Τέλος το Body Shop προτείνει μια no frills (προσιτή)- για να δανειστούμε έναν όρο αεροπορικό/ταξιδιωτικό - σειρά αρωμάτων, λοσιόν και αφρόλουτρων, και αυτή εμπνευσμένη απο μακρυνούς προορισμούς, με την ονομασία Scents of the World. Η επιλογή μου είναι το Amazonian Wild Lily, μιας και ακούγεται ιδιαίτερα δροσερό και εξωτικό.

Doors to Manual


(Η δύναμη της φαντασίας είναι πραγματικά απίστευτη...Ευτυχώς.)