Saturday 25 August 2012

New additions

Κάποιες νέες αγορές και μερικά πρόωρα δώρα γενεθλίων.

Είμαι μεγάλη φαν της YSL Faux Cils. Μια φίλη μου είχε κάνει δώρο τον Φεβρουάριο την Shocking σε χρώμα σκούρο μωβ. Έχει βουρτσάκι, αλλά οι τριχούλες του είναι αραιές, οπότε αν φοβάστε το ''clumping'' εφέ που προκαλεί η Faux Cils, αλλά αγαπάτε την μάρκα, είναι μια αρκετά καλή λύση.




Αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο-Cosmetics a la Carte Divine Lash in black. (Η μάρκα είναι γνωστή γιατί ειδικεύεται στα ''bespoke colour creations'', δηλαδή στα χρώματα κατά παραγγελία. Πχ το αγαπημένο σας κραγιόν δεν βγαίνει πια? Τούς πάτε ένα δείγμα και σάς φτιάχνουν το χρώμα που θέλετε.) Ίδια περίπου τιμή εδώ, αλλά με λαστιχένο χτενάκι. Δεν είμαι φαν του λαστιχένιου χτενακίου- έχω δοκιμάσει άλλα παρόμοια προιόντα και δεν μου άρεσαν γιατί δεν ξεχώριζαν καλά τις βλεφαρίδες, λέρωνα τα μάτια μου επίσης με μαύρη μπογιά κάποιες φορές και το clumping ήταν χειρότερο. Νομίζω το λαστιχένιο χτενάκι θέλει μαεστρία, αλλά με αυτό το μάσκαρα, όλα μια χαρά. Μακρυές, καμπυλωτές βλεφαρίδες. Την έχω βολευτεί προς το παρόν.


Ένας αγαπημένος φίλος μού έκανε δώρο τα υπόλοιπα -

Chanel le vernis Vertigo
Rouge extrait gloss in Caprice, και τα δυο απο την χειμερινή συλλογή, και ένα δείγμα της Sisley Supremya La nuit. Τρελές χαρές εδώ.



Είναι αρκετά σκούρο, πολύ vampy και ροκ (μια ωραία εναλλακτική του κλασσικού rouge noir). Είναι επίσης αρκετά δύσκολο να το περιγράψει κανείς - αλλιώς φαίνεται στο μπουκάλι και αλλιώς φαίνεται απλωμένο. Τα 'χαρτιά' το περιγράφουν ως dark black grey. Στο μπουκάλι φαίνεται σκούρο μωβ με shimmer. Όταν, δε, το απλώνεις, ανάλογα με το φως βλέπεις, μαυρογκρί, μαυρομπορντώ, βάλε και λίγο σκούρο καφέ μέσα ώρες ώρες(είναι θερμό)...Γενικά, άντε να βρείς την άκρη. Σίγουρα θα σας βγουν τα μάτια μέχρι να αποκωδικοποιήσετε το ακριβές χρώμα. Νομίζω πώς τώρα ξέρω πώς πήρε την ονομασία Vertigo - απο την ανάλυση μέχρι να καταλάβεις τί χρώμα είναι (γκρι, μωβ, καφέ, μαύρο, μπορντώ), μια ζαλάδα σε πιάνει σίγουρα. (Με βεβαιότητα πάντως δεν βλέπεις σίμερ και δεν είναι απλά ένα σκούρο μωβ, αλλά ένα πιο 'πολύπλευρο' χρώμα, όταν είναι απλωμένο.)

Κοντινά (Κάντε κλικ στη φωτό, θα δείτε την μωβίζουσα διάθεση)



Για τέλος, έχουμε ένα ψυχρό και ''ήσυχο'' ροζ, κατάλληλο για το πρωί, για όσες θέλουν ένα 'barely there' εφέ αλλά με λίγο χρώμα. Είναι όμορφο, ενυδατικό, όπως τα υγρά κραγιόν της σειράς και έχει και λίγη λάμψη. Συνδυάζεται ωραία με το ρουζ 'blushbaby' της Mac και με διακριτικά μωβ μάτια. Θα μου πείτε ακούγεται ανοιξιάτικο, αλλά οκ θα έλεγα ότι φοριέται και ως μεταβατικό, είναι ασφαλές και ταιριάζει σε ανοικτόχρωμες επιδερμίδες. Οκ, είναι ωραίο και για ένα ελαφρύ φθινοπωρινό σμόκι μάτι.

Το υγρό κραγιόν Caprice.


Τέλος το δειγματάκι της Sisley Supremya είναι η νυχτερινή βερσιόν της γνωστής αντιρυτιδικής. Νόμιζα ότι επειδή είναι λουξ, σίγουρα θα είναι και βαριά, αλλά όχι, απορροφάται εύκολα (λέει πώς δεν είναι comedogenic, ενώ έχει botanical μυρωδιά). Την χρησιμοποίησα κάτι μέρες που ο ήλιος ήταν δυνατός, που το δέρμα σου τσούζει και το βράδυ θέλεις κάτι θρεπτικό, και comforting. Με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Μου αρέσει (ντρέπομαι που το λέω), αλλά η τιμή....σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Thursday 23 August 2012

Summer Casualties

Και εκεί που ήτανε τόσο mousse-y, τόσο μαλακή, τόσο ενδιαφέρουσα, δεν ξέρω τί άλλο επίθετο να βρώ, τώρα η σκιά Chanel illusion d'ombre στο χρώμα epatant έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ σε σημείο που έχει ξεκολλήσει απο το βαζάκι της, και έχει γίνει σαν μια σκιά σε μορφή κόμπακτ powder. Oh well....

Το μέγεθος της συρρίκνωσης






10 things I would repurchase tag

Με έχει ταγκάρει η Αργυρούσα και λέω να το κάνω και εγώ, μιας και είναι καλή ευκαιρία να κάνω και κανένα νέο ποστ.

Ορίστε η λίστα μου -



Caudalie Gentle Cleanser for Face and Eyes. Το καλύτερο προιόν της σειράς και το καλύτερο γαλάκτωμα για μεικτό δέρμα (και καλό για καλοκαίρι). Έχει φοβερή υφή που μοιάζει σαν τζελ, η οποία όχι μόνο καθαρίζει αλλά και δροσίζει την επιδερμίδα. Δεν αφήνει καμία λαδίλα και δεν μου προκαλεί ευαισθησίες.
Phyto Phytodensium antiaging serum. Πάω για το τέταρτο μπουκάλι, σας λέει τίποτα? Υπέροχο για αδύναμα μαλλιά. Έχω παρατηρήσει σταδιακή καλυτεύρεση στα μαλλιά μου. Δεν λαδώνουν τόσο εύκολα, είναι πιο δυνατά, με περισσότερο όγκο. Μου αρέσει επίσης και το Botanical Hair Relaximg Balm, το οποίο δίνει όγκο στα λιπαρά αδύναμα μαλλιά μου. Και τα δυο πια είναι στάνταρ στο νεσεσέρ μου.
Dr Hauschka λάδι σώματος. Ένα αρκετά καλό ξηρό λάδι για το σώμα. Είχα το lemograss, τώρα χρησιμοποιώ το τριαντάφυλλο.
Caladerm mask. Μία και μοναδική.
Carroten Botanicals face cream with 30 spf. Είμαι στο δεύτερο μπουκάλι. Η αντηλιακή αυτή μου αρέσει γιατί ενώ παρέχει μεγάλη προστασία, δεν είναι ''βαριά''.
La Roche Posay Anthelios. Εδώ σε μορφή στικ, πραγματικά όλη η σειρά είναι ό,τι καλύτερο για αντηλιακή προστασία. Κάθε καλοκαίρι, είναι στάνταρ αγορά.
Dior Capture Total Loose powder. Καταπληκτική πούδρα, χωρίς συγκεκριμένο χρώμα. Απλώς καλύπτει ατέλειες και δίνει ένα ωραίο 'ομοιόμορφο' αποτέλεσμα χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα.
Radiant Professional eye pencil in dark jade. Το αγαπημένο μου χρώμα, μιας και δεν βάζω ποτέ μαύρο μολύβι (είναι πολύ σκληρό). Πλαισιώνει πολύ ωραία τα πράσινα μάτια, έχει αρκετά καλή ποιότητα επίσης.
Orly Glosser. Ένα πολύ καλό top coat και αρκετά shiny αποτέλεσμα - έτσι όπως μου αρέσει να φαίνεται το μανικιούρ.
Stila Stay all day liquid lipstick in Beso. Φανταστικό κόκκινο, φανταστική τιμή, ακόμα πιο φανταστική υφή και αποτέλεσμα. Δίνει ένα ματ, αλλά βελούδινο αποτέλεσμα, χωρίς να ξηραίνει τα χείλια και διαρκεί ώρες. Το περνάς μια φορά και διαρκεί όλο το βράδυ, αν βγείς έξω. Επίσης δεν αφήνει αποτύπωμα στα ποτήρια (ή αν αφήσει, είναι πολύ λάιτ). Το φοράς και ''φωτίζει' το πρόσωπό σου. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.

Θα βάλω και άλλα δύο αγαπημένα προιόντα με τον τίτλο '10+2 things I would repurchase but I can't'.



Embryolisse cream with orange extract. Τελείωσε εδώ και λίγο καιρό και τα έχω βάψει μαύρα. Υπέροχη υφή, υπέροχο αποτέλεσμα, υπέροχη αίσθηση, υπέροχη τιμή. Δυστυχώς δεν μπορώ να τη βρώ εδώ και δεν θέλω να την αγοράσω απο '''ύποπτα'' σάιτ.
Sisley after sun tan extender body cream. Είναι πανάκριβη, και μου την είχαν κάνει δώρο. Ο λόγος που θα ήθελα να την πάρω αλλά δεν μπορώ είναι δηλαδή αυτός - στοιχίζει 80 λίρες. Μου κράτησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και πραγματικά άλλαξε το δέρμα μου. Έχω ξηρό δέρμα στο σώμα μου και ότι και να έβαζα το αποτέλεσμα ήταν προσωρινό. Αντιθέτως απο τότε που άρχισα να την χρησιμοποιώ, το δέρμα μου είναι πιο απαλό και βλέπω ότι αυτό διαρκεί και μετά απο εβδομάδες που μου έχει τελειώσει η κρέμα. Γενικά τα καλλυντικά Sisley είναι ακριβά, αλλά για ξηρές, ευαίσθητες επιδερμίδες (με γερά πορτοφόλια), θεωρώ ότι είναι καταπληκτικά. Μια κρέμα χεριών με harpagophytum που επίσης συμπεριλαμβάνοταν στο δώρο, την έδωσα στη μητέρα που υποφέρει απο ξηρά χέρια και πραγματικά έκανε θαύματα. Αν μπορούσα θα την έπαιρνα σίγουρα ξανά και αυτήν.

Ταγκάρω όλες τις υπόλοιπες (γλαύκη,tbeautyqueen, cel...etc)



Tuesday 7 August 2012

Lipstick Jungle

«Φαινόμενο του κραγιόν» και ανεργία
Tου Σεραφειμ Κωνσταντινιδη (απο το σημερινό φύλλο της Καθημερινής)
Η υπερβολή είναι μέσα στη ζωή και κυριαρχεί ειδικά σε έντονες περιόδους. Στην κρίση, νομίζουμε ότι θα «καταστραφούν» όλες οι εταιρείες. Δεν είναι έτσι και στην πράξη η κρίση αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές. Αλλωστε ισχύει και το «Φαινόμενο του κραγιόν» (Lipstick effect)! Ετσι ονόμασαν τα παράδοξο να αυξάνονται οι πωλήσεις γνωστής πολυεθνικής καλλυντικών σε περιόδους κρίσης. Ιδιαίτερα αυξάνονταν οι πωλήσεις κραγιόν...(σημ. blogger - συμφωνώ. Ιδού)




Σε περιόδους αύξησης της ανεργίας οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερα καλλυντικά, που δεν είναι φθηνά ούτε μπορούν να θεωρηθούν απολύτως αναγκαία. Σε κάθε περίοδο ύφεσης αυξήθηκαν οι πωλήσεις καλλυντικών και ιδιαίτερα οι πωλήσεις κραγιόν. Στη μεγάλη ύφεση του ’30, στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις καλλυντικών αυξήθηκαν κατά 25% παρά την κάθετη πτώση του εισοδήματος και της κατανάλωσης. Ακόμα και στην ύφεση της δεκαετίας του ’90 ή και το 2000, οι πωλήσεις καλλυντικών και ιδιαίτερα των κραγιόν, ενισχύθηκαν.

Ορισμένοι επιμένουν στην ψυχολογική εξήγηση του φαινομένου. Σε περιόδους αύξησης της ανεργίας οι γυναίκες διαισθάνονται ότι εντείνεται ο ανταγωνισμός για άνδρες που είναι εύποροι ή προσφέρουν άνεση και οικονομική σταθερότητα. Η έλλειψη ανδρών με αυτά τα προσόντα εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας αναγκάζει τις γυναίκες να εντείνουν τις προσπάθειές τους. (ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ) Πρέπει να αισθάνονται ή να φαίνονται περισσότερο όμορφες. Καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται να ανταγωνιστούν πιο σκληρά για να προσελκύσουν τους, λιγότερους λόγω κρίσης, άνδρες με οικονομική ασφάλεια. Είναι πολύ πιθανό, η εξήγηση αυτή να μην αφορά μόνον τα κραγιόν αλλά και άλλα είδη που βελτιώνουν την εμφάνιση, όπως παπούτσια με ψηλά τακούνια ή αρώματα τα οποία επίσης έχουν υψηλή ζήτηση σε περιόδους ύφεσης. Αυτό που επισημαίνουν πανεπιστημιακές έρευνες είναι ότι αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη, δεν αυξάνονται οι πωλήσεις φθηνών καλλυντικών που εκτιμάται ότι δεν βελτιώνουν εντυπωσιακά την εμφάνιση. Ακόμα κι αν η επιλογή έχει κόστος, οι γυναίκες περιορίζουν κάποια άλλη δαπάνη ώστε να ξοδέψουν σε καλλυντικά που είναι μια «προσιτή πολυτέλεια», η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη επένδυση για το μέλλον…

Παρά τη συρρίκνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, η επιθυμία των γυναικών να είναι περισσότερο επιθυμητές, αποδεικνύεται έντονη. Γι’ αυτό και παρατηρείται μετακίνηση των πόρων που διαθέτουν προς προϊόντα που βελτιώνουν την εμφάνιση.

Ενδεχομένως η αναζήτηση «προσιτής πολυτέλειας» και η βελτίωσης της διάθεσης να αφορά και την καταναλωτική συμπεριφορά των ανδρών. Πάντως οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες σε περιόδους ανεργίας συμπεριφέρονται περισσότερο προβλέψιμα. Επιλέγουν προϊόντα κατώτερης ποιότητας, αντικαθιστώντας ακριβότερα της ίδιας κατηγορίας, ή ξοδεύουν σε είδη που ενισχύουν την ψυχολογία τους όπως οι ταινίες. Δεν προσπαθούν να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Γι’ αυτό οι περισσότεροι χάνουν!''

Είναι μια μελέτη που έχει πάρει αρκετή δημοσιότητα σε αμερικάνικες εφημερίδες, αλλά την θεωρώ αρκετά παλιομοδίτικη και μισογύνικη. Πού ζούμε στα 50ς? Με ενοχλεί επίσης η στάση του δημοσιογράφου, ο οποίος στο τέλος μάς πετά το φοβερό 'οι άντρες συμπεριφέρονται πιο προβλέψιμα στις αγορές τους' υποννοώντας πώς δεν είναι σαν τις άμυαλες τις γυναίκες που πάνε και τα ''πετάνε'' στα κραγιόν. Λοιπόν, για να τα βάλουμε στη σειρά -
Οι γυναίκες δεν αγοράζουν κραγιόν για να βρούνε πλούσιο άντρα (σταματήστε να βλέπετε Mad Men), ούτε για να γίνουν επιθυμητές με στόχο να βρουν σύζυγο και να μένουν όλη μέρα στην κουζίνα τους ψήνοντας κέικ. Αγοράζουν κραγιόν/καλλυντικά γιατί είναι μια πιο συμφέρουσα επιλογή στο πλαίσιο του shopping therapy, η οποία σε ανεβάζει ψυχολογικά, χωρίς να έχεις χαλάσει πολλά λεφτά. Δεν είναι το ίδιο το να πάρεις ένα κραγιόν με 5, 10 ευρώ και ένα ρούχο με 50 (και λίγα βάζω). Επίσης, όταν μιλάμε για καλλυντικά και αγορές σε περίοδο κρίσης, δεν μιλάμε για κρέμες La Mer των 100, 200 και 300 ευρώ. Δυστυχώς το άρθρο τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι. Θεωρεί πώς όλες πάμε και τα 'στάζουμε' σε σινιέ μόνο καλλυντικά. Δεν είναι έτσι. Ακόμα και αν τα στάζει κανείς σε μάρκες, το κάνει ΜΌΝΟ όταν υπάρχει η σχετική έκπτωση (τα 25% του Χόντου, το 30% των Σεφόρα κτλ),σε είδη που η τιμή τους πέφτει στα 'λογικά' πλαίσια των 22, 25 ευρώ. Πολυτέλεια είναι η μπλούζα των 100 ευρώ, η τσάντα των 200. Το να φροντίζεις το πρόσωπό σου, το σώμα σου, να φροντίζεις να είσαι και να φαίνεσαι υγιής και χαρούμενος, δεν είναι πολυτέλεια. Επίσης δεν το κάνεις για να φαίνεσαι επιθυμητός μόνο στο άλλο φύλο. Το κάνεις για σένα, για να μην σε ρίξει η όλη κατάσταση.

Απο την άλλη, το άρθρο αναφέρει πώς οι γυναίκες δεν αγοράζουν φθηνά καλλυντικά. Λάθος. Τότε πώς εξηγείται η άνοδος/έντονη παρουσία στην αγορά των φθηνών καλλυντικών? Τόσο η μελέτη όσο και ο δημοσιογράφος δεν έχουν πρακτική γνώση του πώς ψωνίζουν οι γυναίκες σήμερα. Πολύ απλά, δεν ξέρουν τί τους γίνεται.

Δεν θα αναφερθώ στο ξεπερασμένο συμπέρασμα ότι οι άνδρες ψωνίζουν πιο συνετά. Πρακτικά, αναφέρω το εξής - Στείλτε έναν άνδρα στο σουπερμάρκετ και δείτε μετά τί αγόρασε.....

Τέλος, τί να πω για την επίσης ξεπερασμένη αντίληψη ότι μια γυναίκα περιποιημένη και καλοντυμένη μάλλον χαλάει πολλά λεφτά? Αυτό το πρότυπο ανήκει σε άλλες εποχές. Σήμερα, είναι πολύ εύκολο και προσιτό, να είσαι περιποιημένος, καλόγουστος (μια οι χαμηλές τιμές, μία οι συνεχείς εκπτώσεις, μια το recycling/upcycling...). Επίσης μην ξεχνάμε πώς είναι αναγκαίο - σού αναπτερώνει πραγματικά το ηθικό, σού αλλάζει την ψυχολογία, σε κάνει λίγο περισσότερο αισιόδοξο για το μέλλον. Δεν είναι λίγο. Ένα τέτοιο άτομο, το οποίο αποπνέει θετική ενέργεια, όχι μόνο τραβά σαν μαγνήτης τους άλλους, αλλά τούς κάνει και καλό, γιατί τούς μεταφέρει την ενέργεια αυτή και την αισιοδοξία του. Όλα αυτά είναι σημαντικοί παράγοντες που αιτιολογούν γιατί το ''φαινόμενο του κραγιόν'' βρίσκεται στα πάνω του σε περιόδους κρίσης.

Άρα, λαέ, μην ξεχνάς.. κραγιόν, κραγιόν,



και πάλι κραγιόν...

Sunday 5 August 2012

Ο μήνας που πέρασε - Substitutes

Το παλιό και το νέο


Παλιό - La Roche Posay Pigment Control. Κατά των στιγμάτων και των πανάδων. Τιμή προσιτή, κρατάει 3-4 μήνες, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι έκανε κάτι. Δεν είδα εξασθένηση των πανάδων στη μύτη και στο κούτελο. Η μυρωδιά? Δεν αντέχεται. Λες και έχει ανοίξει υπόνομος.

Νέο - Kiehl's Clearly Corrective Dark spot serum. Λίγο πιο ακριβό απο το επάνω, αλλά σίγουρα πιο προσιτό από άλλα παρόμοια προιόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι διάφανο, με ελαφριά μυρωδιά λεβάντας. Θα έλεγα ότι μια σταγόνα αρκεί για να καλύψει το πρόσωπο οπότε βγαίνει και αρκετά οικονομικό. Για πανάδες θα πώ αργότερα, το έχω τρεις εβδομάδες, παρόλα αυτά 'εξασθενεί' σημάδια απο σπυράκια.




Παλιό - Caladerm μάσκα για ακνεικά δέρματα και όχι μόνο. Η επανάληψη, μητέρα της μάθησης - πολύ καλή για μείωση λιπαρότητας, ειδικά στην ζώνη του Τ, και κατάλληλη για βαθύ καθαρισμό. Οι πόροι 'κλείνουν' μετά απο καιρό.

Νέο - Darphin Skin Mat Overnight Refining Lotion. Κρέμα που εφαρμόζεται το βράδυ για την μείωση της λιπαρότητας και τον καθαρισμό απο μαύρα στίγματα. Αρκετά καλή.






Παλιό - ενυδατική Embryolisse Creme Hydratante a l'Orange (normal & dehydrated skins). Δυστυχώς τέλειωσε. Τοπ οφ δε τοπ. Απορροφάται εύκολα και είναι ιδανική για ενυδάτωση αφυδατωμένων επιδερμίδων. Δεν φράζει τους πόρους.
Νέο - Aesop Mandarin Facial Hydrating Cream. Τραγική. Στοιχίζει γύρω στις 30 λίρες (35 ευρώ) και ενώ λέει πώς είναι για μεικτά δέρματα, δυστυχώς είναι 'βαριά'. Το πρόσωπό μου γυαλίζει αρκετά και κολλάει κάθε φορά που τη βάζω. Δυστυχώς έχει τον ατέλειωτο. Το μόνο ωραίο το citrus άρωμά της.

Παλιό - Nars Sheer Matte Glow Foundation in Montblanc. Ένα τραγικό φον ντε τεν, και αυτό γιατί δεν απλώνεται καλά. Το μόνο καλό είναι ότι είναι ματ και καλό για καλοκαίρι. Αλλά δεν θα το ξαναέπαιρνα. Κρίμα.
Νέο - Bourjois Healthy Mix Serum in 52. Ένα πολύ καλό και προσιτό φον ντε τεν, με ωραία αίσθηση (απλώνεται ωραία και δεν είναι cakey). Το αποτέλεσμα είναι ημιμάτ. Έχει λίγο δυνατό άρωμα, αλλά οκ, πολύ ωραία αίσθηση. Μου αρέσει να το απλώνω με φλατ και όχι με τύπου kabuki πινέλο. Το μόνο μείον είναι ότι λόγω της τζελ σύστασης, δεν ξεπλένεται εύκολα απο το πινέλο, αλλά κολλάει στις τρίχες.





Παλιό - Guerlain Meteorites. Την αξία του την καταλαβαίνεις όσο μεγαλώνεις. Δίνει μια ομοιόμορφη και φωτεινή όψη σε κίτρινη, ωχρή και sallow επιδερμίδα. Αναντικατάστατο.
Νέο - Stila All Over Liquid Lumiziner in Pink Shimmer. Προσιτό (13 λίρες), οικονομικό, το αναμειγνύεις με λίγο κονσίλερ ή φον ντε τεν και δίνει λίγο φως στην επιδερμίδα. Παρόλο που μοιάζει επικίνδυνο (φαίνεται να έχει πολύ σίμερ) εντούτοις είναι διακριτικό - δεν να σε κάνει να μοιάζεις 'ιδρωμένη' ή ότι λαμπυρίζεις. Πολύ ωραίο.



Παλιό - Apivita Bee princess Lipbalm. Το καλύτερο - ωραία αίσθηση, κάνει δουλειά, ωραίο άρωμα, αλλά σπάει εύκολα, ειδικά όταν έχει ζέστη.
Νέα - Balance Me Rose Otto Intensive Lip salve & Fig and Rouge Sweet Geranium. Και τα δυο έχουν ωραίο άρωμα, ενώ είναι organic. Είναι όμως αρκετά λιπαρά. Εντύπωση μου έκανε η μικρή συσκευασία του Fig and Rouge - τόσο μικρή όσο το παλιό πενηντάρικο.

Thursday 2 August 2012

Monthly Notes

Κάποιοι καλοκαιρινοί συνδυασμοί που μ'αρέσουν ιδιαίτερα.

1)Ελαφρά μπρονζέ επιδερμίδα, nude μάτια και κοραλένια μάγουλα και χείλη.



Ήσυχο και κατάλληλο για όλη την ημέρα με μια φρέσκια δόση χρώματος στα χείλη.

Stila Luminizer in pink αναμεμειγμένο με λίγο κονσίλερ, Dior Nude Bronzing Powder in Aurora 001, Radiant blusher in Peach, Chanel monoeyeshadow in Beige Lame, Dior Addict Extreme in Riviera.

2)Για το βράδυ, μου αρέσει το smokey look σε γήινα χρώματα που κολακεύουν μια ελαφρά μπρονζέ επιδερμίδα και nude χείλη.



Chanel Irreelle blush in Mystery, Stila Sparkle eyeshadow, Chanel cream eyeshadow in Epatante, Nars gloss in Chihuahua.



Η σκιά Sparkle της Stila είναι αρκετά pigmented και βελούδινη ως υφή και μου αρέσει να την αναμειγνύω με την Epatante της Chanel. Ο συνδυασμός είναι αρκετά ιδιαίτερος - το αποτέλεσμα μοιάζει χρυσομπρονζέ με χακί- και ταυτόχρονα φωτεινός, ζεστός και ανάλαφρος.