Tuesday 30 November 2010

Όλοι οι καλοί χωράνε

Γενικά δεν ειμαι φαν της παλέττας γιατί τις περισσότερες φορές έχουν συνδυασμούς άκυρους, δηλαδή χρησιμοποιείς μόνο μια σκιά ή ἐνα κραγιόν και τα υπόλοιπα πάνε χαράμι. Απο την άλλη, δυστυχώς ''σκοτώνουν'' το κίνητρο να αγοράσεις και άλλα καλλυντικά, γιατί τα έχεις όλα (και κραγιόν και σκιές) μαζεμένα σε μια παλέττα. Δηλαδή δεν μπορείς να δικαιολογήσεις παραπανίσιες αγορές.

Βέβαια κάτι γενέθλια, κάτι γιορτές, ορίστε τί έχω....
1. Elizabeth Arden, απο πρόπερσι τα Χριστούγεννα.

Η μάρκα δεν μου αρέσει σε γενικές γραμμές και δεν θα αγόραζα ποτέ τίποτα. Βέβαια η παλέττα με έχει κάνει να αναθεωρήσω. Οκ η συσκευασία δεν είναι το φόρτε της -- κανένα charm βρε παιδί μου - αλλά το περιεχόμενο είναι. Μπορεί οι σκιές να μην κάνουν εντύπωση, αλλά έχουν φοβερή υφή, στρώνουν απίστευτα, είναι ιδανικές για διακριτικά λουκ -παρόλο που μπορεί να φαίνονται έντονες δεν είναι- και όχι λουκ τύπου Tommy G (απλώς δείτε τους καταλόγους τους) και οι συνδυασμοί είναι απίστευτοι στο application. Αγαπημένα μου αυτή τη στιγμή το χρυσοbeige (golden) με το πράσινο shadow(τρίτο απο αριστερά). Κολακεύουν όσες έχουν ανοικτόχρωμα μάτια. Μπόνους - μου αρέσει που είναι όλα συνδυασμένα , οι σκιές με τα ρουζ - κάνουν τη ζωή μου ευκολότερη.

2. Nars 15.
Δυστυχώς η φωτό δεν είναι καλή. Οι σκιές δεν είναι γκρι, αλλά καφε-μπεζ και σαμπανιζέ....Περιέχει αρκετά μπεστ σέλλερ, πχ το ρουζ orgasm, το multiple south beach, τις σκιές abyssinia, alhambra....και κάποια κόκκινα κραγιόν manhunt, down below, τα οποία οκ για μένα είναι πολύ έντονα. Βέβαια τι θα περίμενε κανείς απο ''εορταστική'' παλέτα (για την δεκαπενταετία του Francois Nars) νιουντ και άχρωμα πραγματα?? Όχι. οι σκιές δεν μου αρέσουν όμως. Έχουν πολύ shimmer και είναι πολύ περλέ, μοιάζουν σαν τις σκιές Dior, που είχα περιγράψει σε παλαιότερο ποστ, αλλά βιάζομαι για να βάλω λινκ. Δυστυχώς περλέ σκιές = καταραμένα 80s....Τα κραγιόν απο την αλλη είναι οκ αλλά γιατί πχ δυο κόκκινα?? Δεν μπορώ να πώ ότι μου αρέσει ιδιαίτερα.

Friday 26 November 2010

Tea Time

Καλά επειδή απο το πολύ κρύο, το λιπγκλος έχει γίνει σαν σοβάς (παγώνει τόσο πολύ πάνω στα χείλια που γίνεται κόλλα) και η Λανκόμ μάσκαρα έχει μαδήσει απο τις -2 θερμοκρασίες, λέω να βράσω κάνα τσάι, μέχρι να συνέλθω. (Πραγματικά κάθε μπιούτι συνήθεια έχει διακοπεί, λόγω του κρύου. Μιλάμε, ούτε κρέμα δεν μπορώ να βάλω γιατί ΠΑΓΩΝΩ.)



Ένας Λάγκερφελντ στο φλυτζάνι είναι ότι πρέπει.


Sunday 21 November 2010

Αγαπημένε Sakis

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης καθιερωμένης εξόρμησης σε γειτονικό supermarket, έπεσα πάνω σε αυτό.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά την μάρκα Sakis Siropiasta, την βρήκα πολύ εμπνευσμένη και λίγο εξωτική θα έλεγα. Με αφορμή αυτό το φοβερό γεγονός, αυτήν την ακόμα πιο φοβερή ονομασία, αλλά και την αγάπη που έχω για τα γλυκά, θα ήθελα να κηρύξω την έναρξη μιας νέας κατηγορίας προιόντων, η οποία συνοψίζεται στο εξής - γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια, ''να και κάτι καλό, γουάου, έκλεισα ως beauty addict''. Ιδού μια λίστα απο προιόντα τα οποία θεωρώ ότι αποτελούν μια μικρή επιτυχία απέναντι στην πρόκληση της ύπαρξης. γιες.

1. Sakis Siropiastο βραβείο απονέμεται στο... Shiseido Pureness Pore Purifying Warming Scrub. Άλλο λέει ο τίτλος, άλλο εννοεί ο ποιητής - δηλαδή καμία σχέση με σκραμπ που θερμαίνει. Αλλά μην πτοείστε. Είναι ένα απο τα καλύτερα ή ίσως το καλύτερο σκραμπ που έχω δοκιμάσει - έχει τέλειους μικροσκοπικούς κόκκους που καθαρίζουν εις βάθος και κάνουν την επιδερμίδα απίστευτα απαλή. Δεν προκαλεί ΚΑΝΕΝΑΝ ερεθισμό. Είναι απίστευτο, πραγματικά. (Δεν θα έλεγα το ίδιο για το cleanser της ίδιας σειράς, το οποίο δημιουργεί ένα αίσθημα ότι ''τραβάει'' η επιδερμίδα μετά, άσε που σου κάνει ένα νιπτήρα χάλια, πχ αφήνει υπολείμματα όπως το σαπούνι).

2. Sakis Siropiastο βραβείο στην λοσιόν για ξηρά δέρματα της Diadermine και το ζελέ καθαρισμού της Johnson's. Η λοσιόν, την οποία πήρα απο το Παρίσι για 6 ευρώ απο σουπερμάρκετ τύπου lidl, είναι πολύ δροσιστική, δεν δημιουργεί ερεθισμούς και καθαρίζει βαθιάαααααα. Παρόλο που ενδείκνυται για ξηρά δέρματα, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή ακόμα και για λιπαρά, γιατί δεν περιέχει αλκοόλ, που σημαίνει ότι δεν ξηραίνει και δεν ερεθίζει. Το ζελέ, επίσης πολύ καλό και ''συφερτικό''. Δεν δημιουργεί ερεθισμούς. Αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ.

3. Sakis Siropiasto βραβείο....Lipliners - Mac creamola, Radiant Hazelnut, Seventeen 03 Natural. Το μολύβι χειλιών το ανακάλυψα πρόσφατα (32), γιατί πάντα ταμπονάριζα το κραγιόν ή το έσβηνα με το δάχτυλό μου για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι δεν χρειάστηκε ποτέ να αγοράσω ένα. Το θεωρούσα μάλιστα πεταμένα λεφτά. Μετά απο ενδελεχή αυτοψυχανάλυση, συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα σε εκτίμηση. Μου έφερνε πχ στο νού κάτι τέτοιο....όμως είναι φοβερό το πώς αλλάζει ο άνθρωπος. Με τα χρόνια, δυστυχώς, το περίγραμμα των χειλιών θέλει μια τόνωση όσο να ΄ναι, ένα κάτι (δεν είναι μύθος). Το μολύβι είναι ο καλύτερος τρόπος για διορθώσεις τυχόν ατέλειες, ενώ οι παραπάνω αποχρώσεις είναι ιδανικές για ένα φυσικό πάντα αποτέλεσμα.

4. Sakis Siropiasto βραβείο στο άρωμα Ginger Essence της Origins. Το ανακάλυψα σε άρθρο της αγγλικής Vogue όπου το ανέφερε γνωστή buyer, λέγοντας πώς μάλιστα ψέκαζε και το γραφείο της με αυτό για περισσότερη έμπνευση (ψώνιο). Τί να πώ για αυτό το άρωμα? Φρέσκο, αισιόδοξο....αυτή η μυρωδιά λεμονιού και πιπερόριζας σού δίνει πραγματικά ενέργεια να ανταπεξέλθεις με περισσό κουράγιο απέναντι στην βλακεία και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.......Bring it on, πραγματικά.

5. Sakis Siropiasto στην κρέμα ματιών Dior Capture Totale. Ελαφριά, ενυδατική, δεν δημιουργεί αντιαισθητικά σπυράκια, αποτελεσματικότατη, ειδικά μετά απο ξενύχτι. Δυστυχώς δεν έφταναν τα λεφτά και αναγκάστηκα να πάρω ένα δείγμα...

6. Sakis Siropiasto στην μάσκαρα της Lancome, Hypnose Drama Top Coat silver shimmer 014. Ότι πιο ευφυές έχω δεί - μια μάσκαρα που χαρίζει λάμψη στις βλεφαρίδες. Υποτίθεται ότι την χρησιμοποιεί κανείς πάνω απο την κανονική μάσκαρα, αλλά και απο μόνη της, δίνει εξίσου απίστευτα αποτελέσματα. Έχει πολύ ωραίο βουρτσάκι που πιάνει όλες τις βλεφαρίδες, δίνει όγκο (ειδικά άμα έχεις κοντές βλεφαρίδες, όπως εγώ), και το καλύτερο, δίνει μια ασημένια λάμψη στο βλέμμα, σε σημείο που δεν χορταίνεις να αυτοθαυμάζεσαι (είναι στάνταρ ότι στις σκοτεινές τουαλέτες του μπαρ, θα μαγευτείς με το πόσο πολύ λαμπυρίζουν οι βλεφαρίδες σου). Ένα φοβερό προιόν για τις γιορτές. Σε βάζει πραγματικά στο mood...απο ένα μήνα πριν. Δεν είναι λίγο.

Friday 19 November 2010

Spot Stop


Η εβδομάδα που μάς πέρασε ήτανε γεμάτη - δουλειά, πολλά επαγγελματικά ιβέντς λόγω Χριστουγέννων (ναι αρχίσαμε απο τώρα) και φυσικά κούραση, κακή διατροφή και όλα τα παρελκόμενα. Ξέρουμε τί συνεπάγετε αυτό - σπυράκια. Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, είπα να πάρω τα μέτρα μου αυτή τη φορά και να αντικαταστήσω την ενυδατική με την Diacneal της Avene. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, η εν λόγω κρέμα ενδείκνυται για την καταπολέμηση της ακμής, δίνοντάς παράλληλα stin epidermida μια ομοιόμορφη και λεία όψη (aaa oraia ksekinisame simera). Επειδή γενικά την τάση για σπυράκια την έχω - με το παραμικρό ας πούμε, βγάζω και ἐνα - εδώ και δυο εβδομάδες που την χρησιμοποιώ, φτου να μην το ματιάσω δεν έχω δεί τίποτα, παρόλο που κοιμάμαι αργά και λίγο, παρόλο που έχω να φάω φρούτα εδώ και καιρό. Γενικά βρίσκω πώς έστω προληπτικά, τήν έκανε τη δουλειά της.

Ίσως, η μυρωδιά της Dianceal να μην είναι και τόσο ευχάριστη (πολύ φαρμακίλα θα έλεγα), ή να έχει ένα περίεργο κίτρινο χρώμα, που μοιάζει σαν κόλλα, παρόλα αυτά απλώνεται πολύ ωραία στο δέρμα, δεν το ξηραίνει, όπως παρόμοιες κρέμες, αλλά του δίνει μια ματ όψη. Ένα πολύ καλό προιόν θα έλεγα. Μαζί με το γνωστό σπρέι της ίδιας σειράς (ειδικά για καλοκαίρι), θα τα έβαζα στην κατηγορία must buys.

Wednesday 17 November 2010

Teal-total

Υπέκυψα στον πειρασμό.

..και αγόρασα το γνωστό μας Ski teal we drop της OPI. Κάτι συμβαίνει τις τελευταίες σεζόν με τα σκούρα χρώματα και φαίνονται πολύ σικ και ιδιαίτερα τα μπλε, πετρόλ ως εναλλακτική του μαύρου. Η ποιότητα της μάρκας είναι γνωστή σε όλους μας (μάλιστα τα προτιμώ απο τα essie και λόγω συσκευασίας, μιας και βρίσκω ότι το στρογγυλό μπουκάλι ειναι πιο φιλικό). Εδώ θα βρείτε διάρκεια, γυαλάδα, ενδιαφέρον χρώμα και καλή υφή. 4 σε 1.
Όταν το δοκίμασα, κοίταζα συνέχεια τα δακτυλά μου με απορία. Κάτι δεν μου πήγαινε. Ενώ είναι ένα ιν χρώμα, είναι απο αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στους άλλους παρά σε μένα. Μου φάνηκε πολύ σκούρο, αλλά και κάπως ''επιθετικό''. Πιστέυω είναι ιδανικό χρώμα για εμο κοπέλα -αγόρι. Δεν έχει κάτι το μυστηριώδες, σαγηνευτικό ή σικ όπως έχουν τα σκούρα καφέ ή δαμασκηνί βερνίκια του χειμώνα. Απο την άλλη βρήκα ότι είναι απαραίτητο να φορἀς ιδιαίτερα αξεσουάρ, όπως ένα τεράστιο δακτυλίδι, για να το αναδείξεις, αλλιώς μού φαίνεται τελείως ''γυμνασιακό''. Όπως και να έχει μου φάνηκε σκοτεινό, απαισιόδοξο και άκομψο. Δηλαδή εάν φόραγα μαύρο βερνίκι, ένα και το αυτό. Όταν δε ξέβαψα τα νύχια μου, εκεί έγινε μάχη. Κατάφερα να τελειώσω μισό μπουκάλι ασετόν όχι γιατί δεν έβγαινε εύκολα, αλλά γιατί στο ξέβαμα, το βερνίκι λέκιαζε και τα δάχτυλα. Με λίγα λόγια, όχι κάτι ιδιαίτερο ή οριτζιναλ όπως για παράδειγμα εκείνο το Particuliere (taupe) της Chanel, που ενώ έχει φορεθεί πολύ, κάθε φορά που το βλέπω, ζηλεύω. Κάνει τη διαφορά, γιατί είναι modern classic.

Monday 1 November 2010

Της Παρασκευής χαρά και της Δευτέρας λύπη.

Αυτό μού λέει η μαμά μου, πάντα γελώντας βέβαια, όταν κοκορεύομαι για το μπίζνες μυολό μου όσον αφορά το σόπινγκ....''κοίτα τη αγόρασα και μάντεψε πόσο έκανε'' (τουτέστιν ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆ)....Η μαμά μου είναι κλασσική μαμά, που ψωνίζει δυο φορές το χρόνο και πάντα η αγορά θα είναι διαχρονική, ποιοτική, για αυτό και δεν πιστεύει ότι το φθηνό είναι καλό (ή και οικονομικό). Η ίδια έχει ρούχα αλλά και διάφορα πράγματα που κρατάνε απο τα νιάτα της, εν αντίθεσει με τις νέες (εμάς δηλαδή) που η κουλτούρα ''Ζάρας'' μάς έχει πραγματικά καταστρέψει. Με αυτήν την αφορμή, θα ήθελα να ανοίξω το κεφάλαιο ''Π. Χ. Δ. Λ'', που λέει και ο τίτλος, για προιόντα ομορφιάς, που είναι φθηνά, αλλά η χαρά τους κρατάει λίγο (= είναι χάλια σε απόδοση).

Ανοίγω με το εξής -



Έχω δοκιμάσει δυο τρεις μάρκες στην Ελλάδα (καθότι στην Αγγλία δεν υπάρχει ως προιόν, λες και όλες είναι γεννημένες με αψεγάδιαστη επιδερμίδα/πάντως γενικά εδώ το φοβούνται το extraction σε σχέση με την ελλάδα, που η αισθητικός θα το κάνει και αν δεν της το πεις), αλλά οκ το αποτέλεσμα είναι hit and miss. Άλλες φορές πιάνει, άλλες όχι. Γενικά δεν καθαρίζει εις βάθος τα στίγματα και πολλές φορές κολλάει στη μύτη μου. Κάνει 5 ευρώ.

Και συνεχίζω,



Έχω βγάλει απο το καλοκαίρι κάτι πανάδες στη μύτη μου και όπως είναι φυσικό, είπα να τη δοκιμάσω. 3 ευρώ για τέσσερις χρήσεις είναι πολύ καλό κατά τη γνώμη μου (αν θυμάμαι καλά 3 ευρώ κάνουν δυο συσκευασίες) και μιας και είχα δοκιμάσει σκραμπ ελιάς και μάσκα καρότου, (τη δεύτερη ειδικά την προτείνω ανεπιφύλακτα για ενυδάτωση και λάμψη), σκέφτηκα just do it. Δεν ξέρω πόσες πρέπει να δοκιμάσεις για να δείς αποτέλεσμα (3764743735657??), αλλά γενικά πήρα δυο τρείς και δεν είδα τίποτα φοβερό, όπως είδα πχ. με το καρότο. Καμία λεύκανση. Επίσης τσούζει σε κάποια σημεία, τα οποία είναι ίσως ξηρά. Γενικά λόγω των οξέων προκαλεί μια ευαισησία. Την επόμενη φορά ας πρόσεχα με τον ήλιο.